Αμπουλα effipro

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Χρεισιμοποιουσα αμπουλα φροντλαιν και ο γιατρος αυτη τη φορα μου εδωσε αυτη effipro ειναι της virbac την ξερει κανενας .ειναι ιδια με τη φροντλαιν μου ειπανε .

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Την χρησιμοποιησα μια φορα αλλα με εκνευρισε διοτι δεν τελειωνε. Εχει παρα πολυ υγρο μεσα. Κατα τ'αλλα και εγω εχω ακουσει οτι ειναι ιδια με την frontline. Απλα διαφερουν στην τιμη! ;)

Εγω συνεχιζω την frontline απλα την αγοαραζω απέξω διοτι μου ρχεται πιο φτηνη! Εδω το εχουνε παραξηλωσει.

• Like
Reactions: marytherion

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γράφω εδώ για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα :)
Χρησιμοποιούσα σπρευ συνήθως φροντλάιν, και επειδή διάβασα πολλά για τα spot on, είπα να πάρω να έχω για την επόμενη φορά.
Μου φάνηκε πιο εύκολο στην εφαρμογή.Πήρα το effiprο γιατί δεν είχε φροντλαιν, και ο κύριος στο πετ σοπ που το πήρα μου είπε πως αν για κάποιο λόγο καταφέρει το σκυλί και το γλύψει, θα βγάλει αφρούς από το στόμα αλλά να μην ανυσηχήσω, δεν θα πάθει τίποτα!
:confused::confused::confused:
Τι παίζει ξέρει κανείς;;;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οι αμπουλες μπαινουν στα σημεια που δεν μπορει να γλειφτει ο σκυλος και να παθει το οτιδηποτε κακο!

Γι αυτο το λογο τις τοποθετουμε σε ολη την ραχη!Ξεκιναμε απο το κεφαλι και καταληγουμε στην βαση της ουρας!

Εμποτιζουμε σε ολη την ραχη ανα 3-4 εκατοστα περιπου!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οι αμπουλες μπαινουν στα σημεια που δεν μπορει να γλειφτει ο σκυλος και να παθει το οτιδηποτε κακο!

Γι αυτο το λογο τις τοποθετουμε σε ολη την ραχη!Ξεκιναμε απο το κεφαλι και καταληγουμε στην βαση της ουρας!

To ξέρω, μπήκα στο ίντερνετ και έψαξα οδηγίες. Ο πετ σοπάς μου είπε να το βάλω από τον αυχένα μέχρι το ακροωμιαίο.
Εμένα μπορεί να γλύψει την πλάτη της όμως. Όταν της βάλω θα της βάλω μέχρι εκεί που δεν μπορεί να γλύψει, γιατί φοβάμαι.
Πάντως μου φαίνονται πιο εύχρηστα τα spot on.
Εγώ εκεί που έμεινα κόκκαλο είναι αυτό με τους αφρούς από το στόμα!Πως γίνεται να βγάλει αφρούς αλλά να μην ανυσηχήσω;;;
Ισχύει;;

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Εγώ εκεί που έμεινα κόκκαλο είναι αυτό με τους αφρούς από το στόμα!Πως γίνεται να βγάλει αφρούς αλλά να μην ανυσηχήσω;;;
Ισχύει;;
Βγαζουν αφρους απο μια πολυ πικρη γευση που δεν την αντεχουν και μαζευεται το σαλιο. Π.χ εδεινα βιταμηνες σε σταγονες απευθειας στο στομα στη γατα μου και εβγαζε "μπουρμπουλυθρες" .
Βαλτης την αμπουλα αλλα κρατα την κιωλας για κανα μισαωρο να μην τριφτει πουθενα και ακομα χειροτερα να μην γλυφτει.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Βγαζουν αφρους απο μια πολυ πικρη γευση που δεν την αντεχουν και μαζευεται το σαλιο.
Καλά που το είπες τώρα αυτό γιατί δεν το ήξερα. Φαντάσου να έδινα τίποτα στο Σπούκυ και να άρχιζε να βγάζει αφρούς... :eek:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κοριτσια βαλτε την αμπουλα και αφηστε το σκυλι στην ησυχια του!

Δεν θα κανει τιποτα!Μην στεναχωριεστε!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οταν βγαινει ενα καινουριο φαρμακο/συστατικο φαρμακου, η εταιρια που το εχει βγαλει, εχει για καπιοα χρονια το "προνομιο" και μονοπολιο.
Αργοτερα, οταη περναει αυτη η χρονικη περιοδος, μπορουν και αλλοι να παραγουν αλλο σκευασμα με το συστατικο αυτο!

Ετσι εγινε με το Effipro. Εληξε το "προνομιο" για το Fipronil, που ηταν δραστικη ουσια του και ετσι εβγαλαν και το Effipro!
Ιδιο συστατικο με Frontline= χαμηλορερη τιμη!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com

Αυτό ισχύει για τα σκυλιά >25 κιλών, κάτω των 25 σε ενα σημείο

< 25kg

1..jpg

25-50kg
2..jpg

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αυτό ισχύει για τα σκυλιά >25 κιλών, κάτω των 25 σε ενα σημείο
Ουπς !!! :confused::confused:

γιατί ο γιατρός από την πρώτη φορά μου είπε να ξεκινάω από το σβέρκο και ανά 5 εκατοστά περίπου να καταλήγω μέχρι τους γοφούς (όχι κοντά στην ουρά...).
Και ο δικός μου είναι 7,5 κιλά.

Επιπλέον το υγρό της αμπούλας είναι αρκετό θα έλεγα για να μπει σε ένα σημείο. Το βάζω σε 3-4 σημεία και δεν λέει να τελειώσει.

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Επιπλέον το υγρό της αμπούλας είναι αρκετό θα έλεγα για να μπει σε ένα σημείο. Το βάζω σε 3-4 σημεία και δεν λέει να τελειώσει.
Αυτο ακρηβως θα ελεγα και εγω..!
Το υγρο ειναι αρκετο ως που να παθει κανα εγκαυμα το σκυλακι.. Εχουν κανει τοσο δυνατες τις αμπουλες και κρατανε ενα μηνα και, που ειναι επικυνδινο να βαλεις ολοκληρη αμπουλα σε ενα σημειο σε σκυλακι μικροσωμης φυλης...
Ασε που ειδικα τα δικα μας εχουν πολυ ευαισθητο δερματακι...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ειδικά αυτό με το έγκαυμα, παραλίγο να τρέχω στον γιατρό πριν κανα μήνα...
Στα σημεία που είχα βάλει την αμπούλα, το δέρμα εσωτερικά ήταν πιο σκούρο σαν να είχε χτυπήσει και είχε κάνει μελανιά. Όταν δε το έτριψα λίγο με το χέρι μου δεν πόνεσε ο Σπούκυ, αλλά ένοιωσα σαν να έφευγε από το δέρμα μια "μουτζουρίτσα".

Το κακό είναι ότι δεν το είδα αμέσως με τόση γούνα! το πρόσεξα όταν τον έκανα μπάνιο και είχε βραχεί η γούνα, και σε εκείνο το σημείο σχηματίστηκε με το νερό κάτι σαν χωρίστρα.
Έφυγε σιγά-σιγά το σημάδι, αλλά από Δευτέρα που θα πάμε στο γιατρό για το χαπάκι του, θα τον ρωτήσω.
Εσύ ποια αμπούλα βάζεις?
Εγώ χρησιμοποιώ αυτήν: View attachment 11444

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Ωραιο σκυλουνι στην συσκευασια!:p
Εγω χρεισημοποιω το Frontline σπρει και δεν βγαινουμε για βολτα 2 ωρες πριν βραδιασει και 2 ωρες μετα, περιπου 18.00 με 22.00 για την σκνιπα. Φοβαμαι τις αμπουλες, ακομα ειναι μικρη....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Το σκυλούνι στη συσκευασία είναι γουέστι.
Κι' εγώ χρησιμοποιούσα το σπρέϊ φροντλάϊν στην αρχή. Με την ενηλικίωση όμως, στους 12 μήνες, ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε αμπούλες.
Είμαι ευχαριστημένη, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα, και του κάνω και κάθε εξάμηνο προληπτικά εξέταση για καλαζάρ.
Και γλύτωσα και από το σπρέϊ, γιατί μόλις το έβλεπε τον έπιανε πανικός. Μας έμεινε η σιτρονέλα, για την οποία δίνουμε μάχη.
Όλη η φασαρία είναι στο να μην τον ψεκάσω.
Στο τέλος βρήκα το κόλπο. Ψεκάζω στο χέρι μου και μετά τον πασαλείβω.

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
το καταλαβα οτι ειναι ουεστι για αυτο το ειπα κιολας...:p
Να και εμεις που ειμαστε ακομα μικροι ουτε που το σκεφτομαι για την αμπουλα!
Και εμεις εχουμε κανονισει για τον νοεμβρη τις πρωτες μας εξετασεις απ'ολα!
Εγω το φροντλαιν το βαζω σαν αμπουλα,ψεκαζω το δερμα σηκωνοντας τις τριχουλες στη ραχι στη μασχαλη και στην κυλια...

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.304
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L