Αδεσποτο ή Λαμπραντορ απο το καλυτερο εκτροφειο της χωρας???????

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Επιτρεψτε μου να συμπληρωσω οτι - μπορεις να υιοθετησεις ενα σκυλο ανω των 3-4 μηνων ... Ενας ενηλικος σκυλος η σκυλος ανω 10-12 μηνων απο καποιο καταφυγειο θα ηταν και ενας λογος περι χαρακτηρα - μεγεθους - υγεια κτλ. δεν εχει εκπληξεις, παιρνεις αυτο που βλεπεις. Δεν ειναι αναγκη να παρεις κουταβι.
Πραγματικα μια βολτα σε κανα 2 καταφυγια θα ηταν καλο. Απο κοντα δεν εχεις να χασεις τπτ, ή να ριξεις μια ματια στο facebook > stray, fazoo, κτλ...
Την τελευταια φορα που πηγα και με 2 σκυλια στο σπιτι... παλι ερωτευτηκα... 60 ηταν εκει μεσα.. σιγα μη δε μου κανε κλικ καποιο!!

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Για να πω την αληθεια προτιμω να παρω απο ιδιωτη του οποιου γεννησε το σκυλι και επειδη ηδη εχει ο ιδιος αρκετα σκυλια θελει να τους βρει ενα σπιτι χαριζοντας τα.Για τα καταφυγια εχω την αποψη οτι τα σκυλια που καταληγουν εκει ειναι αδεσποτα,εγκατελειμενα,τραυματισμενα,αρρωστα,κτλ.Επισης ομως πιστευω οτι σε καταφυγιο μπορεις να βρεις σκυλους της πρωτης κατηγοριας που ανεφερα."Παρ'ολα αυτα το σαβ/κο θα επισκεφτω με τον αδερφο μου καποια καταφυγια ζωων.Μηπως εχετε κανενα καλο να προτεινετε??:)
(καλυτερα να μην ειναι πολυ μακρυα απο τον Νεο Κοσμο)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Για να πω την αληθεια προτιμω να παρω απο ιδιωτη του οποιου γεννησε το σκυλι και επειδη ηδη εχει ο ιδιος αρκετα σκυλια θελει να τους βρει ενα σπιτι χαριζοντας τα.Για τα καταφυγια εχω την αποψη οτι τα σκυλια που καταληγουν εκει ειναι αδεσποτα,εγκατελειμενα,τραυματισμενα,αρρωστα,κτλ.Επισης ομως πιστευω οτι σε καταφυγιο μπορεις να βρεις σκυλους της πρωτης κατηγοριας που ανεφερα."Παρ'ολα αυτα το σαβ/κο θα επισκεφτω με τον αδερφο μου καποια καταφυγια ζωων.Μηπως εχετε κανενα καλο να προτεινετε??:)
O σκυλος του ιδιωτη δε σου εξασφαλιζει υγεια και σωστο χαρακτηρα σιγουρα....
Υπαρχει το fazoo και το ΚΑΖ στα Καλυβια και Μαρκοπουλο αντιστοιχα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Είσαι λάθος και στις δύο αντιλήψεις σου. Και για τα σκυλιά του ιδιώτη και για τα σκυλιά των καταφυγίων. Για τα καταφύγια, από την Δευτέρα κιόλας θα έχεις άλλη γνώμη.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Νομίζω πρέπει να διαβάσεις πολλά πράγματα περί σκύλων και να αναθεωρήσεις λίγο τις απόψεις σου γιατί είσαι πλανεμμένος.
Θα μπορούσα εγώ και οι περισσότεροι εδώ μέσα να επιχειρηματολογούμε ώρες για το πόσο λάθος κάνεις, και γιατί αυτός ο τρόπος σκέψης οδηγεί σε πολλά προβλήματα, αλλά νομίζω πως πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί μέσα εδώ, και αν θες όντως να ενημερωθείς θα κάτσεις να διαβάσεις, δεν χρειάζεται να τα ξαναπώ. Δεν στα λέω με κακία ή ειρωνία, αλλά είναι ένα μεγάααααλο θέμα που τσούζει πολλούς, νομίζω σύντομα θα καταλάβεις τι εννοώ :)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:O :O Σοκαριστικα!
Νομιζα οτι ειχαμε παει ενα βημα μπροστα, ή φιλε μου Giorgiz εσυ εχεις μεινει πισω, σιγουρα πρεπει να πας σε ενα καταφυγιο ;h να ριξεις μια ματια sto fb σε προφιλ φιλοζωικων οργανωσεων η ατομων.. να δεις τι σκυλαροι κυκλοφορουν ως "αδεσποτοι". Και θα εκπλαγεις ποσο δυσκολα θα τον παρεις αν δεν πληρεις ολες τις προυποθεσεις, φυσικα για τον λογο του οτι μπορει ο σκυλος να ξαναβρεθει αδεσποτος ή να μην λαβει την σωστη μεταχειρηση και φροντιδα... και αυτο ονομαζεται φιλοζωια..
Εσυ θα πας να πεις τι ακριβως θες απο ενα σκυλο και γιατι τον θες και υπευθυνες κυριες θα σου δειξουν τους καταληλους σκυλους για σενα.. μη ξεχνας οτι η εμφανιση ενος σκυλου δεν ειναι κριτηριο επιλογης. Ειναι θεμα γουστου.. αυτο δεν ειναι φιλοζωια. :) ;)

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Η εμφανιση ενος σκυλου δεν αποτελει σημαντικο κριτηριο οταν εχεις πλεον δεθει και αγαπησει τον σκυλο.Αποτελει ομως ενα απο τα σημαντικοτερα κριτηρια οταν βλεπεις μια ντουζινα διαφορετικα κουτανια και αυτη ειναι η αληθεια,ας μην γελιομαστε.Εννοειται πως δεν υπαρχουν ασχημοι σκυλοι,αλλα μονο σκυλοι που σου αιριαζουν πιο πολυ.Για παραδειγμα,σε μενα ταιριαζουν οι κοντοτρυχοι και μεσαιου μεγεθους(για να μην παρεξηγουμαστε).Εγω πηρα την αποφαση να μην αγορασω σκυλο εκτροφειου για εναν και μονο λογο.Επειδη πιστευω οτι θα αγαπησω εξισου οποιονδηποε αλλο σκυλο.Τεσπα,μηπως εχει καποιος να μου προτεινει καποια καταφυγια σκυλων,οπως ζητησα και πιο πριν??Υπαρχει στο site καποιο topic που να χαριζονται κουταβια απο ιδιωτη(το θεμα με τον ιδιωτη εχει ξεκαθαρα να κανει με τον καιρο που εχουν μεινει τα κουταβια με την μανα τους.Αυτο εννοω οταν λεω ιδιωτη,γτ το θεωρω πολυ σημαντικο)??????????????

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το πιο σημαντικό είναι ο εκτροφέας να ξέρει τί κάνει. Η υγεία του κουταβιού σου είναι η πιο σημαντική για σένα. Ποιος ιδιώτης θα μπορούσε να σου την εγγυηθεί; Εχει ο ιδιώτης αρκετές γνώσεις κα εμπειρίες όσον αφορά τις γραμμές; Για ποιο λόγο θα εμπιστευόσουν έναν ιδιώτη που απλά "αποφάσισε" να ζευγαρώσει το σκύλο του;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Giorgiz δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο, ότι ο ιδιώτης θα κρατήσει τα κουτάβια όσο χρόνο απαιτείται, με την μάνα τους. Για την ακρίβεια, οι διάφορες ιστορίες που βλέπουν κατά καιρούς, τα φώτα της δημοσιότητας, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Και εκτός αυτού, πρόκειται για μια μη φιλοζωική πράξη. Από κει και πέρα...σου είπε η Αμαλία σε προηγούμενο ποστ για το ΚΑΖ, για το FAZOO και βεβαίως μέσα στο φόρουμ, υπάρχουν αγγελίες με σκυλιά προς υιοθέτηση. Είσαι μόνο ένα κλικ μακριά και από τις τρεις επιλογές. Και αν googlάρεις "φιλοζωικά σωματεία/σύλλογοι" θα σου βγάλει ένα σωρό...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η εμφανιση ενος σκυλου δεν αποτελει σημαντικο κριτηριο οταν εχεις πλεον δεθει και αγαπησει τον σκυλο.Αποτελει ομως ενα απο τα σημαντικοτερα κριτηρια οταν βλεπεις μια ντουζινα διαφορετικα κουτανια και αυτη ειναι η αληθεια,ας μην γελιομαστε.Εννοειται πως δεν υπαρχουν ασχημοι σκυλοι,αλλα μονο σκυλοι που σου αιριαζουν πιο πολυ.Για παραδειγμα,σε μενα ταιριαζουν οι κοντοτρυχοι και μεσαιου μεγεθους(για να μην παρεξηγουμαστε).Εγω πηρα την αποφαση να μην αγορασω σκυλο εκτροφειου για εναν και μονο λογο.Επειδη πιστευω οτι θα αγαπησω εξισου οποιονδηποε αλλο σκυλο.Τεσπα,μηπως εχει καποιος να μου προτεινει καποια καταφυγια σκυλων,οπως ζητησα και πιο πριν??Υπαρχει στο site καποιο topic που να χαριζονται κουταβια απο ιδιωτη(το θεμα με τον ιδιωτη εχει ξεκαθαρα να κανει με τον καιρο που εχουν μεινει τα κουταβια με την μανα τους.Αυτο εννοω οταν λεω ιδιωτη,γτ το θεωρω πολυ σημαντικο)??????????????
Βρε συ giorgiz μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΓΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ. Να σου πω γιατι;
Πραγματικά ελπίζω να το δεις με ευαισθησία όπως εμείς.
Έστω ότι ο ιδιώτης τα αγαπάει τα σκυλάκια του. Εστω ότι τα άφησε με την μάνα τους τον καιρό που πρέπει. Με το να πάρεις σκύλο από γέννα ιδιώτη, συνεχίζεις αυτόν το φαύλο κύκλο, τον κύκλο αυτό που ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τα αδέσποτα για την διαιώνιση κληρονομικών ασθενειών, για θέματα που πολλοί εδώ μέσα παλεύουν. Σώσε μια αθώα ψυχή, και μην γίνεις ο ανθρωπος που στηρίζεται ο κάθε ιδιώτης ότι θα βρει να δώσει τα κουτάβια του, και δεν τον σταματάει από τον να ζευγαρώνει το σκύλο του, γιατί νομίζει πως το έχει ανάγκη ή ότι ο σκύλος ερωτεύτηκε κλπ.
Σου είπε και η kasi δες και στο φόρουμ τις αγγελίες και διάλεξε μια φάτσα. Μην πάρεις από ιδιώτη. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν οι ανεξέλεκτες γέννες από ΙΔΙΩΤΕΣ. Στερούν ένα σπίτι από τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα! Πως αλλιώς να στο πω;;;;;
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Edit: Ατυχήματα συμβαίνουν και τα λάθη είναι ανθρώπινα, και μια γέννα ιδιωτική μπορεί να συμβεί καταλάθος. Αλλά αν όλοι μας πάψουμε να παίρνουμε κουτάβια από ιδιώτες, ίσως, λέω ΙΣΩΣ κάποια μέρα να καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει για τέτοια λάθη και ατυχήματα, και να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.Δεν έχουμε πολλές επιλογές, το θέμα είναι μονόδρομος. Τα καταφύγια ασφυκτιούν, τα αδέσποτα παμπολλα, σώσε ένα γιατί θα το σώσεις πραγματικά!!

Last edited:

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Το πιο σημαντικό είναι ο εκτροφέας να ξέρει τί κάνει. Η υγεία του κουταβιού σου είναι η πιο σημαντική για σένα. Ποιος ιδιώτης θα μπορούσε να σου την εγγυηθεί; Εχει ο ιδιώτης αρκετές γνώσεις κα εμπειρίες όσον αφορά τις γραμμές; Για ποιο λόγο θα εμπιστευόσουν έναν ιδιώτη που απλά "αποφάσισε" να ζευγαρώσει το σκύλο του;
Εχεις απολυτο δικιο.Συμφωνω...Απλα απο καποιες συζητησεις που ειχα στο φορουμ καταλαβα οτι προβλημα υγειας μπορει να σου βγαλει και ενα σκυλι εκτροφειου.Ισως οχι δυσπλασια ή προβληματα με τα ματια αλλα κατι αλλο.Ετσι σκεφτηκα να παρω ενα οποιοδηποτε κουταβι,ουτε απο εκτροφειο ουτε απο πετ σοπ.Εξαλλου,το γλιτωνεις απο το να καταληξει σε καποιο animal shelter ή ακομα και στα χερια καποιου ασυνειδητου.Εξαλλου ο σκυλαρος που βλεπεις στο αβαταρ μου ειναι ο πιο ομορφος,ο πιο εξυπνος,ο πιο πιστος,ο πιο υγιης και ο πιο ταλαντουχος σκυλος που γνωρισα ποτε.Πως τον απεκτησα???Απο εναν γειτονα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Και για να συνεχίσω το σκεπτικό της Sofouli δεν είναι ισχυρό επιχείρημα ότι μείνανε καιρό τα κουτάβια με την μάνα τους! Σαφώς είναι πολύ σημαντικό αλλά μπροστά σε όλα τα άλλα μάλλον ωχρειά σαν επιχείρημα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εχεις απολυτο δικιο.Συμφωνω...Απλα απο καποιες συζητησεις που ειχα στο φορουμ καταλαβα οτι προβλημα υγειας μπορει να σου βγαλει και ενα σκυλι εκτροφειου.Ισως οχι δυσπλασια ή προβληματα με τα ματια αλλα κατι αλλο.Ετσι σκεφτηκα να παρω ενα οποιοδηποτε κουταβι,ουτε απο εκτροφειο ουτε απο πετ σοπ.Εξαλλου,το γλιτωνεις απο το να καταληξει σε καποιο animal shelter ή ακομα και στα χερια καποιου ασυνειδητου.Εξαλλου ο σκυλαρος που βλεπεις στο αβαταρ μου ειναι ο πιο ομορφος,ο πιο εξυπνος,ο πιο πιστος,ο πιο υγιης και ο πιο ταλαντουχος σκυλος που γνωρισα ποτε.Πως τον απεκτησα???Απο εναν γειτονα.
Με την ελπίδα ότι διάβασες το ποστ μου το τελευταίο, όπως και των υπολοίπων,και άλλαξες γνώμη ας απαντήσω εδώ
Μιλάμε για στατιστική ! Ελαχιστοποιήση πιθανοτήτων. Αυτό κάνεις με το να πάρεις εκτροφικό σκύλο, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να εμφανίσει κληρονομική ασθένεια, και προβλήματα χαρακτήρα.
Με το να πάρεις από ιδιώτη είναι σαν την λερναία ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι βγαίνουν 2 κ.ο.κ. Παιρνεις ένα σκυλάκι απο ιδιώτη γεννιούνται δέκα. Και επειδή τα αδέσποτα είναι πολλά ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Άσε που μπορεί να σου εμφανίσει παμπολλα προβλήματα αφού σιγά που ο ιδιώτης θα έχει κανει τις κατάλληλες εξετάσεις υγείας, και σιγά που ο σκύλος είναι κατάλληλος αναπαραγωγής.

Δεν γλυτώνεις τίποτα πως αλλιώς να το πω; Τουλάχιστον αυτό του ιδιώτη έχει πιθανότητες να πέσει και σε καλά χέρια. Ενώ αυτό του καταφυγίου είναι εκεί και σε περιμένει ήδη. Και αφενός ήδη έχει καταλήξει σε καταφύγιο, αφετερου μπορεί ήδη να είχε πέσει σε χέρια ασυνε.ιδητου.
Μα τι λογική είναι αυτή να μην καταλήξει σε καταφύγιο;;; Αφού υπάρχουν ήδη πολλά εκεί, κάνε κάτι γι αυτά.
Και τι νομίζεις ότι είναι το καταφύγιο; Δαφνί;;;;; :(

Τσάμπα γράφω ρε παιδιά;;;;

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Βρε συ giorgiz μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΓΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ. Να σου πω γιατι;
Πραγματικά ελπίζω να το δεις με ευαισθησία όπως εμείς.
Έστω ότι ο ιδιώτης τα αγαπάει τα σκυλάκια του. Εστω ότι τα άφησε με την μάνα τους τον καιρό που πρέπει. Με το να πάρεις σκύλο από γέννα ιδιώτη, συνεχίζεις αυτόν το φαύλο κύκλο, τον κύκλο αυτό που ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τα αδέσποτα για την διαιώνιση κληρονομικών ασθενειών, για θέματα που πολλοί εδώ μέσα παλεύουν. Σώσε μια αθώα ψυχή, και μην γίνεις ο ανθρωπος που στηρίζεται ο κάθε ιδιώτης ότι θα βρει να δώσει τα κουτάβια του, και δεν τον σταματάει από τον να ζευγαρώνει το σκύλο του, γιατί νομίζει πως το έχει ανάγκη ή ότι ο σκύλος ερωτεύτηκε κλπ.
Σου είπε και η kasi δες και στο φόρουμ τις αγγελίες και διάλεξε μια φάτσα. Μην πάρεις από ιδιώτη. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν οι ανεξέλεκτες γέννες από ΙΔΙΩΤΕΣ. Στερούν ένα σπίτι από τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα! Πως αλλιώς να στο πω;;;;;
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Edit: Ατυχήματα συμβαίνουν και τα λάθη είναι ανθρώπινα, και μια γέννα ιδιωτική μπορεί να συμβεί καταλάθος. Αλλά αν όλοι μας πάψουμε να παίρνουμε κουτάβια από ιδιώτες, ίσως, λέω ΙΣΩΣ κάποια μέρα να καταλάβουν ότι δεν τους παίρνει για τέτοια λάθη και ατυχήματα, και να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.Δεν έχουμε πολλές επιλογές, το θέμα είναι μονόδρομος. Τα καταφύγια ασφυκτιούν, τα αδέσποτα παμπολλα, σώσε ένα γιατί θα το σώσεις πραγματικά!!
Kαταλαβαινω απολυτα τι εννοεις .Επειδη θα παρω σκυλι απο μια ηδη "λαθος" γεννα απο σκυλο ιδιωτη,πρακτικα,δεν θα διαιωνισω κατι αλλα θα εμποδισω την πιθανη ασχημη καταληξη των κουταβιων μιας τετοιες γεννας.Αντιλαμβανομαι οτι σκεφτεσαι πως ετσι θα "δωσω θαρρος" στους
ιδιωτες να επιτρεπουν τις γεννες καθως θα σκεφτονται οτι θα βρεθουν αρκετοι σαν εμενα που θα τους απαλλαξουν απο τα κουταβια αλλα ΦΟΒΑΜΑΙ.Δεν θελω του κουταβι που θα εχω για αλλα 13 χρονια να εχει μεγαλωσει μακρυα απο την μανα του,να εχει πεταχτει στα σκουπιδια,να εχει χτυπηθει απο ανθρωπους και στην συνεχεια να εχει μεγαλωσει μαζι με αλλα σκυλια σε καποιο καταφυγιο οπου μπορει να υιοθετησει ασχημη συμπεριφορα και εχει ενα πολυ ακαταλληλο σταδιο κοινωνικοποιησης.Εννοειται πως εχω υπερβολικη ορεξη να ασχοληθω με τον σκυλο,αλλα αυτες ειναι καποιες καταστασεις που δεν θα ξεχαστουν ποτε και θα τον σημαδεψουν ,οση αγαπη και στοργη του δειξω.Δεν περιφρονω ουτε αδιαφορω για ενα τετοιο κουταβι.Μπορω να ασχοληθω μαζι του εθελοντικα το σαβ/κο στο καταφυγιο,να το παω μια βολτα,καποια παιχνιδια ισως...Δεν θα ηθελα ομως να παρω ενα κουταβι που εχει περασει τοσα.ΕΙΜΑΙ φιλοζωος.ΛΑΤΡΕΥΩ τους σκυλους.Ξερω οτι ισως ειμαι λαθος σε πολλα(ή και σε ολα)απο αυτα που λεω και οτι ισως σε εξοργιζει ο τροπος που σκεφτομαι,αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.Δεν θα αρνηθω να παρω ενα κουταβι απο καταφυγιο,αλλα θα προσπαθησω αρχικα να βρω απο ιδιωτη.Αν δεν μπορεσω,τοτε σιγουρα απο καταφυγιο.Παντως προτου προβω σε καποια κινηση θα εχω σιγουρα επισκεφτει 2 ή περισσοτερα καταφυγια σκυλων.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το σκεπτικό σου με τον "ιδιώτη" είναι εντελώς λάθος! Όπως έχει πει και η Dr Zhivago είναι "εκτροφείς κακής ποιότητας" sorry αν δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια σου Στέλλα... Είναι τόσο σημαντικό να έχει μείνει το κουτάβι με τη μάνα του σε σύγκριση με όσα αναφέρθηκαν??? Ναι συμφωνώ μπορεί ένας σκύλος απο καταφύγιο να έχει περάσει τα μύρια όσα αλλά απο την εμπειρία μου πλέον και των συμφουρμιτών μας τις περισσότερες φορές πάνε όλα καλά! Καλύτερα πάντως απο puppy mill η αμφιβόλου εκτροφής! Ξανασκέψου το! Δίνεις την δυνατότητα στον ασυνείδητο να το ξανακάνει!!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν τα σκυλιά από καταφύγιο δεν σημαίνει ντε και καλά ότι έχουν πάθει όλα αυτά που λες! Μπορεί απλά κάποιος να το παράτησε.
Η πρώτη μου σκύλα ζούσε μέχρι τα 3,5 σε ενα χωράφι στο πουθενά με 3 μαντρόσκυλα που την αγρίευαν και της είχαν επιτεθεί και είχε φάει πολύ ξύλο από ανθρωπο. Απίστευτο σκυλί και ποτέ δεν εμφάνισε προβληματική συμπεριφορά, από την στιγμή που ξεπέρασε την φοβία με τους ανθρώπους (μέσα σε 1 μήνα δλδ)
.Επειδη θα παρω σκυλι απο μια ηδη "λαθος" γεννα απο σκυλο ιδιωτη,πρακτικα,δεν θα διαιωνισω κατι αλλα θα εμποδισω την πιθανη ασχημη καταληξη των κουταβιων μιας τετοιες γεννας.
Ρε παιδί μου δεν καταλαβαίνεις!! Πρακτικά διαιωνίζεις όλα αυτά που συνεισφέρουν στο να βασανίζονται σκυλιά και να βρίσκονται στο δρόμο. Και όχι δεν είσαι φιλοζωος αν σκέφτεσαι έτσι. Δεν θέλω να χάσω την ψυχραιμία μου αλλά δεν καταλαβαίνεις τι σου λεμε;;;
Δηλαδή τι θα κάνεις αν ο σκύλος από ιδιωτη σου βγει προβληματικός φοβικός επιθετικος κλπ τι θα κάνεις;;;
Νομίζω πως δεν πρέπει να πάρεις καθόλου σκύλο αφού σκέφτεσαι έτσι (την έχασα την ψυχραιμία τελικά)
Τουλάχτιστον εδώ μέσα μόνο κράξιμο θα ακούσεις αφού επιμένεις για γέννα ιδιώτη, συγνώμη κιόλας αλλά τα λέμε τα χιλιολέμε και μετα άντε να αποδείξεις ότι ο σκύλος δεν είναι γαιδαρος!!

Λοιπόν μετά από μερικές βαθιές ανάσες και μια επαναληπτική αναάγνωση του ποστ σου, και επειδή φαίνεσαι καλό παιδί, θα σου πω ένα τελευταίο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στο απειροελάχιστο ότι ο σκύλος από γέννα ιδιώτη θα είναι καλύτερος από σκύλο από καταφύγιο. Δεν γλυτώνεις κάτι απλά κάνεις κάτι κακό και καθόλου κυνοφιλικό. Μην το κάνεις. Και μην αγχώνεσαι δεν είναι ανθρωπος ο σκύλος να έχει παιδικά τραύματα και να βγει ζάντας (πάλι δεν κρατήθηκα). Αν θελουν τα παιδιά που έχουν σκύλους από καταφύγια να μας πουν εμεπιρίες και θα δεις ότι κάνεις λάθος! ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Η απόφασή σου είναι εγκληματική χωρίς ελαφρυντικά, μιας και είναι και συνειδητή. Δεν είσαι φιλόζωος. Θα ήθελες να είσαι. Σε μια άλλη ζωή ίσως. Για ποιόν λόγο θα επισκεφθείς καταφύγια, αφού έχεις πάρει την απόφασή σου; Χάσιμο χρόνου είναι. Οχι για σένα. Για τους ανθρώπους εκεί. Τα σκυλιά εκεί, δεν είναι καθόλου για λύπηση όπως νομίζεις. Απεναντίας. Εγώ έχω δύο σκυλιά από τον δρόμο. Ενα κακοποιημένο και ένα ενήλικο όταν το βρήκα. Είναι και τα δύο ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς. Καλή τύχη με το κουτάβι από ιδιώτη. Θα σου χρειαστεί.

Giorgiz

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
63
0
33
Αθηνα,Νεος Κοσμος
Καταρχήν τα σκυλιά από καταφύγιο δεν σημαίνει ντε και καλά ότι έχουν πάθει όλα αυτά που λες! Μπορεί απλά κάποιος να το παράτησε.
Η πρώτη μου σκύλα ζούσε μέχρι τα 3,5 σε ενα χωράφι στο πουθενά με 3 μαντρόσκυλα που την αγρίευαν και της είχαν επιτεθεί και είχε φάει πολύ ξύλο από ανθρωπο. Απίστευτο σκυλί και ποτέ δεν εμφάνισε προβληματική συμπεριφορά, από την στιγμή που ξεπέρασε την φοβία με τους ανθρώπους (μέσα σε 1 μήνα δλδ)
Ρε παιδί μου δεν καταλαβαίνεις!! Πρακτικά διαιωνίζεις όλα αυτά που συνεισφέρουν στο να βασανίζονται σκυλιά και να βρίσκονται στο δρόμο. Και όχι δεν είσαι φιλοζωος αν σκέφτεσαι έτσι. Δεν θέλω να χάσω την ψυχραιμία μου αλλά δεν καταλαβαίνεις τι σου λεμε;;;
Δηλαδή τι θα κάνεις αν ο σκύλος από ιδιωτη σου βγει προβληματικός φοβικός επιθετικος κλπ τι θα κάνεις;;;
Νομίζω πως δεν πρέπει να πάρεις καθόλου σκύλο αφού σκέφτεσαι έτσι (την έχασα την ψυχραιμία τελικά)
Τουλάχτιστον εδώ μέσα μόνο κράξιμο θα ακούσεις αφού επιμένεις για γέννα ιδιώτη, συγνώμη κιόλας αλλά τα λέμε τα χιλιολέμε και μετα άντε να αποδείξεις ότι ο σκύλος δεν είναι γαιδαρος!!

Λοιπόν μετά από μερικές βαθιές ανάσες και μια επαναληπτική αναάγνωση του ποστ σου, και επειδή φαίνεσαι καλό παιδί, θα σου πω ένα τελευταίο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στο απειροελάχιστο ότι ο σκύλος από γέννα ιδιώτη θα είναι καλύτερος από σκύλο από καταφύγιο. Δεν γλυτώνεις κάτι απλά κάνεις κάτι κακό και καθόλου κυνοφιλικό. Μην το κάνεις. Και μην αγχώνεσαι δεν είναι ανθρωπος ο σκύλος να έχει παιδικά τραύματα και να βγει ζάντας (πάλι δεν κρατήθηκα). Αν θελουν τα παιδιά που έχουν σκύλους από καταφύγια να μας πουν εμεπιρίες και θα δεις ότι κάνεις λάθος! ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ!
Δεν προσπαθω να γλιτωσω κατι,προσπαθω να μειωσω τις πιθανοτητες για τον σκυλο που θα αποκτησω να εχει υποστει κατι απο οσο προειπα.Πιστευω οτι ειμαι εξισου(αν οχι πιο πολυ) φιλοζωος με οποιονδηποτε εδω μεσα,συμπεριλαμβανομενου και εσου.Δεν μπορεις να ξερεις τι θυσιες μπορει να εχω κανει για τα ζωα μεχρι τωρα,στις λιγες ευκαιριες που μου εχουν δωθει.Για το αν ειμαι αξιος να εχω ενα σκυλο δεν θα ακουσω ουτε εσενα
ουτε καποιον αλλο.Θα κανω αυτο που εγω θεωρω σωστο.Εδω απευθυνθηκα για να ακουσω μονο καποιος διαφορετικες προτασεις.Εγω τουλαχιστον ειμαι διαλλακτικος.Σου εδειξα οτι καταλαβαινω αυτα που θες να μου πεις(γτ μονο χαζος δεν ειμαι) και σου απαντησα γι'αυτα που πιστευω εγω με ολο το σεβασμο που διαθετω(και διαθετω παρα πολυ,κυριως για ατομα που δεν γνωριζω).Μακαρι να το εχεις ψαξει και εσυ τοσο οσο το εχω ψαξει εγω πριν παρεις σκυλο.Δεχομαι να μου πεις αυτα που πστευεις αλλα δεν δεχομαι να προσπαθησεις να με πεισεις.Εχω κριση...Δεν γινεται να τους πεισεις ολους,ιδιαιτερα αν αλλος εχει καποια εξισου σωστα επιχειρηματα.Μπορεις να μου προτεινεις οτι θες οπως μπορω και εγω να κανω το ιδιο.Αυτος ειναι ο λειτουργικος σκοπος του φορουμ.Και να ξερεις οτι δεν εισαι η μονη που χανει την ψυχραιμια της.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ε οχι και απο puppy mill.Εισαι υπερβολικη...Αυτη ειναι η βασικη αρχη του φορουμ!!!Εκτος αν κανω λαθος και σε αυτο...
Δεν είμαι καθόλου υπερβολική κακής ποιότητας εκτροφή το ένα εγκληματικά κακή το άλλο... το μη χείρον βέλτιστον??? Δεν υπάρχει καμία γραμμή στο forum υπάρχουν απλά απόψεις!!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161