Κτηνίατροι και B.A.R.F.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Milva πάλι δεν μου απάντησες αν θα έτρωγες ξηρά σκύλων.

Ποιός σου εγγυάται οτι δε θα έχουν πρόβλημα ή αυτά ή εσύ στο μέλλον?Αν θές να αγνοήσεις τους κινδύνους είναι καθαρά δική σου επιλογή..αλλά υπάρχουν!
Κανείς δεν σου εγγύάται τίποτα όταν υπάρχει στην εξίσωση ένας ζωντανός οργανισμός.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Milva πάλι δεν μου απάντησες αν θα έτρωγες ξηρά σκύλων.

Κανείς δεν σου εγγύάται τίποτα όταν υπάρχει στην εξίσωση ένας ζωντανός οργανισμός.
Αν ήμουν σκύλος θα έτρωγα...αλλά αν διάβασες πιο πάνω..τείνω στο μαγειρευτό εδώ και χρόνια...και για μένα και για το σκύλο...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ήμουν σκύλος θα έτρωγα...αλλά αν διάβασες πιο πάνω..τείνω στο μαγειρευτό εδώ και χρόνια...και για μένα και για το σκύλο...
Βρε milva... αποφεύγεις να απαντήσεις με ένα Ναι ή Όχι :D

Μια ερώτηση κάνω σε ολους.
Θα τρώγατε μια επεξεργασμένη τροφή για σκύλους?
Δεν χρειάζεται να το γράψετε εδώ απλά αναρωτηθείτε πραγματικά τι σημαίνει καθαρή τροφή...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu

Δεν χρειάζεται να το γράψετε εδώ απλά αναρωτηθείτε πραγματικά τι σημαίνει καθαρή τροφή...
Μα σου απάντησα...προτιμώ έτσι όπως μας έχουν καταντήσει το μαγειρευτό...;)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μα σου απάντησα...προτιμώ έτσι όπως μας έχουν καταντήσει το μαγειρευτό...;)
μα αφου εσυ το μαγειρευεις
και εσυ διαλεγεις τα υλικα
:)
αλλοι σου φταινε? το αν θα βαλεις σωστα υλικα ειανι δικο σου θεμα

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Ποιός σου εγγυάται οτι δε θα έχουν πρόβλημα ή αυτά ή εσύ στο μέλλον?Αν θές να αγνοήσεις τους κινδύνους είναι καθαρά δική σου επιλογή..αλλά υπάρχουν!
Δυστυχώς η ξηρά σε πληροφορώ πως χρησιμοποιείται σαν τροφή σε αστροναύτες...και στο μέλλον θα την εντάξουν και στη διατροφή μας...μη βιάζεσαι...!Το κύριο αρνητικό της είναι η γεύση και η υφή...και προσπαθούν να το βελτιώσουν...απ'όσο γνωρίζω...
Ξεκίνησαν απο τα σκυλιά για να καταλήξουν σε εμάς...κάπως έτσι γίνεται πάντα...
στο θεμα των αστροναυτων εχεις 1000% δικιο
αλλα ξεχασες κατι
ειναι στο διαστημα και ο λογος που τρωνε ξηρα (και οχι απλα ξηρα αλλα με ελαχιστη ποσοτητα παιρνουν τρελες θερμιδες)
και ενας βασικος λογος πιχι ειναι η ελειψη βαρυτητας μια και εκει οχι μονο η πεψη δεν γινεται σωστα....
αλλα γενικα ολος ο οργανισμος υπολειτουργει... για αυτο προηλθε η αναγκη
το οτι τελικα θελουν και εμεις να τρωμε ξηρα ειναι σωστο?
για δες ποσοι επιστημονες ουρλιαζουν... μην τρωτε συσκευασμενα γιατι δεν κανουν καλο? ετσι απλα λαικα
γιατι το λενε?
μηπως γιατι η αποστειρωση οταν φθασουμε στα 50- 60 μας θα μας κανει να τρωμε 20 χαπακια τη μερα ως φαρμακευτικη αγωγη? ? :D

Το θέμα όμως δεν είναι η ξηρά αλλα η BARF ...και θεωρώ πως είναι επικίνδυνη λόγω όλων όσων προείπα...αν θές πες οτι παίζεις με την τύχη..εγώ λέω πώς παίζεις με πιθανότητες οι οποίες είναι μάλλον αρνητικές ως προς τη BARF...
εγω θα ελεγα οτι το σοβαρο προβλημα ειναι οι αποστειρωμενες ξηρες καθως βγαζουν αχρηστο καθε οργανισμο(σε βαθος χρονου) μη εχοντας τα ωφελιμα βακτιρια που η φυση σωστα εχει προβλεψει να ειναι μεσα στις ωμες τροφες

χωρια οσες ανακαλουνται κατα καιρους
που τοσοι και τοσοι μεχρι να γινει η ανακληση εχουν ηδη ταισει τα σκυλια τους
τη μια βρισκουν τη μια ασθενια την μια την αλλη

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
giorgos kriti....τα έχεις μπερδέψει λίγο..τι σχέση έχουν οι οφέλιμοι μικροοργανισμοί..με τους τροφοπαθογόνους??Το πρόβλημα δεν είναι οι μικροοργανισμοί γενικώς...διάβασε λίγο τι έγραψα παραπάνω...όσους οφέλιμους μικροοργανισμούς και αν καταναλώσεις όταν φάς το παθογόνο βακτήριο θα νοσήσεις...άρα?!Δεν έχει σχέση αν έχεις "μάθει" στους μικροοργανισμούς αυτό που λέω...για να μη τα μπερδεύουμε!
Και επίσης το οτι αγοράζω π.χ κρέας απο το χασάπη δε σημαίνει οτι γνωρίζω απο που προέρχεται..αν το ζώο ηταν υγιές ή τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής στο σφαγείο,κατά την αποθήκευση,τη μεταφορά κλπ.. Άρα απλά το πλένω καλα και το μαγειρεύω για να μειώσω όσο είναι δυνατό το μικροβιακό φορτίο σκοτώνοντας τους περισσότερους(Αν και σχεδόν πάντα παραμένουν σπόρια τα οποία είναι ανθεκτικότερα) ώστε να μη πάθω κάτι.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
giorgos kriti....τα έχεις μπερδέψει λίγο..τι σχέση έχουν οι οφέλιμοι μικροοργανισμοί..με τους τροφοπαθογόνους??Το πρόβλημα δεν είναι οι μικροοργανισμοί γενικώς...διάβασε λίγο τι έγραψα παραπάνω...όσους οφέλιμους μικροοργανισμούς και αν καταναλώσεις όταν φάς το παθογόνο βακτήριο θα νοσήσεις...άρα?!Δεν έχει σχέση αν έχεις "μάθει" στους μικροοργανισμούς αυτό που λέω...για να μη τα μπερδεύουμε!
κανενα μπερδεμα .. να σου το εξηγησω μονη του το εγραψες
να σου πω τι σχεση εχουν... ειναι και οι 2 πανω στα τροφημα
δεν μπορεις να εχεις μονο τους πρωτους τους εχεις και τους χρειαζεσαι και τους 2

-οι πρωτοι γενικα κανουν καλο μια και τους χρειαζεται ο οργανισμος
-οι δευτεροι οταν ειναι σε μικρες αναλογιες λειτουργουν σαν εμβολια και ουσιαστικα "θυμιζουν" στον οργανισμο τις αμυνες που πρεπει να εχεις ετοιμες καθε φορα που αυτοι εισερχονται (σε μεγαλους αριθμους κατα πρωτο λογο σου κανουν διαροια )
οταν ενα τροφημο πιχι κρεας εχει εσφαλμενη επεξεργασια οπως λες τοτε η καθε βρωμια που εχει πανω η οι παθογονοι που θα εχουν δημιουργηθει
απο την εκθεση του στη ζεστη εκτος ψυγειου συνηθως συνοδευονται απο μια κακοσμια οταν η εκεθση ειναι μακροχρονια (συνηθως σε πιανει διαροια η σε κακη περιπτωση που ειναι σχεδον σαν σαπιο δηλητηριαζεσαι αλλα αυτο ειναι σαν ψοφιο σαπιο ζωο στην οσμη δεν πιστευω να μαγειρευες ποτε κατι τετοιο ε? ¨:p)
εαν απλα δημιουργηθηκαν καποια βνακτηρια κατα την επεξεργασια (παντα συμβαινει αυτο) ειναι αυτα τα "εμβολια " που σου ειπα

Και επίσης το οτι αγοράζω π.χ κρέας απο το χασάπη δε σημαίνει οτι γνωρίζω απο που προέρχεται..αν το ζώο ηταν υγιές ή τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής στο σφαγείο,κατά την αποθήκευση,τη μεταφορά κλπ.. Άρα απλά το πλένω καλα και το μαγειρεύω για να μειώσω όσο είναι δυνατό το μικροβιακό φορτίο σκοτώνοντας τους περισσότερους(Αν και σχεδόν πάντα παραμένουν σπόρια τα οποία είναι ανθεκτικότερα) ώστε να μη πάθω κάτι.
εδω θα σου θυμιζω μια και μιλας για τον εαυτο σου
οτι εχει γινει συσταση πως τις ποιο πολλες τροφες δεν χρειαζεται να τις ψηνουμε πολυ ωρα για να μην διαλυουμε τα θρεπτικα συστατικα τους
ΠΛΗΝ οσων μπορει να φερουν καποια ασθενεια συνηθως βγαινει δελτιο για αυτα οταν βγουν στην αγορα
και μια και ο ανθρωπος εχει πολυ ποιο αδυναμο ανοσοποιητικο απο τα σκυλια πρεπει να προσεχουμε στις τροφες που δεν αποτελουν
βασικο κρικο στην διατροφικη μας αλυσιδα...
δηλα δη το κρεας κατα κυρι λογο και μετα τα ψαρια και τα ψαρια
τα λαχαλικα και τα φρουτα που ειναι η κυρια τροφη που θα επρεπε να τρεφομαστε ειναι οτι ποιο υγεινο να τα τρως καλοπλυμενα ξεφλουδισμενα
και ωμα.

η βασικη τροφη του σκυλου ειναι το ωμο κρεας το DNA τους δεν αλλαζει σε 500 χρονια ετσι ευκολα
οσο ποιο παλια πας τοσο ποιο πολλα ωμα ετρωγαν τα σκυλια
ελπιζω να σε καλυψα

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Και πώς γνωρίζεις εσύ τι οργανισμός είναι πάνω στο κρέας που θα φάς ή θα δώσεις στο σκύλο σου?Απο τις ανακοινώσεις??Ή απο τη μυρωδιά??Λυπάμαι που θα στο πώ αλλά οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί δε φαίνονται παρά μόνο με ανάλυση στο εργαστήριο...άρα?Αν τον φάς τον έφαγες είναι η λογική σου?Εγώ συγνώμη αλλά θέλω να ζήσω όσο γίνεται υγιής...και έτσι ενα παραδειγματάκι πρόσφατο του τι μπορείς να πάθεις,πέρα απο τη διάρροια που νομίζουν οι περισσότεροι πως είναι το χειρότερο..http://www.fimes.gr/2011/06/koma-mprizoles-listeria/
Μακριά απο εμάς....δλδ....

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
πολυ σωστα milva
σε παραπεμπω λοιπον να διαβασεις ποιο προσεκτικα το αρθρο
στο τελος
""Τί είναι η λιστέρια
Η λιστέρια, είναι ένα μικρό κινητό γκραμ-θετικό βακτηρίδιο που βρίσκεται στο περιβάλλον, στα φυτά, στην εντερική χλωρίδα πολλών θηλαστικών ζώων και του ανθρώπου (σε ένα 5% των υγιών ανηλίκων), ενώ επίσης απομονώνεται από διάφορες τροφές όπως γάλα, λαχανικά, πουλερικά, ψάρια και κρέας.
Είναι ασύνηθες αίτιο λοιμώξεων για το γενικό πληθυσμό, προκαλεί όμως σοβαρότατες λοιμώξες (βαχθηριαιμία, μηνικοεγκεφαλίτιδα) σε ορισμένες ομάδες ατόμων – νεογνά, έγκυες, ηλικιωμένους, ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. Προκαλεί σποραδικά κρούσματα και επιδημίες γαστρεντερίτιδας, από την οποία κινδυνεύουν ιδιαίτερα οι προαναφερόμενες ομάδες ατόμων""

εαν λοιπον το σκυλι σου ειναι σε αυτη την ομαδα τοτε
ακομα και οταν θα φαει στην σακουλα της ξηρας απο την παρτιδα που δεν ανακληθηκε στην ωρα της
τοτε παει το εχασες παλι
αν εσυ ανηκεις σε αυτες τις ομαδες τοτε ναι μπορει να παθεις κατι (και αυτο σε σπανιες περιπτωσεις)
αλλα αναφερεσαι σε ομαδες με μη πληρες ανοσοποιητικο η λογω γηρατος διαλυμενο πλεον
Η κατι που δεν γραφει σε ομαδες με μη "εκπαιδευμενο ανοσοποιητικο" :) σε βακτιρια

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Και πώς γνωρίζεις εσύ τι οργανισμός είναι πάνω στο κρέας που θα φάς ή θα δώσεις στο σκύλο σου?Απο τις ανακοινώσεις??Ή απο τη μυρωδιά??Λυπάμαι που θα στο πώ αλλά οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί δε φαίνονται παρά μόνο με ανάλυση στο εργαστήριο...άρα?
αρα ξερουμε καλα ποια ειναι τα ειδη που μπορουν να αναπτυχθουν :) (να ναι καλα το εργαστηριο)
και ξερουμε τι προκαλουν
και σε ποιες ομαδες
και δεν ειναι τοσο τρομερο οσο καποιοι θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε
μια και μονο οι φιλασθενες ομαδες βλαπτονται
αλλα αν αποστειρωσεις τα παντα προς χαρην των ομαδων αυτων τοτε δημιουργεις εκατομυρια εν δυναμει ασθενεις λογω του αδυναμου ανοσοποιητικου μια και δεν λμβανει αυτα τα εμβολια που σου ειπα πριν

οποτε τι κανεις? στις ευπαθεις αυτες ομαδες κανεις αυτη την παραπανω αποστειρωση :)

""Εγώ συγνώμη αλλά θέλω να ζήσω όσο γίνεται υγιής...""
η αποστειρωση σε κανει φιλασθενο οχι υγιη

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα

Θα σου απαντήσω εγώ, δεν τρώω καμία επεξεργασμένη τροφή τύπου μιξ και λοιπά ετοιματζίδικα (πέρα απ' την περίοδο κάπου στο δεκέμβρη που με πιάνει η τρέλα με χατ και σουβλατζίδικα :D:D:D:D:D) κι απ' την εικόνα των σκύλων μου όσο καιρό δίνω μαγειρευτό ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να ξαναγυρίσω σε ξηρά τροφή. Κι ο λόγος είναι απλός, αφού έχω το χρόνο κι έχω τις γνώσεις που δεν χρησιμοποιώ πλέον αλλού όσο μπορώ θ' αποφεύγω τα έψιλον και λοιπά της συνομοταξίας.

Γιώργο Κρήτη, τα βακτήρια δεν έχουν όλα αρνητικές επιπτώσεις (το ίδιο που σας επισημάναμε με άλλο μέλος στην ιστορία με τις ανακλήσεις βοδινών λόγω e coli) ένα ποσοστό είναι απολύτως αναγνωρίσιμο κι επιτρεπτό στον οργανισμό μας και του οποίου τα ποσοστά ελέγχονται από Ευρωπαική αρχή ώστε να μην ξεπεράσουν τα όρια, γι' αυτό κι εγώ αναφέρθηκα σε όλα μου τα ποστ για διασφάλιση και ιχνηλασιμότητα ποιότητας κάτι που παρακάμψατε όλοι. Αρνούμαι να δεχτώ ότι οι συνθήκες πέρα των τυποποιημένων και όχι όλων είναι οι ιδανικές.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Γιώργο Κρήτη, τα βακτήρια δεν έχουν όλα αρνητικές επιπτώσεις (το ίδιο που σας επισημάναμε με άλλο μέλος στην ιστορία με τις ανακλήσεις βοδινών λόγω e coli) ένα ποσοστό είναι απολύτως αναγνωρίσιμο κι επιτρεπτό στον οργανισμό μας και του οποίου τα ποσοστά ελέγχονται από Ευρωπαική αρχή ώστε να μην ξεπεράσουν τα όρια, γι' αυτό κι εγώ αναφέρθηκα σε όλα μου τα ποστ για διασφάλιση και ιχνηλασιμότητα ποιότητας κάτι που παρακάμψατε όλοι. Αρνούμαι να δεχτώ ότι οι συνθήκες πέρα των τυποποιημένων και όχι όλων είναι οι ιδανικές.
γιατι ειπα εγω το αντιθετο?
αυτο λεω και συμφωνω μαζι σου σε αυτο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά, είναι ανάλογα το σκύλο..

Υπάρχουν σκυλιά που δεν τα πάνε καλά με ξηρά... αλλά υπάρχουν και σκυλιά που δεν τα πάνε καλά με την BARF..

Υπάρχουν υπέρ και κατά του κάθε είδους διατροφής.. ξηρά, μαγειρευτό, BARF..

Εμείς οφείλουμε ως ιδιοκτήτες να διαβάσουμε για την κάθε μία και να επιλέξουμε.. τι νομίζουμε πως είναι καλύτερο για το σκύλο μας. :)

chatzikostas

Member
31 Ιουλίου 2011
6
0
Χαιρομαι που βλεπω τετοια πληθωρα αποψεων.
Πρωτα από όλα δεν είναι το ψευδωνυμο chatzikostas, είναι το ονομα μου. Χαζό θα ήταν να σας λεω που δουλευω και τι κανω και να σας παρουσιάζομαι σαν castor5vet. Επώνυμα λοιπόν σας λεω τις απόψεις μου και δεν βασίζομαι σε εμπειρίες που με φορτισαν συναισθηματικά, ή σε ανευθυνες μεταφράσεις από το internet. Γνωρίζω καποια πραγματα και προσπαθω να σας τα μεταδώσω. Σας το ειπα και πριν, ο γιατρός μπορει να συμβουλευσει και όχι να υποχρεώσει.
Σας λέω ότι τα κόκκαλα σκοτωνουν και σε εμένα ετυχαν 1-2-3 περιστατικά. Ρωτήστε τον δικό σας γιατρό αν ξερει ή αν ειχε παρομοια περιστατικά. Τι στα κομμάτια όλα σε μενα ήρθανε; Αν λοιπόν ισχύει ότι τα κόκκαλα σφηνώνονται σε διαφορα σημεια του γαστρεντερικού τότε το να πιστευει καποιος ότι δεν θα τυχει σε αυτόν είναι στρουθοκαμηλισμός. Σαν το καπνισμα. «δεν θα πάθω εγω καρκίνο ή ανακοπή, το πακέτο το γραφει για τους άλλους». Και να σας πω και κατι; Μακαρι να μην το πάθετε.
Παντως δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σοβαρή κουβεντα αν βλεπουμε συνομωσίες πισω από το κάθε τι.
Εγω που γραφω για τα κόκκαλα εχω συναισθηματική φόρτιση και ίσως να τα παίρνω από την friskies. Οι καθηγητες που γραφουν ότι το τοξόπλασμα προκαλει την γεννηση αρρωστων ή νεκρων κουταβιών, τα παίρνουν από την hills, οι πολυεθνικές θελουν να μας υποδουλώσουν κ.ο.κ. Εχω πελατες που δεν βαζουν chip στον σκυλο τους γιατι ετσι το ζωο αποκτα το σημαδι του Θηρίου το 666. Λες και άλλη δουλεια δεν ειχε ο διαολος… Σοβαρα τωρα:
Η σαλμονελλα δεν είναι μικρόβιο που σε μικρες δόσεις να το πουμε λαικά , λειτουργεί σαν εμβόλιο και δεν αρρωσταίνεις. Εξι μερες στο νοσοκομείο εκατσα. Τις τρεις δεν τις θυμαμαι από τον πυρετό.
Η τοξοπλάσμωση σκοτωνει τα κουταβια μιας εγκυας σκύλας. Τι σόι υγιεινή διατροφή, προκαλει ευεξία, καλα κόπρανα και ασπρα δόντια και σκοτώνει τα κουτάβια;
Δεν αναφερομαι σε εξωτικές ασθενειες. Είναι υπαρκτες δίπλα μας. Και εκθέτετε τα ζώα σας σε αυτές και εκτείθεστε και εσεις.
Γραφει καποιος ότι τρωει τα πάντα και δεν παθαίνει τίποτα και ο διπλανός του που εφαγε το ίδιο πραγμα φευγει με διαρροια. Όπως και στους ανθρώπους λοιπόν δεν υπάρχει ταμπελα ποιος θα αρρωστήσει και ποιος όχι , ετσι δεν υπάρχει και στα ζώα.
Επειδή προ αμνημονευτων ετων ο πεινασμένος σκυλος εθαβε την τροφή του για να μην την βρουν οι υπόλοιποι της αγέλης, και την ετρωγε μετα με την ησυχία του, μεσα στην σαπίλα και τα μικρόβια πρεπει και σήμερα να κανουμε το ίδιο; Δεν προοδευσαμε καθόλου; Αφου ο σκυλος πριν χιλιάδες χρόνια ετρωγε σκουπίδια να εξακολουθήσει να τα τρωει; Αφου ο ανθρωπος φοραγε προβιές και ζουσε σε σπηλιές παμε και μεις. Σχιζοφρένεια. Στην αρχαια Αθήνα ο μεσος όρος ζωής ήταν 20 ( είκοσι) χρόνια. Πες μου τωρα να κρατήσω μουτρα στον Παστερ και τον Φλεμινγκ που μου τετραπλασίασαν τον μεσο όρο. Η αποστείρωση εσωσε τον κόσμο δεν τον χειροτερεψε. Τα μικρόβια υπάρχουν παντού, δεν μπορεις να τα σκοτωσεις όλα. Μπορεις να μειώσεις τον πληθυσμό τους, σε σημείο να μην σε βλάπτουν.
Μεχρι τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο οι στρατιώτες στην πλειοψηφία τους πεθαιναν από τις μολύνσεις των τραυματων και τον τετανο. Η αντισηψία και η αντιβίωση εσωσαν εκατομμυρια. Ακουστε τι λεει ο Ιπποκρατης « οι πολύ αδυνατες γυναίκες όταν μεινουν εγκυες αποβάλλουν, εκτος και αν στο μεταξύ παχύνουν» .
Στην περίοδο του μεσοπολέμου αν ειχες φυματίωση σε εστελναν διακοπές στο βουνό στα περίφημα ελβετικα σανατόρια. Γινόσουν καλά; Όχι αλλα πεθαινες σε ωραίο μερος. Με την αντιβιωση η ασθενεια εξαλείφθηκε.
Αφήστε λοιπον την παρελθοντολογία. Σαν παππουδες στο παγκάκι αναπολουμε τι καλα που ήταν παλια, που όλα ήταν αγνα και δεν υπήρχαν οι κακες πολυεθνικές και η μόλυνση και οι γυναίκες ήταν σεμνές.
Αν επιμενεις να δίνεις barf ενταξει, εγω σου ειπα τι μπορει να πάθεις. Εχεις και εσυ γνωση και κρίνεις. Πρόταση μου είναι να μαγειρευεις το φαγητό. Πρόταση είναι και όχι διαταγή. Δεν εισαι και υποχρεωμενος να με ακουσεις. Ετσι και ελεγχεις τι τρωει ο σκυλος σου και δεν κανεις και το χατηρι των πολυεθνικών

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ιατρέ στα περισσότερα δεν διαφωνώ αλλά ξεχνάτε ότι δεν μιλάμε για άνθρωπο αλλα για σκύλο.
Συγρίνεται πολύ τον άνθρώπινο οργανισμό με του σκύλου.

Γράψατε "Δεν προοδευσαμε καθόλου;" αναφέροντας στον σκύλο.
Μου ακούγεται άτοπο, ελαφρώς εξοργηστικό και ασεβής προς το σκύλο. Πιστεύεται ότι αν είχε επιλογή ο σκύλος θα προτιμούσε τον καναπέ του σαλονιού μας ή να είναι δίπλα με το είδος του στην φύση? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό που θεωρείται πρόοδο στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο για το σκύλο. Ο σκύλος δεν θα γίνει ποτέ άνθρωπος, ούτε θέλει να γίνει.
Πείτε με ρομαντικό αλλά θέλω όσο μπορώ αυτό το "φυλακισμένο" ζώο να του δώσω ότι περνάει απο το χέρι μου να χαρεί την πραγματική του φύση. Δεν μιλώ μόνο για διατροφή, αλλά για εκτόνωση, σκοπό/εργασία, κοινωνικοποίηση με το είδος του, αίσθηση μετανάστευσης, κυνηγητό...

"Το μαγίρεμα αλλοιώνει την φυσική και χημική υπόσταση του φαγητού. Ενώ το ωμό έχει της σωστές αναλογίες και ποσότητες πρωτείνης, λιπαρών, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θρεπτικές ουσίες, η ψημένη τροφή δεν έχει. Γενικά όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία και η διάρκεια ψησίματος τόσο περισσότερη ζημιά γίνεται στην βιοχημεία της τροφής. Μεταλλαγμένη βιοχημεία σημαίνει και λιγότερη βιοδιαθεσιμότητα απο τον οργανισμό. Γιαυτό τα φυσιολογικά και ενζηματικά συστήματα του σκύλου δεν ανταποκρίνονται καλά στην επεξεργασμένη τροφή.
Ψημένες πρωτείνες και σύνθεση αμινοξέα συνήθως καταστρέφονται. Η έλλειψει αμινοξέων είναι επικίνδυνο. Επίσης η πρωτείνη είναι η κύρια πηγή αλλεργιογόνων και με την χημική αλλαγή στην δομή της συνήθως εμφανίζονται και αλλεργείες. Σε έρευνα αλλεργιών ο dr.Heinz Kustner ανακάλυψε ότι έχει αλλεργεία στο ψάρι αλλά όχι στο ωμό ψάρι.
Ψημένα λιπαρά γίνονται αισθητά διαφορετικά σε βιοχημικό επίπεδο σε σημείο να θεωρούνται τοξικά. Η σωστή αναλογία μικρών και μεγάλων λιπαρών είναι σημαντική για την υγεία του σκύλου, πράγμα που χάνεται λόγου της αλοίωσεις του σε υψηλές θερμοκρασίες.
Βιταμίνες Β είναι ευάλωτα στης θερμοκρασίες, οπως και αντιοξειδωτικά.
Το χειρότερο όμως με την επεξεργασμένη τροφή είναι η έλλειψη cellular ένζυμα. Όταν ωμά κύτταρα διαλυθούν και τα ένζημα απελευθερωθούν πρωτείνες, λιπαρα και υδατάνθρακες διαχωρίσονται πιο γρήγορα και εύκολα. Ένα ωμό κρέας θα έχει ήδη υποστεί πέψη πριν εκτεθεί στα ένζυμα του πάνκρεας. Έτσι το πάνκρεας δεν χρειάζεται να υπερλειτουργήσει και η πέψη ολοκληρώνεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.
Όταν ψηθεί ένα κρέας τα ένζημα σκοτώνονται με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η πέψη. Όταν το φαγητό φτάσει στο πάνκρεας θα πρέπει να δημιουργήσει μεγάλες ποσότητες ενζήμων ταλαιπωρόντας τον οργανισμό.
Με τον καιρό αυτά τα λανθασμένα πεπτικά υπολοίματα καταστρέφουν το έντερο. Συνήθως η ζημιά γίνεται απο την απότομη αλλαγή αναλογίας των βακτηρίων στο εντερικό σύστημα. Κακοηθή βακτήρια γίνονται τοξικα και στην συνέχεια βρίσκουν τρόπο να περάσουν στο αίμα και κατόπιν στα υπόλοιπα όργανα.
Η αντίληξη ότι η ωμή διατροφή είναι βρόμικη με βακτήρια ενώ το ψημένα καθαρό και ασφαλές είναι εντελώς διαφορετικό έχοντας υπόψειν τι γίνεται στο έντερο του σκύλου. Χιλιάδες κατοικίδια που τρώνε μαγιρεμένη τροφή πάσχουν απο Βακτιριδιακός υπερπληθισμός κοντού εντέρου. Το οποίο οφείλεται για τα περισσότερο προβλήματα μιας και αποδυναμώνει τον οργανισμό για δευτερογενές λοιμώξεις"

Τα παραπάνω είναι απο έρευνα συνάδερφου σας κτηνίατρος ο οποίος ειδικεύεται στην διατροφή του σκύλου.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καλά κι εσύ-δεν μπορούσες να επιμεληθείς λίγο την μετάφραση :lol: ??? μας έβγαλες τα μάτια!!!!!!!!!!

στην αρχαία Αθήνα ζουσαν 20 χρόνια κατα μέσο όρο
αλλά στο ενδιάμεσο μπορούσαν να περπατήσουν απο την Αθήνα μέχρι τον Σαγγάριο ποταμό ουσιαστικά ξυπόλητοι κουβαλώντας 16 κιλά ξίφος 50 κιλά ασπίδα 10 κιλά κράνος και άλλα δέκα κιλά σε περικνημίδες και άλλα εφόδια(στο ενδιάμεσο βέβαια έδιναν και κάτι μάχες σώμα με σώμα κραδαίνοντας το 16κιλο που λέγαμε ενώ έτρεχαν με τα 70 κιλά φορτίου που λέγαμε πάλι..........
με συγχωρείτε αλλά δεν το θεωρώ πρόοδο που η παχυσαρκία σκοτώνει αράδα και τα περισσότερα πιτσιρίκια είναι υπέρβαρα..........ούτε που τα περισσότερα σκυλιά είναι αλλεργικά στα πάντα σχεδόν

το θεωρώ πρόοδο όμως ότι δεν πετάω τα υπολλείματα του σφαγίου στον σκύλο μου χωρίς καμία σκέψη
αλλά αντιθέτως γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του κάθε τρόφιμου και φροντίζω να παρέχω μιά ισορροπημένη διατροφή με τα ωμά υπολλείματα του σφαγίου
που καταψύχω το χοιρινό για πάν ενδεχόμενο ή
που κοιτάω για κύστεις εχινόκκοκου ας πούμε
που κοιτάω τα επίπεδα ενέργειας του σκύλου μου και κάνω αιματολογικές εξετάσεις κάθε 6μηνο για να τσεκάρω τι γίνεται

υπάρχουν έρευνες ένθεν και ένθεν
όπως και στα περισσότερα θέματα άλλωστε
μέχρι και έρευνες που αποδυκνείουν την "φυσιολογική αμβλύνοια της γυναικός" έχουν υπάρξει
ή ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν αποβολές στα θηλυκά αμνοερίφια
το κάθε λόμπι με την ανάλογη "σοφιστική" αξιοποίηση της στατιστικής "επιστήμης" (κλάδος των μαθηματικών κάποτε) αποδυκνείει ότι το κάπνισμα κόβει τον καρκίνο και τα λοιπά
ποιόν να πιστέψω εγώ ο άμοιρος αδαής και παντελώς αγράμματος ???

διαλέγω την φύση
και δεν μου φαίνεται φυσικό να τρώει ο σκύλος καλαμπόκι ή ρύζι και μάλιστα αφυδατωμένο....
μαγειρεμένο κρέας το καταλαβαίνω-αφού είναι κατοικίδιος χιλιετίες
αλλά βλέπεις ότι με το ωμό (και ειδικά τα κουταβάκια τα οποία το μαγειρεμένο κρέας δεν το αντιλαμβάνονται κάν ως τροφή όταν τους το πρωτοπαρουσιάζεις ενώ το ωμό κατευθείαν) ο σκύλος εκστασιάζεται και αφού φάει λίγο καιρό διαπιστώνεις πλήρη βελτίωση σε όλα τα ορατά μεγέθη (μέχρι και τα αυτιά του ξεμυρίζουν......για να μην πώ για τα κόπρανα βέβαια)

τέλοσπάντων
δεν πουλάω τίποτα ωμά γεύματα δα
απλά απορώ γιατί τόση ένταση απο πλευράς κτηνιάτρων σε κάποια θέματα
πρώτα είχαμε το "τουλάχιστον μία γέννα πριν την στείρωση"
ή "κάθε ένα έτος οπωσδήποτε εμβόλια"
τώρα έχουμε το "όχι ωμά"
τι να πώ? δεν ξέρω........

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαι ο δικός μου γιατρός κατά της barf είναι ..και άλλοι δύο που γνωρίζω προσωπικά..

Ας κάνουμε ότι πιστεύουμε ο κάθε ένας το καλύτερο εφόσον μελετάμε καλά τα συν και τα πλην..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εμας ο γιατρος μας ειναι κατα του ετησιου εμβολιασμου. Κανουμε μονο για λυσσα και αυτο επειδη το επιβαλει ο νομος μην εχουμε καιμια ιστορια αν καποιο σκυλι τυχει και δαγκωσει κανεναν.