Κτηνίατροι και B.A.R.F.


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
γι' αυτό έγραψα σε κατάλληλες θερμοκρασίες κι όχι κάψιμο, ή οτιδήποτε άλλο. Όταν λέμε μαγείρεμα τροφής για το σκύλο ακόμη κι αν εν συνεχεία θα μπει σε κλίβανο ώστε να γίνει ξηρά δεν εννοούμε μαγείρεμα για 'σενα, εννοούμε μαγείρεμα για το σκύλο, συγκεκριμένες συνθήκες, συγκεκριμένες θερμοκρασίες.
να σου πω την αληθεια εχω σκεφτει να ζεματαω λιγο τα ωμα "μηπως και"
αλλα αυτο για την ωρα δεν μου αλλαζει το δρομο
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Και ξέρουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος και στα περισσότερα σφαγεία οι συνθήκες είναι απαράδεκτες!Γι ´ αυτό πρέπει να μαγειρευουμε οπωσδήποτε το κρέας σωστά δηλαδή να φτάσει και το εσωτερικό του κρέατος τη θερμοκρασία μαγειρεματος.
εγω παντως δεν ταιζω ελληνικα κρεατα...
οχι λογω αυτου που λες
αλλα λογω του οτι ειναι πανακριβα :(
ετοιμα κατεψυγμενα τα παιρνω
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
γιατί εγώ μπορεί να φάω το ίδιο τρόφιμο με κάποιον άλλο και εμένα να μην με πειράξει καθόλου ενώ τον άλλον να τον κάνει να τρέχει στην τουαλέτα ανα δέκα λεπτά και να ανεβάσει ακόμα και πυρετό?

το δικό μου σκυλί γιατί καταπίνει μεγάλα αμάσητα κομμάτια κοτόπουλο και στα κόπρανά του υπάρχει πολύ ψιλή σκόνη και άλλο σκυλί τρώει ένα κομματάκι απο το ίδιο κοτόπουλο και στα κόπρανά του βρίσκεις τεμάχια κόκκαλου του πόντου?

η χλωρίδα του στομάχου και του εντέρου αληθεύει ότι όσο πιο πλούσια είναι τόσο καλύτερα αφομειώνει τις τροφές και αντιμετωπίζει τα μολυσματικά στοιχεία?
και πως εμπλουτίζεται η χλωρίδα του εντέρου?με καλομαγειρεμένα και αφυδατωμένα τρόφιμα?

με συγχωρείτε αλλά τελικά όλα τα σκυλάκια του κόσμου μασουλάνε χορταράκια και γλύφουνε πρωκτούς άλλων σκύλων και όχι μόνο και χώνουν την μουσούδα τους το όπου νάναι και άσε τα κουτάβια που χλαπακιάζουν ότι σκατούλα βρούν στο διάβα τους..............αλλά όχι δεν παθαίνουν μολύνσεις κάθε τρείς και λίγο..........
εμένα μου φαίνεται πως υπερβάλλουν κάποιοι με όλο αυτό το αποστείρωση και αποστείρωση και καλό μαγείρεμα και ακόμα πιο καλό μαγείρεμα

εμένα δεν με πιάνει τίποτα στομαχικό τρώμε "βρώμικα" απο καντίνες -τι είναι αυτά?αποστειρωμένα? πλένουν τα χέρια τους οι καντινιέρηδες 4 η ώρα τα χαράματα? το μαρούλι το έχουν καλοπλύνει? το σαλιγκάρι που το περιδιάβαινε είχε αποστειρωθεί πριν το γεμίσει σάλια?

τελικά
όλοι δεν δέχονται ότι απο την πολύ οικιακή καθαριότητα με πολύ δυνατά καθαριστικά απόκτησαν τα παιδιά άλλεργίες και υπερευαισθησίες?

μέτρον άριστον και μηδέν άγαν
αλλά τούτη την εποχή το μετρο έχει χαθεί προς την πλευρά της αποστείρωσης.....
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
στρατο εκανες? χαχαχαχα :D
και στρατό και βιοτεχνολογία, βοτανική, μικροβιολογία, εξέλιξη γενετικής πληθυσμών, φυσιολογία ζώων, γενετική (μηχανική, ανθρώπου), ενζυμολογία, γενετική βελτίωση, μοριακή βιολογία, φυσικοχημεία, ανοσολογία, ενδοκρινολογία, φαρμακολογία, παρασιτολογία και λοιμώδη νοσήματα και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Κοκονε το ότι ΕΣΥ δεν έχεις πάθει κάτι μέχρι τώρα δυστυχώς δε σημαίνει ότι δε θα παθεις κάποια στιγμή.. Για να το πω μπακαλιστικα είναι να μη σου κάτσει!Όμως άλλο το να φας μαγειρεμενο κ να παθεις άντε καμία διαρροια αν κ πάλι εξαρτάται απο το τι έχει κ αυτό και άλλο να κινδυνεύσει η ζωή σου απο ώμο που απλά δε τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής η που το ζώο ήταν άρρωστο!Το ότι κάτι δε μας έχει τύχει δε μας εξασφαλίζει κάτι πέρα του ότι υπηρξαμε τυχεροί και σου τα λέει κάποια που σίγουρα δεν είναι υπέρ της αποστειρωσης η της υπερβολής!Δε σου λέω πως κ το μαγειρεμενο δεν έχει κ αυτο κινδύνους απλά είναι λιγότεροι κ μειωνεις τις πιθανότητες!Και για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι υπέρ της ξηράς..μάλλον προς το μαγειρεύτο τεινω με τις λιγοστές μου γνώσεις..
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Εγώ δεν σπούδασα τίποτα από όσα αναφέρει ο Grifos αλλά ξέρω ότι τα βακτήρια βοηθάνε τους οργανισμούς να αναπτύξουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό μου αρκεί για να μην με πιάνει πανικός στη λέξη βακτήριο. Εκατομμύρια για να μην πω δισεκατομμύρια σκυλιά έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη από τότε που έγινε ο διαχωρισμός από το λύκο που δεν τους έδινε κανείς μαγειρεμένο φαγητό και μια χαρά επιβίωσαν χωρίς μολύνσεις και προβλήματα.
 
Last edited:


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εγώ δεν σπούδασα τίποτα από όσα αναφέρει ο Grifos αλλά ξέρω ότι τα μικρόβια βοηθάνε τους οργανισμούς να αναπτύξουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό μου αρκεί για να μην με πιάνει πανικός στη λέξη μικρόβιο. Εκατομμύρια για να μην πω δισεκατομμύρια σκυλιά έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη από τότε που έγινε ο διαχωρισμός από το λύκο που δεν τους έδινε κανείς μαγειρεμένο φαγητό και μια χαρά επιβίωσαν χωρίς μολύνσεις και προβλήματα.
o M/O ζωης τους ποσος ηταν ομως τοτε?
και οι ανθρωποι ομως ζουσαν και επιβιωναν καποτε χωρις αντιβιωση αλλα πολυ συχνα πεθαιναν νεοι....
Συγνωμη δεν ειμαι καθολου ειδικος, ουτε ειδικες γνωσεις εχω, απλα κανω απλοικες σκεψεις....
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
παντως εμενα μου φαινεται ποιο δυσκολο το barf απο οτι το μαγειρευτο(ταισα για κανενα μηνα) και προφανως η ξηρα
Συμφωνώ απόλυτα, για έναν που ξεκινάει τώρα η barf, δεν συγκρίνεται σε δυσκολία με το μαγειρεμένο, προφανώς και με την ξηρά. Με την barf οι συνθήκες υγιεινής που πρεπει κρατάς είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και πρέπει να είσαι πολύ σχολαστικός...Συν του ότι η εξισορρόπηση της τροφής είναι ολόκληρη επιστήμη.
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
o M/O ζωης τους ποσος ηταν ομως τοτε?
και οι ανθρωποι ομως ζουσαν και επιβιωναν καποτε χωρις αντιβιωση αλλα πολυ συχνα πεθαιναν νεοι....
Συγνωμη δεν ειμαι καθολου ειδικος, ουτε ειδικες γνωσεις εχω, απλα κανω απλοικες σκεψεις....
Αναρωτήθηκες ποτέ για ποιο λόγο τα σκυλιά έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από τον άνθρωπο?
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και στρατό και βιοτεχνολογία, βοτανική, μικροβιολογία, εξέλιξη γενετικής πληθυσμών, φυσιολογία ζώων, γενετική (μηχανική, ανθρώπου), ενζυμολογία, γενετική βελτίωση, μοριακή βιολογία, φυσικοχημεία, ανοσολογία, ενδοκρινολογία, φαρμακολογία, παρασιτολογία και λοιμώδη νοσήματα και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.
ε.τώρα εξηγούνται όλα :lol:
μαγειρία στον στρατό έκανες? πόσους μαγείρους σκότωσες?
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
επιβεβαιωνει
οτι λεει η βιολογια ειναι προιον πειραματων :) οχι αερολογιες

και η καθημερινοτητα τα ιδια μου λεει
Υ.Γ
ακομα και για τον ανθρωπο η διατροφη που εχει αποδειχθει ως πρεπουσα ειναι τα ωμα λαχανικα και γενικα οτι μπορει να φαγωθει ωμο
και κρεας ελαχιστο εως καθολου
Μιλάω αποκλειστικά γι'αυτό που έγραψες παραπάνω

αποξηραμενο φαγητο = μη επαρκες
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
@milva
πρόσεξε
ρώτησα περι της περίπτωσης να φάμε το ίδιο φαγητό και να μην πειράξει τον έναν απο τους δύο....

και υποννοούσα ότι το ανοσοποιητικό σύστημα φθίνει αν δεν το γυμνάζεις
εγώ με τα κεφίρ και τα φρούτα που τρώω άπλυτα απο τα δέντρα στις εξορμήσεις μου αλλά και με την ενασχόλησή μου με τα σκυλιά (δεν περνάω τα χέρια μου με μωρομάντηλο μικροβιοκτόνο μετά το χάιδεμα του κάθε αδέσποτου που συναντάω ας πούμε ) πιστεύω ότι έχω δυνατό ανοσοποιητικό
άλλοι όχι

για τον μέσο όρο ζωής που λές-δεν βγαίνει άκρη
παλιά πέθαιναν απο τραύματα και ατυχήματα
απο μάχες με το πλήθος αδέσποτων σκύλων και ίσως και λύκων φιδιών αλεπούδων και ότι άλλο που τώρα πλέον δεν υπάρχει στα ίδια νούμερα

πάντως κάποια σκυλιά ζούσαν πολλά χρόνια ,αν γλύτωναν απο τα υπόλοιπα ατυχήματα κλπ
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μιλάω αποκλειστικά γι'αυτό που έγραψες παραπάνω

αποξηραμενο φαγητο = μη επαρκες
Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει αποκλειστηκα απο αποξηραμένη τροφή. Οπότε η λογική λέει πως η αποξηραμένη δεν είναι πλήρες/επαρκές.

Δύο απορίες έχω που ακόμα με βάζουν σε σκέψεις.
Πρώτον, θα τρώγατε καθημερινά ξηρά για μια ζωή? Πιστεύετε ότι θα είσασταν υγιές? Μη μου πείτε ότι έγραψε και ο κτηνίατρος πιο πάνω "Μα εγώ δεν είμαι σκύλο"...
Δεύτερον, για ποιό λόγο οχτώ στους δέκα που δίνουν στα σκυλιά τους barf είδαν βελτίωση στην υγεία του σκύλου?
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
κ.Βαγγέλη το οτι κάποιος είναι πιο ευαίσθητος δε σημαίνει πως κανείς απο τους δύο είναι αλεξίσφαιρος απέναντι στο μικροοργανισμό.. επειδή υπάρχει σε μικρή ποσοότητα απλά πείραξε τον εναν και ίσως καθόλου τον άλλον ο οποίος είναι πιο ανθεκτικός..ΑΛΛΑ...αν ο μικροοργανισμός είναι ιδιαίτερα παθογόνος πίστεψτε με θα νοσήσουν ΟΛΟΙ..!Και ξαναλέω ειναι θέμα τύχης και πιθανοτήτων που δεν έχετε πάθει κάτι...αν το επιλέγετε ενώ γνωρίζετε είναι δεκτό απλά να μην αγνοείτε τον κίνδυνο νομίζοντας πως αποκτάτε αντισώμματα και δε θα πάθετε ποτέ κάτι.Δυστυχώς υπάρχουν τόσο ανθεκτικά και παθογόνα στελέχη που αν βρεθούν στο φαί μας...κλάφτε μας...!!Για το λόγο αυτό πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής πάντα(καλό πλύσιμο,μαγείρεμα κλπ) ώστε να μειωθούν(ΟΧΙ να εξαλειφθούν!) οι πιθανότητες να πάθουμε κάτι σοβαρό.
BiggBilly συμφωνώ οτι η ξηρά απο μόνη της ίσως να μην είναι το ιδανικό...(αν και σίγουρα εμπλουτίζεται με τα απαραίτητα στοιχεία και βιταμίνες που χάνονται κατά την επεξεργασία) αλλά δεν κρύβει τόσους κινδύνους όσο το ωμό...!Μπορεί τα σκυλιά να έχουν βελτίωση αλλά πάλι με πιθανότητες παίζουμε...ΑΝ πάρεις κρέας ή κοκκαλα με επιμόλυνση και αρρωστήσουν..ή χειρότερα αρρωστήσεις εσύ?!Θα είναι αργά τότε πίστεψε με..Βέβαια αυτό ίσως να μη σου τύχει ποτέ(Στο εύχομαι πραγματικα!) αλλά ίσως σου τύχει και αύριο...το αν θα ρισκάρεις εσύ ή ο καθένας είναι δικό σας θέμα απλά να το κάνετε αφου γνωρίζετε τους πραγματικούς κινδύνους.Με όσα λίγα γνωρίζω θα προτιμήσω οτι έκανα τα τελευταία 18 χρόνια...ξηρά(λιγότερο) και μαγειρευτό(κυρίως)...ο καθένας μας ας κρίνει το καλύτερο για το/τα ζωάκια του...
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Milva δεν μου απάντησες για ποιό λόγο δεν θα έτρωγες ξηρα. Ούτε μικρόβια έχει, ούτε "αρρώστειες". Για ποιό λόγο η ξηρά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανθρώπινη τροφή?

Μπορεί τα σκυλιά να έχουν βελτίωση αλλά πάλι με πιθανότητες παίζουμε...ΑΝ πάρεις κρέας ή κοκκαλα με επιμόλυνση και αρρωστήσουν..ή χειρότερα αρρωστήσεις εσύ?!Θα είναι αργά τότε πίστεψε με..Βέβαια αυτό ίσως να μη σου τύχει ποτέ(Στο εύχομαι πραγματικα!) αλλά ίσως σου τύχει και αύριο
Οπότε φταίει η τύχη που τα σκυλιά μας δεν έχουν κάποιο πρόβλημα...

Τα ερωτήματα μου ακόμα παραμένουν αναπάντητα.
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
και στρατό και βιοτεχνολογία, βοτανική, μικροβιολογία, εξέλιξη γενετικής πληθυσμών, φυσιολογία ζώων, γενετική (μηχανική, ανθρώπου), ενζυμολογία, γενετική βελτίωση, μοριακή βιολογία, φυσικοχημεία, ανοσολογία, ενδοκρινολογία, φαρμακολογία, παρασιτολογία και λοιμώδη νοσήματα και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.
ε με πεθανες :D
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
o M/O ζωης τους ποσος ηταν ομως τοτε?
και οι ανθρωποι ομως ζουσαν και επιβιωναν καποτε χωρις αντιβιωση αλλα πολυ συχνα πεθαιναν νεοι....
Συγνωμη δεν ειμαι καθολου ειδικος, ουτε ειδικες γνωσεις εχω, απλα κανω απλοικες σκεψεις....
ετσι ειναι
αλλα...
οι ποιο πολοι ηταν απο θανατους σε μαχες απο τις πολλες κακουχιες της ζωης κ.α.
και λιγοτερο απο μολυνσεις απο τροφες
μαλιστα αν δεις σημερα οι ανθρωποι που ζουν σε αποστειρωση ειναι συνηθως ποιο φιλασθενοι σε σχεση με αυτους που ζουν σε καπως ποιο αντιξοες συνθηκες απο αλλους

αλλοιως να ζεις σε μια πολη των 30 εκατομυριων και αλλοιως σε ενα βουνο αλλες αντοχες αποκτα το ενα σωμα αλλες το αλλο
αλλες αντοχες εχει ενας ανθρωπος που απο μικρος ηρθε σε επαφη με διαφορους αλεργιογονους παραγοντες και αλλες ενας που τους ανακαλυψε ο οργανισμος του στα 50 του...
σην δευτερη περριπτωση ο θανατος ειναι σοβαρη περιπτωση πιχι
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μιλάω αποκλειστικά γι'αυτό που έγραψες παραπάνω

αποξηραμενο φαγητο = μη επαρκες
το να πεις οτι κατι ειναι μη επαρκες το συγκρινεις με κατι αλλο (μη επαρκες σε σχεση με κατι αλλο στην πραξη οπως λες)
οποτε σε συγκριση με το σωστα μαγειρεμενο η την ολοκληρωμενη ωμη διατροφη χανει τη μαχη ακομα και η ποιο καλη ξηρα :)
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Milva δεν μου απάντησες για ποιό λόγο δεν θα έτρωγες ξηρα. Ούτε μικρόβια έχει, ούτε "αρρώστειες". Για ποιό λόγο η ξηρά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανθρώπινη τροφή?.
ναι αυτο θελω να το ξερω και εγω γιατι το ρωταω αλλα δεν μου λεει κανεις το λογο :)
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Milva δεν μου απάντησες για ποιό λόγο δεν θα έτρωγες ξηρα. Ούτε μικρόβια έχει, ούτε "αρρώστειες". Για ποιό λόγο η ξηρά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανθρώπινη τροφή?


Οπότε φταίει η τύχη που τα σκυλιά μας δεν έχουν κάποιο πρόβλημα...

Τα ερωτήματα μου ακόμα παραμένουν αναπάντητα.
Ποιός σου εγγυάται οτι δε θα έχουν πρόβλημα ή αυτά ή εσύ στο μέλλον?Αν θές να αγνοήσεις τους κινδύνους είναι καθαρά δική σου επιλογή..αλλά υπάρχουν!
Δυστυχώς η ξηρά σε πληροφορώ πως χρησιμοποιείται σαν τροφή σε αστροναύτες...και στο μέλλον θα την εντάξουν και στη διατροφή μας...μη βιάζεσαι...!Το κύριο αρνητικό της είναι η γεύση και η υφή...και προσπαθούν να το βελτιώσουν...απ'όσο γνωρίζω...
Ξεκίνησαν απο τα σκυλιά για να καταλήξουν σε εμάς...κάπως έτσι γίνεται πάντα...
Το θέμα όμως δεν είναι η ξηρά αλλα η BARF ...και θεωρώ πως είναι επικίνδυνη λόγω όλων όσων προείπα...αν θές πες οτι παίζεις με την τύχη..εγώ λέω πώς παίζεις με πιθανότητες οι οποίες είναι μάλλον αρνητικές ως προς τη BARF...
Αν διαβάσεις το προηγούμενο πόστ μου θα καταλάβεις γιατί παίζεις με πιθανότητες..σημασία έχει που θα βρεθεί ο τροφοπαθογόνος μικροοργανισμός,ποιό στέλεχος του και σε τι ποσότητα..πιο απλά δε μπορώ να το πώ...ελπίζω να κατάλαβες...!Με το μαγείρεμα,συνήθως στην ηψηλή θερμοκρασία θανατώνεται οπότε ίσως να τη γλιτώσεις...
 
Last edited: