giorgos kriti....τα έχεις μπερδέψει λίγο..τι σχέση έχουν οι οφέλιμοι μικροοργανισμοί..με τους τροφοπαθογόνους??Το πρόβλημα δεν είναι οι μικροοργανισμοί γενικώς...διάβασε λίγο τι έγραψα παραπάνω...όσους οφέλιμους μικροοργανισμούς και αν καταναλώσεις όταν φάς το παθογόνο βακτήριο θα νοσήσεις...άρα?!Δεν έχει σχέση αν έχεις "μάθει" στους μικροοργανισμούς αυτό που λέω...για να μη τα μπερδεύουμε!
κανενα μπερδεμα .. να σου το εξηγησω μονη του το εγραψες
να σου πω τι σχεση εχουν... ειναι και οι 2 πανω στα τροφημα
δεν μπορεις να εχεις μονο τους πρωτους τους εχεις και
τους χρειαζεσαι και τους 2
-οι πρωτοι γενικα κανουν καλο μια και τους χρειαζεται ο οργανισμος
-οι δευτεροι οταν ειναι σε μικρες αναλογιες λειτουργουν σαν εμβολια και ουσιαστικα "θυμιζουν" στον οργανισμο τις αμυνες που πρεπει να εχεις ετοιμες καθε φορα που αυτοι εισερχονται (σε μεγαλους αριθμους κατα πρωτο λογο σου κανουν διαροια )
οταν ενα τροφημο πιχι κρεας εχει εσφαλμενη επεξεργασια οπως λες τοτε η καθε βρωμια που εχει πανω η οι παθογονοι που θα εχουν δημιουργηθει
απο την εκθεση του στη ζεστη εκτος ψυγειου συνηθως συνοδευονται απο μια κακοσμια οταν η εκεθση ειναι μακροχρονια (συνηθως σε πιανει διαροια η σε κακη περιπτωση που ειναι σχεδον σαν
σαπιο δηλητηριαζεσαι αλλα αυτο ειναι σαν ψοφιο σαπιο ζωο στην οσμη δεν πιστευω να μαγειρευες ποτε κατι τετοιο ε? ¨

)
εαν απλα δημιουργηθηκαν καποια βνακτηρια κατα την επεξεργασια (παντα συμβαινει αυτο) ειναι αυτα τα "εμβολια " που σου ειπα
Και επίσης το οτι αγοράζω π.χ κρέας απο το χασάπη δε σημαίνει οτι γνωρίζω απο που προέρχεται..αν το ζώο ηταν υγιές ή τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής στο σφαγείο,κατά την αποθήκευση,τη μεταφορά κλπ.. Άρα απλά το πλένω καλα και το μαγειρεύω για να μειώσω όσο είναι δυνατό το μικροβιακό φορτίο σκοτώνοντας τους περισσότερους(Αν και σχεδόν πάντα παραμένουν σπόρια τα οποία είναι ανθεκτικότερα) ώστε να μη πάθω κάτι.
εδω θα σου θυμιζω μια και μιλας για τον εαυτο σου
οτι εχει γινει συσταση πως τις ποιο πολλες τροφες δεν χρειαζεται να τις ψηνουμε πολυ ωρα για να μην διαλυουμε τα θρεπτικα συστατικα τους
ΠΛΗΝ οσων μπορει να φερουν καποια ασθενεια συνηθως βγαινει δελτιο για αυτα οταν βγουν στην αγορα
και μια και ο ανθρωπος εχει πολυ ποιο αδυναμο ανοσοποιητικο απο τα σκυλια πρεπει να προσεχουμε στις τροφες που δεν αποτελουν
βασικο κρικο στην διατροφικη μας αλυσιδα...
δηλα δη το κρεας κατα κυρι λογο και μετα τα ψαρια και τα ψαρια
τα λαχαλικα και τα φρουτα που ειναι η κυρια τροφη που θα επρεπε να τρεφομαστε ειναι οτι ποιο υγεινο να τα τρως καλοπλυμενα ξεφλουδισμενα
και ωμα.
η βασικη τροφη του σκυλου ειναι το ωμο κρεας το DNA τους δεν αλλαζει σε 500 χρονια ετσι ευκολα
οσο ποιο παλια πας τοσο ποιο πολλα ωμα ετρωγαν τα σκυλια
ελπιζω να σε καλυψα