Έχω αγχωθεί πολύ με την στείρωση....


m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Εγώ την πήρα αμέσως και ήμουν μαζί της και στην προνάρκωση. Όλο μαζί κράτησε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να το καταλάβεις θα έχει τελειώσει.
 




Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Εγώ την πήρα αμέσως και ήμουν μαζί της και στην προνάρκωση. Όλο μαζί κράτησε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να το καταλάβεις θα έχει τελειώσει.
Μόνο 20 λεπτά? μακάρι....
Πάντως μου είπε ότι θα την πάρω μαζί μου. Σίγουρα όμως θα μείνω αρκετή ώρα μέχρι να σιγουρευτώ ότι όλα είναι καλά.
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Δεν θα είναι κάτι .Να είσαι ψύχραιμη και να της μιλάς ήρεμα για να είναι ήρεμη και αυτή .Λογικά στην προνάρκωση (ηρεμιστική ) θα είσαι μέσα μέχρι να την πιάσει .

Εγώ δεν θα άφηνα την Ρούμπυ στον γιατρό για τις πρώτες μέρες και να την πάρω μετά .Πολλοι που δεν έχουν χρόνο το κάνουν αλλά νομίζω το καλύτερο είναι να είμαστε μαζί για να νοιώθουν και αυτά "ζεστασι'α".

Μόλις την πάρεις σπίτι σου μπορεί να έχεις ένα θεματάκι μόλις θα επανέρχεται από την αναισθησία .Βλέπουν διάφορα ,κλαίνε αλλά και σηκώνονται απότομα .Δεν μας καταλαβαίνουν έχουν παραισθήσεις ,αλλά πρέπει να τρέξουμε να τα ξαπλώσουμε κάτω για να μην τραυματιστούν .Αυτό θα το κάνεις αρκετές φορές και να έχεις το νού σου .Να την βάλεις σε ήσυχο μέρος και με πολύ χαμηλό φωτισμό μέχρι να συνέρθει .Μία πετσετούλα που να καλύπτει τα ματάκια της είναι βολική ,για να είναι σκοτεινά για αυτή .

Το κολλάρο καλό είναι να μπει το βράδυ που δεν θα την κοιτάς ,μην αρχίσει να γλύφεται και έχεις τσάμπα τρεχάματα μετά .Την ημέρα που θα την βλέπεις ,βγάλτης το αν δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον προς την περιοχή.Θα νοιώσει και αυτή καλύτερα .

Γράψε τις οδηγίες σε ένα χαρτί που θα σου δώσει ο κτηνίατρος γιατί θα τις ξεχάσεις μες το άγχος σου (τυχαίνει συχνά ).Θα σου πει ποτε θα πρέπει να φάει ,να πιέι νερό ,να πάρει την αντιβίωση κλπ ....

Να την κρατάς ήρεμη τις μέρες που σου είπε γιατί μπορεί να σπάσουν τα ράματα (εσωτερικά εξωτερικά ) .Δεν θα μείνει ακίνητο το σκυλάκι αλλά κατα βάση να είναι ξαπλωμένο ,να μην χοροπηδάει ,να μην ανεβοκατεβαίνει σκαλιά (θα σου τα πει )...

Την ημέρα που θα σου πει για τα ράματα ,να πας να της τα κόψει .Έτυχα μπροστά σε περιστατικό που ένας είχε αφήσει τα ράματα στο σκυλί 1,5 μηνα ...

Το πιο σημαντικό ,να έχεις το κινητό του κτηνιάτρου σου ώστε σε περίπτωση που τον χρειαστείς κάτι ,να υπάρχει ανταπόκριση .

Καλή ανάρωση !
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Rooby, δεν νοείται να πάρει το σκυλί από τον γιατρό, αν δεν έχει συνέλθει πλήρως από την αναισθησία. Θα την πάρει περπατητή και με όλες τις αισθήσεις της στο φουλ. Επίσης, δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι είθιστε να αφήνεις το σκυλί σου στον γιατρό για 2-3 μέρες :rolleyes:
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Rooby, δεν νοείται να πάρει το σκυλί από τον γιατρό, αν δεν έχει συνέλθει πλήρως από την αναισθησία. Θα την πάρει περπατητή και με όλες τις αισθήσεις της στο φουλ. Επίσης, δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι είθιστε να αφήνεις το σκυλί σου στον γιατρό για 2-3 μέρες :rolleyes:
Τρεις που ξέρω το δίνουν μόλις τελειώσει το χειρουργείο και το σκυλί συνέρχεται μετά από πολλές ώρες .Η δικιά μου ήθελε ένα 4ωρο -6ωρο να συνέρθει .
Το να αφήνει κάποιος το σκυλί του εκεί τείνει να γίνει συχνό φαινόμενο . Δεν είπα ότι αναφέρθηκε κάπου για να το πω .
 


cgri1976

Well-Known Member
εχουν δικιο τα παιδια.....μην αγχωνεσαι.....
την προηγουμενη μερα θα σου πει ο γιατρος να εχει φαει νωρις το τελευταιο της γευμα, ετσι ωστε να εχει αδειο στομαχι,
την επομενη θα πας το σκυλι σου στον γιατρο,
θα το ναρκωσει,(εμενα μπηκε στο χειρουγειο μια το μεσημερι)
θα κανει την στειρωση,
θα ξυπνησει καποια στιγμη(ξυπνησε κατα τις πεντε το απογευμα αν θυμαμαι καλα), προτεινω να εισαι εκει ετσι ωστε οταν ξυπνησει να εισαι το πρωτο ατομο που θα δει.
Στην αρχη θα ειναι ζαυλακωμενο,
θα το πας σπιτι (εγω την πηγα μετα απο τρεις ωρες που ξυπνησα...το θεμα ειναι να της φυγει η ναρκωση απο τον οργανισμο της οπου ο γιατρος θα σου δωσει το οκ να φυγεις) και μπορει να της φορεσεις κολαρο. ολα μια χαρα
...οταν την στειρωσα την δικια μου, περυσι, με το που πηγε σπιτι, εφαγε λιγο, αραξε στο κρεβατι της, και μετα σιγα σιγα(κατα την μια το βραδυ), την εβγαλα βολτα....να κανει την αναγκη της...παντα με το οκ του γιατρου.... την πρωτη νυχτα ειχε μια ανησυχια, επειδη πονουσε λιγο και ειχε και το κολαρο..... την επομενη μερα, κανονικα εφαγε, πηγε τις τρεις βολτες της για την αναγκη της, προσεχα να μην πηδαει(ειχα μποξερ και εχεις ακουσει οτι τα μποξερ πηδανε σαν καγκουρο απο την χαρα τους) και να ειναι φρονιμη, καθαριζα με μπεταντιν την τομη της, και το βραδυ την ανεβασα παρα μα παρα πολυ πολυ προσεχτικα στο κρεβατι μου, την σκεπασα με την κουβερτα της(ηταν χειμωνας) και την αγκαλιασα ετσι ωστε αν παει να γλειψει τα ραματα να με ξυπνησει και κοιμηθηκαμε αγκαλια...ετσι εγινε μεχρι την ημερα που εβγαλε τα ραματα....
θα δεις μετα η τομη θα κλεισει σε χρονο ντετε...καμια σχεση με εμας τους ανθρωπους που κλεινει μετα απο πολυ πολυ καιρο...
και να σου αποκαλειψω κατι οτι ειμαι ατομο πολυ αγχωτικο και ειδικα με τετοια θεματα που δεν ειναι στο χερι μου...
ολα καλα θα πανε και μετα θα χαμογελας που αγχωνοσουν τοσο....

ps ξεχασα να πω οτι της εδεινα και την αντιβιωση...δεν θυμαμαι ακριβως καθε ποτε..ολα αυτα θα στα πει ο γιατρος σου..
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Περιπατητό, οντως το πέρνεις το σκυλί μετά από νάρκωση. Φουλ αντιδράσεις δε θα έλεγα ότι έχει όμως.... Ο Γκογκόλ πχ δεν είχε και την καταπληκτικότερη ισορροπία μετά τη νάρκωση..... ούτε έκανε τους συνήθεις πήδους (χρειάστηκε βοήθεια για ν'ανέβει στ'αυτοκίνητο! ποιος θα το φανταζόταν!). Ηταν λιγουλάκι ζαβλακωμένος. Επίσης επειδή δεν ελέγχεται 100% η κατάπωση καλό είναι να μη φάνε/πιούνε για κάποιες ώρες..... (άλλωστε είναι πολύ ενυδατωμένα από τον ορο που τους βάζουν).

Τϊποτε απ'ολα αυτά όμως δεν είναι λόγος να αγχώνεται κανεις σε τέτοιο βαθμό:

Κανόνισα την στείρωση της Ζουζούς για την Παρασκευή, δηλαδή μετά από 4 μέρες. Από τώρα το στομάχι μου είναι κόμπος και έχω τάση για εμετό....
Relax Lostris! :) Δε βοηθάς το σκύλο έτσι!
 


Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ο κτηνίατρος που είναι; Στον πειραιά ή κάπου αλλού; Και τι ώρα είναι η στείρωση. Ρωτάω ώστε μήπως και καταφέρω να βοηθήσω κάπως.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εάν ήμουν την Παρασκευή Αθήνα θα ερχόμουν εγώ!! όλα καλά θα πάνε και στο τέλος θα δεις οτι αδίκως ανησύχησες.
Πρόσεχε τα κατασχεμένα να μην είναι και ληγμένα:D
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Μην αγχωνεσαι καθολου. Οντως ενα 20 λεπτο ιστορια ειναι και πριν προλαβεις να αγχωθεις πολυ θα τελειωσει. Οσα σκυλια στειρωσαμε στην ομαδα, τα πηραμε περπατωντας πισω και συνεχισαν τη ζωηραδα τους απο την επομενη μερα σαν να μην ειχε συμβει τιποτα.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Σε καταλαβαινω αλλα πραγματικα δε ειναι τιποτα,εμενα της εκανε τα κανονικα ραμματα γιατι οχι απλα κατσικι ταρζαν ειναι!!!
Την πηραμε την ιδια μερα,ενταξει δε ηταν καμαρωτη αλλα περπαταγε αρκετα καλα!!!
Το πρωτο 24ωρο ηταν νωχελικη μετα κατσικη παλι!!Κολλαρο δε βαλαμε γιατι κοκαλονε!!!
Εμενα με αφησε στην προναρκωση και μετα με εδιωξε!!!
Ολα καλα θα πανε μην ανχωνεσαι...τιποτα δε ειναι και θα περασει και γρηγορα!!!
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οταν πηγα τη Σοκο για στειρωση (ηταν το πρωτο θυληκο που πηγαινα) ειχα τρομερο αγχος.
Οταν δε την αφησα μου μπαινανε κατι σκεψεις στο μυαλο του τυπου, θα την ξαναδω? Θα παθει
τιποτα με την ναρκωση? Θα σκισει μετα τα ραμματα, θα ποναει? Πως θα πρεπει να της φερθω?
Οταν ειδα και την προναρκωση ε ενταξει λεω το χανω το σκυλι. Ειναι λιγο "ασχημο" θεαμα.
Το απογευμα που πηγα να την παρω ηταν λιγο κουτουπωμενη απο την ναρκωση αλλα μονο
αυτο. Στο σπιτι πηγε στη μαξιλαρα της και κοιμηθηκε. Αυτο που εκανα ηταν να προσεχω το Φωντα
μην κανει καμια ατσουμπαλη κινηση και να μην την κουρασει εκεινο το βραδι γιατι την εβλεπα οτι
ηθελε ησυχια. Την επομενη η Σοκο χοροπηδαγε σαν κατσικο, λες και δεν ειχε συμβει τιποτα. Μονο
εγω το ειχα το "προβλημα". Ουτε ραμματα πειραξε, ουτε το χωνι ηθελε, η διαθεση της τελεια.
Αν εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο τοτε δεν εχεις να φοβασαι τιποτα! Μετα την πρωτη στειρωση
ξεπαιρνεις!!

Επισης γιατι να μην σου βαλει ραμματα απορροφησιμα?? Συνηθως μονο τετοια βαζουν πλεον.
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις συμβουλές και το κουράγιο που μου δίνετε.
Το σίγουρο είναι ότι θα μπαστακωθώ στον γιατρό μέχρι να την δω να συνέρχεται και όχι μόνο. Αν δεν είναι τελείως καλά δεν φεύγω από εκεί... Και σίγουρα δεν αφήνω το κοριτσάκι μου εκεί. Θα την πάρω στο σπίτι και θα κοιμηθούμε αγκαλιά, ούτως ή άλλως αυτό κάνουμε κάθε βράδυ.
Για τα απορροφήσιμα ράμματα το έχουμε ήδη συζητήσει και αυτά θα χρησιμοποιήσει.

Rooby το κινητό του γιατρού μου το έχω από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και μάλιστα ο ίδιος μου έχει πει ότι δεν αφήνει ποτέ χειρουργημένο σκύλο και να φύγει εκτός Αθηνών για να είναι έτοιμος σε πρώτη ζήτηση.

Διονύση δεν ξέρω ακριβώς την ώρα, σίγουρα όμως θα είναι πρωϊνές ώρες, γι' αυτό άλλωστε μου είπε να πάρω άδεια από τη δουλειά. Σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά όλοι θα δουλεύετε και δεν θέλω να σας βάλω σε φασαρία.
Ο γιατρός μου είναι στην ΄Ανω Ηλιούπολη, σε ένα δρόμο κάθετο στην Κατεχάκη (το ξέρω ότι ξεσπιτώνομαι να τρέχω από τον Πειραιά, αλλά δεν τον αλλάζω με τίποτα...).

Εύχομαι να πάνε όλα καλά... το άγχος μου βασικά στηρίζεται στην προηγούμενη λιποθυμία της Ζουζούς η οποία μας ανάγκασε τον Μάϊο να αναβάλλουμε την στείρωση. Αυτό φοβάμαι... μην πάθει τίποτα στη νάρκωση. Ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα...
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Φανια...να θυμασαι οτι ο,τι εχουμε / νοιωθουμε εμεις, περνανε στο σκυλο μας απο το λουρι....
πρεπει να εισαι ψυχραιμη για τη Ζουζου....μονο ετσι θα την βοηθησεις...
ελα ρε...εισαι ΜΑΝΑ!!!!
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ναι, Γιούλη μου, το θυμάμαι... αυτό προσπαθώ να καταπολεμήσω!
Κοίτα να δεις που παιδιά δεν έκανα και για παιδιά αγχώνομαι... :D
 


Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ναι, Γιούλη μου, το θυμάμαι... αυτό προσπαθώ να καταπολεμήσω!
Κοίτα να δεις που παιδιά δεν έκανα και για παιδιά αγχώνομαι... :D
εισαι ΜΑΝΑ ειπαμε....διποδου, τριποδου, φτερωτου δε ξερω τι...εισαι ΜΑΝΑ!!!!
 






Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Νεώτερα από το δυτικό μέτωπο...
Πήγαμε στο γιατρό και πήραμε αίμα για μια γενική εξέταση αίματος και να κανονίσουμε και το ραντεβού μας.
Λύθηκαν όλες οι απορίες μου. Ο γιατρός μας με ηρέμησε αρκετά και μου εξήγησε επακριβώς τι θα γίνει και τι θα πρέπει να κάνω εγώ μετά.
Αρχικά μου απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά, και μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα πειστικός.
Η Ζουζούκα λοιπόν, θα στειρωθεί στις 9 το πρωϊ της Παρασκευής, τα ράμματα θα είναι τρεις σειρές (από μέσα προς τα έξω), όλα απορροφήσιμα και στην τελευταία σειρά θα γίνει υποδερμική ραφή (πλαστική).
Μου είπε ότι μπορώ να φύγω αν θέλω μέχρι να συνέλθει, ή να περιμένω εκεί. Εννοείται ότι εκεί θα την βγάλω... Περίπου μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα έχει συνέλθει εντελώς και θα μπορώ να την πάρω.
Μεγάλη προσοχή μετά στο να μην ανεβοκατεβαίνει σε καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβάτι και γενικά να μην πηδάει για τις τρεις πρώτες μέρες και στην ανάγκη να την περιορίσω κάπου.
Να περιοριστεί η επαφή με τον Σπούκυ, όχι μόνο για τα παιχνίδια, αλλά και γιατί ο μικρός βλέποντας την τομή θα θεωρήσει καλό να την γλύψει για να την γιατρέψει και ίσως να κάνει άθελα του ζημιά. Θα μας δώσει και το κολλάρο μήπως χρειαστεί γιατί η μικρή είναι κατσικοειδές και μπορεί να αρχίσει να τραβάει την πληγή της.
Οι βόλτες μας κανονικές, χωρίς όμως τρεξίματα και πανηγυρισμούς, και μετά από μία εβδομάδα ξαναγυρνάμε στους ρυθμούς μας.
Ουφ !! χαλάρωσα λίγο.. και συγγνώμη που σας πρήζω... :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3