Η προσευχή του Tom Horner

Ο αείμνηστος Tom Horner, ο μεγάλος κριτής από την Αγγλία, εκτροφέας Bull Terrier, λαμπρός συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνέκρινε τα πρότυπα φυλής με μια προσευχή στον Κύριο…

Η προσευχή του Tom Horner

Η προσευχή του Tom Horner

Τα παρακάτω λόγια είναι γνωστά και ως “Η προσευχή του Tom Horner” διότι παρομοιάζει την προσευχή με τα πρότυπα φυλής, κατά ένα τρόπο.

“Ακόμη και ένα παιδί μπορεί να απομνημονεύσει μια προσευχή, αλλά χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να καταλάβει τι σημαίνει πραγματικά, έτσι είναι και με τα πρότυπα της φυλής.

Αν σκοπεύετε να κρίνετε τα σκυλιά, είναι απαραίτητη η πλήρης κατανόηση του προτύπου. Ο κριτής δεν πρέπει μόνο να ξέρει τι λέει το πρότυπο, αλλά να κατανοεί τις συνέπειες. Ο χρόνος, η εμπειρία και η μάθηση από τα λάθη του, διδάσκουν στον σωστό κριτή ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα σε ένα πρότυπο φυλής από μερικές εκτυπωμένες λέξεις.

Wuggin’s Watchman 1935

Όταν κρίνετε τα σκυλιά, δεν θα πρέπει να επηρεάζεται η κρίση σας από τίποτε άλλο, πέρα από την αξία των σκύλων μπροστά σας.

Έχετε μόνο ένα καθήκον: Να κρίνετε τα σκυλιά!

Ξεχάστε τους χειριστές και ξεχάστε τι έχουν κερδίσει τα σκυλιά πριν. Τοποθετήστε τα σκυλιά όπως νομίζετε ότι πρέπει να είναι, ανεξάρτητα αν ο νικητής ανήκει στον καλύτερο φίλο σας ή στον χειρότερο εχθρό σας.

Αγνοήστε το γεγονός ότι κερδίσατε όταν ένας από τους εκθέτες ήταν κριτής την περασμένη εβδομάδα και άλλος θα πρέπει να κρίνει την επόμενη έκθεση.

Να είστε εντελώς εγωιστές. Σκεφτείτε τον εαυτό σας και απλά κρίνετε τα σκυλιά και διατηρήστε τη φήμη σας.

Είναι ο μόνος τρόπος για να λάβετε σεβασμό για την εργασία σας.”

The Two Bulls vintage print

Tom Horner

Ο Tom Horner ήταν Άγγλος εκτροφέας (Tartary Bull Terriers), συγγραφέας, αρθρογράφος για χρόνια στο Dog World και διεθνής κριτής. Επίσης, για κάποια χρόνια ήταν διευθυντής στα διάσημα Ormandy Kennels του Oppenheimer.

Διαβάστε, επίσης, “Send Kennels και ο Gordon Stewart”.

Ακολουθείστε το Dogforum και στο Google News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top