Αδεσποτο ή Λαμπραντορ απο το καλυτερο εκτροφειο της χωρας???????

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Καλησπερα.Πλεον εχω μετακομισει στην Αθηνα και μενω με τον αδερφο μου που δουλευει εδω.Σε λιγες μερες θα ψα3ουμε να βρουμε ενα καινουριο σπιτι για να χωραμε και οι 2 γτ αυτο ειναι λιγο μικρο.Ετσι λοιπον το ψα3αμε λιγο παραπανω και ειδαμε οτι μπορουμε να νοικιασουμε μια ωραιοτατη μονοκατοικια με αρκετα μεγαλο κηπο(για τα δεδομενα της Αθηνας).Η επιθυμια να παρω σκυλο υπαρχει εδω και χρονια μεσα μου.Πριν 2 χρονια μαιστα ημουν ετοιμος να τον παρω μεχρι που μπηκα σε αυτο το φορουμ και χαλαρωσα λιγακι καθως καταλαβα οτι χρειαζεται να προσεξω αρκετα πραγματα πριν προβω σε καποια αγορα(π.χ. ρατσα,εκτροφεα,φυλο,ελευθερο χρονο-χωρο,χρηματα που 8α χρειαζομαι γιαι το σκυλο καθε χρονο,κτλ).Χθες ανακαλυψα οτι και ο αδερφος μου ειναι προθυμος να εχουμε ενα σκυλο.Χαρηκα αρκετα,αν και παντα η3ερα την αγαπη του για τα σκυλια.Του ειπα λοιπον οτι εχω μαζεψει τα "ξακουστα" 1000 ευρω και πως εχω μιλησει και με εκτροφεα.Φυσικα,ηταν αρνητικος καθως πιστευει οτι οποιοδηποτε αδεσποτο μπορει να ειναι εξισου καλο(ή και καλυτερο) απο ενα σκυλο εκτροφειου.Μου προτεινε λοιπον να παρουμε ενα σκυλο απο καταφυγιο ζωων γλιτωνοντας τα χρηματα και παραλληλα κανοντας μια καλη πραξη.Του μιλησα για τις ασθενειες που μπορει να φερει ενα τετοιο κουταβι και για τα προβληματα συμπεριφορας που μπορει να εμφανισει στο μελλον,αλλα δεν φανηκε να πειθεται.Θεωρει την αγορα σκυλου πραξη ελιτιστικη που διαφερει απο την ζωοφιλια.Μου εδωσε και καποια παραδειγματα σκυλων της γειτονιας οι οποιοι ειναι πραγματικα υγιεστατοι και πανεμορφοι και ας ηταν καποτε αδεσποτα κουταβια.Ετσι μπηκα και εγω σε σκεψεις.Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αναμεσα σε ενα αδεσποτο και σε ενα Λαμπραντορ απο το καλυτερο εκτροφειο της χωρας(γτ για λαμπραντορ ενδιαφερομαι)?????

Συγνωμη για την μεγαλη εισαγωγη. .. .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Δεν ξέρω σε τι μπορούμε να εστιάσουμε τις διαφορές που ψάχνεις, πάντως ο αδελφός σου είναι συμπαθέστατος :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Θα συμφωνησω με τη Marecco!
Ποια ειναι τα χαρακτηιστικα που σου αρεσουν στο Λαμπ?

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Θα συμφωνησω με τη Marecco!
Ποια ειναι τα χαρακτηιστικα που σου αρεσουν στο Λαμπ?
Ευκολη εκπαιδευση,μεσαιου μεγεθους,κοντο τριχωμα,φιλικο,παιχνιδιαρικο,κτλ.Αυτα ομως ειναι χαρακτηριστικα που θα μπορουσε να τα εχει και καποιος αλλος σκυλος(εκτος απο την ομορφια του λαμπραντορ :) ).

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Ευκολη εκπαιδευση,μεσαιου μεγεθους,κοντο τριχωμα,φιλικο,παιχνιδιαρικο,κτλ.Αυτα ομως ειναι χαρακτηριστικα που θα μπορουσε να τα εχει και καποιος αλλος σκυλος(εκτος απο την ομορφια του λαμπραντορ :) ).
:);) Εχεις βρει σχεδον τη λυση στο διλημμα σου!

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Aν ομως το σκυλι εμφανισει δυσπλασια ή κτ εξισου αφορητο τοτε δν μπορω να το αφησω ετσι.Εννοειται πως θα δωσω και 2 και 3.000 ευρω για να γινει καλα.Θα προτιμω να μην τρωω προκειμενου να μην ποναει .

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν θες πολύ ένα λάμπραντορ, δεν βλέπω κανένα κακό στο να το αγοράσεις.
Αν δεν είσαι τόσο "κολλημένος" με τη φυλή, παίρνεις αδέσποτο από καταφύγιο.

Δεν βλέπω κανένα "κακό" σε καμία απ' αυτές τις 2 πράξεις και δεν βλέπω να αντικρούονται με τη ζωοφιλία.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Και στις δυο περιπτωσεις, ειτε εκτροφικο σκυλι ειτε αδεσποτο, εαν παθει κατι δε θα το αμελησεις!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Με το να αγορασω ενα κουταβι ομως ειναι σαν να το προφυλλασσω,με την εννοια οτι το προστατευω οσο μπορω απο τις κοινες κληρονομικες ασθενειες...
Δικιο εχεις σε αυτο αλλα απο την αλλη δεν ειναι απαραιτητο και ενα πρωην αδεσποτο να εμφανισει κατι..
Βασικα για μενα εχει μεγαλη σημασια το "ποσο θελεις μια συγκεκριμενη φυλη και το αν τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μπορεις να τα βρεις και αλλου":D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και έχω την εντύπωση, διορθώστε με αν κάνω λάθος, πιο συχνά εμφανίζουν δυσπλασία κάποιες καθαρόαιμες φυλές,παρά τα ημίαιμα
Πάντως και οι δύο σας επιλογές είναι μία χαρά, δεν υπαρχει σωστό η λάθος, αποφασίζετε εσείς αυτό που θα σας κάνει πιο χαρούμενους
Δεν μπορώ όμως να μη πω ότι το να θες να δώσεις ένα καλό σπίτι και μία ζεστή αγκαλιά σε ένα παραμελημένο σκυλί είναι ότι καλύτερο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και έχω την εντύπωση, διορθώστε με αν κάνω λάθος, πιο συχνά εμφανίζουν δυσπλασία κάποιες καθαρόαιμες φυλές,παρά τα ημίαιμα
ο
Eξαρτάται απο το πόσο ημίαιμο είναι το αδέσποτο και απο το απο που θα πάρεις το καθαρόαιμο.

Εγώ πάντως για το δίλημα έχω να πω οτι αν δεν είσαι σίγουρος οτι το καλύτερο σκυλί του κόσμου είναι αυτό που θα πάρεις (είτε το ένα διαλέξεις είτε τοάλλο), καλύτερα να μην το πάρεις. Εννοώ οτι αν είναι να πάρεις αδέσποτο, καλό θα είναι να είσαι τόσο ερωτευμένος μαζί του όσο και με το σκυλί της φυλής που λατρεύεις. Να αισθάνεσαι οτι είναι το καλύτερο σκυλί στον κόσμο. Αν πάντα έχεις στο μυαλό σου οτι θα μπορούσες να έχεις κάτι καλύτερο (οπως το ορίζεις εσύ το καλύτερο), δεν θα περάσετε καλά. Το αδέσποτο για να το πάρεις πρεπει να το γουστάρεις πιο πολύ απ΄ολα τ'αλλα. Αλλιώς πάρε το καθαρόαιμο που θέλεις πραγματικά. :)

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
Eξαρτάται απο το πόσο ημίαιμο είναι το αδέσποτο και απο το απο που θα πάρεις το καθαρόαιμο.

Εγώ πάντως για το δίλημα έχω να πω οτι αν δεν είσαι σίγουρος οτι το καλύτερο σκυλί του κόσμου είναι αυτό που θα πάρεις (είτε το ένα διαλέξεις είτε τοάλλο), καλύτερα να μην το πάρεις. Εννοώ οτι αν είναι να πάρεις αδέσποτο, καλό θα είναι να είσαι τόσο ερωτευμένος μαζί του όσο και με το σκυλί της φυλής που λατρεύεις. Να αισθάνεσαι οτι είναι το καλύτερο σκυλί στον κόσμο. Αν πάντα έχεις στο μυαλό σου οτι θα μπορούσες να έχεις κάτι καλύτερο (οπως το ορίζεις εσύ το καλύτερο), δεν θα περάσετε καλά. Το αδέσποτο για να το πάρεις πρεπει να το γουστάρεις πιο πολύ απ΄ολα τ'αλλα. Αλλιώς πάρε το καθαρόαιμο που θέλεις πραγματικά. :)
συμφωνω..
εγω λατρευω εξισου κ την Λουσυ ( μαλτεζ) της αδερφης μου και τον αδεσποτακο μου...
καντε κ μια βολτα σε ενα καταφυγιο..που ξερεις..μπορει καποιο πλασματακι εκει να σου κλεισει το ματι ;)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Συμφωνώ κ επαυξάνω στο εξής... μπορεί να βρείς τον "έρωτα της ζωής σου" σε ένα καταφύγιο μπορεί κ όχι κάντε μια βόλτα πάντως.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά εγώ δε μπορώ να φανταστώ πως γίνεται να πάει κανείς σε καταφύγιο και να μη φύγει με σκύλο. Αλλά συμβαίνει. Είναι κόσμος που δε βρίσκει αυτό που θέλει. Δεν του αρέσει κανένα. Η προσωπική μου άποψη βεβαια είναι οτι 9 φορές στις 10, ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει. ... ;)

Α, και να πούμε και κάτι άλλο... ο έρωτας δεν έρχεται πάντα με την πρώτη ματιά. Καμιά φορά θέλει το χρόνο του. Δεν αρκει πάντα μια επίσκεψη στα γρήγορα. Αν κάποιος θέλει να πάρει απο καταφύγιο, καλό θα ήταν να πάει να βοηθήσει μερικές φορές, να γνωρίσει τα σκυλιά και μετά να δει αν του κάνουν.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πάντως και οι δύο σας επιλογές είναι μία χαρά, δεν υπαρχει σωστό η λάθος, αποφασίζετε εσείς αυτό που θα σας κάνει πιο χαρούμενους
Δεν μπορώ όμως να μη πω ότι το να θες να δώσεις ένα καλό σπίτι και μία ζεστή αγκαλιά σε ένα παραμελημένο σκυλί είναι ότι καλύτερο
Αν συγκεκριμενοποιείς κάποιες φυλές ενώ γενικολογείς αόριστα για τα ημίαιμα, τότε (και μόνο τότε) έχεις δίκιο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι βρε Προμηθέα Είπα ΚΑΠΟΙΕΣ καθαρόαιμες φυλές από ΓΕΝΙΚΑ τα ημίαιμα Δεν είπα ΟΛΕΣ οι καθαρόαιμες φυλές
Επίσης, είπα διορθώστε με αν κάνω λάθος:p:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161