Έντονη απώλεια τρίχας!!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Όπως καταλαβαίνεται και απο το τίτλο αντιμετωπίζουμε έντονη απώλεια τρίχας και δεν ξέρω που οφείλεται αυτό!
Αλλά ας τα πάρουμε απο την αρχή τα γεγονότα μήπως φταίει κάτι απο όσα εχουν συμβεί!
Tην προηγούμενη βδομάδα έκανα ένα ταξίδι και αναγκάστηκα να αφήσω το 5,5 μηνών λάμπ μου στην μητέρα μου για μία εβδομάδα περίπου (άλλαξε δηλαδή περιβάλλον).
Απο τις επόμενες κιόλας ημέρες η μητέρα μου με ενημέρωνε πως η Ζιζέλ αρχικά ήταν ανήσυχη,αργότερα βέβαια συνήθισε.
Έπειτα απο μερικές ημέρες όμως άρχισε να αφήνει πάρα πολύ τρίχα!
Να τονίσω πως είναι η πρώτη φορά που μένει μόνη της,εννοώ χωρίς εμένα και για ένα τόσο μεγάλο διάστημα (περίπου 8 μέρες) αλλά μπορεί να είναι λόγος αυτός για μία τέτοια κατάσταση;
Την ταίζω royal cannin οπότε δε νομίζω να φταίει αυτό για την έντονη τριχόπτωση,όπως επίσης δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την αποπαρασίτωση της,αφού είμαι αρκετά σχολαστικός σε αυτό το τομέα (επείδή την είχα πατήσει παλαιότερα)!
Εν συνεχεία σκέφτηκα να πάμε στην κτηνίατρο που εχουμε εδώ μήπως και μας έδινε καμία βιταμίνη αλλά δεν είμαι και πολύ θετικός σε αυτό όταν μάλιστα το σκυλί καταναλώνει μία καλή τροφή!
Για πείτε καμία πρόταση για το τί μπορεί να φταίει;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Άγγελε η απώλεια είναι γενική ή τοπική?

Ναι είναι δυνατόν να στρεσάρονται πολύ!
Στον κάθε σκύλο/οργανισμό ο αντίκτυπος είναι διαφορετικός!

Ο κτηνίατρος τι σου είπε?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εεεε
φυσιολογικό το αποκλείεις να είναι ?

βασικά
έχουν ανοιχτεί πολλά θέματα μελών που την πρώτη φορά που μάδησε ο σκύλος τους να το θεώρησαν ως μη φυσιολογικό

και λάμπ κιόλας........πολύ τρίχα..........

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
αν χανει γενικα τριχα και οχι σε συγκεκριμενα σημεια τοτε ειναι φυσιολογικοτατο. κ ο δικος μου σε αυτη τη ηλικια αρχισε να μαδαει. Απλα συνεπεσε με την περιοδο που εφυγες.. Όλα τα σκυλια μαδανε πολυ έντονα 2 φορες το χρόνο, και ειδικα τα λαμπραντορ ακομα πιο πολυ!οταν λέμε έντονα, φτιαχνεις με τις τριχες ανετα χαλακι! Η τροφη του απ οτι ξερω ειναι απο τις καλυτερες αρα δεν νομιζω να του λειπει κατι. Κανε υπομονη κανενα μηνα θα κρατησει. Μπορείς να πάρεις και το furminator αν δεν το εχεις ηδη θα σε βοηθησει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για να καταλάβεις
αν κάτσεις και το βουρτσίσεις πολύ ώρα
θα βγάλεις μιά μαυρη σακούλα σκουπιδιών μπίμπα στην τρίχα
θα απορείς γιατί έχει ακόμα τρίχες και δεν έχει μείνει σκέτο δέρμα
μετά θα φαντάζεσαι ότι για δυό τρείς μέρες ησύχασες απο τρίχα....
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
σε γελάσανε
έχει τόση κι άλλη τόση κι άλλη τόση
όταν κοντευεις να απελπιστείς
τελειώνει το μάδημα
το πολύ δηλαδή....

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ακριβως ετσι!!!:):) αυτη την απορια την ειχα κ γω ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΤΡΙΧΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΡΑΦΛΟ???

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Η απώλεια είναι γενική,όπου και να ακουμπήσει αφήνει τρίχα,και έχουμε και κάτι καλύμματα κάτσε καλά στους καναπέδες που κρατούν και ανθρώπινες τρίχες,πόσο μάλλον ενός σκύλου!
Μα πραγματικά και εγώ αυτό απορώ μετά απο τόση τρίχα πως είναι δυνατό να συνεχιιιιιιιιιιιιζει!Εντάξει δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα,μόνο η σκούπα μετά μου την δίνει λίγο μετά!
Στη κτηνίατρο δεν έχω πάει ακόμη,αλλά μου πε πως είναι φυσιολογικό!
Άλλοι πάλι μου είπαν και το εξής,οτι ενδέχεται να αλλάζει τρίχα σε αυτή την ηλικία μέχρι να βγεί η "μόνιμη" αυτό πρέπει να το διαβασα και εδώ μέσα κάπου!
Την χτενίζω και αρκετές φορές την ημέρα,μπας και περιορίσω τις τρίχες μέσα στο σπίτι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγγελε, να κάνω 1-2 "χαζές" ερωτήσεις?

Μήπως ο τύπος θέρμανσης του σπιτιού της μητέρας σου είναι διαφορετικός?
Μήπως ο θερμοστάτης, στο σπίτι της μητέρας σου, είναι πιο ψηλά?
Μήπως η θέρμανση λειτουργεί περισσότερες ώρες?

Αν η απάντηση στα ανωτέρω είναι αρνητική, τότε μπορεί να είναι κάτι α) ψυχολογικό - σε έχει στερηθεί (?), β) η "ανοιξιάτικη" περίοδος σημαντικής απώλειας τριχώματος, ή γ) ...να την πάτε στον κτηνίατρο (?)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
χτένιζε χτένιζε
όταν φτιάξει ο καιρός ρίξε και ένα πλύσιμο με σκέτο νερό
χτένιζε χτένιζε
μετά ξανακάνεις ένα μπάνιο σε καμιά δεκαριά μέρες με σκέτο νερό
σιγά σιγά (με τα χρόνια) θα συνηθίσει να φευγει η πολύ τρίχα γρήγορα

με το νερόπλυμα φευγουν οι πολλές πολλές

βούρτσιζε και ανάποδα
κάνε και με το χέρι τραβηχτές τις πολλές πολλές
θα μάθεις σιγά σιγά

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ορμονικο παίζει να είναι; Ασχετα με αυτο, η μαγια μπύρας θα τη δυναμώσει.

Μάθε την να κάθεται σε συγκεκριμένο καναπέ, αν θέλεις, όπου θα έχεις καλόγουστο ριχτάρι μόνο για την αφεντιά της, ή μάθε την να στρώνει το κορμάκι της χαμαί, σε καλόγουστο πουφ ή σκυλόστρωμα.
Μακάρι να είναι παροδικό!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Τι χρησιμοποιεις για βουρτσισμα?
Για χτένισμα χρησιμοποιώ μία χτένα αυτή την κλασσική με τα σιδερένια συρματάκια,δεν ξέρω και πως να την περιγράψω!Μετά την κάνω και με ένα γάντι που κολλάν επάνω οι τρίχες!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Θα βουρτσιζεις μονο με λαστιχο,η trixie εχει το καλυτερο κατα την γνωμη μου.
Παντα με την φορα του τριχωματος και οχι αναποδα,βγαζεις και τριχες που δεν ειναι ετοιμες να βγουν.Οταν την κανεις μπανιο,μπορεις οπως ειναι με την σαπουναδα να χρησιμοποιησεις παλι το λαστιχο.
Υπαρχει και ειδικη ελαφροπετρα που παλι βοηθαει την ωρα του μπανιου.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Θα ξεπατωσεις και την τριχα που δεν ειναι νεκρη.
Ο κωδικος για το λαστιχο ειναι 2339

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Μπορεί να αλλάζει το puppy coat.
Το δέρμα δεν φαίνεται;
Ναι και εγώ αυτό σκέφτηκα!
Το δέρμα όχι δεν φαίνεται,κανονικά είναι όπως και πρίν!Ίσως αργότερα,όταν περάσουν οι μέρες να δείξει!
Όμως πότε αλλάζουν,απο ποια ηλικία το puppy coat;

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Ακριβως το ιδιο προβλημα εχω περιπου μια εβδομαδα τωρα και εγω!!!
Τωρα ειναι 6 1/2 μηνων εμενα και φανταστειτε οτι και μονο που
ακουμπαει το παντελονι μου γινεται ασπρο!!!