Αυτό ακριβώς σημαίνει βασικά.Το ότι δεν δύνασαι να κάνεις το συσχετισμό αυτό,είναι καθαρά λόγο άγνοιας του συγκεκριμένου θέματος.Πως το αποδεικνύει, δε μου έχεις εξηγήσει. Ξαναλέω το ότι μοιάζουμε δε σημαίνει κιόλας ότι διαφέρουμε με τους υπόλοιπούς.
Ακόμα και εντός της ίδιας φυλετικής ομάδος υπάρχουν διαφορές.Έτσι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα οι επιστήμονες πως το λεγόμενο "κέλτικο" φύλο πχ,έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί σήμερα και απόγονοι τους δεν είναι ούτε οι σημερινοί αμιγώς Άγγλοι,ούτε κάποια άλλη υποκατηγορία της ευρωπαικής φυλετικής ομάδας.
Όλο αυτο από την άλλη που το στηρίζεις αν όχι στη δική σου πολιτική θεώρηση;
Πρόκειται για συμπέρασμα απο μια όχι ιδιαίτερα εμβριθή ενασχόληση με την ελληνική λογοτεχνεία.Έχω αμέτρητα παραδείγματα να αντιπαραθέσω,με τις πηγές τους.Η πολιτική θεώρηση ίσως,είναι αποτέλεσμα του συμπεράσματος αυτού και όχι το αντίστροφο.
Αστείο παράδειγμα.Δεν νιώθω καν την ανάγκη να δώσω αντεπιχείρημα,στον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από ένα νομαδικό λαό τσοπάνηδων,που έκανε 40 χρόνια να βγεί από την έρημο εξαιτίας της αδυναμίας προσανατολισμού,λόγο παντελούς άγνοιας βασικών αστρονομικών παρατηρήσεων.
Δεν ακυρώνω τίποτα κ δεν μείωσα τη σημασία του εμπορίου,όπως λες.Είπα πως ο πολιτισμός είχε πάντα μια φορά,από τη μεριά τη δική μας και έξωθεν.Σπάνια συναίβενε το αντίθετο.Άν έχεις κάποιο επιχείρημα συγκεκριμένο (και όχι γενικότητα τύπου "το εμπόριο είναι ανταλλαγή πολιτισμού"),ευχαρίστως να το ακούσω.Το εμπόριο έπαιξε το μικρότερο ρόλο; Ακυρώνεις με μια φράση αιώνες ιστορίας.
Το κυριότερο μέσο διάδοσης του πολιτισμού ήταν ο πόλεμος.Δεν είναι τυχαίο που ο Μέγας Αλέξανδρος θαυμάζεται και τιμάται ακόμα και σήμερα από πολλούς ασιατικούς λαούς,τους οποίους κατέκτησε με τον πόλεμο και τη δύναμη των όπλων.
Δεν είπα πουθενά ότι μπορείς να θαυμάζεις μόνο ότι είναι δικό σου.Δεν μπορείς όμως να νιώθεις δικό σου,κάτι που λίγη έως καθόλου σχέση έχεις μαζί του.To μόνο που μπορώ να πω εδώ είναι ότι αυτό είναι προσωπική σου αντιμετώπιση μόνο και χαίρομαι που δε σκέφτονται όλοι έτσι. Αν σκέφτονταν, μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαν να εκτιμήσουν την αξία του Ομήρου, οι Αιγύπτιοι τις Πυραμίδες. Εμένα δε θα μου έλεγε τίποτα ο Σαίξπηρ, σε έναν Αυστραλό ο Πικάσο, και σ ενα μεξικάνο ο Μότσαρντ. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ένα αριστούργημα μπροστά, θαυμάζουν το μεγαλείο της ανθρώπινης διάνοιας απ όπου κι αν καταγεται αυτή. Δεν είναι τόσο ανασφαλείς έτσι ώστε να χρειάζονται καθοδήγηση και πλάστες για να εκτιμήσουν ή να δημιουργήσουν κάτι.
Εντελώς τυχαία,τα παραδείγματα που φέρνεις συνηγορούν όλα στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δικών μου επιχειρημάτων.Όλα τα ονόματα ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλετική κατηγορία που είναι άμεσα συγγενής με εμάς.Ανήκουν όλοι στη λεγόμενη ευρωπαική οικογένεια
Last edited: