Όχι πετ-σοπ, αλλά ας κάνουν και κάτι οι εκτροφείς


PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Οποτε ολοι οσοι εχουν σκυλο εχουν και 2000 ευρω στην ακρη
για τυχον ατυχηματα του σκυλου?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
να"?
κι αν μόλις κάτι γινόταν και έπρεπε να
γινόταν και κάτι στον σκύλο?
όπως ένα ατύχημα?
πως θα κάλυπτε τα νοσήλεια κλπ κλπ?
Πολύ σημαντική επισήμανση που κάνει το kokoni. Εγώ πήρα έναν σκύλο χωρίς να δώσω μία 3 χρόνια πριν και πραγματικά δεν θέλετε να ξέρετε πόσο έχω χαλάσει στους γιατρούς. Είναι επιληπτική, έχει ερλίχεια, έχουμε κάνει εγχείρηση και βιοψία για ένα λίπωμα, καθάρισμα δοντιών, θεραπεία για οστεοαρθροίτιδα, εξετάσεις διότι παρουσίασε αιματουρία κλπ κλπ. Αυτά πίστεψε με ξεπερνάνε το χιλιάρικο. Μπορείς να έχεις σκύλο με το ελάχιστο κόστος, χωρίς να του παρέχεις ούτε τα απαραίτητα. Ακόμη και παιδί μπορείς να έχεις χωρίς να του παρέχεις αυτά που χρειάζεται. Το θέμα είναι σαν προσωπικότητα ο καθένας τι επιλέγει να κάνει.
 




PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Ρε παιδια το παλικαρι ειπε οτι και αυτος λεει οτι απο εκτροφεα ειναι το σωστο
Απλα αναφερθηκε στις τιμες που καποιοι βαζουν και εχει απολυτο δικιο!!!!
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ μπορώ να πώ ότι "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" και σίγουρα έχω κάποιο δίκιο
τώρα ?
να πάω στα μαγαζιά να σηκώνω καρβέλια ψωμιά και ρούχα?
και αν διαμαρτύρονται να τους πώ "αν θέλετε μπορώ να σας καθαρίζω την τζαμαρία...."

οι τιμές είναι αυτές
αν δεν αγοράζει κανένας σε αυτές τις τιμές θα σταματήσουν κι αυτοί να πουλάνε
γενικά
ή σε αυτές τις τιμές

αν όμως δεν έχεις την δυνατότητα να εξοικονομήσεις σε ένα χρόνο 1000 ευρώ (δεν σου περισσεύουν 3 ευρώ την ημέρα)
πως να πάρεις σκύλο?
μην το τραβάμε τώρα στα "ασφάλεια νοσοκομειακής περίθαλψης σκύλου" κλπ
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αυτά τα εκτροφεία είναι λίγα
και τέλοσπάντων
ας τα μαζεύει 2 χρόνια τα χρήματα....

το όλο σκηνικό έγκειται στο να "παριστάνεις πως έχεις σκύλο" και να βάζεις στην άκρη τα λεφτά που θα έδινες έτσι κι αλλιώς
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
πόσα εκτροφικά κουτάβια έχουν πάνω απο 1000;
εγώ νομίζω ότι η πλειονότητα βρίσκεται εκεί τριγύρω στο χιλιάρικο.....
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.885
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εξαρτάται τι φυλή εκτρέφει.. αν για κάθε γέννα θέλει καισαρικη, πώς θα τα βγάλει ο άνθρωπος;
Για ποια φυλή μιλάμε τελοσπαντων;
 


PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
εαν εννοουσε οτι 1000 ευρω του φαινονται πολλα σε σχεση με τα 500 και 600 ευρω τοο pet-shop ναι τοτε
δεν εχει δικιο
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Η απλά να πάρεις σκύλο απο καταφύγιο ή απο το δρόμο!
εγω δεν είμαι υπερ ουτε των πετ σοπ ουτε των εκτροφέων !
αν είναι δυνατόν να πουλάμε μια ψυχή !! το έχουμε κάνει και επάγγελμα!! ας πουλήσουμε και ανθρώπινα μωρά
και ενώ την ίδια ωρα κάποια σκυλιά σαπίζουν σε κλουβία ή ζουν στο δρόμο ή πεινάνε
και θα μου πείτε για τις ρατσες
είναι πολύ ρατσιστικό να υπάρχουν ράτσες! είναι δημιούργημα του ανθρώπου! για αυτο και κάποιες έχουν προβλήματα υγείας π.χ τ μπουλτογκ αν θέλουμε να πάρουμε σκύλο να λεγόμαστε φιλόζωοι παίρνουμε κάποιο που έχει ανάγκη !
και επίσης φιλόζωοι είμαστε μόνο αν αγαπάμε όλα τα σκυλιά όχι μόνο το δικό μας!
για το θέμα εκτροφέας - πετ σοπ δεν είναι μόνο τα χρήματα στη μέση αλλά είναι και ηθικό το θέμα!
εαν είσαι χορτοφάγος έχει καλώς σεβαστή η άποψη σου εστω και λανθασμένη, εαν οχι γιατί πιστευεις οτι το κατσικάκι που τρώς δεν έχει ψυχή και έχει ο σκύλος?
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Originally Posted by Louna mou

είναι πολύ ρατσιστικό να υπάρχουν ράτσες! είναι δημιούργημα του ανθρώπου! για αυτο και κάποιες έχουν προβλήματα υγείας π.χ τ μπουλτογκ αν θέλουμε να πάρουμε σκύλο να λεγόμαστε φιλόζωοι παίρνουμε κάποιο που έχει ανάγκη !
και επίσης φιλόζωοι είμαστε μόνο αν αγαπάμε όλα τα σκυλιά όχι μόνο το δικό μας!
για το θέμα εκτροφέας - πετ σοπ δεν είναι μόνο τα χρήματα στη μέση αλλά είναι και ηθικό το θέμα!
Α, καλά ξέφυγε τελείως το θέμα!
 




chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Στο θέμα με την κοπέλα επειδή αυτή που της "την είπε" περισσότερο από τους άλλους ήμουν εγώ, οφείλω να εξηγήσω κάποια πράγματα. Οι δικηγόροι και οι εφοριακοί έπεξαν διότι η κοπέλα είχε εμφανώς να κάνει με απατεώνα. Είτε ήταν κουτάβι η αγορά είτε τηλεόραση αποκλειστικά και μόνο στο θέμα των χρημάτων θεωρείς ότι οι συμβουλές μας θα διέφεραν...???
Από την άλλη η συγκεκριμένη κοπέλα είχε πρόσφατα χάσει από άλλον απατεώνα ένα σεβαστό ποσό. Θεωρείς ότι όταν βλέπεις κάποιον να συμπεριφέρεται αφελώς στις συναλλαγές είναι προτιμότερο να του χαιδεύεις τα αυτιά και να μην του ανοίγεις τα μάτια έστω καιγια το μέλλον...???
Αν, ναι, sorry, αλλά δεν είμαι αυτής της σχολής!

Κατά τα άλλα πρέπει να τονίσω ότι σε αυτή τη χώρα μας νοιάζει μόνο το προφανές, δεν ενδιαφερόμαστε να κοιτάξουμε ποτέ πίσω από την πρώτη εικόνα.
Δεν βλέπουμε πίσω από την ψυχούλα στη γυάλα τις εκατοντάδες ψυχούλες που καταδικάζονται από ένα σύστημα που εμείς μόλις συντηρήσαμε, όπως δεν βλέπουμε πίσω από τον Πακιστανό στο φανάρι το κύκλωμα εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών, όπως δεν βλέπουμε πίσω από τα ωραία μπουτάκια κοτόπουλου σε τι συνθήκες ζουν και μεγαλώνουν στη σύντομη ζωή τους τα κοτόπουλα. Δεν είμαι χορτοφάγος και δεν αρνούμε ότι απολαμβάνω τη μπιρζόλα μου, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνομαι για το τι κρύβεται πίσω από αυτή και αν μπορώ με δική μου πράξη να συμβάλλω θα το κάνω.

Από κει και πέρα όταν θες ράτσα και όχι απλά σκύλο θα την πληρώσεις. Σε όλες τις συναλλαγές σου αυτό γίνεται. Και στην τελική όπως αναλυτικά σου εξήγησαν ο εκτροφέας σεν κονομάει, αποσβαίνει τα έξοδα που έχει ήδη κάνει και αν (κανένας από τους εκτροφείς που γνωρίζω δεν είναι πλούσιος, και αν είναι σίγουρα όχι από αυτό!).

Τέλος αν νομίζεις ότι η συντήρηση του σκύλου είναι φθηνότερη από την αγορά του είσαι λάθος. Μία στραβή να σου κάτσει (και δεν αργεί να γίνει η στραβή) τια θα κάνεις μετά θα πεις ότι δεν μπορώ να μαζέψω χρήματα για τη θεραπεία π.χ. δεν βαριέσαι τι να κάνουμε...???
Όσον αφορά δε γέννες σε αγγελίες και κουτάβια από pet shop αφού διαβάζεις που διαβάζεις, ρίξε μια ματιά στο πόσα πλήρωσαν για να σώσουν τα σκυλάκια "ράτσας" που αγόρασαν οι τυχόν ιδιοκτήτες στο αντίστοιχο θέμα.
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Απαντάω στο Θέμα.

Γενικά το να έχει κάποιος σκυλί είναι πολυτέλεια. Μιλάω για ένα φροντισμένο σκυλί, με τα εμβόλιά του ,την άνετη ζωή του...και όχι για σκυλιά που τρώνε αποφάγια και έχουν 2-3 χρόνια ζωής και απλά βρίσκονται δίπλα από τους ανθρώπους .Από τα παλλιά χρόνια φροντισμένα σκυλιά είχαν μόνο οι βασιλιάδες ,δούκες κλπ οι οποίοι δημιουργούσαν φυλές για κυνήγι -χόμπι ,ζεστασιά στο κρεβάτι, λούτρινο αρκουδάκι ζωντανό που να το έχουν συνέχεια αγγαλιά ...Κανένας ζητιάνος ή μεσοαστός δεν είχε κάτι τέτοιο ,παρά λίγοι από την μεσαία και άνω τάξη που είχαν να πετάξουν αποφάγια .Ακόμα και σήμερα ο άνθρωπος που βρίσκεται σε ανέχεια δεν θα έχει σκυλί γιατί δεν θα έχει να δώσει στο σκυλί να φάει .(Υπάρχουν και σπάνιες εικόνες που σχολιάζονται ως φυλόζωοι ζητιάνοι και αξιαίπενοι άνθρωποι που δεν αποχωρίζονται τον σκύλο - φίλο τους ,αλλά η αλήθεια είναι ότι τον κρατάνε όχι τόσο για παρέα ,όσο για ζεστασιά τις κρύες μέρες .Αυτό, γιατί όταν βρίσκεσαι εξαθλιωμένος ,έχεις μόνο το αίσθημα της αυτοσυντιρησης )

Η κοινωνική διαστρωμάτωση άλλαξε με τα χρόνια και η μέση τάξη απόκτησε περισσότερα χρήματα. Έτσι και πρόσθεσαι περισσότερες υποτιθέμενες ανάγκες (που σχετίζεται με τον καταναλωτισμό) .Ένα από τα "χόμπι" που θέλησε να προσθαίσει ήταν και η απόκτηση ενός σκύλου. Έτσι όσο περισσότερα χρήματα είχε κάποιος (η αγάπη εννοείται),φρόντιζε και περισσότερο τον σκύλο του ,έκανε πιό εύκολη την ζωή του σκύλου και αποζητούσε σε περισσότερο βαθμό σκύλους συντροφιάς και όχι εργασίας.

Πίσω από όλο αυτό κρύβεται το marketing της όλης υπόθεσης .Ένα από τα νέα επαγγέλματα που άρχιζε να ανθίζει ,είναι του εκτροφέα σκύλων .Ενώ κάποτε η εκτροφή και η δημιουργεία μιάς νέας ράτσας ήταν αποκλιστικά και μόνο εντός βασιλικών τοιχών ,"ξέφυγε" από εκεί και έφτασε στους απλούς ανθρώπους και βρίσκεται εδώ που το βλέπουμε σήμερα.

Ο συνεχής αυξανόμενος καταναλωτισμός ,τα πρότυπα που προβάλονται απο παντού διαμόρφωσαν την ανάγκη κάτι που είναι άπιαστο( και ήταν είδοσ πολυτελείας) να θέλουμε να γίνει δικό μας. Πχ (για τον καταναλωτισμό) μία διαφήμιση της Clinex με τα λαμπραντοράκια ,τίναξε τις πωλήσεις της τότε όχι και τόσο δημοφυλής ράτσας ,στον αέρα.Η σειρά Lasy είχε εκτινάξει πολύ ψηλά τις πωλήσεις των Colie κ.ο.κ.Έτσι αρκετοί παίρναν ακόμα και δάνειο ώστε να αγοράσουν τον αγαπημένο σκύλο ράτσας μη σκεύτοντας τις παράπλευρες παραμέτρους .Πού πρέπει να στεγάσω το σκυλί?Ποιά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνω απαραίτητα καθημερινά ?Τι ειδικές φροντιδες θέλει η συγκεκριμένη ράτσα που αγόρασα?Τι ποσό χρειάζεται καθημερινά για την τροφή του ?Τι ποσό για τα εμβόλια του ?Τι ποσό για ένα μέτριου κόστους χειρουργείο που μπορεί να τύχει ?Τι ποσό χρειάζεται αν πάθει κάτι χρόνιο ?
Όλα αυτά όμως για να είναι σωστά ,αποτελούν ένα είδος πολυτέλειας .

Η εκτροφή σκυλιών ράτσας αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις ένα μαγαζί .Όπως είδαμε και σε άλλο θέμα ,κουτάβια υγειή θανατώνονται για να καταφέρει ο καταστηματάρχης να ανταπεξέλθει στις πωλήσεις ,να υπετιμολογήσει το σκυλί που θα πουλήσει ..(μπορείτε να τα διαβάσετε σε ανάλογο θέμα..)Ο καταστηματάρχης γίνεται κερδοσκόπος και σε αυτό φταίει ο καταναλωτής που όλο και δείνει περισσότερα για να αποκτήσει κάτι άπιαστο. Δημιουργούνται περισσότερα standards που πρέπει κάθε φυλή να έχει και καθιστα όλο και πιο δύσκολο σε έναν εκτροφέα την απόκτηση κάποιας διάκρησης .Καινούριες ράτσες δημιουργούνται ,το αντικειμενικά ωραίο και υγειές χάνεται σιγά σιγά .Το νέο "ωραίο " διαμορφώνεται από την νέα μόδα ,από την αυξημένη τιμή και από την μη ικανή διάθεση του σε όλους( όπως με τις άτριχες γάτες ,τα μαδημένα κινέζικά σκυλάκια που μπορεί να υπήρχαν από παλιά αλλά δεν ήταν τόσο διαδεδομένα )

Μου αρέσουν κάποια σκυλιά- ράτσας ,μου αρέσουν και κάποια μη -ράτσας. Δεν ξέρω αν θα διέθετα ποτέ χρήματα για να αγοράσω κάποιο ράτσας ,αλλά δεν το αποκλείω .Και οι εκτροφείς δεν μπορούν να δίνουν σε χαμηλή τιμή τα άρτια -άψογά νέα σκυλιά που γεννιούνται ,γιατί αν τα αγοράσεις ,από εκεί μπορείς εσύ να ξεκινήσεις να γίνεις εκτροφέας . Έτσι και ο άλλος δεν θα σου δώσει τσάμπα μία νέα επιχείρηση που με τόσο χρόνο και κόπο δημιούργησε για να φτάσει εκεί που είναι .
Για όλα αυτά φταίει το marketing .Κάτι που δεν πουλάει αναγκάζεται ο άλλος να ρίξει τελικά την τιμή .Όσο όμως εσύ θα το αγοράζεις ενώ αυτός την έχει ψηλά ,όλο και θα συνεχίσει να την αυξάνει.Αυτό το πράγμα γίνεται από εμάς τους καταναλωτές (που πρέπει κάποια στιγμη να αποκτήσουμε συνείδηση )και όχι από τους εκτροφείς.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το πρωτο ποστ εχει σωστους προβληματισμους με σωστο τροπο διατυπωμενιυς.
Το οικονομικο ειναι πλεον θεμα για ολους...
@ICE,

Οπως έχω γράψει μερικές φορές, δεν συμμετέχω σε θέματα που αφορούν κοστολογικά θέματα σκύλων και σχέσεις price/performance...
Παρόλα αυτά, χτες βράδυ, μόλις διάβασα το πρώτο post, έβαλα το θέμα σε εκείνα που παρακολουθώ...

Ξέρεις γιατί?
Το πρώτο post του θέματος (εάν το διαβάσεις 1-2 φορές, προσεκτικά) έχει "επιφανειακούς" και "παραπλανητικούς" προβληματισμούς, αλλά διατυπωμένους με σωστό τρόπο, όπως λες...

Ναι, το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα για όλους μας, αλλά δεν αφορά μόνο το σκύλο!!!

Στις άλλες δραστηριότητες και στα άλλα "θέλω" της ζωής μας, πως λειτουργούμε?
Θέλουμε original (και, ταυτόχρονα, ακριβά, με τις εγγυήσεις τους κλπ.), ή θέλουμε imitation (και, ταυτόχρονα, φθηνά)

Να το πω αλλιώς...
Αν θέλεις ορεινή ποιμενική φυλή, για το Ελληνικό Ποιμενικό θα πληρώσεις κάποια στοιχειώδη έξοδα της προσπάθειας που γίνεται για τη φυλή και τα οποία είναι χαμηλά... "Παπούτσι απ' τον τόπο σου"!!! Ενδεχομένως να βρεις και κάποιο αδέσποτο Ελληνικό Ποιμενικό, που θα είναι "δωρεάν" (σε πρώτη φάση)...
Αν, όμως, θέλησες ξαφνικά (παρότι δεν έχεις χόμπυ σου την κυνολογία) να αποκτήσεις ένα Kuvasz, δεν μπορείς ρε φίλε να το βρεις, ούτε σε καταφύγιο, ούτε στο δρόμο, αλλά ούτε και "κοψοχρονιά"...

Υ.Γ. Οταν οι προβληματισμοί περάσουν από την "επιφανειακή" φάση και ωριμάσουν, ναι, ας "την πέφτουμε" στους εκτροφείς και ας τους ζορίζουμε, αλλά για διαφορετικά πράγματα... Παρόμοια θέματα, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αρκετά στο dogforum...
 
Last edited:


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.817
5.047
patra
grdane.blogspot.com
η αληθεια ειναι οτι διαβασα το πρωτο ποστ και την τελευταια σελιδα....
θα συμφωνησω με τον johnk αλλα θα προχωρησω και περισσοτερο...
μην αυταπαταστε για την διαφορα τιμης πετσοπ με εκτροφεα....
εφοσον μιλαμε για πετ σκυλο κι οχι show δεν υπαρχει διαφορα μεγαλυτερη απο 200-300 ευρω...
χρηματα τα οποια χαλας την πρωτη εβδομαδα αποκτησης του σκυλου... ουτως η αλλως...
κανεις υπομονη ενα μηνα αντε δυο... ( αν υποθεσουμε οτι απο εκτροφεα παιρνεις την ιδια στιγμη...) και εχεις ενα κουταβι απο εκτροφειο...
τα υπολοιπα ειναι παραμυθια... ή πιο ευγενικα παραπληροφορηση....
αρκει να μην πας στον εκτροφεα και του ζητησεις τον επομενο πρωταθλητη και θελεις να εχει και ιδια τιμη με το κουταβι του πετσοπ.....
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Πριν 12 χρονια ειδα τυχαια σε ενα βιβλιο με φυλες τα γαλλικα μπουλντογκ. Ερωτας με την πρωτη ματια! Αφου τα ερωτευθηκα μετα εψαξα να μαθω για τα χαρακτηριστικα τους και τις αναγκες τους. Ευτυχως σε θεωρητικο επιπεδο (γιατι αλλο να το διαβαζεις και αλλο να το ζεις) ταιριαζαμε.
Για διαφορους λογους δεν μπορουσα να αποκτησω σκυλο μεχρι πριν 2 χρονια περιπου. Οταν ημουν ετοιμη αρχισα την ερευνα αγορας και μεχρι να καταληξω σε εκτροφειο (υποψιασμενη απο τις τιμες των pet shop ηξερα οτι παμε για το διπλασιο ποσο) μαζευα λεφτα. Ενα χρονο μετα και ενω ημουν στο τσακ να το παρω το σκυλι των ονειρων μου μενω χωρις δουλεια και με ενα ωραιοτατο χρεος το ΤΕΒΕ.
Αλλα δεν εχω την απαιτηση να ριξει ο εκτροφεας της τιμες του επειδη εγω δυσκολευομαι οικονομικα. Ο εκτροφεας προσφερει κατι σε συγκεκριμενες τιμες. Αν εγω δεν μπορω να ανταπεξελθω ή τις θεωρω παραλογες τον μποϊκοταρω. Αν ειναι οντως παραλογες οι τιμες του θα τις ριξει. Αν ειναι λογικες αλλα οι οικονομικες συνθηκες των μελλοντικων πελατων του ειναι δυσκολες φανταζομαι οτι θα σταματησει να εκτρεφει.

Τωρα θα μου πεις οτι αυτο ισως δεν ειναι λυση γιατι θες καποια συγκεκριμενη φυλη. Και εγω ηθελα γαλλικο μπουλντογκ και δεν ημουν διατεθημενη να συμβιβαστω με τιποτα αλλο. Τελικα βρεθηκα με την Baroque. Κουταβι ηθελα 5 χρονων μου προεκυψε. Γαλλικο ηθελα ημιαιμο μου προεκυψε. Εμφανισιακα καμμια σχεση. Απο ταπεραμεντο και απαιτησεις και παλι καμμια σχεση. Θα την αλλαζα αν μου εδιναν τωρα εντελως δωρεαν κουταβι γαλλικου απο τον εκτροφεα που ειχα επιλεξει? ΟΧΙ.

Τα σκυλια ειναι σαν τα διαμαντια. Αναλογα με το ποια φυλη θες εχεις και μια γκαμα τιμων και αν θες και ποιοτητων. Αν θες διαμαντι 5 καρατιων τελειας διαυγειας θα το πληρωσεις. Αν θες σωνει και ντε 5 καρατιων θα πας σε λιγοτερης καλης ποιοτητας. Αν θες σωνει και ντε τελειας διαυγειας θα πας σε λιγοτερα καρατια. Η τιμη του ομως θα ειναι συγκεκριμενη. Αν το θες τσαμπα ή πολυ φθηνα. Τοτε το διαμαντι θα ειναι απο ποιοτητα μαπα και το πιο πιθανο να σου ραγισει. Ετσι και ο σκυλος. Αν το θες φθηνο μπορεις να τον βρεις αλλα τι θα σου βγαλει στην πορεια δεν ξερω.

Και δυστυχως στην πλειονοτητα των περιπτωσεων η χαμηλη τιμη αποκτησης σκυλου υπερδιπλασιαζεται απο το κοστος στους κτηνιατρους. Εδω μπορεις να το συγκρινεις με αμαξι. Μπορεις να βρεις σε χαμηλη (αναλογικα τιμη) porsche αλλα ποσα θα πληρωσεις στον μηχανικο για να στην συμμαζεψει?

Οταν θελουμε κατι πολυ συγκεκριμενο που υπερβαινει τα οικονομικα μας είτε κανουμε το σκατο μας παξιμαδι (συγνωμη για την εκφραση) για να το αποκτησουμε είτε διοχετευουμε την αγαπη μας προς κατι αλλο. Δεν λεω συμβιβαζομαστε γιατι για μενα δεν ειναι συμβιβασμος.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22