Άγανα (αγριόχορτα) - Προσοχή!

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Καλημερα
Λοιπον δεν θα το πιστεψετε που χωθηκε το σκατοαγανο πρωινιατικα..
Πηγαιναμε σημερα την πρωινη μας βολτα και για να γυρισουμε σπιτι απο τη διαδρομη περναμε απο ενα τμημα δρομου 15 μετρων το οποιο αριστερα δεξια εχει χορτα..Χωρις να τον αφησω να κανει κατι ιδιαιτερο με αυτα (μυρισει-χωθει) τον βλεπω στο τελος του δρομου να ξαπλωνει κατω και να τριβει το ματι του...ΤΙ ΝΑ ΔΩ...Του ειχε μπει ενα τετοιο διαολι στη βρυση του ματιου..Το εβγαλα με προσοχη του εβαλα και φυσικο ορο και τελος καλο ολα καλα...Αλλα μου κοπηκαν τα γονατα στιγμιαια..

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Καλημερα
Λοιπον δεν θα το πιστεψετε που χωθηκε το σκατοαγανο πρωινιατικα..
Πηγαιναμε σημερα την πρωινη μας βολτα και για να γυρισουμε σπιτι απο τη διαδρομη περναμε απο ενα τμημα δρομου 15 μετρων το οποιο αριστερα δεξια εχει χορτα..Χωρις να τον αφησω να κανει κατι ιδιαιτερο με αυτα (μυρισει-χωθει) τον βλεπω στο τελος του δρομου να ξαπλωνει κατω και να τριβει το ματι του...ΤΙ ΝΑ ΔΩ...Του ειχε μπει ενα τετοιο διαολι στη βρυση του ματιου..Το εβγαλα με προσοχη του εβαλα και φυσικο ορο και τελος καλο ολα καλα...Αλλα μου κοπηκαν τα γονατα στιγμιαια..
AKΙΒΩΣ το ιδιο παθαμε εμεις σημερα! και προσπαθουσε να το βγαλει τριβοντας το ματι με το ποδι.....
Αστα πικρα!!!! αντε τελος καλο κι ολα καλα και για τους δυο μας....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
:eek::eek::eek::eek: Στο μάτι ;;; Μιλάμε για εφιάλτη ... Ευτυχώς που δεν είχατε χειρότερα ...

ninoula

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2010
149
1
Κομοτηνή
και ενώ έτρεμα στην ιδέα να μας μπει άγανο στην μύτη αυτό μας μπήκε στο αυτί!!!

χτες γυρνώντας απο την πρωινή μας βόλτα ο μικρός σε κάποια φάση κάθεται κάτω και έξυνε με το πόδι το αυτί του και μαζί να κλαίει...:(:(

προσπάθησα να δω και να βρω το λόγο αλλά μάταια.το μυαλό μου πήγε ότι μάλλον κάποιο ζουζούνι μπήκε στο αυτί του, έτσι γυρνώντας σπίτι και ενώ πλέον το κλάμα είχε σχετικά σταματήσει (ο εκτορας βέβαια έψαχνε επιφάνειες να ξύσει το αυτί του και συνέχεια τα κουνούσε πέρα δώθε..) βλακωδώς εγώ του έβαλα επίοτικ για να τα καθαρίσω και να βγάλω ότι είχε...εννοείται οτι έκανα μεγάλη βλακεία και δεν κατάφερα να βγάλω το παραμικρό...

ο μικρος συνέχιζε εντωμεταξύ να κουνάει με μανία τα αυτιά του και είχε μια κλίση το μούτρο προς τα δεξιά (δεξί αυτί αυτό με το πρόβλημα) οπότε φύγαμε καρφί για κτηνίατρο..

εκεί διαπιστώσαμε οτι είχε μπεί άγανο μέσα και εγώ με το επιότικ το είχα σπρώξει βαθιά μέσα στο τύμπανο και το είχα μουλιάσει..

προσπαθήσαμε να το βγάλουμε χωρίς αναισθησία αλλά ο μικρος αντιδρούσε κάθε φορά που πλησίαζαν στο τύμπανο απο φόβο και πόνο όποτε έγινε ελαφρά αναισθησία και καταφέρανε (ελπίζω) να βγάλουν όλο το άγανο απο το αυτί του...

έχει πάθει μια μικρή ζημιά στο τύμπανο, η οποία όμως πιστεύουν οτι λόγω ηλικίας του εκτορίκου θα αναπλασθεί..μας έδωσε και αντιβίωση προληπτικά για το αυτί αλλά και για μια μικρή λοίμωξη που βρήκαμε στο "πουλάκι" του...

αυτά.....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ώ, Θεέ μου ! Βρέ Νινούλα, τί τραβήξατε και εσείς ! Περαστικά και σιδερένιος - εύχομαι να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το τύμπανο.

Βρέ παιδιά, κάθε φορά που μπαίνει νέο πόστ στο συγκεκριμένο θέμα, τρέμω για το τί θα διαβάσω ...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Βρέ παιδιά, κάθε φορά που μπαίνει νέο πόστ στο συγκεκριμένο θέμα, τρέμω για το τί θα διαβάσω ...
Και εγώ το ίδιο! δεν τολμάω να την πάω πουθενά και να την αφήσω ελεύθερη. Ακόμα και στο σκυλοπάρκο που πηγαίνουμε γέμισε άγανα και η πατούσα της έτρεχε αίμα από ένα άγανο. Στη μέση του δρόμου λοιπόν με το λουρί και όσο αντέξουμε.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Και εγώ το ίδιο! δεν τολμάω να την πάω πουθενά και να την αφήσω ελεύθερη. Ακόμα και στο σκυλοπάρκο που πηγαίνουμε γέμισε άγανα και η πατούσα της έτρεχε αίμα από ένα άγανο. Στη μέση του δρόμου λοιπόν με το λουρί και όσο αντέξουμε.
:eek::eek::eek:](*,)](*,)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Παιδιά να μην τρέμουμε τόσο πολύ .Πάνω απόλα η πρόληψη !
Επίσης μην μαθαίνουμε τα σκυλιά μας να περπατούν στην μέση του δρόμου γιατί σε περίπτωση που χαθούν θα είναι σίγουρο ότι θα τραυματιστούν πολυ΄γρήγορα από αμάξι (αν δεν τραυματιστήτε εσείς οι ιδιοι).Στην άκρη του δρόμου ,προτείνω να αποφεύγουμε εκεί που βλέπουμε ότι έχει άγανα ,και τέλος "έρευνα" μόλις φτάσουμε σπίτι !

Το δικό σου παράδειγμα ninoula να μας βοηθήσει στο να μας μείνει το εξής :Το συγκεκριμένο φάρμακο το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το αυτί του φίλου μας .Οποιαδήποτε ενόχληση νιώσει στο αυτί ,αν δείτε να επιμένει και καλό θα ήταν να μην φτάσει το σκυλάκι μας να ματώνει το αυτί (γιατί αν είναι άγανο το χώνει παραμέσα η κίνηση αυτή ),να πάτε αμέσως κτηνίατρο .Επίσης μπορεί να μπει πολύ βαθυά και να χρειαζεται ηρεμιστική για να δει καλά ο γιατρος .Μην του ρίχνετε το φάρμακο .Επιβαρύνεται την ενόχληση (ότι και αν είναι )και παθαίνετε αυτό που έπαθε η φίλη μας παραπάνω!
Επίσης πες μας την εξέληξη του μικρού κάποια στιγμη .

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Παιδιά να μην τρέμουμε τόσο πολύ .Πάνω απόλα η πρόληψη !
Επίσης μην μαθαίνουμε τα σκυλιά μας να περπατούν στην μέση του δρόμου γιατί σε περίπτωση που χαθούν θα είναι σίγουρο ότι θα τραυματιστούν πολυ΄γρήγορα από αμάξι (αν δεν τραυματιστήτε εσείς οι ιδιοι).Στην άκρη του δρόμου ,προτείνω να αποφεύγουμε εκεί που βλέπουμε ότι έχει άγανα ,και τέλος "έρευνα" μόλις φτάσουμε σπίτι !

Το δικό σου παράδειγμα ninoula να μας βοηθήσει στο να μας μείνει το εξής :Το συγκεκριμένο φάρμακο το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το αυτί του φίλου μας .Οποιαδήποτε ενόχληση νιώσει στο αυτί ,αν δείτε να επιμένει και καλό θα ήταν να μην φτάσει το σκυλάκι μας να ματώνει το αυτί (γιατί αν είναι άγανο το χώνει παραμέσα η κίνηση αυτή ),να πάτε αμέσως κτηνίατρο .Επίσης μπορεί να μπει πολύ βαθυά και να χρειαζεται ηρεμιστική για να δει καλά ο γιατρος .Μην του ρίχνετε το φάρμακο .Επιβαρύνεται την ενόχληση (ότι και αν είναι )και παθαίνετε αυτό που έπαθε η φίλη μας παραπάνω!
Επίσης πες μας την εξέληξη του μικρού κάποια στιγμη .
ο ροκυ το αυτι του δν το ξυνει αλλα οταν του το ξυνω φενετε οτι κατι τον ενοχλει μεσα...τι μπορει να ειναι?

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Εγώ πάντα λέω το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε περίπτωση που δούμε κάτι διαφορετικό ,είναι να ζητάμε την συμβουλή του κτηνιάτρου μας .

Τώρα, μήπως εννοείς ότι το σηκώνει κάπως και του αρέσει όταν τον ξύνεις?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Σημερα την παθαμε κ μεις...γυρνωντας απο τη βολτα το πρωι τη βλεπω ξυνει το ματι της.Αρχικα δεν εδωσα πολυ σημασια. Μετα κοιτσω να δω γιατι δακρυζει ετσι το ματι κ βλεπω μια κλωστουλα. Προσπαθησα να τη βγαλω αλλα ειναι μικρο το ματακι δε χωρουσε το δαχτυλο μου κ τη παω στο γιατρο. Επαθα το ΣΟΚ μολις σηκωσε το βλεφαρο το πανω αρκετα,πεταγετε ενα τεραστιο χορτο...που χωρεσε ρε παιδια ολο αυτο το πραγμα μεσα στο ματι της...Παλι καλα δεν προλαβε να κανει ζημια...τωρα ειναι ερεθισμενο κ μου ειπε να τη βαζω κολλυριο λιγες μερες.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Περαστικά και στην δικιά σου ...
Πώς χώρεσαι σε τόσο μικρό ματάκι???Απίστευτο..

ninoula

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2010
149
1
Κομοτηνή
καταρχάς περαστικά στην μικρή της κατερίνας...

λοιπόν εμείς σήμερα πήγαμε στον κτηνίατρο για έναν έλεγχο..

η αντιβίωση έχει τελειώσει εδώ και 4-5 μέρες και ο μικρός είναι μια χαρά...

ο γιατρός εξέτασε και τα 2 αυτάκια μας και τα βρήκε μια χαρά...

λίγη βρωμίτσα παραπάνω την οποία όμως θα αντιμετωπίσουμε με επιότικ...πήρε δείγμα απο την "βρωμιά" και είδε οτι δεν είναι απο μόλυνση αλλά μάλλον απο την επούλωση, η οποία επούλωση πάει καλά...έχει αρχίσει να αναπλάθεται η πληγή στο τύμπανο... και η μόλυνση στο πουλάκι που ανακαλύψαμε πλέον αποτελεί παρελθόν..:D:D

το δε ζουζούνι μου ήταν πολύ καλό στο γιατρό...στην αρχή φοβήθηκε και δεν ήθελε να μπει..μετά ήταν μπροστά στην πόρτα και περίμενε να φύγουμε...
τελικά μπήκαμε στο χώρο της εξέτασης και ξάπλωσε και τον εξέτασε μια χαρά...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.