1η Πανελλήνια Έκθεση Καθαρόαιμων Σκύλων

Απρίλιος 1991 και ένας πιτσιρικάς ξεφυλλίζει “Τα Νέα” για να φτάσει όσο πιο γρήγορα στις αγγελίες, εκεί προς το τέλος και να “χαζέψει” τις αγγελίες για τα ζώα. Είναι μία από τις “παραξενιές” του να θέλει να διαβάζει οτιδήποτε έχει σχέση με σκυλιά…ακόμα και αγγελίες. Λίγες οι αγγελίες εκείνη την εποχή, αλλά εκείνη την ημέρα ανάμεσα τους υπήρχε και μια διαφορετική, μια ανακοίνωση. Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος (τι να ήταν αυτό ακριβώς;…Ωραίο ακούγεται) διοργάνωνε την 1η Πανελλήνια Έκθεση Καθαρόαιμων Σκύλων στον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης, στις 05/05/1991.

Ο πιτσιρικάς ενθουσιάστηκε και ας μην ήξερε καν που “πέφτει” η Φιλοθέη…Αφού θα είχε σκυλιά και μάλιστα καθαρόαιμα που μόνο στα μετρημένα βιβλία του είχε δει, θα πήγαινε. Ήθελε να μάθει λεπτομέρειες, όπως τι ώρα θα άρχιζε, αν μπορούσε να πάρει μέρος με τον σκύλο του, τι γίνεται εκεί και πάρα πολλά άλλα. Τηλεφώνησε στα αναγραφόμενα τηλέφωνα και πήρε τις πληροφορίες του. Δεν θα μπορούσε να πάρει και τον σκύλο του διότι δεν ήταν εγγεγραμμένος στον Όμιλο, αλλά θα μπορούσε να είναι ο ίδιος εκεί από τις 09:00 με την φωτογραφική του μηχανή και αυτό του έφτανε.

Οι μέρες πέρασαν αργά και βασανιστικά αλλά και μαγικά ταυτόχρονα. Έκανε εντατικό διάβασμα των βιβλίων του για να μπορεί να ξεχωρίζει τις φυλές των σκύλων και με την βοήθεια των Μ.Μ.Μ. έφτασε 08:30 στον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης. Ήδη άνθρωποι και πολλά σκυλιά υπήρχαν στο χώρο και ο ίδιος έμενε για λίγο αποσβολωμένος μέχρι να κάνει την αρχή… “Με συγχωρείται…Μπορώ να τον βγάλω μια φωτογραφία;”. Κανείς δεν έλεγε όχι και το 24άρι φιλμ τελικά ήταν πολύ λίγο, μα το χαρτζιλίκι δεν έφτανε και για πολλά.

Έκατσε ως το τέλος και παρακάλαγε να μην τελειώσει! Είχε αγγίξει φυλές που μέχρι τότε είχε δει μόνο σε φωτογραφίες (35 διαφορετικές φυλές συμμετείχαν και 118 σκύλοι), είχε ακούσει για πρώτη φορά συζητήσεις εκτροφέων, είχε δει μια έκθεση σκύλων και κυρίως βρισκόταν σε ένα χώρο με πολλούς ανθρώπους που έμοιαζε να έχουν την ίδια “τρέλα”.

Νικητής (Καλύτερος Έκθεσης) και δικός του “αγαπημένος” ο Iliak del Festoso, ένα όμορφο Γκρένενταλ του κ. Ιωαννίδη Κώστα και Αναπληρωματικός Καλύτερος Έκθεσης το “περίεργο” Κέρρι Μπλού Τέρριερ Feketekoi Brenda του κ. Θάνου Κιουρτζή.

Του άρεσε πολύ και ο Leo, ένα Μαστίνο Ναπολετάνο του κ. Γιαλίτση Παναγιώτη που κέρδισε την κατηγορία Σπάνιων Φυλών (Ναι…Υπήρχε και τέτοια τότε).

Κριτές οι Mario Quadri (Ιταλία), Dennis Coxall (Αγγλία) και Claire Coxall (Αγγλία). Πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος ο κ. John Muller και υπεύθυνος διοργάνωσης ο κ. Γιώργος Κωστόπουλος.

Ο πιτσιρικάς δεν γνώριζε κανέναν από αυτούς τότε, είχε αναγνωρίσει μόνο τον Μιλτιάδη Έβερτ…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Scroll to Top