Δευτερον, επικινδυνο ειναι το σκυλι που επιτιθεται σε ανθρωπο. Τα σκυλια κακα τα ψεματα εχουν αλλο κωδικα επικοινωνιας μεταξυ τους.Αν ενας δεσποζομενος σκυλος δεν ειναι καλα κοινωνικοποιημενος με αλλα σκυλια (που πολλοι δεν ειναι) θα εμφανιστει προβλημα και με το πιο καλοκαγαθο αδεσποτο. Οι αγριαδες τα δαγκωματα και ολα τα αλλα ειναι μεσα στην κοινωνικη ζωη των σκυλιων. Δεν λεω οτι ειναι ωραιο να εχεις τον σκυλο σου πρησμενο και χτυπημενο... αλλα ξερω οτι πολλες φορες τα δεσποζομενα σκυλια πουλανε τσαμπουκα στα αλλα σκυλια και καταληγουμε σε μαχη.
Το σκυλι μου ειναι ενα κουταβι το οποιο το μαθαινω να μην αντιδρα σε τετοια ερεθισματα. Αυτο εκανε και τοτε. Περπατουσε διπλα μου και λιγο πισω μου ελαφρα φοβισμενο και επιφυλακτικο. Πως μπορει να προκαλεσε το μια χαρα κοινωνικοποιημενο μεχρι τωρα κουταβι μου ?
Δεν ειχει να κανει μονο με εμενα. Εκεινα τα σκυλια γαυγιζουν και διωχνουν οτι και να περασει. Δηλαδη αν περασει μια γιαγια με τσιουαουα θα της πεις τα ιδια ? Παρε μπαστουνι και χαλικια , κανε αγελη με το τσιουαουα σου και διωξε τα αδεσποτα ? Οπως εχει δικαιωμα το αδεσποτο να κανει εκει την περιοχη του και να την προστατευει ετσι εχει δικαιωμα ο καθενας να περναει απο εκει ομορφα και ωραια χωρις αγχος και καυγαδες.
Και σου ξαναλεω , εγω μπορει να ειμαι ετοιμος και ικανος να κανω αυτα που λες . Η γιαγια με το τσιουαουα ειναι ?
Τριτον: Τα σκυλια ακομα και στην μεση του πουθενα να ηταν χωρις καποιον να τα ταιζει θα εκαναν αγελη για να επιβιωσουν και θα υπερασπιζονταν το μερος τους με ιδιαιτερο ζηλο γιατι ακριβως απο αυτον εξαρταται η ζωη τους(οπως γινεται και στην περιπτωση σου)
Εχω συναντησει τετοιες αγελες και ποτε δεν εδειξαν επιθετικοτητα. Ή μυριστικαν με τον δικο μου και μετα φυγαμε ή μυριστικαν και μας ακολουθησαν ή εκατσαν μακρια και μας κοιτουσαν.
Λιγο πιο πανω απο το σπιτι μου υπαρχει ατομο που εχει βαλει και σπιτακια σε 2 αδεσποτα, οχι απλα τροφη. Εκει να δεις τι γινεται οταν περναω . Τι δοντι και σαλια βγαινουν και ολοι στην γειτονια γυρνανε και κοιτανε. Με διαβεβαιωσε βεβαια αυτος που τα φροντιζει οτι δεν θα μου κανουν τιποτα. Το ξερει αυτος γιατι εκτος απο τα σπιτακια και την τροφη , εκατσε και να τα εκπαιδευσει......
Οσο πιο πολλα δινεις σε ενα σκυλο τοσο πιο πολυ δενεται με την περιοχη του. Αν εκει εχει τροφη και σπιτι κανονικο θα προστατεψει με την ζωη του. Οι πραγματικα αδεσποτες αγελες δεν ειναι τοσο πολυ δεμενες με ενα και μονο σημειο.
Ξαναλεω , ειναι σαν να περιμενω και εγω να γινει ο δικος μου 40 κιλα με κυνοδοντες καρχαρια και να τον εχω αφημενο στην αυλη με την αυλοπορτα ανοιχτη. Και οποιον παρει ο χαρος. Ειναι ακριβως το ιδιο με τα αδεσποτα που ειναι μονιμα στην αυλη εκεινου του μαγαζιου.
Θα ερθεις να μου κανεις παρατηρηση ή οχι ?
Μονο που εγω δεν θα μπορεσω να πω οτι ειναι ενα αδεσποτο που ζει στην αυλη μου.
Εκεινοι ομως μπορουν και το κανουν.
Και ειμαι σιγουρη οτι δεν ξερεις τι σημαινει πραγματικα επικινδυνος σκυλος. Στο χωριο μου, τρια σκυλια εφαγαν κυριολεκτικα τον σκυλο μιας γυναικας( αφησαν μονο το κεφαλι), και ηταν και δεσποζομενα τα οποια τα ειχε αφησει εξω να τριγυριζουν ο ιδιοκτητης τους χωρις να νοιαζεται που ηταν επικινδυνα.Και αφου τα αδεσποτα σου, δεν εφαγαν το σκυλο σου ακομα δεν θα το κανουν ποτε.
Να περιμενω δηλαδη να μεινει ο σκυλος μου χωρις κεφαλι ή σωμα και μετα να ψαξω να βρω ποιος φταει.
Τι διαφορα εχουν αυτα τα δεσποζομενα απο τα δικα μου αδεσποτα ? Αφου κυκλοφορουν και μονα τους σαν αδεσποτα.
Θα παει τωρα η γυναικα αυτη να ζητησει τα ρεστα ή οχι ?
Μπορεις να πας να πει σε αυτην την γυναικα να ειχε μαζι της μπαστουνια και χαλικια ?
Καταλαβαινω πολυ καλα οτι το αρχικο φταιξιμο για την κατασταση το εχουν αλλοι. Οτι το αδεσποτο δεν φταιει σε τιποτα. Ουτε που γεννηθηκε , ουτε που εβγαλε μια φυσιολογικη συμπεριφορα.
Αλλα οχι να δινουμε σπιτι σε αδεσποτα ανεξελεγκτα και οποιος μπορει να ανταπεξελθει σε αυτην την κατασταση με μαχες κτλπ. καλως και οποιος οχι τον γραφουμε στα αυτα μας.
Εξαλλου δεν πηγα να ζητησω τα ρεστα απο τον σκυλο. ΝΑ τον χτυπησω , να τον θανατωσω κτλπ.
Πηγα στους ανθρωπους που θεωρω οτι ειναι υπευθυνοι. Πηγα να τους κραξω λιγο και δεν ζητησα τιποτα απο αυτους. Το εκανα μηπως και μαζεψουν καπως τον σκυλο αυτο , μηπως και ασχοληθουν διαφορετικα μαζι του.
Αν εσεις θεωρειτε οτι με το να ριχνεις ενα κομματι ψωμι στο αδεσποτο που ειναι κατω απο το σπιτι σας , γνωριζοντας οτι αυτο ενδεχομενως να εχει ασχημες συνεπειες για τους υπολοιπους , κανετε το μεγιστο καλο . Τι να σας πω. Καλα κανετε και το πιστευτε, εγω εχω αντιθετη αποψη.
Ειμαι της αποψης οτι κανω καλο οταν δεν κανω κακο σε κανεναν αλλο.