Όχι πετ-σοπ, αλλά ας κάνουν και κάτι οι εκτροφείς


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
τις φυλές τις έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος
και δεν ξέρω τον λόγο γιατι κάποιοι αγοράζουν μια ράτσα
Και γενικότερα τα οικόσιτα ζώα σαν είδος... Μην τα ψάχνεις έτσι, δες τη μεγαλύτερη εικόνα. Και στο λέω εγώ που έχω παντελώς ημίαιμο σκύλο που αν δεν ήταν στα χέρια μου θα ήταν ή νεκρός ή στην καλύτερη περίπτωση αδέσποτος.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και τα καθαροαιμα ψυχες ειναι. Αν καποιος θελει εναν συντροφο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, ή εχει αγαπησει μια φυλη, παιρνει συγκεκριμενη φυλη και πληρωνει κιολας.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Louna mou εχεις απολυτο δικιο σ'αυτα που λες,απλα ηθελα να απαντησω στα ερωτηματα του φιλου σχετικα με τα εκτροφεια και τα πετ σοπ.Ολοι εχουν το δικαιωμα της επιλογης αναμεσα σε ενα καθαροαιμο και ενα ημιαιμο ομως.Και πιστεψε με,ο δευτερος συγκατοικος θα ειναι αδεσποτακι,εχει καιρο που δεν κρατιεμαι αλλα ετοιμαζω το ''εδαφος'' :)
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
δεν υπάρχει κατι που να είναι προφανές ! όσοι άνθρωποι που υπάρχουν με σκύλο ράτσας τόσοι είναι και οι λόγοι.
παίρνεις ένα σκύλο με κριτήριο την αγάπη το μέγεθος και το χαρακτήρα και ολα αυτα μπορεις να τα βρεις και σε ένα αδέσποτο

Και τα καθαροαιμα ψυχες ειναι. Αν καποιος θελει εναν συντροφο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, ή εχει αγαπησει μια φυλη, παιρνει συγκεκριμενη φυλη και πληρωνει κιολας.
φυσικά και είναι ψυχές ! δεν είπα το αντίθετο! όπως και πολλά καθαρόαιμα είναι αδέσποτα !και οταν εμφανίζεται ένα καθαρόαιμο χτυπάνε 100 τηλ όλοι αυτοι που ήταν πριν???

Και γενικότερα τα οικόσιτα ζώα σαν είδος... Μην τα ψάχνεις έτσι, δες τη μεγαλύτερη εικόνα. Και στο λέω εγώ που έχω παντελώς ημίαιμο σκύλο που αν δεν ήταν στα χέρια μου θα ήταν ή νεκρός ή στην καλύτερη περίπτωση αδέσποτος.
οικόσιτα είναι πια όλα τα σκυλιά άρα γιατί να επιμένουμε στις ράτσες?
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
δεν υπάρχει κατι που να είναι προφανές ! όσοι άνθρωποι που υπάρχουν με σκύλο ράτσας τόσοι είναι και οι λόγοι.
παίρνεις ένα σκύλο με κριτήριο την αγάπη το μέγεθος και το χαρακτήρα και ολα αυτα μπορεις να τα βρεις και σε ένα αδέσποτο
Ξεχασες την εμφανιση, σοβαρο παραγοντα για πολλους και για πολλα πραγματα στη ζωη...
 




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και τους ανθρωπους τους αγαπας αλλα δεν πατρευεσαι οποιον ναναι ...
Παιρνεις αυτον που σου αρεσει, μετα σε τραβαει, μετα τον ερωτευεσαι και μετα τον αγαπας(με αυτη τη σειρα)...
 


sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Όχι δεν την ξέχασα έβαλα την αγάπη στη θέση της
αν αγαπάς τα σκυλιά σου αρέσουν όλοι οι σκύλοι
Και αν αγαπάς τους ανθρώπους σου αρέσουν όλοι οι άνθρωποι αλλά δεν τους ερωτεύεσαι όλους.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πώς "ερωτεύονται" μερικοί μια φυλή χωρίς να ξέρουν από σκύλους. Να πούμε έχουν την κυνολογία χόμπυ να πω. Ή είναι βοσκοί και θέλουνε συγκεκριμένους ποιμενικούς. Ή όποιος άλλος τελοσπάντων θέλει συγκεκριμένη φυλή για συγκεκριμένους λόγους. Κι εγώ ήθελα πολύ Αυστραλέζο. Αν έμενα Ελλάδα οι μοναδικές μου επιλογές θα ήτανε είτε πετσοπάς, είτε εξωτερικό (το πλησιέστερο στην Ισπανία αν και η εκτροφέας, αν και σεβαστή, μου ακούγεται στρίγγλα και ευέξαπτη). Είμαι σίγουρη ότι αποκλείεται να επέλεγα πετσοπά ή εξωτερικό, οπότε θα έπαιρνα οπωσδήποτε αδέσποτο. Τώρα μένω Αμερική, οι Αυστραλέζοι είναι τοπική πανίδα, τα καταφύγια έχουνε Αυστραλέζους να φαν κι οι κότες και ούτω απέκτησα το καθαρόαιμο Μουφ. Που ο Θεός δηλαδή να το κάνει σύμφωνο με το πρότυπο, αλλά ευχαριστημένη είμαι. Ούτε στον πετσοπά πήγα, ούτε στον ΒΥΒ (κι έχουμε κάτι ΒΥΒ σκέτα μπιζουδάκια, είδα στο σκυλόπαρκο), ούτε στον εκτροφέα. Και ναι, όντως, ο σκύλος έχει έξοδα. Πολλά. Πού να δείτε τώρα που κάθομαι και μαγειρεύω για το Μουφ καθημερινά για να καρδαμώσει και να χάσει και κανα δράμι έτσι που έγινε σα γουρουνάκι...
 


Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
και ένα αδέσποτο δλδ δεν γίνεται να μην σου αρέσει ?
εγψ ξέρω οτι αυτα τα καθαρόαιμα σκυλιάhttp://www.facebook.com/photo.php?f...t=a.10150093926197071.280229.774147070&type=1 θα βγουν στο δρόμο αν δεν τα πάρει κάποιος
για αυτο το λόγο είμαι κατα των πετ σοπ και των εκτροφεων
αυτη είναι η δικιά μου άποψη δεν προσπαθώ να αλλάξω την άποψη κανενός
μονο που οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο καλο χαρακτήρα με εκείνων των σκυλιών για να συγκρίνουμε !
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Περί των τιμών στα καλά εκτροφεία και γιατί ΔΕΝ είναι υψηλές τις περισσότερες φορές, έχουμε πει πολλές φορές γιατί να ξαναπούμε?
Θα σου πω μόνο το εξής. Ένας καλός εκτροφέας θα τα δώσει τα κουτάβια του έτσι κι αλλιώς είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Αν δεν τα πουλήσει στην τελική μπορεί να τα κρατήσει, να τα χαρίσει, να τα κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

Στόχος του ΔΕΝ είναι να σώσει τον κόσμο απ' τους πετσοπάδες.
ΔΕΝ είναι να ξεπουλήσει.
ΔΕΝ είναι να προάγει την κυνοφιλική παιδεία της χώρας στην τελική (αυτό εκ των πραγμάτων γίνεται, αν κάνει τη δουλειά του σωστά), αλλά τη φυλή του και μόνο.

Δεν έχει κανένα λόγο να ρίξει τις τιμές.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Louna mou και εσυ εχεις δικιο, και ενας που θελει συγκεκριμενη φυλη με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, εχει δικιο.
Οταν υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης, ειναι προσωπικο θεμα και δεν μπορει να μπει σε κριση.:)
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Θα ήθελα με αφορμή ένα ποστ (http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?t=15266&page=1 ) και δεν είναι το μοναδικό, να αναφερθώ σε κάτι που έχω προσέξει πολύ έντονα στο συγκεκριμένο φορουμ (αν και νέος έχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα).

Έχω παρατηρήσει πως όταν κάποιος γράψει για να ζητήσει βοήθεια για κάτι ή απλά μία ενημέρωση από κάποιους που γνωρίζουν περισσότερα για σκύλους, κοιτάνε το ποστ του πχ.200-500-1000 άτομα και απαντάνε το πολύ πολύ το 10 -20% αυτών.
Αλλα αν τυχον και πεις όπως η συγκεκριμένη κοπέλα ότι έχει κάνει βλακεία ή πεις την λέξη ΠΕΤ-ΣΟΠ εκεί ορμάνε όλοι να πουν την αποψή τους να σε ''μαλώσουν'' να..να...να...και στο τέλος να σου πουν σχεδόν έτσι για το καλό αλλά μέσα από τα δόντια ΄άντε ευχομαι να σου ζήσει να έχεις πολλά χρόνια αγκαλιες και αγάπες με το καινούργιο κουτάβι σου και ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ''.
Επίσης στη παραπάνω περίπτωση μετά τη βλακεία που έκανε η συγκεκριμένη κοπελα απαιτούσαν να βρεί χρόνο και χρήμα που κανείς δεν έχει (άρα δε βοηθάτε απλά αερολογήτε και λέτε όλα όσα δε θα κάνατε) να βρει δικηγόρους εφοριακούς κλπ κλπ για να το διορθώσει.
Νίκο θα σου αναφέρω απλώς ένα παράδειγμα...αυτοκίνητο παίρνεις και γυρνάς σβάρνα όλες τις αντιπροσωπίες...και για να προλάβω την σκέψη σου θα σου πω επίσης ότι εξίσωσα τον σκύλο με το αμάξι γιατί έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι...πιο πολύ χρόνο θα ξοδέψουν για να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου (άλογα,ισχύς,οικονομία καυσίμου κτλ κτλ) παρά για τον σκύλο!

Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί ενώ όλοι είναι τόσο εναντίων των ΠΕΤ-ΣΟΠ και για να μη παρεξηγηθώ και γω επίσης, δεν αφιερώνουν και αυτοί χρόνο και χρήμα (αφού το λένε τόσο απλά ότι πρέπει να τα βρεις και τα δύο ) να μη πιάνουν μόνο από το αυτί όσους κάνουν παρόμοια λάθη μέσα από το φόρουμ αλλά για να εναντιωθούν σε όλους αυτούς που φαίρονται έτσι στα ζώα (πχ πετ-σοπ) με δραστηριότητες έξω από το φορουμ..Δε το ξέρω φυσικά αυτό απλά έυχομαι να έχουν το χρόνο και την ενεργεια που αφιέρωσαν στο ποστ και σε όλους τους αλλους που τους απαντούν να κάνουν και κάτι έξω από το φόρουμ..
Μετά με το θέμα τον εκτροφείων που όλοι υποστηρίζουν τόσο θερμά (τόσο που σε κάνουν να νιωθεις σκουπίδι αν δεν έχεις πάρει σκύλο από εκτροφέα, του στυλ πως τολμάς και το λες..πως τολμάς και αυτοαποκαλεισαι φιλόζωος ....ΔΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΚΥΛΟΣ) και για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου και γω πιστεύω ότι τα κουτάβια μας πρέπει να τα παίρνουμε από εκτροφείο.
Αν όμως πραγματικά θέλουμε να καταλάβουν όλοι ότι οι εκτροφείς είναι το μοναδικό και το σωστό μέρος για να πάρουμε το σκύλο μας ίσως να πρέπει να τα βάλουμε και με αυτούς και όχι να τους εκθειάζουμε, γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης που πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να απευθυνθούμε σε αυτούς.

Και φυσικά μιλάω για το κόστος..όλοι τα βάζουν με τον άλλο λέγοντας του ότι πρέπει να κανει υπομονή και να μαζέψει χρήματα για να πάρει ένα καλό κουτάβι από εκτροφείο..Ένα κουτάβι που κάνει 2-3 φορές περισσότερο από τι θα το έβρισκες αλλού. Ναι αλλά δυστυχώς τα οικονομικά κάποιου δε του επιτρέπουν να μαζέψει χρήματα για να το κάνει αυτό και παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου. Τα χρήματα μου ίσα που φτάνουν να βγάλω το μήνα πια..
μαζεψα κάποια χρήματα να πάρω κουτάβι..Αν το επερνα από εκτροφέα θα έπρεπε να μαζέυω 5 χρόνια μια και κάθε φορά που μάζευα κάποια άλλη ανάγκη προέκυπτε (όπως σε όλους μας) και έπρεπε να τα δώσω..
Άρα αφού δε μπορώ να πάρω από εκτροφέα αυτο που θέλω, δε πρέπει να πάρω ποτέ να αποκτήσω ενα σκυλο που θέλω. Και μπορω να πω πολλά και πιο αναλυτικά γιατί δε μπορώ να μαζέψω τόσα χρήματα αλλά εκτός ότι θα έπαιρνε πολύ χρόνο είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε καταλάβει το γιατί και δε χρειάζεται να το αναλύσω μια και είμαστε στην ίδια θέση..
Και εκτός από αυτο έχω και την ατυχία να ζω στην Κρήτη..Οι περισσότεροι εκτροφείς είναι ή Αθήνα ή Θεσσ.νικη ή στο εξωτερικό .Που σημαίνει ότι για να διαλέξω το κουτάβι μου ή θα πρέπει να ταξιδέψω ή θα πρέπει να μου το στείλουν οπότε πάλι το κόστος με τα παραπάνω έξοδα φτάνει σαν να αγοράζω τέσσερις και πέντε φορές το κουτάβι από 'τι καπου αλλου.
Πολλές φορές αισθάνομαι ότι αυτοί που τα γράφουν (μόνο εκτροφείο –μάζεψε χρήματα κλπ) σα να μην έχουν οικονομικές ανάγκες ή σα να σου λένε αν δεν έχεις χρήματα μη πάρεις ποτέ ή αν δε μπορείς να μαζέψεις ή αν δε ζείς κοντά σε εκτροφέα δε σου αξίζει να έχεις το σκύλο που θες .....σα να ζούνε έξω από την Ελληνική πραγματικότητα...Και πάλι τονίζω ότι ξέρω ότι το σωστό για το ίδιο το κουτάβι και για όλα όσα συμβαίνουν με τα ζώα είναι να το πάρω από εκτροφέα...
Αρα αν πραγματικά θέλουμε όλοι ένα καλό και υγειές σκύλο μήπως θα έπρεπε να τα βάζουμε με τους εκτροφείς για το κόστος των σκύλων?...
Αν πραγματικά αυτοί αγαπάνε τα ζώα και δεν τα κακοποιούν όπως στα πετ –σοπ θα έπρεπε πρώτοι να ρίξουν τις τιμές ώστε με αυτό το τρόπο να εναντιωθούν στα πετ-σοπ και στην εκμετάλλευση των ζώων, ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοι στην αγορά (με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να απευθύνονται σε αυτούς ακόμα και αν παίρνει αρκετό καιρό να σου βρουν κουτάβι) και να δώσουν και το δικαίωμα σε όλους και όχι μόνο σε ευκατάστατους να αποκτήσουν το κουτάβι των ονείρων τους?
Να μην αναφέρω ότι όταν απευθυνθείς σε εκτροφέα ή συμπεριφορά του έιναι σα να σου κάνει χάρη που σου δίνει το κουτάβι ...
Ζω μακριά δεν έχω πολλά χρήματα και δε μπορώ να μαζέψω (όσο και να μη το καταλαβάινουν κάποιοι...) Ξερω το Σωστό αλλά δεν μπορώ -δε με αφήνουν να το κάνω....οπότε ή μονη λύση που μου αφήνετε αγαπητοί εκτροφεις ειναι τα πετ-σοπ η κάποιος ιδιώτης...Οπότε σταματήστε την επίθεση και ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ για να υπερασπιστητε και τα όσα λέτε.

Ξέρω ότι θα δημιουργήσω αντιδράσεις και ότι δε θα καταλάβουν πολλοί για πιο λόγο δε μπορώ /ουμε να αποκτήσω κουτάβι από εκτροφέα που πολύ θα το ήθελα..
Ελπίζω όμως να το διαβάσουν κάποιοι εκτροφείς (και όλοι όσοι γράφουν υπέρ τους σα να είναι η ανώτατη δύναμη στο να αποκτήσεις και συ το δικαίωμα να έχεις ένα σωστό και υγειές κουτάβι και παράλληλα να κάνεις την επανάσταση εναντίων στα πετ-σοπ και σε όσους εκμεταλεύονται τα ζώα) και υπάρχουν αρκετοι στο φόρουμ και να καταλάβουν ότι πέρα από το να ‘’επιτίθενται΄΄ στα πετ-σοπ ή σε όποιον αγοράζει από αυτά και αφού πονάμε όλοι στο τι συμβάινει στα ζώα να κάνουν κάτι έμπρακτα

(ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΖΩΟ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΚΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΤ-ΣΟΠ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ :))

Ευχαριστώ πολύ και δε θα πω συγνώμη για το μεγάλο ποστ ή για το αν έγραψα στα αγγλικά μια λέξη (συμβάινει και αυτό στο φορουμ να στη λένε για μία αγγλική λέξη και σε κάνουν να αισθάνεσαι και άσχημα) νομίζω ότι έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε.

Νίκος
Οι εκτροφείς τι άλλο να κάνουν...?Εγώ πριν πάρω τον σκύλο μου έβλεπα στις κολώνες της περιοχής μου ότι θα γίνει έκθεση στο τέλος του επόμενου μήνα!Και έπαιρνε σβάρνα τις εκθέσεις...
Οι εκτροφείς θα έρθουν να σου κουνήσουν τα χεράκια σου?Μόνο σου δεν μπορείς?
Θέλεις να πάρεις σκύλο?Σκέφτεσαι...είναι δυνατόν αυτό το σκυλί μέσα στην γυάλα στο Pet Shop να βγει αργότερα στην κοινωνία και να είναι νορμάλ στην συμπεριφορά του?Υπάρχει αυτή η πιθανότητα?Ξέρεις φταίμε και εμείς, τον σκύλο τον έχουμε του πεταματού οι περισσότεροι και η νοοτροπία μας φαίνεται μέσα από αυτά!Όταν ο άλλος δεν δέχεται ότι με την εκτροφή μειώνονται κατακόρυφα τα προβλήματα και βλέπει μόνο ότι ο εκτροφέας θα του πάρει τα λεφτά και προχωράει έτσι με αυτήν την αντίληψη χωρίς να κάτσει να σκεφτεί 2 πράγματα τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι ο εκτροφέας!
Τι θέλεις να κάνουν οι εκτροφείς?Σεμινάρια?Θα σου πω ότι και να έκαναν πάλι θα βρίσκονταν κάποιοι που θα απαξίωναν το έργο τους!Είμαι 100% σίγουρος!

Τέλος, αν δεν είσαι οικονομικά έτοιμος να αφιερώσεις το ποσό των 700-800-900-1000 ευρώ για την σωστή απόκτηση του σκύλου από τον εκτροφέας τότε δεν αγοράζεις!Και αν θέλεις οπωσδήποτε σκύλο και επιμένεις τότε δείχνει ένα άτομο που δεν έχει υπομονή αλλά και αν το δεις πιο βαθιά δεν έχεις και όρεξη για γνώση!
Σε πληροφορώ αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις την αγορά του σκύλου δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις και στην μετέπειτα ζωή του μαζί σου γιατί πολύ απλά σου τραβάει πολλά λεφτά ο σκύλος μετά!

Όταν βλέπεις σαν λαός το χρήμα παντού και δεν κοιτάς την ποιότητα τότε έτσι θα παραμείνεις!
Ο Έλληνας θέλει και ποιότητα και χαμηλή τιμή!Δεν γίνεται...
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το πρωτο ποστ εχει σωστους προβληματισμους με σωστο τροπο διατυπωμενιυς.
Το οικονομικο ειναι πλεον θεμα για ολους. Θελω να συμπληρωσω οτι δεν εχουν ολα τα εκτροφικα κουταβια 100-1500. Παιζει ρολο η φυλη και το εκτροφειο. Αν πας να ζητησεις απο εκτροφειο που εχει προπωλλημενα τα κουταβια θα ειναι ακατεβατο. Αν βρεις β' επιλογης θα ειναι πιο φτηνο.
Ειναι και τι ψαχνεις.
Με μια γενικη προσεγγιση πιστευω οτι αξιζει συνολικα να πληρωσει καποιος παραπανω 2 και 3 φορες και να παρει σκυλο απο εκτροφειο με χαρτια και για ολους τους αλλους γνωστους ηθικους λογους.

Sent from my Liquid MT using Tapatalk
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
NIKOS-XANIA εγω θα ηθελα να μου πεις για ποια φυλη ενδιαφερεσε και να μου πεις και ενα ενδεικτικο κοστος που θα ησουν ευχαριστημενος και θα μπορουσες να δωσεις για την αποκτηση του κουταβιου που θα σε ενδιεφερε ,μιλωντας γενικα και υποθετικα δεν μπορω να σε καταλαβω
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να μαζέψεις 1000 ευρώ αλλά θέλεις σκύλο....
θα χρειαστείς πολύ περισσότερα για τα απαραίτητα όπως κτηνιατρική προληπτική -διατροφή- λουριά κρεβάτια κλπ
 


PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να μαζέψεις 1000 ευρώ αλλά θέλεις σκύλο....
θα χρειαστείς πολύ περισσότερα για τα απαραίτητα όπως κτηνιατρική προληπτική -διατροφή- λουριά κρεβάτια κλπ
Οπως σου ειπε αλλο να δινεις 1000ευρω κατευθειαν και αλλο να δινεις καποια λεφτα τον μηνα
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
.........παιδιάστικο μου ακούγεται.........
ε τότε αντί να τα δίνεις στο πέτσοπ
βάζε τα κλειστά σε έναν λογαριασμό
ή δίνε τα σε κάποιον φίλο και πές του "να μου τα δώσεις σε έναν χρόνο"

όταν έχεις σκύλο και θα δίνεις 2000 το χρόνο σε δόσεις,που θα τα βρίσκεις
και τώρα δεν μπορείς να βάλεις στην άκρη 1000...........?

διάβασα
τα μαζευω αλλά κάτι γίνεται και πρέπει να τα ξοδέψω.....
μήπως λοιπόν δεν είναι οικονομικά έτοιμος να ανταπεξέρθει ?
κι αν τα είχε ήδη δώσει για τροφές και εμβόλια κλπ κλπ
που θα έβρισκε να ανταπεξέρθει στο "κάτι γίνεται και πρέπει να"?
κι αν μόλις κάτι γινόταν και έπρεπε να
γινόταν και κάτι στον σκύλο?
όπως ένα ατύχημα?
πως θα κάλυπτε τα νοσήλεια κλπ κλπ?
 


PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Με και σε μενα αν τυχει κατι στον σκυλο μου καποια στιγμη
ισως εκεινη την στιγμη να μην εχω τα λεφτα
Αυτο τι σημαινει οτι κακως πηρα σκυλο?
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22