Μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά-Μικρά σκυλιά για το σπίτι

Μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά – Μια από τις πιο δημοφιλής αναζητήσεις για την απόκτηση σκύλου. Μικρόσωμα σκυλιά τιμές και μικρόσωμα σκυλιά αγγελίες είναι, επίσης, ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες αναζητήσεις στην Google.

Μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε τι σόι τίτλος για θέμα είναι αυτός… Που τον σκέφτηκα;

Δυστυχώς, δεν είναι κάτι που βγήκε από το μυαλό μου. Η φράση “μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά” είναι μια από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στην Google εδώ και αρκετό καιρό (μαζί με άλλες ανησυχητικές και ενδεικτικές).

Σαν ένα μικρό δείγμα μεγέθους θα σας πω πως τις τελευταίες 28 ημέρες έγιναν 3.808 αναζητήσεις με την φράση “μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά”!

Μικρόσωμα σκυλιά για διαμέρισμα
Μικρόσωμα σκυλιά για διαμέρισμα

Γιατί οι άνθρωποι θέλουν μικρόσωμα σκυλιά;

Η τάση, η μόδα των πολύ μικρόσωμων σκυλιών δεν είναι τόσο φρέσκια, αλλά παρουσιάζει ανοδική πορεία τελευταία.

Δεν είναι μια τάση που περιορίζεται στα σκυλιά, μα είναι λογικό η ζήτηση για μικρόσωμα σκυλιά να είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο είδος μικρόσωμου κατοικίδιου. Από μίνι σκύλους έως μίνι αγελάδες, φαίνεται ότι δεν υπάρχει όριο. Γι ‘αυτό σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν ένα μικρόσωμο σκύλο ως σύντροφο.

Δεν είναι όμως τόσο τα πρακτικά θέματα που ωθούν τους ανθρώπους να επιθυμούν έναν υπερβολικά μικρόσωμο σκύλο. Δεν είναι η έλλειψη χώρου ή η οικονομική αδυναμία να τον… ταΐζουν.

Ποιοι μπορεί, λοιπόν, να είναι οι λόγοι της ζήτησης μικρόσωμων σκύλων μέχρι 4 κιλά;

Για παράδειγμα, σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, βλέπουμε ότι συγκεκριμένες φυλές σκύλων ευδοκιμούν ως μέρος της μόδας και ότι τα Μ.Μ.Ε. συντελούν στην ενίσχυση αυτών των εξελίξεων. Η κοινωνική μετάδοση, λοιπόν, (ή μόδα) είναι ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τις προτιμήσεις για τα πολύ μικρόσωμα σκυλιά. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η μόδα που καθοδηγείται από διασημότητες για πολύ μικρά άτομα φυλών σκύλων, όπως το Chihuahuas.

Η φυσική εμφάνιση ενός σκύλου μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική αναγνώριση του ιδιοκτήτη από άλλα άτομα μιας κοινωνίας ή κοινότητας.

Η συγκεκριμένη σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου θα μπορούσε να εξηγήσει περαιτέρω γιατί ορισμένα ζώα είναι πιο πιθανό να γίνουν αντικείμενα ανθρώπινης έλξης και αποδοχής.

Επίσης, η έννοια της κατοχής του υπερβολικού και του σπάνιου είναι και μια μορφή κοινωνικού status.

Ότι είναι κακό για την υγεία δεν μπορεί να είναι χαριτωμένο!

Τα περισσότερα από αυτά τα μικρόσωμα σκυλιά υποφέρουν από πόνους, υπερευαισθησίες, πολύ συχνούς τραυματισμούς, υπογλυκαιμίες, πολλών ειδών ανατομικά προβλήματα, καρδιακά σύνδρομα, κ.α.

Οι εκτροφείς αυτών των σκύλων θα τα πουλήσουν σε άτομα που αγοράζουν το σκυλί ως μόδα και αξεσουάρ αντί να βασίζονται σε μια εκπαιδευμένη απόφαση για το τι είναι σωστό και κατάλληλο για αυτούς. Ο σκύλος πρέπει να πληρεί τα κριτήρια της αγοράς και όχι κριτήρια υγείας και ευζωίας.

Όλες οι πληροφορίες για τα προβλήματα υγείας και την ακαταλληλότητα αυτών των επιλογών εκτροφής και επιλογής είναι διαθέσιμες. Ο κόσμος, όμως, δείχνει να τις αγνοεί επιδεικτικά.

Μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά
Μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά

Δεν είναι μόνο τα προβλήματα υγείας για τα μικρόσωμα σκυλιά

Στα μικρόσωμα σκυλιά συναντάμε, συνήθως και πολλά προβλήματα συμπεριφοράς. Σκυλιά συνεχώς ανήσυχα, υπερευαίσθητα σε κάθε είδους ερέθισμα, νευρικά, φοβικά ή επιθετικά. Μικρόσωμα σκυλιά που γαβγίζουν συνεχώς και τεντώνουν το λουρί, έτοιμα να επιτεθούν σε οτιδήποτε.

Φανταστείτε πώς μοιάζει ο κόσμος εάν είστε πολύ μικροσκοπικός… Ξαπλώστε στο έδαφος και κοιτάξτε ψηλά γύρω σας και θα δείτε ότι περιβάλλεται από πόδια.

Καθώς κοιτάζετε προς τα πάνω, σκεφτείτε πώς πρέπει να είναι να κοιτάζετε συνεχώς ψηλά. Πάντοτε κοιτάζοντας πράγματα που είναι πολύ μεγαλύτερα από εσάς.

Τώρα πώς θα αντιδρούσατε όταν ένας ξένος γίγαντας κατευθύνετε προς το μέρος σας με τα χέρια απλωμένα και προσπαθεί να σας πιάσει;

Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων και της λανθασμένης αντιμετώπισης κάθε άσχημης συμπεριφοράς από τους ιδιοκτήτες οδηγεί σε πολλά προβλήματα και κινδύνους. Για τους ανθρώπους ο φόβος, η επιθετικότητα, η νευρικότητα, η ανησυχία του μικρόσωμου σκύλου είναι απλά… χαριτωμενιές και γλυκουλιές.

Όσο μικρόσωμος και αν είναι ένας σκύλος, συνεχίζει να είναι σκύλος

Αν νομίζετε ότι ο υπερβολικά μικρόσωμος σκύλος είναι οικονομικότερος, πιο εύκολος, δεν χρειάζεται βόλτα, δεν θέλει εκπαίδευση, δεν κάνει ζημιές ή δεν θα σας δαγκώσει… Κάνετε μέγα λάθος!

Οικονομικά μπορεί να σας στοιχίσει υπερδιπλάσια λόγω προβλημάτων υγείας και ατυχημάτων. Μπορεί να παρουσιάσει κάθε πρόβλημα συμπεριφοράς που οποιοσδήποτε σκύλος, οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί να παρουσιάσει συν όσα είπαμε πιο πάνω. Θέλει βόλτες, κάνει ζημιές, γαβγίζει και δαγκώνει… είναι σκύλος.

Εννοείται πως δεν πρέπει να τον σκέφτεστε σαν αξεσουάρ και δεν πρέπει να είναι κίνητρο σας όλα τα ωραία πουλοβεράκια, τα στρασάκια και οι δερμάτινες τσαντούλες που μπορείτε να του πάρετε και να συνδυάσετε με τα δικά σας.

Τι σημαίνει μικρόσωμο σκυλί μέχρι 4 κιλά;
Τι σημαίνει μικρόσωμο σκυλί μέχρι 4 κιλά;

Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, αλλά…

Επομένως, οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς των πολύ μικρόσωμων σκύλων δεν χρησιμεύουν για την αποτροπή της αυξανόμενης δημοτικότητάς τους. Αυτό επειδή οι θεμελιώδεις συναισθηματικές επιβραβεύσεις των ιδιοκτητών από την κοινότητα στην εμφάνιση αυτών των φυλών είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί θετικοί παράγοντες.

Δηλαδή, η αποδοχή και οι θετικές αντιδράσεις των πολλών στα γλυκούλικα μικρόσωμα σκυλιά μέχρι 4 κιλά είναι πολύ πιο ισχυρές από την λογική ή την υποτιθέμενη αγάπη για τα σκυλιά. Τα Μ.Μ.Ε. και η showbiz συμβάλλουν πολύ στην ενδυνάμωση των λανθασμένων θετικών απαντήσεων.

Αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη εύρεσης καλύτερων τρόπων για να παρακινήσουν τους υποψήφιους ιδιοκτήτες να απαιτήσουν σκύλους που δεν πάσχουν από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με υπερβολικές και υπερτυπικές εμφανίσεις και αναπαραγωγή με λανθασμένα κριτήρια.

Ακολουθείστε το Dogforum και στο Google News

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top