Έχω πολύ άγχος...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αύριο πάω το Μουφ στο νοσοκομείο για σοβαρές εξετάσεις. Καταρχήν θέλω να του βγάλω ακτινογραφίες ισχύου κλπ. για να δω αν έχει δυσπλασία. Είναι σκυλί από καταφύγιο, πιθανώς προϊόν ΒΥΒ, αφού δεν ακολουθεί ακριβώς το πρότυπο και γενικά με έχει πιάσει μια παράνοια διότι καμιά φορά νομίζω ότι τρέχει σα λαγός. Για να μην έχω λοιπόν ντράβαλα, πρέπει να τους τον δώσω για μια μέρα να του βγάλουν ακτινογραφίες για τις οποίες θα τον ναρκώσουν. Γενικά αντιπαθώ τις ναρκώσεις, αλλά τι να κάνω που πρέπει να ξέρω?

Δεύτερον συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την τελευταία φορά που υποτεύομαι ότι δεν του δώσανε το αντιπαρασιτικό του για τα ενδοπαράσιτα στη φάρμα που τον είχα αφήσει το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο μόλις τώρα μπορούμε να κάνουμε σοβαρό τεστ για τα heartworms. Αν βγει θετικός για hearworms την έχουμε βάψει και αλί και τρισαλί.

Μέσα σ' όλα αυτά θα πρέπει να τον αφήσω και νηστικό συν τοις άλλοις, οπότε ποιος τον ακούει αύριο το πρωί! Αφού ευτυχώς που θα πρέπει να τον πάω 7 το πρωί στην κλινική, οπότε θα μπορώ να είμαι κι εγώ νηστική διότι δεν αντέχω να τρώω εγώ και να κλαίει αυτό.... :(

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Σάρα καλά αποτελέσματα σας εύχομαι. Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς.
Γιατί έχεις αυτό το άγχος για τα heartworms? έχετε κρούσματα εκεί? είναι σύνηθες?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα heartworms, (σκουλίκι της καρδιας( είναι μάστιγα στην Αμερική και πολύ επικίνδυνο για τον σκύλο.
Ευτυχως, εδω στην Ελλάδα, έχουν αναφερθει ελάχιστα κρούσματα. (ακόμα):(:(
Είναι ένα παράσιτο της καρδιάς και μεταφέρεται από σκύλο σε σκύλο με τσίμπημα κουνουπιού.
Το έχουν και οι γάτες και άλλα ζώα. Ειναι μία ιστορία που θέλει πολύ προσοχη. Η καλύτερη αντιμετωπιση είναι η πρόληψη. Εξετάσεις κάθε 6 μήνες.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Ολα θα πάνε καλά θα δείς!!!!Το Μουφάκι θα είναι υγιέστατο και στα επόμενα νέα σας θα είσαι και εσύ μές στην τρελή χαρά!!!!!!Δεν εύχομαι τιποτα γιατί ΤΟ πιστεύω οτι το Μουφ ειναι μια χαρα!!!!Θετική σκέψη πάνω απ'όλα!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μια χαρα θα τα παει εμενα παντως δεν του
εκαναν ναρκωση για της ακτινες.μιας και εισαι
εκει κανε και για τα μπροστα ποδια!
γ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τις καλές σας ευχές. Μόλις γύρισα από την κλινική και δυστυχώς τα νέα δεν είναι πολύ καλά. Ευτυχώς το Μουφ δεν έχει heartworms, έχει όμως ελαφρά δυσπλασία του ισχύου που του έχει δημιουργήσει κάποια οστεοαρθρίτιδα και πρέπει να πάρει αυτά τα βιταμινοειδή που δίνουνε, δυο φορές τη μέρα για λίγο καιρό και μετά μια φορά τη μέρα για την υπόλοιπη ζωή του. :( Μίλησα και με τον ορθοπεδικό χειρουργό που δε συνιστά εγχείριση, αλλά μου είπε ότι αν θέλω μπορώ να τον πάω στο University of Missouri-Columbia που έχει, λέει, την καλύτερη ορθοπεδική κτηνιατρική στην Αμερική και είναι τρεις ώρες μακρυά, για αρθροσκόπηση. Δε τη συνιστά όμως διότι θα ταλαιπωρηθεί το Μουφ.

Επίσης εδώ και καμιά βδομάδα είχα την εντύπωση ότι είδα κάτι στο δέρμα του και όντως έχει αλλεργία καθώς και κάποιον ερεθισμό στα μάτια του, οπότε έχω ακόμα αντιβίωση και σταγόνες (να δω πώς θα κάτσει να του τις βάλω). Επίσης πρέπει να τον κάνω μπάνιο κάθε βδομάδα με ειδικό σαμπουάν και κρέμα μαλλιών. Τέλος πρέπει να του αλλάξω την τροφή σε Purina One (που όχι, δεν την πουλάει η κτηνίατρος) και να τον περπατάω τουλάχιστον 8 χιλιόμετρα τη μέρα για να χάσει το βάρος που πήρε.

Δεν ξέρω αν την αλλεργία την τσίμπησε διότι ακόμα ξεμετακομίζω και γίνεται χαμός κάθε φορά που τελειώνω κι ένα δωμάτιο, αλλά θα προσπαθήσω να οργανωθώ να καταφέρω να τον κάνω καλύτερα. Πρέπει επίσης να πάω να τους δω σε 10 μέρες.

Α ναι, τους είπα για τη φάση με την Ελλάδα και το Καλαζάρ και τις σκνίπες, κλπ. και μου είπαν το εξής: όταν είναι να βάζουμε τα αντιπαρασιτικά για τα εξωπαράσιτα, είναι καλό να τα τοποθετούμε ακριβώς πριν πάμε για τρέξιμο διότι έτσι θα ιδρώσει το σκυλί και εισχωρούν καλύτερα όταν δουλεύουν στο φουλ οι αδένες που έχουν να κάνουν με τον ιδρώτα.

Αυτά τα απαίσια από δω. Γενικώς σήμερα μου πήγαν αρκετά πράματα στραβά, αλλά το Μουφ ήταν το αποκορύφωμα.:(:(:(:(:(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
λυπάμαι πολύ :(....αλλά φαντάζομαι οτι τα πράγματα δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ άσχημα. Ξέρω σκυλιά που έχουν μια ελαφράς μορφής δυσπλασία και ζούνε μια αρκετά φυσιολογική ζωή.
Σου είπανε να παίρνει χονδροϊτίνη ή γλουκοσαμίνη?
Επίσης ποιές ήταν οι συμβουλές τους όσον αφορά την κίνηση του Μουφ ?

περαστικά σας!:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Του δίνω:

1) Dasuquin (with MSM): είναι γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη και κάτι άλλα που σκληραίνουν το χόνδρο. Έχει μάλιστα γεύση σηκωτιού και μασιέται. Για την ώρα δυο χάπια την ημέρα και μετά από ένα μήνα ένα την ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής του.

2) Welactin Omega 3 (Canine): Βιταμίνες Ωμέγα 3. Μια κουταλίτσα τη μέρα μέσα στο φαΐ του.

Για άσκηση: περπάτημα τουλάχιστον 8 χιλιόμετρα τη μέρα, αλλά επιτρέπεται να τρέξει και αν θέλει να τρέχει 24 ώρες το 24ωρο επιτρέπεται κι αυτό.

Τι θα πει "ζούνε μια αρκετά φυσιολογική ζωή"?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
το Dasuquin απ΄ότι ξέρω έχει και πολλά αντιοξειδωτικά και είναι ένα απο τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για σκύλους.
Ελπίζω να πάει καλά!

Πάντως είναι σίγουρα καλό σημάδι το ότι δεν σας περιορίζουν με κανέναν τρόπο την κίνηση ή και το τρέξιμο.

Οι ιατροί που γνωματεύσανε είναι ορθοπαιδικοί? Αν δεν είναι,πιθανόν θα βοηθούσε να δεί τις ακτινογραφίες ένας ορθοπαιδικός.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, τις ακτινογραφίες τις έβγαλαν η κανονική κτηνίατρος του Μουφ και ο ορθοπεδικός χειρουργός της κλινικής και μου τις δείξανε και εξηγήσανε το κάθε πράγμα πάνω τους. Αν και από ζώα δεν ξέρω, ψιλοξέρω να διαβάζω ακτινογραφίες ανθρώπινες διότι η δεύτερη ειδικότητά μου στα μεταπτυχιακά μου ήταν οστεολογία/ιατροδικαστική. Αν και φυσικά δεν είμαι ειδικός μπόρεσα και παρακολούθησα αυτά που μου δείχνανε. Π.χ. κατάλαβα ότι ήταν κληρονομικότατη διότι ο λόγος που την έχει είναι κυρίως ότι η κεφαλή του μηρού του δεν είναι τελείως στρογγυλεμένη και ναι μεν είναι μέσα στο socket (sorry, τα οστεολογικά μου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου αγγλικά και μεταφράζω τελείως πρόχειρα), αλλά δεν εφαρμόζει πλήρως λόγω σχήματος που φέρνει λίγο προς το ίσιο σε ένα-δυο σημεία. Επίσης κοιτάξανε και για κάτι άλλο που είναι χαρακτηριστικό και φαίνεται σε πλάγια ακτινογραφία και το έχει μόνο στο αριστερό πόδι το οποίο, λέει, τον πόνεσε λίγο όταν τον ξαπλώσανε για να του βγάλουνε καλά την ακτινογραφία (του βγάλανε 5-6), εξ ου και η φλεγμονή και η διπλή δόση συμπληρωμάτων για την ώρα.

Αν τελικά τη σκαπουλάρει και έχει ολίγη οστεοαρθρίτιδα όπως εγώ στο λαιμό, την έχουμε καλά διότι δεν πονάω ιδιαιτέρως και με φυσιοθεραπεία μοιάζω σα να μην έχω τίποτα. Απλώς δεν αντέχω στη σκέψη να πονάει και να μην μπορεί να μου το πει... :(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πόσο χρονων είναι το Μουφ?
Πάντως είναι πολύ καλό το γεγονός ότι δεν σου περιόρισαν την άσκηση και το περπάτημα.
Και είσαι και τυχερη γιατι ζεις σε μία χώρα που είναι πολύ μπροστα σε κτηνιάτρους, μηχανήματα κλπ.
"Φυσιολογική ζωή " σημαίνει ότι δεν πονάνε, δεν χρειάζεται περιορισμός στη κίνηση και δεν φτάνουν στην εγχείρηση...
Μην ανησυχεις...πιστευω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...απλά φρόντισε να μην τον ξανα παχύνεις!!:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, έφταιγε λέει η τροφή, είπε η κτηνίατρος και η έλλειψη της κανονικής του άσκησηςλόγω κρύου. Αλλιώς δεν τον παρατάϊσα. Το Μουφ είναι τριών και θα γίνει τέσσερα κάποια στιγμή που δε γνωρίζουμε καθότι ήταν αδέσποτο όταν βρέθηκε και του βάλανε ημερομηνία γέννησης στα κουτουρού 24 Απριλίου 2006 αφού το βρήκανε 24 Απριλίου 2008.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini