Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...

Status
Κλειδωμένο θέμα

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πως το αποδεικνύει, δε μου έχεις εξηγήσει. Ξαναλέω το ότι μοιάζουμε δε σημαίνει κιόλας ότι διαφέρουμε με τους υπόλοιπούς.
Αυτό ακριβώς σημαίνει βασικά.Το ότι δεν δύνασαι να κάνεις το συσχετισμό αυτό,είναι καθαρά λόγο άγνοιας του συγκεκριμένου θέματος.
Ακόμα και εντός της ίδιας φυλετικής ομάδος υπάρχουν διαφορές.Έτσι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα οι επιστήμονες πως το λεγόμενο "κέλτικο" φύλο πχ,έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί σήμερα και απόγονοι τους δεν είναι ούτε οι σημερινοί αμιγώς Άγγλοι,ούτε κάποια άλλη υποκατηγορία της ευρωπαικής φυλετικής ομάδας.

Όλο αυτο από την άλλη που το στηρίζεις αν όχι στη δική σου πολιτική θεώρηση;

Πρόκειται για συμπέρασμα απο μια όχι ιδιαίτερα εμβριθή ενασχόληση με την ελληνική λογοτεχνεία.Έχω αμέτρητα παραδείγματα να αντιπαραθέσω,με τις πηγές τους.Η πολιτική θεώρηση ίσως,είναι αποτέλεσμα του συμπεράσματος αυτού και όχι το αντίστροφο.

Από που πήραν τους αριθμούς, την αστρονομία, την αλφάβητο;
Aleph
Αστείο παράδειγμα.Δεν νιώθω καν την ανάγκη να δώσω αντεπιχείρημα,στον ισχυρισμό ότι οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από ένα νομαδικό λαό τσοπάνηδων,που έκανε 40 χρόνια να βγεί από την έρημο εξαιτίας της αδυναμίας προσανατολισμού,λόγο παντελούς άγνοιας βασικών αστρονομικών παρατηρήσεων.

Το εμπόριο έπαιξε το μικρότερο ρόλο; Ακυρώνεις με μια φράση αιώνες ιστορίας.
Δεν ακυρώνω τίποτα κ δεν μείωσα τη σημασία του εμπορίου,όπως λες.Είπα πως ο πολιτισμός είχε πάντα μια φορά,από τη μεριά τη δική μας και έξωθεν.Σπάνια συναίβενε το αντίθετο.Άν έχεις κάποιο επιχείρημα συγκεκριμένο (και όχι γενικότητα τύπου "το εμπόριο είναι ανταλλαγή πολιτισμού"),ευχαρίστως να το ακούσω.

Το κυριότερο μέσο διάδοσης του πολιτισμού ήταν ο πόλεμος.Δεν είναι τυχαίο που ο Μέγας Αλέξανδρος θαυμάζεται και τιμάται ακόμα και σήμερα από πολλούς ασιατικούς λαούς,τους οποίους κατέκτησε με τον πόλεμο και τη δύναμη των όπλων.

To μόνο που μπορώ να πω εδώ είναι ότι αυτό είναι προσωπική σου αντιμετώπιση μόνο και χαίρομαι που δε σκέφτονται όλοι έτσι. Αν σκέφτονταν, μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαν να εκτιμήσουν την αξία του Ομήρου, οι Αιγύπτιοι τις Πυραμίδες. Εμένα δε θα μου έλεγε τίποτα ο Σαίξπηρ, σε έναν Αυστραλό ο Πικάσο, και σ ενα μεξικάνο ο Μότσαρντ. Υπάρχουν άνθρωποι που σε ένα αριστούργημα μπροστά, θαυμάζουν το μεγαλείο της ανθρώπινης διάνοιας απ όπου κι αν καταγεται αυτή. Δεν είναι τόσο ανασφαλείς έτσι ώστε να χρειάζονται καθοδήγηση και πλάστες για να εκτιμήσουν ή να δημιουργήσουν κάτι.
Δεν είπα πουθενά ότι μπορείς να θαυμάζεις μόνο ότι είναι δικό σου.Δεν μπορείς όμως να νιώθεις δικό σου,κάτι που λίγη έως καθόλου σχέση έχεις μαζί του.
Εντελώς τυχαία,τα παραδείγματα που φέρνεις συνηγορούν όλα στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δικών μου επιχειρημάτων.Όλα τα ονόματα ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλετική κατηγορία που είναι άμεσα συγγενής με εμάς.Ανήκουν όλοι στη λεγόμενη ευρωπαική οικογένεια :)

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Θα ηθελα καπου εδω να τοποθετηθω και εγω,
Αν καποιος "βαλλει" καποιον ειδικο-επιστημονα, ιστορικο, ανθρωπολογο, να ψαξει για το τι εκαναν αλλοι λαοι οχι μονο την ιδια χρονικη περιοδο που αναφερεται η φιλη μας ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ, μαλλον απλο πταισμα θα ακουγεται αυτο που ανεφερε η φιλη μας, σε σχεση με ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
Ενδεικτικα αναφερω, αρκετες εκατονταετιες αργοτερα απο αυτα που αναφερει η φιλη Σαρρα, οι Βικινγκς, πιθανοτατα και καποιοι σανσκριτες, επιναν το κρασακι τους ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, η δε απολαυση εφθανε στα ορια της υστεριας!
Επισης, Πολυ αργοτερα που θα επρεπε να ο κοσμος να ειναι ακομα πιο πολιτισμενος ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (που βαζουν Ελληνες να βρουν οτι αρνητικο μπορουν για την Ελλαδα η την 'καθε Ελλαδα' αν θες, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ) κατεσφαξαν ανελεητα καμμια εκατοστη εκατομμυρια Ινδιανους, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, το μεγιστο ποσοστο εκ των οποιων, τους παρουσιασαν ως θυματα ευλογιας! γιατι δεν ειχαν αντισωματα σαν τους Εθρωπαιους.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΙ μεταξυ αλλων επιστημονων ομολογουν σημερα οτι αυτο (παροτι εν μερη εμπεριεχει ελαχιστο ποσοστο αληθειας) ηταν το ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΥΛΙΑ!!!!!!
Τους εναπομειναντες τους περιοριζαν σε καταυλισμους ολο και πιο βορεια προς τον Καναδα στις πιο αφιλοξενες και αγονες περιοχες κατι σαν ...καταφυγια σκυλων, ΑΦΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΗΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΥΦΟΡΟ ΥΠΗΡΧΕ, ΣΤΗΝ ΓΗ ...ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, με αποτελεσμα στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΗΠΕΙΡΟ.
ΓΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ (Αμερικανιστι) τι πολιτισμος!, μετα απο αυτο μονο να ψαξεις πως εθαβαν οι αρχαιοι Ελληνες, αυτοι οι παλιανθρωποι, τα σκυλια τους μενει, πραγματικα τιποτε αλλο, ολα εχουν καλυφθει, ...και Βιετναμ, ...και βομβαρδισμοι στην Σερβια, ...και στον περσικο, ...και στο Αφγανισταν, ...και στο Ιρακ, ΟΛΑ, α ρε απολιτιστοι κωλοελληνες θα σας βαλλουμε εμεις στην θεση σας, μετα απο 3000 χρονια...!!!!
Ε, κομματι πιο ευαισθητοι ΟΦΕΙΛΑΝ σαν ανθρωποι (???) να ηταν, ειναι η δικη μου γνωμη.
Συνεχιζω, πολυ πολυ αργοτερα απο τους αρχαιους Ελληνες, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, υπαρχουν λαοι ΠΟΥ ...ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, καποιοι απο αυτους τα εκρτεφουν μαλιστα, για αυτο το σκοπο και τα πουλανε στα χασαπικα της χωρας ΝΟΜΙΜΑ, λαοι σαν τους Κορεατες, τους Κινεζους, τους Πακιστανους, τους Ινδους.
Εγω αν θα ημουν στην θεση της φιλης Σαρρας, θα ελεγα σε αυτον που μου ζητουσε να κανω την μελετη, αντι να ψαχνω περισυνα ξυνα σταφυλλια, με ελασονως σημασια χρησιμοτητα ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ!!!!, μπας και καταδικαστει, περιορισθει και με ευχη να σταματησει αυτο το εγκλημα, ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ....ΣΗΜΕΡΑ (αν ενοχλει η λεξη βαρβαρος και εμενα με ενοχλει το σνακ με σαντουιτσ απο σκυλλακι, εδω ΣΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ομως, τρωμε τυροπιτα, σπανακοπιτα και μπουγατσα παντως!!!!!!!), βεβαια ξαναλεω αυτο θα εκανα εγω, δεν προτεινω κατι, ο καθενας θα κανει το οτιδηποτε συμφωνα με την δικη του κριση και ευαισθησια.
Παντως οφειλω να ομολογησω πως η δικη μου κριση,λογικη και εφυια με διαβεβαιωνουν, πως κατι τετοιο θα ηταν ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΤΥΧΗ, ...ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΥΛΟ.
Μερικοι ανθρωποι μπορει να πεισθουν για την κουλτουρα καποιων λαων σε σχεση με τα σκυλια και σε αντιδιαστολη με την κρατουσα τοσο αρχαιοελληνικη οσο και νεοελληνικη νοοτροπια και πρακτικη, ακομα και ...διατροφικη, οταν καποιοι ΑΛΛΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, εξορμουν για αναζητηση τροφης στα στενα του Πειραια, του κεντρου ακομα και σε αυλες, οταν παιρνει να ...βραδιαζει!!!
Για εμενα θα ηταν προτιμοτερο να αφησουμε κατα μερος το πετροβολλημα με οτιδηπτοτε εμπεριεχει τους ορους Ελλαδα, Ελληνας, Ελληνικο (που εχει γινει μοδα και ταση για καποιους λαους)ιδιαιτερα σε μια εποχη που τοσο δοκιμαζομαστε καθημερινα και τουλαχιστο οσο αφορα τα σκυλλακια, να ασχοληθουμε με οτιδηποτε ειναι χρησιμο, εποικοδομητικο και ωφελιμο για αυτα ΣΗΜΕΡΑ.
Αν εχουμε το χρονο, τον τροπο η την θεση να το κανουμε, καλο νομιζω θα ηταν να το κανουμε προς αυτη την κατευθυνση ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να κατηγορησουμε ακομα μια φορα την Ελλαδα η τους προγονους μας, ακομα και χιλιαδες χρονια μετα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΧΛΙΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ!!!!

Last edited:

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Οι αρχαίοι Έλληνες έχουν καταντήσει σαν τον τζόκερ στην τράπουλα. Αντικαθιστούν όποιο χαρτί θέλουμε όταν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί αποτύχουν....

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@nfeel
Δεν καταλαβαίνω, θεωρείς ότι όλα αυτά που διδάσκονται σε όλα τα σχολικά βιβλία παγκοσμίως είναι μια πλάνη; Δεν πήραμε τίποτα από τους Σουμέριους, τους Βαβυλώνιους, τους Αιγύπτιους;
Οι άλλοι ήταν τσοπάνηδες και εμείς πρίγκιπες; Ποια είναι δηλαδή η δική σου εξήγηση; Παρθενογέννεση; Γιατί το να τα σκεφτήκαμε όλα μόνοι μας που κάνει πιθανό μόνο αν η καταγωγή μας τελικά είναι όντως από τον πλανήτη Ελ.

Το κυριότερο μέσο διάδοσης του πολιτισμού ήταν ο πόλεμος.Δεν είναι τυχαίο που ο Μέγας Αλέξανδρος θαυμάζεται και τιμάται ακόμα και σήμερα από πολλούς ασιατικούς λαούς,τους οποίους κατέκτησε με τον πόλεμο και τη δύναμη των όπλων.
Κι εγώ νόμιζα ότι ο Αλέξανδρος ήταν Μέγας γιατί είχε σκοπο να ενοποιήσει τους διάφορους πολιτισμούς τους οποίους σεβάστηκε.

Μου φαίνεται ότι επιλέγεις μόνο τις πληροφορίες που σε βολεύουν και όλα τα άλλα που δεν ταιριάζουν με την ιστορία όπως την έχεις στο μυαλό σου απλώς κάνεις πως δεν υπάρχουν.

Και ξέρεις ποιο είναι το πιο θλιβερό απ όλα; Ότι αν αφήσεις το μυαλό σου να παρασυρθεί από το παραμύθι της ανωτερότητας της φυλής (ακόμα δεν έχω καταλάβει που είναι τα όρια, με ποια κριτήρια κάποιος ανήκει σε αυτήν), δίνεις και το δικαίωμα στον άλλο - τον αδερφό, τον λευκό Ευρωπαίο - να σου πει ότι εσύ, νεοέλληνα, δες τα χάλια σου, εσύ είσαι η μασχάλη της Ευρώπης. (φράση που όντως έχει ειπωθεί από Άγγλο που γνωρίζω). Και πως θα τον αντικρούσεις; Με το Θουκυδίδη; Νομίζω θα γελάσει και θα προσπερασει. Αφού τη διαφορά τη βλέπει μπροστά του, είναι αυταπόδεικτη. Μη νομίζεις ότι εκεί στη λέσχη των ανώτερων υπάρχει ομόνοια. Θα μαζευόμαστε οι ανώτεροι και θα τα λέμε. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θεωρεί ότι είναι πιο ανώτερος από τους ανώτερους. Και θα έχει και αυτός επιστημονικα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα.

Δεν μπορώ να μιλήσω για κανένα άλλο πέρα από τον εαυτό μου για το θέμα της πνευματικής συγγένειας, αλλα επέτρεψέ μου να παραθέσω το άτομο που αγαπώ και σέβομαι τουλάχιστον σαν πνευματική μαμά αν και είναι, κατά τη γνώμη σου, φυλετικά κατώτερη! yeah right!
https://www.youtube.com/watch?v=4sAbW0ONRBU

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
να ρωτήσω κι εγώ που δεν ξέρω!
ο Αλέξανδρος ο μέγας ήταν Έλληνας η Μακεδόνας?

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
NEWS-AGENCY πρακτορείο ειδήσεων: ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ ...ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ! το πρωτο πρωτο που βρηκα με 20 δευτερολεπτα Googling, αν ψαξετε και 5-6 λεπτα ακομα βρισκετε και ολοκληρο βιβλιο!!, για τον μυθο με τους φοινικες. Οπως επισης αν ψαξετε λιγο ακομα θα βρειτε που ειναι χτισμενη η πιο παλια πυραμιδα στον κοσμο και πως κανεις δεν τη αξιοποιησε για προφανεις λογους. Οπως επισης θα πρεπει να ακουσετε και τι ειχε πει ο Νιτσε για τους Ελληνες. Και ναι ο Νεοελληνας δεν μοιαζει με τον Ελληνα πολιτισμικα πλεον αλλα ειναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορει να ταυτιστει μαζι του εν δυναμει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
dkoriss τρώμε μπουγάτσα και σπανακόπιτα αλλά επίσης τρώμε και σουβλάκι, στιφάδο και γιουβέτσι και... Δεν είμαστε χορτοφαγικός λαός. Η κρεοφαγία, αν και σαφώς όχι τόσο συχνή όσο τη σήμερον ημέρα, είναι παραδοσιακά μέσα στο διαιτολόγιο της πλειοψηφίας του λαού μας, από αρχαιοτάτων χρόνων (οπως και των περισσότερων λαών, νομίζω, αλλά αναφέρω τον δικό μας επειδή το διαχωρίζεις στο συγκεκριμένο πόστ)

Το ότι κάποιοι λαοί τρώνε σκύλους και ίσως και τους εκτρέφουν για αυτό το σκοπό, όσο και να το απορρίπτω ως προσωπική μου επιλογή, δεν μπορώ παρά να τη σεβαστώ από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορές κουλτούρας. Όπως θα ήθελα να σεβαστεί ο άλλος το γεγονός ότι τρώω αγελαδινό κρέας παρ'όλο που στη χώρα του η αγελάδα είναι ιερή... Δεν θα σας φαινόταν παράλογο να άρχιζαν οι Ινδοί (που δεν είναι και λίγοι) petition κατά της βρώσης αγελαδινού κρέατος ανά την υφήλιο?

Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι κι οι Έλληνες κατα το παρελθόν και υπό συνθήκες έφαγαν κρέας σκύλου...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.144
1.410
Εγώ πάντως είμαι Αλβανίτης και πολύ γουστάρω πολυαιμία στους ανθρώπους!!!
κι εγώ μικρασιάτισσα από τα βάθη της καππαδοκίας...δηλαδή ελληνιστή τουρκόσπορος

και συμφωνώ με την κρητικοπούλα περί ινδών και αγελάδων!!!

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
dkoriss τρώμε μπουγάτσα και σπανακόπιτα..QUOTE]

Δεν με καταλλαβες τι ακριβως ηθελα να πω Κρητικοπουλα,
Σαφως και ημαστε κρεατοφαγοι, εγω αν δεν φαω κρεας δεν παει καλα η μερα μου.
ΠΟΤΕ δεν διαχωρισα τους Ελληνες απο τους αλλους λαους ως χορτοφαγους, διαχωρισα το οτι ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ και μονο, για ξαναδες το σε παρακαλω, απορω που το εξελαβες με αυτη την εννοια.
Επισης ταυτιζομαστε ΑΠΟΛΥΤΑ στο σεβασμο της διατροφικης επιλογης και εν γενει της κουλτουρας του οποιοδηποτε λαου.
Αλλα και παλι, αν ξαναδιαβασεις το ποστ θα δεις οτι δεν δηλωνω ασεβεια στην διατροφικη κουλτουρα κανενος, απλως λεω οτι εγω αν ημουν στην θεση της Σαρρας η αλλου ανθρωπου, που εκ θεσεως βρισκεται να γραψει κατι που αφορα το σκυλο, ως φιλοζωος ΚΑΙ ΔΗ ΚΥΝΟΦΙΛΟΣ, οπως ολοι εδω νομιζω ειμαστε, θα προτεινα τουλαχιστο σε αυτον που μου ζητησε να γραψω, αντι να γραψω για κατι που δεν προαγει την ευημερια του σημερινου σκυλου, παρα παραπεμπει σε σκυλευση των αρχαιων Ελληνων, για μια ακομη φορα, να γραψω κατι που ισως φανει χρησιμο ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΚΥΛΟ.
Η προτροπη μου προς αυτη την κατευθυνση και οχι δικτατορικη επιβολλη της αλλαγης της κουλτουρας καποιων λαων φαινεται αλλωστε απο αυτο που εγραψα:
" ....μπας και καταδικαστει, περιορισθει και με ευχη να σταματησει αυτο το εγκλημα", για δες το λιγο,
ΚΑΙ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, εφοσων οπως λες και εσυ το απορριπτεις, το ιδιο κανω και εγω και παω και ενα βημα παραπερα προτεινοντας οποιος μπορει να συμβαλλει στην αλλαγη νοοτροπιας με ενημερωση και διαμορφωση αποψης ας το κανει, χωρις να απαιτει δικτατορικα την επιβολλη της αποψης του, αυτο το βρισκεις λαθος σε σχεση με την ...ΥΓΕΙΑ τοθ σκυλου?
Εαν ο Ινδος με ενημερωνε γιατι νομιζει οτι δεν πρεπει να τρωω αγελαδα, θα εκανα οτι εκανα με τον Μπαλινεζο οταν βρεθηκα στο ομωνυμο νησι, με την συζυγο μου για μηνα του μελιτος, θα τον ακουγα με προσοχη αξιολογωντας τα επιχειρηματα του, χωρις να τον προσβαλλω, τονιζοντας μαλιστα κοινες πρακτικες σε αλλο επιπεδο με την χωρα μου, δειχνοντας ποσο σεβομαι την κουλτουρα του λαου του και δημιουργωντας φιλικη ατμοσφαιρα.
Σε διαβεβαιω οτι εμενα και της γυναικας μου δεν μας φανηκε καθολου περιεργη η προσεγγιση του Μπαλινεζου οδηγου μας, οταν γευματισαμε μαζι του, αλλωστε οι περισσοτεροι γνωριζουμε την κουλτουρα τους.
Γιαυτο ακριβως ηρθαμε σε αμηχανια, μπορω να πω ντραπηκαμε, οταν επρεπε να ομολογησουμε οτι τρωμε μοσχαρακι, γιατι ενιωθα οτι στον ανθρωπο αυτο φαινονταν ιεροσυλο και εμετικο.
Εδω ομως, σημειωσε οτι υπαρχει και θρησκευτικη παραμετρος που κανει το ολο θεμα πολυ πιο σοβαρο ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, οπως με τους Κορεατες ας πουμε και το σκυλο. Παιζει και αυτο τον ρολο του δεν νομιζεις?
Οπως και να εχει εγω θα ηθελα καποιοι Κορεατες η καποιοι Κινεζοι ας πουμε διαβαζοντας ενα αρθρο και οντας κατοχοι κατοικιδιων σκυλων να αισθανθουν καποια αιδω, εστω καποια αμηχανια, οπως εγω, και που ξερεις, μπορει καποιοι να αναθεωρησουν το συγκεκριμενο γαστρονομικο και οχι ξαναλεω θρησκευτικο κομματι της κουλτουρας.
Εσενα ποια ειναι η αποψη σου, θα επιθυμουσες κατι τετοιο? η θεωρεις οτι ειναι σαν να ζητας κατ' αναλογια, απο μουσουλμανους να φανε χοιρινο ας πουμε, κατι που εγω το θεωρω αδιανοητο διοτι απτεται θρηκευτικης παραμετρου, ενω η βρωση σκυλου οχι.
Επισης μια θλιβερη διευκρινηση, το οτι υπαρχουν ανθρωποι που εκτρεφουν σκυλια προς ...βρωση δεν ειναι απλως πιθανο, ειναι βεβαιοτητα, και ειδικα οταν δεν συναδουν θρησκευτικοι λογοι, διατηρω καθε δικαιωμα να προσβαλλεται η δικη μου αισθητικη περι του θεματος, ακομα και να υπηρχε θρησκευτικη μεταβλητη στο θεμα παλι το ιδιο θα αισθανομουν ειδικα για το σκυλο, σε καθε περιπτωση θεωρω οτι εχει τεραστια αποσταση το θεμα, η ΜΗ βρωση αγελαδας στην Ινδια απο το θεμα, βρωση σκυλου στην Ασια.
Τελος θελω να πιστευω οτι αστειευσαι αν συγκρινεις τους ελευθερους πολιορκημενους στο Μεσσολογγι (η αναλογες περιπτωσεις), ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και συνεχισης του αγωνα τους κατα των κατακτητων εφαγαν και σκυλους, οταν τελειωσαν, προβατα, αλογα, γαιδουρια, γατες, αρουραιοι, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΣΚΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ!!!
Να θυμισω εδω οτι ανθρωποι εφαγαν ανθρωπους σε κατασταση επιβιωσης? οπως οταν συνετριβει το αεροπλανο στις Ανδεις και οι ιδιοι οι τραυματισμενοι παροτρυναν τους υπολοιπους να τραφουν απο τις σαρκες τους οταν εκπνευσουν?, για να επιβιωσουν, ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ! πολλοι απο τους επιβιωσαντες ζουν σημερα ακομα.
Τι παμε να συγκρινουμε εδω?, δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΝ, το εκλαμβανω τουλαχιστο ατυχες ως παραδειγμα, δεχομενος οπως παντα οτι ο καθενας εχει τις αποψεις του που ειναι απολυτα σεβαστες.

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
κι εγώ μικρασιάτισσα από τα βάθη της καππαδοκίας...δηλαδή ελληνιστή τουρκόσπορος

Εγω παλι δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως το ιδιο, αν θελεις μπορεις να διαβασεις το γιατι απο την απαντηση μου στην φιλη κρητικοπουλα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
To κρέας είναι κρέας απ'όποιο ζώο κι αν προσέρχεται. Αλλα κρέατα είναι πιό γευστικά κι άλλα πιο άνοστα. Το τι μπορεί να φάει ο καθένας, και αν μπορεί καν φάει είναι θέμα εγκεφάλου και κουλτούρας.

Εγω, προσωπικά δεν θα έτρωγε κρέας σκύλου, στις παρούσες συνθήκες γιατί δεν έχω φτάσει σε επίπεδο η πείνα μου να ξεπεράσει τους ηθικούς μου φραγμούς γι'αυτό το πράγμα. Παρ'όλ'αυτά μπορώ να φάω κατσικάκι γάλακτος, στη γάστρα, ακόμα κι αν είμαι εντελώς χορτάτη. Γιατί; Επειδή δεν έχω κάποιο ηθικό φραγμό προς αυτή την πράξη και το θεωρώ νόστιμο. Δεν είναι θέμα επιβίωσης γιατί είμαι ήδη χορτάτη και θα το φάω παρ'ολ'αυτά. Ασε που από διατροφικής άποψης καλύπτομαι κι από μεγαλύτερης ηλικία κατσίκι. Αλλά το τρώω και το ευχαριστιέμαι. (Που μιλάμε στην ουσία για μωρό, ακόμα δεν τρώει χόρτα αλλά βυζαίνει)

Για αυτό τον λόγο μπορώ να σεβαστή κάποιον που τρώει σκύλο. Κι αφού θεωρείται βρώσιμος βρίσκω θεμιτό να υπάρχει εκτροφή επί τούτου. Καλύτερα από το να γίνονται κλοπές κατοικιδίων. Το να εκτρέφονται σκύλοι στο Ανόι για βρώση μου φαίνεται και λογικό και σεβαστό. Ομολογώ ότι αν συνέβαινε εδώ, δεν ξέρω πως θα το έπαιρνα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

Είμαστε πολλοι ε?
Εγώ απλά μια εσάνς Τραπεζούντας έχω από τον παππού μου!
οσο για τους ινδους, και εγώ συμφωνώ ότι κάθε κουλτούρα όπως πλάθεται στα βάθη των αιώνων, για να επιβιώνει ως σημερον κάποια βάση έχει. Στην κινα τρώνε γάτες, σε αλλες χώρες της Ασίας φίδια. Το γεγονός πως εμένα μου ειναι αποκρουστικό μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με κουλτούρα έθνους/λαου? Δεν θεωρώ πως ναι. Δείτε πχ τι γίνεται τώρα με τα αλογα. Οι βρετανοι δεν θέλουν για διαφορους λογους πολιτισμικους, οι Ιταλοι παλι δεν εχουν θέμα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Πέρα από τις διατροφικές συνήθειες κάθε λαού, που συμφωνώ απόλυτα με την κρητικοπούλα, ας μην τις κρίνουμε γιατί αν δείτε μοσχαράκι μωρό δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα κουτάβι σε τρυφερότητα, γλύκα και εξυπνάδα, οποτε δεν ήμαστε σε τίποτα καλύτεροι εμείς που δεν τρώμε σκύλους ας μην υποτιμουμε και την πείνα..Η πείνα και το αίσθημα αυτοσυντήρησης έχουν κάνει ανθρώπους, μορφωμένους και ηθικότατους, να φάνε άλλους ανθρώπους (που είχαν ήδη πεθάνει) για να επιβιώσουν. Στα σκυλιά θα κολλήσουμε;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.144
1.410
Εγω παλι δεν νομιζω οτι ειναι ακριβως το ιδιο, αν θελεις μπορεις να διαβασεις το γιατι απο την απαντηση μου στην φιλη κρητικοπουλα.
το θρησκευτικό (και το πολιτικο κομμάτι) δεν μου αρέσει να το αγγίζω ποτε σε δημόσιες συζητήσεις οποτε δεν μπορώ να σου απαντήσω και όχι γιατί δεν έχω επιχειρήματα.

το περί πεινας και εξαθλίωσης έχοντας ταξιδέψει σε αφρική και βραζιλία σε μια πολύ τρυφερή ηλικία μπορώ να το κατανοήσω με κόμπο στον λαιμό και σφίξιμο στην καρδια.

μπορώ να σε φέρω και σε σε πιο κοντινές καταστάσεις όπως αυτές που πέρασαν οι κοντινοί μας πρόγονοι στην κατοχή που έτρωγαν ότι κουνιόταν.

στα περί γεύσης οι κινέζοι τρώνε και ακρίδες

κι όπως έλεγε και ο παππούς μου αν σε αυτούς αρέσει εμενα μου περισσεύει!!!

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
To κρέας είναι κρέας απ'όποιο ζώο κι αν προσέρχεται.... QUOTE]

Σε αυτα που λες δεν διαφωνουμε πουθενα, εγω να δεις κρεας που τρωω (εχω και μια αδυναμια στους μπουρμπουριστους κοχλιους απο τα μερη σου),
απλως οπως ηδη εχεις καταλαβει εγω προσθετω την ενημερωση, την προτροπη και την ευχη, να μειωθουν τουλαχιστο οι σφαγες σκυλων π.χ. στο Ανοι για βρωση, χωρις να βαλω το πιστολι στον κροταφο σε κανεναν.
Αν εστω και ενα σκυλι δεν σφαγιασθει προς βορα ανθρωπου, επειδη εστω και ενας αλλαξε γνωμη, εστω για μια φορα, εγω θα ημουν ευτυχης, σαν τον Ινδο που εξηγωντας τις θεσεις του, επειθε εστω και εναν Ευρωπαιο να μην φαει αγελαδα.
Δεν ξερω αν συμφωνουμε και σε αυτο? Εγω ετσι θα ενιωθα παντως.
Στις αναλογιες των παραδειγματων παντως, εγω για μια ακομα φορα θελω να δωσω εμφαση στην τεραστια για την δικη μου κριση τουλαχιστο, διαφορα, που υπαρχει απο τον Ινδο που δεν τρωει βοειο κρεας, η και τον μουσουλμανο που δεν τρωει χοιρινο, ο καθενας δεν τρωει το αντιστοιχο που του ...ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ
(ΥΠΑΡΧΕΙ ..."ΠΟΙΝΗ" ΕΔΩ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΛΑΣΜΟΣ που ξερετε ποσο κυριαρχος ειναι στην ζωη αυτων των ανθρωπων και πρεπει να γινεται απολυτα σεβαστος, στο κατω κατω ΔΕΝ τρωνε καν το ζωντανο, δικαιωμα τους),

....και στον Ασιατη απο την αλλη μερια που ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πραγματικα να φαει κατι αλλο, απο μια τεραστια γκαμα κρεατων και να μην φαει σκυλο.
Να πω εδω πως υπαρχουν ασιατες που τρωνε το σκυλο που εχει συμβιωσει μαζι τους για χρονια, επι της ουσιας, τρωνε ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ?
Δεν ειμαι σιγουρος κρητικοπουλα αν και εσυ, κατω απο αυτη την οπτικη γωνια βλεπεις καποια διαφορα, για μενα τουλαχιστο υπαρχει και φανταζει πραγματικα τεραστια.
Παντα θα ευχομαι και θα ελπιζω να σταματησει η βρωση δκυλου, οπως και θα γραφω οτι περα απο την γευση καποιων ανθρωπων η βρωση σκυλου, δεν εχει εμπεριεχει καμμια ουσιωδη σκοπιμοτητα, αντιθετα στους πολλους φανταζει φρικιαστικο και αποτροπαιο!!!
σε ευχαριστω παντως που ακουσες το πως το βλεπω εγω.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Είμαστε πολλοι ε?
Εγώ απλά μια εσάνς Τραπεζούντας έχω από τον παππού μου!
οσο για τους ινδους, και εγώ συμφωνώ ότι κάθε κουλτούρα όπως πλάθεται στα βάθη των αιώνων, για να επιβιώνει ως σημερον κάποια βάση έχει. Στην κινα τρώνε γάτες, σε αλλες χώρες της Ασίας φίδια. Το γεγονός πως εμένα μου ειναι αποκρουστικό μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με κουλτούρα έθνους/λαου? Δεν θεωρώ πως ναι. Δείτε πχ τι γίνεται τώρα με τα αλογα. Οι βρετανοι δεν θέλουν για διαφορους λογους πολιτισμικους, οι Ιταλοι παλι δεν εχουν θέμα...
Δεν ειναι αναγκη ξερεις να συγκρουστεις με εναν ολοκληρο λαο, μπορεις απλα να πεις την γνωμη σου, οπως την λενε ινδοιστες και εχουν πεισει και αστερες του χολυγουν να μην τρωνε αγελαδες.
Αυτο θα ηταν κακο? η εαν μπορουσες εστω να προσπαθησεις να επηρεασεις θετικα την τυχη (ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΓΩΘΕΙ) ενος σκυλου στην Κορεα, εστω λεγοντας την αποψη σου, ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι εγώ ευχαριστώ που διάβασες τη δική μου άποψη. Πάντως η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ με ενδιαφέρει να επηρεάσει θετικά ώστε να φαγωθεί ένας τόνος λιγότερος (που κινδυνεύει σαν είδος) παρά του σκύλου ή της αγελάδας, που είναι κοινονικοπολιτικό θέμα.

Status
Κλειδωμένο θέμα