Αίμα στο αυτί

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
afg εύχομαι η καταγγελία που θέλεις να κάνεις, να μη στοιχίσει τη ζωή κανενός ζώου, είτε δεσποζόμενου είτε αδέσποτου. Από όταν την κάνεις και μετά, καλού κακού, έχε τα μάτια σου σύνεχεια στα μέρη που μυρίζει ο κούταβός σου. Και ειδοποίησε κι όσους ξέρεις εκει γύρω με σκυλιά να προσέχουν κι αυτοί. Θα είσαι ηθικός αυτουργός για ότι αθώες ψυχές θανατωθούν, πάντως.
Το εύχεσαι δεν το εύχεσαι όλοι ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες καταγγελίες..

annateo

Active Member
11 Απριλίου 2013
29
0
Απο μικρος ταιζα αδεσποτα της γειτονιας. Οχι συστηματικα. Υπήρχε μια εποχή που έκανα καθε δυο μερες 30χλμ διαδρομη για να ταισω ενα αδεσποτακι σε ενα απομακρυσμενο παρκακι.
Υπήρχαν ομως και άλλα αδέσποτα κοντα στην γειτονιά που τα ταιζαν καθημερινα καποιες κυρίες. Με κροκετες, κονσερβες. Κτλ.
Τα συγκεκριμένα ομως που φτοντιζαν οι κυριες ειχαν κσνει ομάδα και δεν σε άφηναν να περάσεις με τον σκυλο σου βολτα απο εκεί. Οκ το καταλαβαινα αυτο και πάντα άλλαζα δρόμο. Το κουραστικο και επικινδυνο ήταν ότι και με το ποδήλατο ή το μηχανακι αν περναγαμε μας κυνηγουσαν. Πολλες φορες ειχαμε κανει παρατήρηση αλλά δεν βγάζαμε άκρη. Δεν κάναμε κάτι παραπάνω γιατι δεν ξέραμε τι μπορουσαν να παθουν τα σκυλια. Μπορώ να καταλάβω και τις δυο πλευρες αν και νομίζω οτι εχετε πάρει λίγο τα άκρα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Τι ρουφιανιες και χαζομαρες ρε παιδια. Οι νομοι υπαρχουν για να εξυπηρετουν και να προστατευουν εμας.
Δεν πηγα να κανω καταγγελια ουτε ειπα οτι θα παω. Ειπα οτι αποτελει δικαιωμα μου και μπορω να παω.
Δεν πηγα γιατι οπως ειπα το δαγκωμα ηταν επιπολαιο και οταν το εκανε το αλλο το ειδα που πηγε και κουρνιαξε σε μια γωνια , σαν να καταλαβε οτι εκανε πατατα.
Αλλα αν ξαναδω τον μικρο με πυτετο και ενα αποστημα σταν μπαλακι του τεννις κατω απο το μαγουλο του , δεν νομιζω να αντεξω να μην κανω τιποτα.
Φυσικα πρωτα θα μαθω που καταληγουν αυτα τα ζωα ρωτοντας τον δημο. Αλλα και τον κτηνιατρο μου.
Ουτε εγω επιθυμω να θανατωθει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.980
7.564
Οι νομοι υπαρχουν για να εξυπηρετουν και να προστατευουν εμας.
Αυτό είναι το κακό. Μόνο εμάς, τους ανθρώπους, που θεωρούμε τσιφλίκι μας τα πάντα σε αυτό τον κόσμο, εξυπηρετούν οι νόμοι.

Ουτε εγω επιθυμω να θανατωθει.
Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι άλλο, λόγω έλλειψης χώρου και πόρων για διατροφή & περίθαλψη. Από το δήμο ή που θα το πάρουν για λίγες μέρες για να εξευμενίσουν τα πλήθη και θα το επανατοποθετήσουν στην περιοχή του ή θα το θανατώσουν. Δυνατότητα για κάτι άλλο δεν έχουν.

Κατάλαβες και μόνος σου afg ότι το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι επιθετικό κατά τα λεγόμενά σου. Αν ήταν πραγματικά επιθετικό και επικίνδυνο δεν θα σου έλεγα όχι στο να επικοινωνήσεις με κάποιον, οι περιπτώσεις αυτές όμως να ξέρεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Απλά στην περίπτωσή σου από ότι φαίνεται από όλα όσα είπες δεν υπάρχει τέτοιο θέμα επικινδυνότητας, απλά τσατίστηκες και ήθελες να σου φταίει κάποιος και βρήκες τη λύση να πας να πιαστείς με αυτούς που τα ταϊζουν.

Annateo το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουμε κατά καιρούς όλοι. Και πίστεψέ με ούτε οι κυρίες που τα ταϊζουν θέλουν αυτή τη συμπεριφορά γιατί φοβούνται παραπάνω από εσάς για το τι θα πάθουν τα σκυλιά. Αλλά η αγέλη αυτή θα δημιουργούνταν κατ'ανάγκη έτσι κι αλλιώς, μπορεί 300 μέτρα παραπέρα, γιατί μόνο μέσα σε αγέλη επιβιώνουν τα αδέσποτα. Γι'αυτό προσπαθούν πολλοί εδώ μέσα και όλοι όσοι φροντίζουν ζώα και οι φιλοζωικές να κάνουν τον κόσμο να καταλάβει ότι η μόνη λύση για αυτά τα προβλήματα είναι να φροντίζουμε ενεργά όλοι μας να μη δημιουργούνται άλλα αδέσποτα και όχι να μπαλώσουμε τις επιπτώσεις της ύπαρξης αδέσποτων εκ των υστέρων, καταλάβετέ το..

Κι εγώ κάνω κάτι κυκλάκια τώρα για να αποφύγω μια αγέλη που δεν τα πάει καλά με τον δικό μου. Κι εγώ τον είχα με τη μούρη τούμπανο από δάγκωμα πριν λίγους μήνες afg. Βέβαια θεωρώ ότι περισσότερο έφταιγε ο δικός μου που με τον τρόπο του δημιούργησε παρεξήγηση και τον δάγκωσαν και τώρα τον έχουν πάρει με κακό μάτι. Ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό να ζητήσω "να τα μαζέψει" κάποιος, γιατί ξέρω πώς θα καταλήξουν. Το μόνο που μου περνάει από το μυαλό είναι αυτό που λέει η κρητικοπούλα: να τα πετύχω οταν δεν είμαι με το σκύλο μου και να τα ταϊσω για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε απειλή για αυτά.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Είναι δύσκολο να κρατάμε τις αξίες και τις αρχές μας, όταν εμείς είμαστε οι ήρωες της ιστορίας.

Όμως εκεί ακριβώς αναδεικνύεται ο Άνθρωπος

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Συνανταμε τουλαχιστον 2-3 αγελες αδεσποτων ανα περιοχες στις βολτες εγω και ο σκυλος μου. Ποτε στην ζωη μου δεν σκεφτηκα ομως να το καταγγειλω το γεγονος στον δημο ουτε να κατηγορησω οποιον τα ταιζει.
Γιατι πρωτον ο δημος το μονο που θα κανει ειναι να μην κανει τιποτα και αν κανει ειναι να θανατωσει τα σκυλια γιατι αυτο ειναι και οικονομικο και ευκολο.

Δευτερον, επικινδυνο ειναι το σκυλι που επιτιθεται σε ανθρωπο. Τα σκυλια κακα τα ψεματα εχουν αλλο κωδικα επικοινωνιας μεταξυ τους.Αν ενας δεσποζομενος σκυλος δεν ειναι καλα κοινωνικοποιημενος με αλλα σκυλια (που πολλοι δεν ειναι) θα εμφανιστει προβλημα και με το πιο καλοκαγαθο αδεσποτο. Οι αγριαδες τα δαγκωματα και ολα τα αλλα ειναι μεσα στην κοινωνικη ζωη των σκυλιων. Δεν λεω οτι ειναι ωραιο να εχεις τον σκυλο σου πρησμενο και χτυπημενο... αλλα ξερω οτι πολλες φορες τα δεσποζομενα σκυλια πουλανε τσαμπουκα στα αλλα σκυλια και καταληγουμε σε μαχη.

Τριτον: Τα σκυλια ακομα και στην μεση του πουθενα να ηταν χωρις καποιον να τα ταιζει θα εκαναν αγελη για να επιβιωσουν και θα υπερασπιζονταν το μερος τους με ιδιαιτερο ζηλο γιατι ακριβως απο αυτον εξαρταται η ζωη τους(οπως γινεται και στην περιπτωση σου).

Και αν θελεις Afg να εισαι πανω απο ολα Ανθρωπος ( οπως λεει και ο takisft) κανονικα θα επρεπε να βοηθησεις να βρουν αυτα τα σκυλια σπιτι ωστε να αραιωσουν απο την περιοχη. Ομως επειδη ξερω πολυ καλα οτι χρονος δεν υπαρχει ουτε και διαθεση ωστε να παλεψεις(γιατι παλη χρειαζεται) για να βρουν σπιτι υπαρχουν και πιο ευκολος τροπος.

παρε ενα μπαστουνι μαζι σου, τα περισσοτερα σκυλια ξερουν οτι πρεπει να το αποφευγουν παση θυσια. αν δεν το ξερουν αρκει αν ερθουν κοντα σου να τα χτυπησεις ΕΛΑΦΡΑ στα καπουλια( πανω μερος των πισω ποδιων-σορρυ για τον ορο αλλα αυτος που ηρθε) και να φωναξεις. Επειδη θα νομιζουν οτι τους επιτιθεσαι οπως θα ειναι αγριεμενα, θα φυγουν.Βλεπεις τα σκυλια αντιλαμβανονται τις κινησεις μας με τον δικο τους τροπο. Αν κινηθεις δυναμικα προς το μερος τους και διεκδικησεις τον χωρο σου θα φυγουν κατευθειαν γιατι εχουν μαθει να ειναι κατωτερα απο τους ανθρωπους γιατι ειναι δυνατοτεροι.

το ιδιο ειναι και με χαλικι, αλλα αυτη την φορα θα πρεπει να το πεταξεις με δυναμη κατω στον δρομο και μετα ΧΩΡΙΣ δυναμη στα καπουλια ξανα. Και μαλιστα απο μακρια σκυψε και καλα για να παρεις ενα(να εχεις μαζι σου απο πριν) γιατι ετσι θα φοβουνται μετα την κινηση και θα φευγουν με το που σκυβεις.
Τα χαλικακια ειναι πιο πολυ για εκφοβισμο και αν πραγματικα τρελαινονται τα αδεσποτα με τον σκυλο σου θα χρειαζεσαι και μπαστουνι.

Να αρχιζεις τον εκφοβισμο απο μακρια και να ενωνεσαι με τον σκυλο σου ωστε να κανετε και εσεις μια αγελη εναντιον τους, να ερχεσαι κοντα του, να εισαι δυναμικος και να κοιτας τους σκυλους εντονα. Η δικια σας αγελη ομως θα εχει και εναν ανθρωπο(εσενα) και τα σκυλια θα ξερουν οτι υπερτερειτε.(παρολο που αν ηθελαν θα σε ετρωγαν κανονικα :Ρ)
Εγω αυτο κανω και δεν εχω σκεδον ποτε μαχη. αλλα και αν εχω, ''πολεμαω'' παντα μαζι με τον σκυλο μου (οπως μπορω) και ετσι δεν τραυματιζεται.

Υ.Γ.1 Αν εχεις ποδηλατο εκεινη την στιγμη χρησιμοποιησε το και αυτο για να εμποδισεις τους σκυλους Υ.Γ.2 Συνηθως οι καυγαδες των σκυλιων φαινονται χειροτεροι απ'οτι πραγματικα ειναι, ακουγονται γαυγισματα, γρυλισματα, βγαινουν δοντια, σηκωνονται χαιτες αλλα στην ουσια μπορει μονο λιγο τριχωμα να ξεριζωθει!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Ζητησες λυση τι να κανεις με τα αδεσποτα και στην εδωσα, πως να τα αντιμετωπισεις. Το να προσπαθεις να βρεις ποιος φταιει μου φαινεται τελειως ανουσιο...οπως και να ψαχνεις απεγνωσμενα να βρεις τον ''ενοχο''.Τα ζωα δεν γεννηθηκαν εκει, και θα ηθελαν και αυτα να μην βρησκοντα στον δρομο. Ομως οπως εσυ επιθυμεις να περπατας στον δρομο, ετσι θα πρεπει να σεβαστεις και τον χωρο των αδεσποτων. Γιατι εχουν και αυτα δικαιωμα στους κοινοχρηστους χωρους.Μαθε να ζεις μαζι τους, γιατι και αυτο που εχεις διπλα σου σκυλι ειναι, ιδιο με αυτα εξω στον δρομο. Ο σκυλος σου μπορει να τα βγαλει περα με αλλους σκυλους ισως καλυτερα απ ότι νομιζεις, γιατι αυτο ειναι το φυσικο του να κανει.Σαν ζωο λοιπον θα χτυπησει απο αλλα ατομα του ιδιου ειδους, οπως και μπορει να τραυματιζει άλλα αδεσποτα.Θα μαθει, οπως εμαθε και ο δικος μου αφου απο κουταβι τον κυνηγουσαν αδεσποτα, και οπως επινοησε ο δικος μου χιλιες δυο στρατηγικες για να τα βγαζει περα ετσι θα γινει και με τον δικο σου.

Και ειμαι σιγουρη οτι δεν ξερεις τι σημαινει πραγματικα επικινδυνος σκυλος. Στο χωριο μου, τρια σκυλια εφαγαν κυριολεκτικα τον σκυλο μιας γυναικας( αφησαν μονο το κεφαλι), και ηταν και δεσποζομενα τα οποια τα ειχε αφησει εξω να τριγυριζουν ο ιδιοκτητης τους χωρις να νοιαζεται που ηταν επικινδυνα.Και αφου τα αδεσποτα σου, δεν εφαγαν το σκυλο σου ακομα δεν θα το κανουν ποτε.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Δευτερον, επικινδυνο ειναι το σκυλι που επιτιθεται σε ανθρωπο. Τα σκυλια κακα τα ψεματα εχουν αλλο κωδικα επικοινωνιας μεταξυ τους.Αν ενας δεσποζομενος σκυλος δεν ειναι καλα κοινωνικοποιημενος με αλλα σκυλια (που πολλοι δεν ειναι) θα εμφανιστει προβλημα και με το πιο καλοκαγαθο αδεσποτο. Οι αγριαδες τα δαγκωματα και ολα τα αλλα ειναι μεσα στην κοινωνικη ζωη των σκυλιων. Δεν λεω οτι ειναι ωραιο να εχεις τον σκυλο σου πρησμενο και χτυπημενο... αλλα ξερω οτι πολλες φορες τα δεσποζομενα σκυλια πουλανε τσαμπουκα στα αλλα σκυλια και καταληγουμε σε μαχη.

Το σκυλι μου ειναι ενα κουταβι το οποιο το μαθαινω να μην αντιδρα σε τετοια ερεθισματα. Αυτο εκανε και τοτε. Περπατουσε διπλα μου και λιγο πισω μου ελαφρα φοβισμενο και επιφυλακτικο. Πως μπορει να προκαλεσε το μια χαρα κοινωνικοποιημενο μεχρι τωρα κουταβι μου ?
Δεν ειχει να κανει μονο με εμενα. Εκεινα τα σκυλια γαυγιζουν και διωχνουν οτι και να περασει. Δηλαδη αν περασει μια γιαγια με τσιουαουα θα της πεις τα ιδια ? Παρε μπαστουνι και χαλικια , κανε αγελη με το τσιουαουα σου και διωξε τα αδεσποτα ? Οπως εχει δικαιωμα το αδεσποτο να κανει εκει την περιοχη του και να την προστατευει ετσι εχει δικαιωμα ο καθενας να περναει απο εκει ομορφα και ωραια χωρις αγχος και καυγαδες.
Και σου ξαναλεω , εγω μπορει να ειμαι ετοιμος και ικανος να κανω αυτα που λες . Η γιαγια με το τσιουαουα ειναι ?

Τριτον: Τα σκυλια ακομα και στην μεση του πουθενα να ηταν χωρις καποιον να τα ταιζει θα εκαναν αγελη για να επιβιωσουν και θα υπερασπιζονταν το μερος τους με ιδιαιτερο ζηλο γιατι ακριβως απο αυτον εξαρταται η ζωη τους(οπως γινεται και στην περιπτωση σου)

Εχω συναντησει τετοιες αγελες και ποτε δεν εδειξαν επιθετικοτητα. Ή μυριστικαν με τον δικο μου και μετα φυγαμε ή μυριστικαν και μας ακολουθησαν ή εκατσαν μακρια και μας κοιτουσαν.
Λιγο πιο πανω απο το σπιτι μου υπαρχει ατομο που εχει βαλει και σπιτακια σε 2 αδεσποτα, οχι απλα τροφη. Εκει να δεις τι γινεται οταν περναω . Τι δοντι και σαλια βγαινουν και ολοι στην γειτονια γυρνανε και κοιτανε. Με διαβεβαιωσε βεβαια αυτος που τα φροντιζει οτι δεν θα μου κανουν τιποτα. Το ξερει αυτος γιατι εκτος απο τα σπιτακια και την τροφη , εκατσε και να τα εκπαιδευσει......
Οσο πιο πολλα δινεις σε ενα σκυλο τοσο πιο πολυ δενεται με την περιοχη του. Αν εκει εχει τροφη και σπιτι κανονικο θα προστατεψει με την ζωη του. Οι πραγματικα αδεσποτες αγελες δεν ειναι τοσο πολυ δεμενες με ενα και μονο σημειο.
Ξαναλεω , ειναι σαν να περιμενω και εγω να γινει ο δικος μου 40 κιλα με κυνοδοντες καρχαρια και να τον εχω αφημενο στην αυλη με την αυλοπορτα ανοιχτη. Και οποιον παρει ο χαρος. Ειναι ακριβως το ιδιο με τα αδεσποτα που ειναι μονιμα στην αυλη εκεινου του μαγαζιου.
Θα ερθεις να μου κανεις παρατηρηση ή οχι ?
Μονο που εγω δεν θα μπορεσω να πω οτι ειναι ενα αδεσποτο που ζει στην αυλη μου.
Εκεινοι ομως μπορουν και το κανουν.

Και ειμαι σιγουρη οτι δεν ξερεις τι σημαινει πραγματικα επικινδυνος σκυλος. Στο χωριο μου, τρια σκυλια εφαγαν κυριολεκτικα τον σκυλο μιας γυναικας( αφησαν μονο το κεφαλι), και ηταν και δεσποζομενα τα οποια τα ειχε αφησει εξω να τριγυριζουν ο ιδιοκτητης τους χωρις να νοιαζεται που ηταν επικινδυνα.Και αφου τα αδεσποτα σου, δεν εφαγαν το σκυλο σου ακομα δεν θα το κανουν ποτε.

Να περιμενω δηλαδη να μεινει ο σκυλος μου χωρις κεφαλι ή σωμα και μετα να ψαξω να βρω ποιος φταει.
Τι διαφορα εχουν αυτα τα δεσποζομενα απο τα δικα μου αδεσποτα ? Αφου κυκλοφορουν και μονα τους σαν αδεσποτα.
Θα παει τωρα η γυναικα αυτη να ζητησει τα ρεστα ή οχι ?
Μπορεις να πας να πει σε αυτην την γυναικα να ειχε μαζι της μπαστουνια και χαλικια ?

Καταλαβαινω πολυ καλα οτι το αρχικο φταιξιμο για την κατασταση το εχουν αλλοι. Οτι το αδεσποτο δεν φταιει σε τιποτα. Ουτε που γεννηθηκε , ουτε που εβγαλε μια φυσιολογικη συμπεριφορα.
Αλλα οχι να δινουμε σπιτι σε αδεσποτα ανεξελεγκτα και οποιος μπορει να ανταπεξελθει σε αυτην την κατασταση με μαχες κτλπ. καλως και οποιος οχι τον γραφουμε στα αυτα μας.
Εξαλλου δεν πηγα να ζητησω τα ρεστα απο τον σκυλο. ΝΑ τον χτυπησω , να τον θανατωσω κτλπ.
Πηγα στους ανθρωπους που θεωρω οτι ειναι υπευθυνοι. Πηγα να τους κραξω λιγο και δεν ζητησα τιποτα απο αυτους. Το εκανα μηπως και μαζεψουν καπως τον σκυλο αυτο , μηπως και ασχοληθουν διαφορετικα μαζι του.
Αν εσεις θεωρειτε οτι με το να ριχνεις ενα κομματι ψωμι στο αδεσποτο που ειναι κατω απο το σπιτι σας , γνωριζοντας οτι αυτο ενδεχομενως να εχει ασχημες συνεπειες για τους υπολοιπους , κανετε το μεγιστο καλο . Τι να σας πω. Καλα κανετε και το πιστευτε, εγω εχω αντιθετη αποψη.
Ειμαι της αποψης οτι κανω καλο οταν δεν κανω κακο σε κανεναν αλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3