Σωστο ειναι αυτο...αλλα να πουμε περα απο τα σκυλακια να πηγαινουμε κ μεις σε γιατρους για κανα τσεκ-απ,μη περιμενουμε τα συμπτωματα για να παμε .Προληπτικές εξετάσεις, δύο φορές τον χρόνο![]()
Εγώ το έχω φροντίσει...Off topic εντελως,αλλα ηθελα να το πω !Γιατι αν παθετε κατι εσεις τι θα απογινουν τα ζωακια σας!!!! Βλεπω αρκετες αγγελιες τελευταια -χαριζεται λογω θανατου του αφεντικου...φτου φτου μακρυα απο μας.
Σε ευχαριστω πολυ γι'αυτη τη σημαντικη διευκρινηση!!Το σκάλιμπορ το βάζουμε εφόσον το αφήσουμε έξω πλέον (θεωρείτε πως έχει δυναμώσει) τουλάχιστον 6 ημέρες.
Αν το βάλετε κατευθείαν χωρίς να μείνει έξω το λουρί για κάποιες μέρες, υπάρχει σοβαρές πιθανότητες το σκυλί να πάθει δερματοπάθεια.
Επίσης επειδή πολλοί ιδιοκτητες έχουν παράπονα πως τα σκυλιά τους παθαίνουν δερματοπάθειες ή και εγκαύματα.., η σωστή χρήση αυτών των μεσων πρόληψης παίζει πρωταγωνιστική σημασία τόσο για την επιτυχία αυτής, όσο και για την ασφάλεια με την χρήση τους στα ίδια τα ζώα.
Το σκάλιμπορ ΠΑΝΤΑ αφήνουμε περιθώριο χρόνου έξω εφόσον το βγάλουμε από την συσκευασία για κάποιες ημερες και μετά το τοποθετούμε εφόσον κόψουμε αυτό που περισσεύει, το τοποθετήσουμε και αφήνοντας ένα με δυο δάχτυλα απόστασης από το λαιμό του ζώου.
Αμπούλες front line και advantix:
Την τοποθετούμε σε όλη την ράχη του ζώου από το σβέρκο έως και την αρχή της ουράς διανέμοντας το υγρό σε πολλά σημεία και ποτέ σε ένα σημείο όλη η άμπουλα.
Σιτρονέλα και antiphlebotome:
Την χρησιμοποιούμε το σούρουπο για να προστατεύσουμε το ζώο μας από την φλεβοτόμος σκνίπα.
Ρίχνουμε το υγρό σε όλη την ράχη του σκύλου, στις μασχάλες, στην κοιλια, στις πατούσες και με το χέρι μας βάζουμε πίσω από τα αυτιά και στην άκρη των αυτιών.
Ποτέ δεν ρίχνουμε το spray με το στόμιο να κοιτάει άμεσα το ζώο στο πρόσωπο.
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά στους κτηνιάτρους από κακή χρήση των προϊόντων εξωπαρασίτωσης.
Αυτό ισχύει μόνο για μεγαλόσωμα σκυλιά. Στο κοκερ αρκεί σε ένα σημείο στο σβέρκο.Την τοποθετούμε σε όλη την ράχη του ζώου από το σβέρκο έως και την αρχή της ουράς διανέμοντας το υγρό σε πολλά σημεία και ποτέ σε ένα σημείο όλη η άμπουλα.
Α...μαλιστα καταλαβα!! Σε ευχαριστω....Αυτό ισχύει μόνο για μεγαλόσωμα σκυλιά. Στο κοκερ αρκεί σε ένα σημείο στο σβέρκο.
Αν μεταχειρίζεσαι advantix προσοχή γιατί είναι τοξικό για τις γάτες!
Πολλά σκυλιά έχουν πάθει έγκαυμα από χρήση σε μόνο ένα σημείο.Αυτό ισχύει μόνο για μεγαλόσωμα σκυλιά. Στο κοκερ αρκεί σε ένα σημείο στο σβέρκο.
Θα ήταν τρελό να βάζαμε στην γάτα.Αν μεταχειρίζεσαι advantix προσοχή γιατί είναι τοξικό για τις γάτες!
Κατ' εμέ, ακόμη καλύτερο να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης.Καλό είναι όταν τα πάιρνουμε να ρωτάμε για την σωστή χρήση τους τον κτηνίατρο μας.
Το advantix αν δεν πάρεις όλο το πακέτο, παίρνεις μόνο την αμπούλα που δεν έχει οδηγίες χρήσεως.Κατ' εμέ, ακόμη καλύτερο να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης.
Ούτε εγώ έχω ακούσει για έγκαυμα έχω αρκετές επαφές με εκτροφείς που το χρησιμοποιούν σε κουτάβια 7-8 εβδομάδων. Για αλλεργίες έχω ακούσει.ηταν σιγουρα εγκαυμα ή αλλεργικη αντιδραση?
για αλλεργια εχω ακουσει...οχι ομως για εγκαυμα...
Για να είμαι ειλικρινής και εγω οι περισσότεροι που ξέρω το διανέμουν δεν το βάζουν σε ένα σημείο.., κυνόφιλοι χρόνια, εκτροφείς και μη..Πολλα χημικα στα ζωα μας μωρε....
Ειδα μια φιλη προχθες που ειχε στο σκυλο της φυτικο κολλαρο γιατι το scalibor τον ενοχλησε...
Ξερετε κατι γι'αυτα?