Αιμοραγική κολίτιδα

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Πόσο κεφίρ σου έδωσε που της δίνεις ενα μήνα (οκ σκάρτο αλλά εκει κοντά) και θα της επιστρέψεις κιόλας???? Δεν έχει ημερομηνία λήξης?

Πάντως και εγώ κεφίρ δίνω στο μούσι και τρελαίνεται!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Της δινω σχεδον καθε μερα περιπου 100ml. Ξεκινησα δειλα δειλα μηπως και την πειραξει με πολυ λιγο (περιπου 1 κ.σ.) αλλα αφου ειδα οτι ολα καλα το χω παει στα 100ml. Παραγω περιπου 500ml την μερα. Το υπολοιπο το πινω εγω.

Οχι μονο δεν εχει ημερομηνια ληξης, αλλα αναπτυσσεται κιολας. Η Μυρτω μου ειχε δωσει περιπου μια κουταλια της σουπας και μεσα σε 3 βδομαδες εχει γινει το 2πλασιο. Να διαβασε εδω.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Nα μην το πετάω δηλαδή όταν φτάνει το κεφίρ του εμπορίου την ημερομηνία λήξης του (γιατί για να καταλάβω αν χάλασε δεν παίζει, είναι ήδη ξινισμένο)?? Αν και δυο φορές μου φτασε σε φάση να πιάσει ημερομηνία λήξης και είχε μείνει ελάχιστο. Κι ο δικός μου ο μούργος πίνει λίγο για πρωινό και του αρέσει τρελά!

Χαράς το κουράγιο σου που το πίνεις πάντως. Προσπάθησα κι εγώ αλλά δεν την πάλεψα με την ξινογαλατίλα..

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ο φίλος - μέλος - εκτροφέας τα πουλάει δλδ ?
Ο φίλος - μέλος - εκτροφέας, μάλλον τα αγοράζει από αυτόν που τα πουλάει...
Αυτό ακριβώς :) Μέσα στη βδομάδα θα μάθω όνομα προμηθευτή και θα σας πω.

Με αυτά και με αυτά ....έχουμε άλογα στα κρέατα :p
Έτσι είναι η ζωή.

(Τέλος τα Offtopic)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Nα μην το πετάω δηλαδή όταν φτάνει το κεφίρ του εμπορίου την ημερομηνία λήξης του - γιατί για να καταλάβω αν χάλασε δεν παίζει, είναι ήδη ξινισμένο?? Αν και δυο φορές μου φτασε σε φάση να πιάσει ημερομηνία λήξης και είχε μείνει ελάχιστο. Κι ο δικός μου ο μούργος πίνει λίγο για πρωινό και του αρέσει τρελά!

Χαράς το κουράγιο σου που το πίνεις πάντως. Προσπάθησα κι εγώ αλλά δεν την πάλεψα με την ξινογαλατίλα..
Ωπα! Εγω δεν αναφερομαι στου εμποριου (το οποιο κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κεφιρ, διοτι μετα τη ζημωση που του κανουν, το παστεριωνουν με αποτελεσμα να χαθουν ολα τα επιπλεον συστατικα και ουσιαστικα να πινεις γιαουρτι). Εγω μιλαω για τους μυκητες κεφιρ. Εχω παραθεσει link στο ποστ #46 που τα γραφει ολα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Nα μην το πετάω δηλαδή όταν φτάνει το κεφίρ του εμπορίου την ημερομηνία λήξης του - γιατί για να καταλάβω αν χάλασε δεν παίζει, είναι ήδη ξινισμένο?? Αν και δυο φορές μου φτασε σε φάση να πιάσει ημερομηνία λήξης και είχε μείνει ελάχιστο. Κι ο δικός μου ο μούργος πίνει λίγο για πρωινό και του αρέσει τρελά!

Άλλο του εμπορίου άλλο το ο μύκητας. Αν διατηρηθεί αωστά χωρίς να έρθει σε επαφή με μέταλο και ακολουθώντας την διαδικασία δεν χαλάει, μεγαλώνει και το μοιράζεις κιόλας στους φίλους σου. Του εμπορίου όταν λήγει απλά το πετάς.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Τον μύκητα μπορείς να τον προμηθευτείς σε κατάστημα βιολογικών προιόντων?

Πόσο δύσκολη η παραγωγή του? Επίσης πρεπει να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο ή γίδιο γάλα?
Ξέρω οτι το γελαδινό δεν είναι και οτι καλύτερο...

(σορρυ για το οφ... )

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Και αγελαδινό και κατσικίσιο και πρόβειο.
Δεν έχω βρει ποτέ σε κατάστημα αλλά δεν έχω ψάξει κιόλας. Μπορώ να σου φέρω αν θέλεις.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω εμπόριο απλά η φίλη μου ζευγάρωσε τον μύκητα της και δεν μπορεί να κρατήσει όλα τα μυκητάκια. :p

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Τέλεια!!!!!

Αν μπορείς θα το εκτιμούσα! Και να μου εξηγήσεις και τη διαδικασία γιατί είμαι λίγο ασχετήδου σε κάτι τέτοια! :)

ο μικρός είναι καλύτερα? πως πάτε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Έγινε καλά το ούφο ίσα η αντιβίωση που θα πάρει 6 μερες..(

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Αα τώρα το πιασα θενξ. Ναι τώρα είδα και το λινκ lovey. Έχει τη διαδικασία στο λινκ Αλίκη.

Ναι πώς πάει το αγόρι?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Και αγελαδινό και κατσικίσιο και πρόβειο.
Δεν έχω βρει ποτέ σε κατάστημα αλλά δεν έχω ψάξει κιόλας. Μπορώ να σου φέρω αν θέλεις.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν κάνω εμπόριο απλά η φίλη μου ζευγάρωσε τον μύκητα της και δεν μπορεί να κρατήσει όλα τα μυκητάκια. :p
Λεμε οχι στο παρανομο ζευγαρωμα μηκυτων κεφιρ. Μονο σε σοβαρους εκτροφεις απευθυνομαστε. :p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Λεμε οχι στο παρανομο ζευγαρωμα μηκυτων κεφιρ. Μονο σε σοβαρους εκτροφεις απευθυνομαστε. :p
Και δεν παίρνουμε από σουπερ-μαρκετ-πετ-σοπς που έχουν κεφιρ αμφιβόλου προέλευσης από kefir mills της Μολδαβίας

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ναι αλλά αυτό δεν είναι και λίγο byb παραγωγή? :p

(πλάκα πλάκα αυτό το οφ μπορεί να συνεχιστεί άνετα)

Σημασία εχει kyveli οτι είναι καλύτερα! Θα σου έλεγα τώρα με την αντιβίωση να του δίνεις και λίγο κεφιρ... :p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
IRB
(in refrigerator breeding)

βέβαια αν έχεις εξετάσει το μύκητα για κληρονομικές ασθένειες, τον έχεις πάει και σε μερικές εκθέσεις και τον έχουν κρίνει τρεις μυκητολόγοι, και έχεις και τα χαρτιά του...αλλάζει το πράμα

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
κοιτα να δεις!
και γω κεφιροεκτροφέας είμαι
έχω ένα πολύ καλό ζευγάρι στην κατάψυξη στην έλλάδα (σουπερ το ξινόγαλο σούπερ)

αγαπητή κυβέλη, περα απο την πλάκα να το δοκιμάσεις στον βασιλιά

Last edited: