Scalibor πληγη

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Προληπτικές εξετάσεις, δύο φορές τον χρόνο ;)
Σωστο ειναι αυτο...αλλα να πουμε περα απο τα σκυλακια να πηγαινουμε κ μεις σε γιατρους για κανα τσεκ-απ,μη περιμενουμε τα συμπτωματα για να παμε .
Το εχω παρατηρησει σε πολλους σκυλογονεις,πηγαινουν τα σκυλακια τους στο κτηνιατρο για ψυλλου πηδημα ,αλλα οι ιδιοι τους ουτε οδοντιατρο πανε,ουτε γυναικολογο ουτε τιποτα,προληπτικα.
Off topic εντελως,αλλα ηθελα να το πω !Γιατι αν παθετε κατι εσεις τι θα απογινουν τα ζωακια σας!!!! Βλεπω αρκετες αγγελιες τελευταια -χαριζεται λογω θανατου του αφεντικου...φτου φτου μακρυα απο μας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Off topic εντελως,αλλα ηθελα να το πω !Γιατι αν παθετε κατι εσεις τι θα απογινουν τα ζωακια σας!!!! Βλεπω αρκετες αγγελιες τελευταια -χαριζεται λογω θανατου του αφεντικου...φτου φτου μακρυα απο μας.
Εγώ το έχω φροντίσει... :D;) :

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9019-Το-έχετε-σκεφτεί-ποτέ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το σκάλιμπορ το βάζουμε εφόσον το αφήσουμε έξω πλέον (θεωρείτε πως έχει δυναμώσει) τουλάχιστον 6 ημέρες.

Αν το βάλετε κατευθείαν χωρίς να μείνει έξω το λουρί για κάποιες μέρες, υπάρχει σοβαρές πιθανότητες το σκυλί να πάθει δερματοπάθεια.

Επίσης επειδή πολλοί ιδιοκτητες έχουν παράπονα πως τα σκυλιά τους παθαίνουν δερματοπάθειες ή και εγκαύματα.., η σωστή χρήση αυτών των μεσων πρόληψης παίζει πρωταγωνιστική σημασία τόσο για την επιτυχία αυτής, όσο και για την ασφάλεια με την χρήση τους στα ίδια τα ζώα.

Το σκάλιμπορ ΠΑΝΤΑ αφήνουμε περιθώριο χρόνου έξω εφόσον το βγάλουμε από την συσκευασία για κάποιες ημερες και μετά το τοποθετούμε εφόσον κόψουμε αυτό που περισσεύει, το τοποθετήσουμε και αφήνοντας ένα με δυο δάχτυλα απόστασης από το λαιμό του ζώου.

Αμπούλες front line και advantix:
Την τοποθετούμε σε όλη την ράχη του ζώου από το σβέρκο έως και την αρχή της ουράς διανέμοντας το υγρό σε πολλά σημεία και ποτέ σε ένα σημείο όλη η άμπουλα.

Σιτρονέλα και antiphlebotome:
Την χρησιμοποιούμε το σούρουπο για να προστατεύσουμε το ζώο μας από την φλεβοτόμος σκνίπα.
Ρίχνουμε το υγρό σε όλη την ράχη του σκύλου, στις μασχάλες, στην κοιλια, στις πατούσες και με το χέρι μας βάζουμε πίσω από τα αυτιά και στην άκρη των αυτιών.
Ποτέ δεν ρίχνουμε το spray με το στόμιο να κοιτάει άμεσα το ζώο στο πρόσωπο.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά στους κτηνιάτρους από κακή χρήση των προϊόντων εξωπαρασίτωσης.

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Το σκάλιμπορ το βάζουμε εφόσον το αφήσουμε έξω πλέον (θεωρείτε πως έχει δυναμώσει) τουλάχιστον 6 ημέρες.

Αν το βάλετε κατευθείαν χωρίς να μείνει έξω το λουρί για κάποιες μέρες, υπάρχει σοβαρές πιθανότητες το σκυλί να πάθει δερματοπάθεια.

Επίσης επειδή πολλοί ιδιοκτητες έχουν παράπονα πως τα σκυλιά τους παθαίνουν δερματοπάθειες ή και εγκαύματα.., η σωστή χρήση αυτών των μεσων πρόληψης παίζει πρωταγωνιστική σημασία τόσο για την επιτυχία αυτής, όσο και για την ασφάλεια με την χρήση τους στα ίδια τα ζώα.

Το σκάλιμπορ ΠΑΝΤΑ αφήνουμε περιθώριο χρόνου έξω εφόσον το βγάλουμε από την συσκευασία για κάποιες ημερες και μετά το τοποθετούμε εφόσον κόψουμε αυτό που περισσεύει, το τοποθετήσουμε και αφήνοντας ένα με δυο δάχτυλα απόστασης από το λαιμό του ζώου.

Αμπούλες front line και advantix:
Την τοποθετούμε σε όλη την ράχη του ζώου από το σβέρκο έως και την αρχή της ουράς διανέμοντας το υγρό σε πολλά σημεία και ποτέ σε ένα σημείο όλη η άμπουλα.

Σιτρονέλα και antiphlebotome:
Την χρησιμοποιούμε το σούρουπο για να προστατεύσουμε το ζώο μας από την φλεβοτόμος σκνίπα.
Ρίχνουμε το υγρό σε όλη την ράχη του σκύλου, στις μασχάλες, στην κοιλια, στις πατούσες και με το χέρι μας βάζουμε πίσω από τα αυτιά και στην άκρη των αυτιών.
Ποτέ δεν ρίχνουμε το spray με το στόμιο να κοιτάει άμεσα το ζώο στο πρόσωπο.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά στους κτηνιάτρους από κακή χρήση των προϊόντων εξωπαρασίτωσης.
Σε ευχαριστω πολυ γι'αυτη τη σημαντικη διευκρινηση!!
Σημερα την εβαλα και σωστα οπως το περιγραφεις!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Αυτό ισχύει μόνο για μεγαλόσωμα σκυλιά. Στο κοκερ αρκεί σε ένα σημείο στο σβέρκο.

Αν μεταχειρίζεσαι advantix προσοχή γιατί είναι τοξικό για τις γάτες!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αυτό ισχύει μόνο για μεγαλόσωμα σκυλιά. Στο κοκερ αρκεί σε ένα σημείο στο σβέρκο.

Α...μαλιστα καταλαβα!! Σε ευχαριστω....
Ναι...η Σεμελη μακρυα...το διαβασα στις οδηγιες!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πολλά σκυλιά έχουν πάθει έγκαυμα από χρήση σε μόνο ένα σημείο.

Σε όλα τα σκυλιά καλό είναι να διαιρείται.

Θα ήταν τρελό να βάζαμε στην γάτα.

Καλό είναι όταν τα πάιρνουμε να ρωτάμε για την σωστή χρήση τους τον κτηνίατρο μας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καλό είναι όταν τα πάιρνουμε να ρωτάμε για την σωστή χρήση τους τον κτηνίατρο μας.
Κατ' εμέ, ακόμη καλύτερο να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κατ' εμέ, ακόμη καλύτερο να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης.
Το advantix αν δεν πάρεις όλο το πακέτο, παίρνεις μόνο την αμπούλα που δεν έχει οδηγίες χρήσεως.

Το μοναδικό που λέει η ίδια η αμπούλα πάνω (η συσκευασία της μίας) είναι πως είναι για κτηνιατρική χρήση, να μην χορηγείται σε γάτες και για πόσα κιλά σκύλου προορίζεται η εκάστοτε αμπούλα.

Οπότε καλύτερα είναι να μας υποδείξει ο ίδιος ο κτηνίατρος μας την σωστή χρήση τους.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν είπα ότι θα το βάλει στη γάτα. Αλλά είναι επικίνδυνο για γάτες που συζούν με σκύλους και πρέπει το πρώτο 24-ωρο να τους χωρίζεις.

Οι πληροφορίες που δίνω είναι από σεμινάριο που παρακολούθησα με κτηνίατρο της Bayer

25-50kg
2..jpg

< 25kg

1..jpg

Advantix for Dogs Directions for use

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμένα και οι δύο κτηνίατροι που έχω, μου έχουν πει πως η χρήση του advantix σε ένα μονο σημείο μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.

Ενα yiorkie πριν από ένα μήνα είχε έρθει στο κτηνιατρείο του με μια τρυπα σαν έγκαυμα από χρήση σε ένα σημείο του advantix και η αμπούλα ναι ήταν για τα κιλά του.

Εγώ προσωπικά πάντα το βάζω σε όλη την ράχη δεν θα ρίσκαρα να το βάλω σε ένα μονο σημείο..και έτσι ακόμα το φάρμακο είναι πολύ ισχυρό..και αν υπολογίσουμε και τα αλλα που βάζουμε για πρόληψη στο δέρμα τους.

Οι οδηγίες του σκαλιμπορ π.χ. μέσα δεν λένε πως το λουρί θέλει να το αφήσεις έξω 7 ή 8 η 10 ημέρες αλλά πάρα πολλά σκυλιά παρουσιάζουν δερματοπάθιες σε αυτό και μετά τις 10..

Οπότε καλύτερα είναι να είμαστε συντηρητικοί παρα "by the book" που ίσως μας κοστίσει..

Το να το διανέμεις σε όλο το σώμα άλλωστε δεν μειώνει την προστατευτικότητα του.., απλά δεν είναι τόση μεγάλη η δόση σε ένα σημείο.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ήταν πληγή..

Όπως πληγή μπορείς να πάθεις και από το λουρί το σκαλιβορ αν το βάλεις την ίδια μέρα.., σε μερικά και την δεύτερη και την τρίτη και την τέταρτη..εξαρτάτε απο τον οργανισμό του σκύλου..

Αλλά άλλο ερεθισμός..και κοκκινίλα και άλλο πληγή και εγώ μιλάω για πληγή..
Φυσίκα σε όλες τις περιπτώσεις απομακρίνουμε (αν πρόκειτε για το σκάλιμπορ ) άμεσα απο το ζώο.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
ηταν σιγουρα εγκαυμα ή αλλεργικη αντιδραση?
για αλλεργια εχω ακουσει...οχι ομως για εγκαυμα...
Ούτε εγώ έχω ακούσει για έγκαυμα έχω αρκετές επαφές με εκτροφείς που το χρησιμοποιούν σε κουτάβια 7-8 εβδομάδων. Για αλλεργίες έχω ακούσει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πολλα χημικα στα ζωα μας μωρε....
Ειδα μια φιλη προχθες που ειχε στο σκυλο της φυτικο κολλαρο γιατι το scalibor τον ενοχλησε...
Ξερετε κατι γι'αυτα?
Για να είμαι ειλικρινής και εγω οι περισσότεροι που ξέρω το διανέμουν δεν το βάζουν σε ένα σημείο.., κυνόφιλοι χρόνια, εκτροφείς και μη..

Έγκαυμα ο δικός μου πήγε να μου κάνει στην τεταρτη μέρα του σκάλιμπορ..είχε κάνει πληγή από κάτω..(πάλι καλά μικρή)..

Nαι..έχω βάλει μια φορά..

Πολλοί που δεν θέλουν να φορτώνουν τα σκυλιά τους με τόσα χημικά βάζουν.
Προσωπικά δεν θεωρώ πως έχει την ίδια αποτελεσματικότητα όσον αφορά την πρόληψη στα σκυλιά μας.
Μυρίζει σαν μέντα και είναι γενικά είναι ευχάριστο..
Θερείται μάλιστα πως το σκαλιβορ και το advantix μπορεί να περάσει στο DNA σε περίπτωση κύησης και κάποιοι που θέλουν να ασχοληθούν με την εκτροφή προσπαθούν να μην τα χρησιμοποιούν στα σκυλιά τους.
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάτι τέτοιο έχει αποδειχτεί.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Πλακα πλακα, το scalibor μπορει να ειναι και η αιτια που ο Solo παρουσιασε στο δερμα του κατι σαν, μπιμπικια να το πω, αναγλυφα, ακριβως δεν ξερω, παντως ενω ηταν μια χαρα το δερμα του και το τριχωμα του ξαφνικα μου εβγαλε ερεθισμο. Tου εβαλα Scalibor (3η φορα) αφου το ειχα αφησει 3 ημερες εξω απο την συσκευασια του. Δεν ειχε κνησμο και η τριχα του ειναι μια χαρα υγιεστατη.Ξεκινησε απο την περιοχη του λαιμου και στην συνεχεια στην ραχη και στα πλευρα. Μονο στο δερμα ειχε μεταβολες και καποιους ερεθισμους μετα απο 3 ημερες. Τωρα το εχω βγαλει εντελως το περιλαιμιο και τον κανω μπανιο με Allermyl (πρεπει να κανει 4 φορες μπανιο μεσα σε 2 εβδομαδες).Ηδη απο χθες (2ο μπανιο) εχει μεγαλη βελτιωση και πλεον νομιζω οτι εφταιξε το Scalibor.

Υγ.Παντως συμφωνα με τον κτηνιατρο μου αν βαζετε αμπουλες advantix δεν χρειαζετε να φορατε και κολαρο Scalibor ή και το αντιστροφο, μιας και εχουν ακριβως τα ιδια συστατικα και χαρακτηριστικα. Εμενα για την καλυτερη προστασια του σκυλου μου, μου εχει προτεινει Scalibor με αμπουλα Frontline.

Last edited: