Πολύ διάβασμα , πολλές απορίες, δύσκολη επιλογή


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Οταν ο θεματοθετης ειναι ανοικτος στην συζήτηση, προκυπτουν ενδιαφεροντα threads, οπως εξελισσεται και το συγκεκριμενο...:)
Ωραιες και οι παρατηρησεις του @tasioskis
Αφου υπαρχει πεδιο ενδιαφεροντος, ας διορθωσουμε και καποιες λεπτομερειες:
Το μονο κοινο σημειο που εχουν αυτες οι ρατσες ειναι οτι λογω μεγεθους γνωριζεις σιγουρα οτι δεν ειναι σκυλια του καναπε.
Επίσης, ξανατονίζω πως δε ζητάω σκύλο του καναπέ. Απλά ανέφερα πως θέλω έναν σταθερό και ήρεμο χαρακτήρα που θεωρώ σίγουρα επιτυγχάνεται και με αρκετή εκπαίδευση, απλά κάποιες ράτσες το έχουν σα χαρακτηριστικο.
Μια χαρα καναπεδοσκυλα μπορουν να χαρακτηριστουν και τα Γ.Π. και οι μολοσσοι και καθε σκυλι...Ενα ισορροπημενο σκυλι οσο ευκολα μπορει να αραξει με τις ωρες στον καναπε,τοσο ευκολα μπορει και να γινει ενεργητικο και ανακατωσουρας! σιγουρα παντως δεν ειναι θεμα μεγεθους,ουτε υπαρχει κανονας...Υπαρχουν τεραστια σκυλια που δεν κουνανε ρουπι, υπαρχουν και μικροσκοπικα που δεν βαζουν κωλο κατω. Σιγουρα η ρατσα παιζει ρολο, οπως και ο χαρακτηρας του καθε σκυλιου ξεχωριστα, η εκπαιδευση και η καθημερινοτητα του ιδιοκτητη στην οποια προσαρμοζεται ο σκυλος.
καθαροαιμο με pedigree
Καθαροαιμο χωρις pedigree δεν υπαρχει εξ ορισμου. Οποτε η φραση "καθαροαιμο με pedigree" ειναι πλεονασμος.
Το χρησιμοποιω ως ευκαιρια, για να ρωτησω:
@giorgos_gtc γνωριζεις τι σημαινει σκυλος ρατσας, "καθαροαιμος", απο που και πως παιρνουμε εναν τετοιο σκυλο,ε;;; Μην συζηταμε εδω περα για το ποια ρατσα σου ταιριαζει και μας γραψεις μια μερα "τελικα πηρα ενα καθαροαιμο Γ.Π. απο αγγελια, που το βρηκα σε τιμη ευκαιριας 200€!Αν ηθελα και pedigree θα πληρωνα επιπελον 50€, αλλα αφου δεν θα το κατεβασω σε εκθεσεις, δεν πηρα το χαρτι"...
Έχω να σημειώσω πάνω σε αυτά συγκεκριμένα, πως εμένα μου έκανε τρομερή ενβτύπωση και μιυ γέννησε ακόμη μεγαλύτερη απορία, γιατί έμπειροι ιδιοκτήτες με σκυλιά εκτροφής τα οποία πιστύεω ότι λατρέυουν πραγματικά, με ωθούν να καταλήξω σε ημίαιμο σκυλί και εφόσον τα πράγματα είναι τόσο ζόρικα τελικά με τα σκυλιά εκτροφής, γιατί συνεχίζουν και οι ίδιοι και δεν καταλήγουν τελικά σε ημίαιμα.
Εισαι σε πολυ καλο δρομο!!! Ακομα στην αρχη του μονοπατιου βεβαια, αλλα εισαι στο σωστο μονοπατι!Θα σου απαντησω λοιπον και εδω αναλυτικα, για να παρεις τροφη για σκεψη...
Κανεις δεν γεννηθηκε γνωριζοντας. Οι "εμπειροι ιδιοκτητες", οπως το εγραψες, εχουν κανει και αυτοι τα λαθη τους στις αρχες. Αλλες εποχες εξαλλου, αλλες αντιληψεις, ελαχιστες πηγες πληροφορισης κτλ. Ενημερωτικα, εδω μεσα στο forum, υπαρχουν μελη ολων των κατηγοριων: Αυτοι που εχουν μια ζωη ημιαιμα και δεν τα αλλαζουν με τιποτα. Αυτοι που εχουν καθαροαιμα και επισης δεν τα αλλαζουν με τιποτα. Αυτοι που εχουν ταυτοχρονα και ημιαιμα και καθαροαιμα. Οπως υπαρχουν και μελη που εχουν καθαροαιμο, αλλα το γυρισαν (ή θα το γυρισουν μαλλον) στα ημιαιμα. Ή αντιθετα, αυτοι που ειχαν ημιαιμα, οι οποιοι στην πορεια,ασχοληθηκαν πιο σοβαρα με το θεμα "σκυλος ρατσας", διαβασαν,ενημερωθηκαν και εν τελει σκαλωσαν με καποια φυλη, οποτε πηραν και καποιο καθαροαιμο σκυλο.Υπαρχει και μελος που αγαπαει τοσο πολυ την φυλη του, που ψαχνωντας χρονια ολοκληρα, απεκλεισε συνειδητα τα τυπικα νομιμα και πασιγνωστα εκτροφεια της φυλης, για να παρει κουταβι, μετα απο παρα πολυ κοπο, απο μια γεννα σε ενα χωριο της χωρας προελευσης της φυλης. Πιο καθαροαιμο και απο τα καθαροαιμα δηλαδη, αν και χωρις pedigree απο τη γεννα...(αυτην την τελευταια προταση μην την κρατησεις, θα σε μπερδεψει ακομα περισσοτερο στην φαση που εισαι)
Προσωπικα μιλωντας και για να προχωρησω στην απαντηση της ερωτησης σου, οταν ξεκινησα την ερευνα για την αποκτηση του τελευταιου μου σκυλου, πριν απο 4 χρονια περιπου (1 χρονο πριν την αποκτηση του), δεν με ελεγες και ασχετο!. Ειχαν περασει απο τα χερια μου αλλα 3 σκυλια στο παρελθον. Σιγουρα ομως δεν ημουν και σχετικος...επι ενα χρονο διαβαζα, πηγα σε εκθεσεις, σε εκτροφεια, σε κλαμπ εκπαιδευσης, σε σκυλοπαρκα, συζητησα με ιδιωτες εκπαιδευτες,ιδιοκτητες και γενικα ανθρωπους του χωρου. Τοτε αρχισα να σχηματιζω αποψη και ετσι κατεληξα απο που θα παρω τον σκυλο μου. Απο τοτε η αναζητηση και το ενδιαφερον για ενημερωση συνεχιζεται αμειωτο. Αν με ρωτησεις λοιπον, ενω πιστευω πως ημουν τυχερος και εκανα σωστη επιλογη πριν απο 3 χρονια, σημερα που ξερω ακομα περισσοτερα, θα σου πω πως για τον επομενο καθαροαιμο σκυλο μου θα αρχισω να ψαχνω ,οχι 1 χρονο πριν, αλλα 2 χρονια πριν...Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις...
Οσο πιο πολυ το ψαχνεις,ασχολεισαι και μαθαινεις, τοσο πιο σφαιρικη αποψη αποκτας. Με αλλα λογια η τριβη με τον χωρο των καθαροαιμων σκυλων σε προβληματιζει απο μονη της, οσο πιο βαθια μπαινεις στον χωρο αυτο, τοσο πιο σκοτεινο ειναι το τοπιο. Αλλα τωρα μπαινουμε σε πεδια ηθικης, τα οποια ειναι προσωπικο θεμα του καθενος και για αυτο δεν θα το αναλυσω περισσοτερο. Θα πρεπει να το ψαξεις απο μονος σου και να καταληξεις στα δικα σου συμπερασματα...
Κρατα οτι ο καθαροαιμος σκυλος κοστιζει. Πρεπει να πληρωσεις καποιον, για την δουλεια που εχει κανει, για να παρεις εσυ ενα καθαροαιμο κουταβι. Ομως οπου υπαρχει ο παραγοντας χρημα, αυτοματως υπαρχει το συμφερον, η εξαπατηση, οι παρανομιες, οι κλικες, τα κυκλωματα, η γυαλιστερη βιτρινα, ολοκληρη βιομηχανια θα την χαρακτηριζα...Ειναι πολλα τα λεφτα...
Γιατι οσοι εχουμε καθαροαιμα σκυλια σου προτεινουμε να πας σε ημιαιμο; Για να μην μπλεξεις σε μια τετοια περιπετεια. Θελει χρονο, πολυ χρονο! Και εμπειρια και γνωσεις. Εσυ ενα σκυλακι θελεις για συντροφια...το βρισκεις επιτοπου, αναμεσα στα τοσα ημιαιμα που αναζητουν σπιτι!
Και γιατι οι ιδιοι συνεχιζουν με καθαροαιμα; Στο εχω απαντησει εμμεσα στο προηγουμενο post μου. Γιατι υπαρχει πωρωση, παθολογικη αγαπη, για μια φυλη. Γουσταρεις να πληρωνεις, γουσταρεις να εισαι μερος της ιστοριας μιας φυλης, γουσταρεις να εχεις εναν Χ συγκεκριμενο σκυλο, γουσταρεις να εισαι συνεχιστης της συγκεκριμενης ιστοριας.
Εσυ , φιλε μου @giorgos_gtc, δεν πιστευω οτι ανηκεις σε αυτην την κατηγορια, τουλαχιστον προς το παρον. Ηδη, η αναλυση μου εχει ξεφυγει κατα πολυ απο το δικο σου επιπεδο αναζητησης, αλλα το εκανα, γιατι νομιζω οτι ετσι θα σε παροτρυνω να το ψαξεις και να παρεις την σωστη αποφαση για σενα.
Και κλεινω,λεγοντας οτι ολα αυτα τα ιδεολογικα κατεβατα που εγραψα, δεν ειναι κουνημα του δακτυλου μου στο προσωπο σου!Απλα εκφραζω την προσωπικη μου αποψη, η οποια αγγιζει τα ορια μιας ουτοπικης/ιδεατης καταστασης, οπως την αντιλαμβανομαι και θα την ηθελα εγω. Στην πραξη εισαι ηδη πιο συνειδητοποιημενος απο το 80% του μεσου Ελληνα που θελει να παρει ενα σκυλι. Για καθαροαιμο σκυλι ομως, εισαι ακομα στο 1% της γνωσης που χρειαζεται...Καλη συνεχεια και καλη τυχη στην επιλογη σου!
υγ. εσυ μπηκες να ρωτησεις τι σκυλο να παρεις και που κατεληξε η κουβεντα...ευκολα μπορει να αναρωτηθεις, "τι μλκς ειναι αυτα που μου γραφουν,εγω μια γνωμη ζητησα και το εχουμε κανει ολοκληρο θεμα αστροφυσικης..." Ειπαμε...ο σκυλος ειναι πορωση!!! :p
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Υπαρχει και μελος που αγαπαει τοσο πολυ την φυλη του, που ψαχνωντας χρονια ολοκληρα, απεκλεισε συνειδητα τα τυπικα νομιμα και πασιγνωστα εκτροφεια της φυλης, για να παρει κουταβι, μετα απο παρα πολυ κοπο, απο μια γεννα σε ενα χωριο της χωρας προελευσης της φυλης. Πιο καθαροαιμο και απο τα καθαροαιμα δηλαδη, αν και χωρις pedigree απο τη γεννα...(αυτην την τελευταια προταση μην την κρατησεις, θα σε μπερδεψει ακομα περισσοτερο στην φαση που εισαι)
Για το ίδιο μέλος μιλάμε, με των πολλών κυβικών ράτσα; :unsure:
Αν ναι, να μην την κρατήσει την τελευταία πρόταση ο φίλος, γιατί δεν ισχύει. Παρά την όντως "hard core" προέλευσή τους, έχουν κανονικότατο και "βαρύ" pedigree και έχουν στοιχίσει για να πατήσουν πατουσάκι σε ελληνικό έδαφος, πολύ περισσότερο, απ'ότι θα έπαιρνε εδώ, τον ακριβότερο σκύλο ;)
 
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Για το ίδιο μέλος μιλάμε, με των πολλών κυβικών ράτσα; :unsure:
Αν ναι, να μην την κρατήσει την τελευταία πρόταση ο φίλος, γιατί δεν ισχύει. Παρά την όντως "hard core" προέλευσή τους, έχουν κανονικότατο και "βαρύ" pedigree και έχουν στοιχίσει για να πατήσουν πατουσάκι σε ελληνικό έδαφος, πολύ περισσότερο, απ'ότι θα έπαιρνε εδώ, τον ακριβότερο σκύλο ;)
Ναι, για την "ανατολικη"...Δεν θυμαμαι επακριβως την ιστορια. Μου εχει μεινει στο μυαλο, οτι τα κουταβια δεν ειχαν pedigree, εκει στο χωριο που γεννηθηκαν δεν τους απασχολουσε κατι τετοιο και οτι μετα το ειχε παει για αναγνωριση και ετριβαν τα ματια τους; Ή τα θυμαμαι τελειως λαθος; Μπορει! σε καθε περιπτωση αν εχω κανει λαθος, δεν ηταν σκοπιμο...Το μηνυμα που ηθελα να περασω ελπιζω να ηταν σαφες...Οτι τα γνωστα και διαφημισμενα εκτροφεια, δεν ειναι απαραιτητα και οι καλυτερες πηγες καθαροαιμων σκυλων...Με το ψαξιμο μπορεις να βρεις τα πραγματικα διαμαντια, εκει που δεν το φανταζεσαι...Τζοκερ βεβαια, που πρεπει να το κυνηγησεις, αλλα ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση.
Οπως λες και εσυ, το κοστος της ολης φασης και σε χρημα αλλα και σε χρονο, ηταν τεραστιο! αυτο μετραει...
 
Last edited:


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
@giorgos_gtc γνωριζεις τι σημαινει σκυλος ρατσας, "καθαροαιμος", απο που και πως παιρνουμε εναν τετοιο σκυλο,ε;;; Μην συζηταμε εδω περα για το ποια ρατσα σου ταιριαζει και μας γραψεις μια μερα "τελικα πηρα ενα καθαροαιμο Γ.Π. απο αγγελια, που το βρηκα σε τιμη ευκαιριας 200€!Αν ηθελα και pedigree θα πληρωνα επιπελον 50€, αλλα αφου δεν θα το κατεβασω σε εκθεσεις, δεν πηρα το χαρτι"...
Χάρη θεωρώ πως έχω καταλάβει, αλλά θα καταθέσω την γνώση που θεωρώ πως έχω λάβει και σε περίπτωση που είναι λάθος είμαι απόλυτα ανοικτός στο "διόρθωμα", σαν ένας πιστός σκύλος.
Πιστεύω πως πρόκειται για ένα καθαρά purebred dog, το οποίο έχει γονείς σίγουρα εγγεγραμμένους σε Γενεαλόγιο αναγνωρισμένο από την F.C.I.
Ακόμη καλύτερα για τους γονείς που έχουν λάβει διακρίσεις C.A.C., C.A.C.I.B., C.A.C.J., C.A.C.V. κ.α.
Πρακτικά αυτό σημαίνει κόστος ( αγορά κουταβιού, ταξίδι στο εξωτερικό ίσως, σε εκθέσεις μορφρφολογίας κτλ.) και χρόνο αρκετού ψαξίματος για να βρείς τον κατάλληλο εκτροφέα.

Εισαι σε πολυ καλο δρομο!!! Ακομα στην αρχη του μονοπατιου βεβαια, αλλα εισαι στο σωστο μονοπατι!Θα σου απαντησω λοιπον και εδω αναλυτικα, για να παρεις τροφη για σκεψη...
Θα συνεχίσω σίγουρα αρκετά ακόμη να ψάχνω και να διαβάζω.
Σε ευχαριστώ ειλικρινά, που με ανεβάζει ψυχολογικά και μου επιβεβαιώνεις πως βλέπω μια μικρή χαραμάδα γνώσης. Τουλάχιστον όσο διάβασμα έχω ρίξει να μου έδωσε λίγη γνώση.
υγ. εσυ μπηκες να ρωτησεις τι σκυλο να παρεις και που κατεληξε η κουβεντα...ευκολα μπορει να αναρωτηθεις, "τι μλκς ειναι αυτα που μου γραφουν,εγω μια γνωμη ζητησα και το εχουμε κανει ολοκληρο θεμα αστροφυσικης..." Ειπαμε...ο σκυλος ειναι πορωση!!! :p
Ακριβώς έτσι είναι. Είναι πόρωση και πάθος. Μπήκα για να βοηθηθώ στην επιλογή μου, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερο να μου ανοιχτούν μονοπάτια και δρόμους που δεν μπορώ να δω μόνος μου. Οπότε η ανάρτησή μου είχε πολύπλευρη αφορμή, και σίγουρα κάθε νέα πληροφορία και συμβουλή πάντα ευπρόσδεκτη, για να γνωρίζω κι εγώ ακόμη καύτερα ατόν τον τόσο συναρπαστικό και πλούσιο σκυλο- κόσμο.
Για καθαροαιμο σκυλι ομως, εισαι ακομα στο 1% της γνωσης που χρειαζεται...
Σίγουρα κάπως έτσι νοιώθω κι εγώ. Γι΄ αυτό ακόμη δεν έχω αποκτήσει κάποιο κουτάβι. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ετοιμότητας και γνώσης.
Θα τα αποκτήσω που θα παει!!!
Γιατι οσοι εχουμε καθαροαιμα σκυλια σου προτεινουμε να πας σε ημιαιμο; Για να μην μπλεξεις σε μια τετοια περιπετεια. Θελει χρονο, πολυ χρονο! Και εμπειρια και γνωσεις. Εσυ ενα σκυλακι θελεις για συντροφια...το βρισκεις επιτοπου, αναμεσα στα τοσα ημιαιμα που αναζητουν σπιτι!
Και γιατι οι ιδιοι συνεχιζουν με καθαροαιμα; Στο εχω απαντησει εμμεσα στο προηγουμενο post μου. Γιατι υπαρχει πωρωση, παθολογικη αγαπη, για μια φυλη. Γουσταρεις να πληρωνεις, γουσταρεις να εισαι μερος της ιστοριας μιας φυλης, γουσταρεις να εχεις εναν Χ συγκεκριμενο σκυλο, γουσταρεις να εισαι συνεχιστης της συγκεκριμενης ιστοριας.
Κατάλαβα απόλυτα τον ισχυρισμό και το λόγο που επιμένετε. Σίγουρα επειδή όμως γουστάρω συγκεκριμένες φυλές, θα συνεχίσω την εκπαίδευσή μου. Κάποια στιγμή θα καταλήξω σίγουρα κάπου.
Άλλωστε, όλες τις αγαπώ αλλά ερωτευμένος με 2-3 είμαι...
;););)
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Συνεχίζουμε λοιπόν!
Έθιξες άλλο ωραίο ζήτημα. Πόσο θεμιτός είναι συγκεκριμένα στον Γ.Π. ένας τίτλος σε έκθεση μορφολογίας, αν ο κριτής είναι οπαδός της εμπορικής τάσης που επιβάλλει την λεκάνη του σκύλου στο πάτωμα;;; θα έπαιρνες ένα κουτάβι από πρωταθλητή, που τα γόνατα του σέρνονται και τα πόδια του είναι θεόστραβα; από έναν εντυπωσιακό σκύλο, μεγαλόσωμο, ο οποίος θα βγει πρώτος (ανάμεσα στους πόσους; ), αλλά είναι εκτός προτύπου σε ύψος και κιλά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να στρίψει;
Άρα και οι εκθέσεις μορφολογίας από μόνες τους δεν λένε τίποτα, ειδικά σε εργασιακές φυλές. Ίσα ίσα που μπορεί να μπερδευτείς περισσότερο, γιατί κι εκεί παίζονται πάρα πολλά......σκυλιά τα όποια τα βλέπεις ότι είναι φοβικά, αλλά κερδίζουν βραβεία. Όπως λέει και ο @Yorkaddict πρέπει να αναζητήσεις το τρίπτυχο υγεία-χαρακτήρα-μορφολογία...Κάτι που δεν φαίνεται σε μια έκθεση μορφολογίας.
Συμπληρώνω επίσης, ότι δεν αρκεί να είναι οι γονείς καταγεγραμμένοι, θα πρέπει να έχει καταγραφεί και η γέννα από τον εκτροφέα για να βγει pedigree και στα κουτάβια. Το αναφέρω γιατί πολλά έχουμε διαβάσει εδώ μέσα...
Τέλος υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις που το pedigree είναι πλαστό, ή αφορά άλλη γέννα και το έχουν κοτσάρει στο κουτάβι που θέλουν να σου πουλήσουν...
Καλώς όρισες στον κόσμο των καθαρόαιμων...
Θα καταλήξεις στη φυλή που θες και θα το πάρεις το σκυλί σου, είμαι σίγουρος! Ξεκίνα όμως και τις βόλτες στα μέρη που είπαμε, γιατί η θεωρία από την πράξη μπορεί να απέχουν πάρα πολύ...
 
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
θα έπαιρνες ένα κουτάβι από πρωταθλητή, που τα γόνατα του σέρνονται και τα πόδια του είναι θεόστραβα; από έναν εντυπωσιακό σκύλο, μεγαλόσωμο, ο οποίος θα βγει πρώτος (ανάμεσα στους πόσους; ), αλλά είναι εκτός προτύπου σε ύψος και κιλά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να στρίψει;
Όχι δε θα το έποιαρνα θεωρώ. Οι εκθέσεις θα με βοηθούσαν νομίζω Χάρη στο να κοσκινίσω 90-100 εκτροφεία ανά τον κόσμο από το γενικότερο χαμό.
Ύστερα διαβάζοντας κάποιες κριτικές, βλέποντας κάποια βίντεο, αποσπώντας κάποιες συμβουλές και προτάσεις σε συγκεκριμένα από κάποια πιο έμπειρα μέλη θα κατέλξγα στο σημείο να καταλήξω πιστεύω σε 10-20, και αφού τα επισκεπτόμουν από κοντά νομίζω θα κατέληγα σε 4-5.
Συμπληρώνω επίσης, ότι δεν αρκεί να είναι οι γονείς καταγεγραμμένοι, θα πρέπει να έχει καταγραφεί και η γέννα από τον εκτροφέα για να βγει pedigree και στα κουτάβια. Το αναφέρω γιατί πολλά έχουμε διαβάσει εδώ μέσα...
Απόλυτα σωστό. Παράλειψή μου να μην αναφέρω και τη σημαντική αυτή λεπτομέρεια.

Τέλος υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις που το pedigree είναι πλαστό, ή αφορά άλλη γέννα και το έχουν κοτσάρει στο κουτάβι που θέλουν να σου πουλήσουν...
Σε αυτό άραγε πως μπορεί να προστατευετεί κανείς και ειδικά αν δεν έχει συνεργαστεί ποτέ ξανά με συγκεκριμένο εκτροφείο;
Έχω στο μυαλό μου πως κάποια μεγάλα εκτοφεία, ειδικά του εξωτερικού, με αρκετές διακρίσεις όχι απαραίτητα διαφημισμένα, διασφαλίζουν αυτό το κομμάτι. Υπάρχει κάποια άλλη συνταγή να αποφευχθεί αυτό;

Ξεκίνα όμως και τις βόλτες στα μέρη που είπαμε, γιατί η θεωρία από την πράξη μπορεί να απέχουν πάρα πολύ...
Το θεωρώ όντως το σημαντικότερο.
Ίσως κάποιους από εσάς, σας συναντήσω σε κάποια από τις επόμενες εκθέσεις μορφολογίας που θα ξαναρχίσω να πηγαίνω, σε κάποια βόλτα με το σκύλο σας, αν είστε πρόθυμοι, να μου πείτε και να μου δείκετε και 2-3 πραγματάκια δια ζώσης.
Προς το παρόν περιμένω και κάποιες πληροφορίες από τον kogpe αλλά δεν έλλαβα ακόμη απάντηση..
Θα δέιξει!!
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Όχι δε θα το έποιαρνα θεωρώ. Οι εκθέσεις θα με βοηθούσαν νομίζω Χάρη στο να κοσκινίσω 90-100 εκτροφεία ανά τον κόσμο από το γενικότερο χαμό.
Ύστερα διαβάζοντας κάποιες κριτικές, βλέποντας κάποια βίντεο, αποσπώντας κάποιες συμβουλές και προτάσεις σε συγκεκριμένα από κάποια πιο έμπειρα μέλη θα κατέλξγα στο σημείο να καταλήξω πιστεύω σε 10-20, και αφού τα επισκεπτόμουν από κοντά νομίζω θα κατέληγα σε 4-5.
Αρα,κρατα παρα πολυ μικρο καλαθι για τα C.A.C., C.A.C.I.B., C.A.C.J., C.A.C.V. κ.α .
Περισσοτερο να κοιτας ποιοι γονεις εχουν επισημα καταχωρημενες,καθαρες εξετασεις δυσπλασιας, παρα τους τιτλους στα καλλιστεια...
Τα νουμερα που λες ειναι τεραστια. Αν μιλας για Ελληνικα εκτροφεια, κατευθειαν θα καταληξεις σε 4-5 συγκεκριμενα, τα γνωστα. Δεν θελει πολυ ψαξιμο. Αν σε καλυπτουν, ειναι δικο σου θεμα.
Αν εχεις τον χρονο, το χρημα και την διαθεση να το ψαξεις για εξωτερικο, εκει αλλαζουν τα δεδομενα. Οι επιλογες ειναι πολλες, ομως εχεις το μειονεκτημα οτι θα πρέπει να παρεις μια αποφαση χωρις να εχεις live εικονα ...Βασιζεσαι μονο στην θεωρια, στο τι θα βρεις στο internet, στο προσωπικο σου ενστικτο και στην επικοινωνια που θα εχεις μεσω email πχ με τον εκτροφεα. Αναλογα την χωρα θα πρέπει να οργανωσεις το πως θα παραλαβεις το κουταβι. Τα κοστη ανεβαινουν αρκετα. Δεν ειναι ευκολη επιλογη.
Σε αυτό άραγε πως μπορεί να προστατευετεί κανείς και ειδικά αν δεν έχει συνεργαστεί ποτέ ξανά με συγκεκριμένο εκτροφείο;
Έχω στο μυαλό μου πως κάποια μεγάλα εκτοφεία, ειδικά του εξωτερικού, με αρκετές διακρίσεις όχι απαραίτητα διαφημισμένα, διασφαλίζουν αυτό το κομμάτι. Υπάρχει κάποια άλλη συνταγή να αποφευχθεί αυτό;
Εχει συζητηθει αναλυτικα και αυτο το θεμα στο forum, ψαξε και διαβασε. Συνταγη δεν υπαρχει. Μονο ψαξιμο, διασταυρωση στοιχειων, επαφες και ερωτησεις προς τον ομιλο της καθε χωρας, βρες ανθρωπους που ειχαν παρει σκυλο απο το συγκεκριμενο εκτροφειο να τους ρωτησεις αν εχουν μεινει ικανοποιημενοι,πως ειναι η σχεση τους με τον εκτροφεα, πως εχει εξελιχθει το σκυλι τους για να συνδυασεις αιματα, κτλ. Υπαρχουν φυσικα και τα τεστ DNA, αλλα αυτο ειναι κατοπιν εορτης. Σιγουρα ενα μεγαλο εκτροφειο με ιστορια και χρονια παρουσιας, φανταζομαι οτι πιο δυσκολα θα μπει σε τετοια διαδικασια, οχι ομως οτι δεν εχει συμβει και στην Ελλαδα, αλλα και στο εξωτερικο!
Προς το παρόν περιμένω και κάποιες πληροφορίες από τον kogpe αλλά δεν έλλαβα ακόμη απάντηση..
Θα δέιξει!!
Θεωρητικα ο ΚΟΓΠΕ ειναι σχετικα οργανωμενος, αλλα μην περιμενεις ανταποκριση και ουσιαστικη βοηθεια απο ομιλους. Εγω θα σου ελεγα να μην ανακατευτεις καθολου με ομιλους βασικα. Δεν ξερω ποσο αντικειμενικη και ολοκληρωμενη πληροφορια θα παρεις. Ψαξε μονος σου,δες το προγραμμα των εκθεσεων και πηγαινε. Μην ξεχνας και αυτο: Με το ψαξιμο μπορεις να βρεις τα πραγματικα διαμαντια, εκει που δεν το φανταζεσαι...
Πριν τις εκθεσεις που θα πας,πηγαινε σε clubs εκπαιδευσης. Να δεις σκυλια στην πραξη, να μιλησεις με ιδιοκτητες και εκπαιδευτες...
 
Last edited:
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Εχει συζητηθει αναλυτικα και αυτο το θεμα στο forum, ψαξε και διαβασε.
I will keep reading...
πηγαινε σε clubs εκπαιδευσης. Να δεις σκυλια στην πραξη, να μιλησεις με ιδιοκτητες και εκπαιδευτες.
Εάν έχεις κάποια club εκπαίδευσης που εμπιστεύεσαι μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα ή να μου τα ονοματίσεις εδώ;
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Εάν έχεις κάποια club εκπαίδευσης που εμπιστεύεσαι μπορείς να μου στείλεις ένα μήνυμα ή να μου τα ονοματίσεις εδώ;
Γνωστο ειναι τη Βαρυμπομπης και μετα εχει μερικα προς Μεσογεια (Βαρη,Κορωπι,Γλυκα Νερα)
 






TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
θα σου πρότεινα να αποφύγεις η εν΄πάση περιπτώσει να προσεγγίσεις με πολύ μεγάλη επιφύλαξη όλα τα κλαμπ εργασίας τα οποία δεν δουλεύουν τα γερμανικά ποιμενικά (των λεγόμενων ''μορφολογικών'' γραμμών).
Δυστυχώς στα κλαμπ αυτά υπάρχει μια πολύ στενή και ξεπερασμένη αντίληψη για τα σπορ και για τον σκύλο γενικότερα και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να φύγεις απο εκεί με κανένα μαλινουά παραμάσχαλα...
 


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
θα σου πρότεινα να αποφύγεις η εν΄πάση περιπτώσει να προσεγγίσεις με πολύ μεγάλη επιφύλαξη όλα τα κλαμπ εργασίας τα οποία δεν δουλεύουν τα γερμανικά ποιμενικά (των λεγόμενων ''μορφολογικών'' γραμμών).
Δυστυχώς στα κλαμπ αυτά υπάρχει μια πολύ στενή και ξεπερασμένη αντίληψη για τα σπορ και για τον σκύλο γενικότερα και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να φύγεις απο εκεί με κανένα μαλινουά παραμάσχαλα...
Tara σε ευχαριστώ πολύ αρχικά για τη συμβολή σου.
Τι έχεις να προτείνεις πάνω σε αυτό; Εννοώ έχεις κάποια σχολή εκπαίδευσης ή γενικά εκπαιδευτή που να εμπιστεύεσαι εσυ; Αν δε θες να πεις δημόσια μου στέλνεις και σε προσωπικό μήνυμα
 


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Μια παρατηρησούλα από μένα:
Η κοπέλα σου πόσο έχει ξεπεράσει τον φόβο από το δάγκωμα?
Είχε επαφή με σκύλους απο τότε?
Πόσο σίγουρη είναι για τον εαυτό της εκείνη?
Σίγουρα το ψαχνεις και θες να γίνουν όλα σωστά αλλά δεν είσαι μόνος..όσο σωστα και να τα κάνετε όλα ο φόβος της κοπέλας σου θα μπορούσε άνετα να οδηγήσει καποια στιγμη σε απρόβλεπτες καταστάσεις..πόσο μάλλον με τις ράτσες που ψάχνεσαι που έχουν και κάποιο εκτόπισμα..είναι πολυ σημαντικο να έχετε κοινή γραμμη..
 
  • Like
Reactions: giorgos_gtc


giorgos_gtc

Member
19 Αυγούστου 2019
14
8
34
Μια παρατηρησούλα από μένα:
Η κοπέλα σου πόσο έχει ξεπεράσει τον φόβο από το δάγκωμα?
Είχε επαφή με σκύλους απο τότε?
Πόσο σίγουρη είναι για τον εαυτό της εκείνη?
Σίγουρα το ψαχνεις και θες να γίνουν όλα σωστά αλλά δεν είσαι μόνος..όσο σωστα και να τα κάνετε όλα ο φόβος της κοπέλας σου θα μπορούσε άνετα να οδηγήσει καποια στιγμη σε απρόβλεπτες καταστάσεις..πόσο μάλλον με τις ράτσες που ψάχνεσαι που έχουν και κάποιο εκτόπισμα..είναι πολυ σημαντικο να έχετε κοινή γραμμη..
Paliotspos καλησπερα. Σωστή η παρατήρηση σου.
Ναι το έχει ξεπεράσει ευτυχώς. Γενικά η αναζήτησή μας είναι κοινή και έχουμε κατασταλάξει στις μεγαλοσωμες φυλές. Φαντάσου η κοπέλα μου κοιτούσε ιδιαίτερα τα νεας γης και τα ορεινά σκυλιά Βέρνης , τα οποία αποκλείστηκαν κυρίως λόγω των κλιματικών συνθηκών στη χώρα μας, αλλά και των εργασιακών χαρακτηριστικών τους
Όσο για την επαφή που ρωτάς έχει αρκετά συχνή και με σκυλάκια άλλων φίλων, μικρού κυρίως μεγέθους, αλλά και με μεγαλόσωμα σκυλιά, καθώς είμαστε και οι δυο από επαρχία και υπάρχουν αρκετά μεγαλόσωμα που συναντούμε εκεί.
Γενικά για να δώσω και μια συνέχεια στην αρχική μου ανάρτηση, μάλλον καταλήγω στον γερμανικό μολοσσό (μεγάλος Δανός), κυρίως λόγω ταμπεραμέντου.
Κάθε συμβολή σας πάντως την περιμένω με ανυπομονησία!!
 
  • Like
Reactions: paliotspos


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχώς στα κλαμπ αυτά υπάρχει μια πολύ στενή και ξεπερασμένη αντίληψη για τα σπορ και για τον σκύλο γενικότερα και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να φύγεις απο εκεί με κανένα μαλινουά παραμάσχαλα...
Το παραπάνω ισχυει. Εγω προτεινα να παει για να σχηματισει σφαιρικη αποψη για ολα. Οσα περισσοτερα βλεπεις/συζητητας/ακους, τοσο πιο σωστη εικονα διαμορφωνεις. Και αλλο η θεωρια, αλλο η πραξη, με τα καλα και τα κακα της. Ο @giorgos_gtc πιστευω οτι μπορει να καταλαβει πεντε πραγματα και να βγει κερδισμενος απο τετοιες επισκεψεις. Οπως το ιδιο ισχυει, κατα την γνωμη μου και για τις εκθεσεις μορφολογιας. Πρεπει να πας και να φιλτραρεις αυτα που βλεπεις.
 
  • Like
Reactions: TARA


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
αν τελικά καταλήξεις σε μεγάλο δανό...
ξεχνάς τα περί κλαμπ εκπαίδευσης..
διαλέγεις ένα σωστό εκτροφείο που δεν επικεντρώνεται σε υπερτυπικά δείγματα....
αλλά υγιή , τυπικά ως προς την μορφολογία και χαρακτήρα...
διαλέγεις έναν πολύ καλό εκπαιδευτή κάνεις σωστή κοινωνικοποίηση από νωρίς κι εκπαιδεύεις από την πρώτη μέρα το κουτάβι για να έχεις μια σωστή υπακοή..
έτσι θα έχεις τον ιδανικό σύντροφο- φύλακα μολοσσό σου
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
διαλέγεις έναν πολύ καλό εκπαιδευτή κάνεις σωστή κοινωνικοποίηση από νωρίς κι εκπαιδεύεις από την πρώτη μέρα το κουτάβι για να έχεις μια σωστή υπακοή..
έτσι θα έχεις τον ιδανικό σύντροφο- φύλακα μολοσσό σου
Nαι, αλλά βέβαια όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα αφού η φυλή έχει το τραγικό προσδοκιμο ζωής περί τα 6 χρόνια...
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
δεν ξέρω από που αντλείς βάσω τις πληροφορίες σου...
εγώ γνωρίζω εκτροφεία που έχουν δανούς 11 - 12 χρονών και μένουν ακόμα μαζί τους...
εκτροφεία που βάζουν στις σελίδες τους εκλειπόντες φίλους 11 12 ετών... και βλέποντας αρσενικά και θυληκά τους, παρατηρείς από κουτάβια, ενήλικα και εν ζωή 6, 7, 8, 9 ετών
αν το προσδόκιμο ζωής βγαίνει γενικά, ίσως θα έπρεπε να δούμε την αναλογία που προκύπτει από τα εκτροφικά και τα άλλα...
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3