Αναμονη για Miniature Pinscher!!!!

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Ιστορια ονοματος:

Το Belle το σκεφτηκα βλεποντας το Once Upon A Time, μια αμερικανικη σειρα (απ΄τις αγαπημενες μου) με τους ηρωες των παραμυθιων. Η Πενταμορφη (Belle) λοιπον ειναι (μαλλον) ο αγαπημενος μου χαρακτηρας απο την σειρα και απο τις πριγκιπησσες της Disney και σκεφτηκα, γιατι οχι; Το Pretty το ειχα σκεφτει πριν καν δω το κουταβι, αλλα όταν την ειδα λεω.... ε, δεν παει και τοσο... Γιατι το καφε ειναι πολυ γλυκο χρωμα, και το Belle ειναι πολυ γλυκο ονομα... Και όταν ζητησα απο την εκτροφεα να την φωναζει με το ονομα της για να το συνηθίσει, μου ειπε αν θελω να την ονομασει στο pedigree Annabelle για να ταιριαζει, μιας και ειναι η πρωτη γεννα της μαμας και το ονομα πρεπει να αρχιζει απο Α. Η αλλη επιλογη ηταν Arizona (απο την χαρακτηρα του Grey's Anatomy για οποιους γνωριζουν.) Το Grey's ειναι η αγαπημενη μου σειρα, και απ΄οτι φαινεται και της Ναταλιας (η εκτροφεας). ;) Αλλα και οι δυο συμφωνισαμε οτι το Annabelle της ταιριαζει πιο πολυ!:cool:
Πανέμορφο όνομα για μια πανέμορφη σταλίτσα!!!Τα κλειστά ματάκια με τρελαίνουν...Με το καλό να την δεχτείς και πάλι την Πεντάμορφη σου!

(offtopic: Παρακολουθούμε τις ίδιες σειρές)

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Κλεισαμε μια βδομαδα!!!!!! Αντε, αλλες 7....

Να ο αδερφος....

1507571_10203125609883889_2129069673_n.jpg

Η δικια μου λεει ειναι πολυ ενεργητικη και εχει σχεδον διπλασιασει το μεγεθος της. Και προσπαθει να γαυγισει και κανει κατι περιεργους ηχους :rolleyes:.... καλα, ολα τα κουταβια το κανουν αυτο!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Απο οτι βλεπω εχεις κολλησει ασχημα :) Για να κανω πικαντικη τη συζητηση θα παιξω απο περιεργεια το ρολο του συνηγορου του διαβόλου *demonio*. Πες μας τι σε τραβηξε στη συγκεκριμενη φυλη. Στο δικο μου (και μαλλον οχι μονο) ματι ομορφοφατσες δεν τα λες με την καμία :) Απο χαρακτήρα, well , δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα.. τι το συγκλονιστικο εχουν λοιπον ; Βλεπεις ποσο κομψός είμαι στις εκφρασεις , ναι; Για να μη στραβωσεις γίνεται και για να βεβαιωθεις για τη φιλικη διάθεση του συνηγόρου :)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ghost μάλλον ποστάρες σε λάθος θέμα. :cool:

Δε θα απαντήσω γιατί η ερώτηση είναι καθαρά προσωπική οπότε και η demi πρέπει να το κάνει.
Όμως όχι και να λέει ότι δεν είναι ομορφόφατσες κάποιος που έχει pug!!! Ε? Ε! *demonio*

Η demi στην κατάσταση που είναι και με τον σκύλαρο που περιμένει *agapoylas* αποκλείεται να στραβώσει!!!
Άλλο αν περίμενε κανένα στρυφνό σκύλο, πχ.. ακίτα!! :picaron:

Και τώρα, μεταξύ μας, αν έκανες την ερώτηση για σχεδόν οποιαδήποτε άλλη φυλή θα το θεωρούσα πολύ ωραίο ποστ! Τώρα... :-\"

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
χαχαχα ωραια το εθεσες :) Θελεις να πεις κατι για το παγκάκι μου. Μηπως οτι δεν εχει την ωραιοτερη φατσουλα εβερ? ναι, τωρα η αληθεια ειναι οτι με κολλησες στον τοιχο :-( ακρως υποκειμενικο οντως το θεμα ομορφια.. στο χαρακτηρα παντως μη μου πεις οτι ειναι αγγελουδια (τα παγκ ειναι-στο υπογραφω) γιατι θα με στειλεις ;-)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Κοίταξε καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση σου γιατί με πίνσερ αναγνωρίζω ότι είμαι σε θέση υπεροχής σε όλα τα επίπεδα! ;)

στο χαρακτηρα παντως μη μου πεις οτι ειναι αγγελουδια (τα παγκ ειναι-στο υπογραφω) γιατι θα με στειλεις :wink:
Δε αμφιβάλλω ότι τα παγκ είναι αγγελούδια, άλλωστε δε σχολίασα το χαρακτήρα των παγκ. :wink:
Στην ουσία δε θέλω να απαντήσω για το χαρακτήρα τώρα και να προκαταβάλλω τη demi επιφυλάσσομαι όμως να το κάνω μετά.
Σε προειδοποιώ όμως από τώρα να ετοιμάζεσαι για... αποστολη :mail:!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
xaxa, ετσι, mission αλλα τι mission ? mission impossible :)
Αγαπητέ μου Ghost γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος! ;)

Κατερινααααα εγραψες :ρρρ εχεχεχεχε
Υ.Γ τι κανετε εσεις; Ολα καλα;
Νατάσα μου είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δέκατρεις! :D
ΥΓ: Όλα καλά! :)

demi_truli

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2012
366
211
Αθήνα, Βύρωνας
www.facebook.com
Λοιπον....

Να ξεκαθαρίσω ότι στην αρχή έψαχνα για μεγαλόσωμο, και συγκεκριμένα ντόπερμαν. Μα τα μεγαλοσωμα σκυλιά χρειάζονται χώρο βρε παιδάκι μου! Και δεν λέω ότι δεν μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα, αλλά ένα μικρόσωμο σήγουρα θα προσαρμοζόταν πολύ πιο εύκολα. Και για πρώτο σκυλί θα ήθελα κάποιο που (σωματικά) θα μπορούσα να ¨κουμαντάρω¨ πιο εύκολα (στη βόλτα π.χ.). Ακόμα τα μικρόσωμα είναι πολυ πιο εύκολα στη μεταφορά και στο θέμα των οικονομικών, από την άποψη της μικρής κατανάλωσης τροφής κ.τ.λ. Και έχουν μεγαλήτερο μέσο όρο ζωής. Έτσι λοιπόν κατέλιξα στην απόκτηση μικρόσωμου.

Για την εμφάνιση, γούστα είναι αυτά, αλλά εγώ προσωπικά λατρεύω την ράτσα αυτή! Μπορεί να είναι το στίσημο; Το προσωπάκι; Το σώμα; Δεν ξέρω, πάντως τους έχω μεγάλη αδυναμία από πλευρά εμφάνισης. Το ομορφόφατσες δεν λέει τίποτα!*agapoylas*

Τώρα για τον χαρακτήρα. Όπως είπα στην αρχή, ήθελα μεγαλόσωμο. Αυτό που με τράβιξε αρχικά στα μιν πιν ήταν το γεγονός ότι, όπως όλοι λένε, είναι ένας μεγάλος σκύλος σε σώμα μικρού. Γενναίος, προστατευτικός, σε σημείο όμως ηλιθιότητας μερικές φορές, καθώς μπλέκουν σε καυγάδες πολύ συχνά- κάτι που φυσικά με απο θάρρυνε κάπως... Μα τελικά με μάγεψαν. Ξεροκέφαλα αλλά και έξυπνα, επιφυλακτικά αλλά και πιστά, περάξενα και αγαπησιάρικα, ενεργητικά και (απρόσμενα) κοιμίσικα, κάπως φωνακλάδικα (αλλά τι στο καλό, τοσα βιβλία και εκπομπές, κάτι θα δουλέψει;)) και πάντα έτοιμα για περιπέτειες. Ένα ακόμα κίνητρο είναι ότι γενικά είναι αρκετά υγειής ράτσα.

Δεν ξέρω τι με τράβηξε πιο πολύ σε αυτήν τη ράτσα, μα τελικά την λατρεύω και δεν μπορώ να με φανταστώ με κάποια άλλη. Είναι ένστικτο; Είναι κεραυνοβόλος έρωτας; Είναι η τρέλα μου που με βάρεσε κατακούτελα; Τι να πω. Λατρευω τα MINIATURE PINSCHER!!!!

Κατερίνα, το μπαλάκι σε εσένα. ;)

Last edited:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Λοιπον....

Να ξεκαθαρίσω ότι στην αρχή έψαχνα για μεγαλόσωμο, και συγκεκριμένα ντόπερμαν. Μα τα μεγαλοσωμα σκυλιά χρειάζονται χώρο βρε παιδάκι μου! Και δεν λέω ότι δεν μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα, αλλά ένα μικρόσωμο σήγουρα θα προσαρμοζόταν πολύ πιο εύκολα. Και για πρώτο σκυλί θα ήθελα κάποιο που (σωματικά) θα μπορούσα να ¨κουμαντάρω¨ πιο εύκολα (στη βόλτα π.χ.). Ακόμα τα μικρόσωμα είναι πολυ πιο εύκολα στη μεταφορά και στο θέμα των οικονομικών, από την άποψη της μικρής κατανάλωσης τροφής κ.τ.λ. Και έχουν μεγαλήτερο μέσο όρο ζωής. Έτσι λοιπόν κατέλιξα στην απόκτηση μικρόσωμου.

Για την εμφάνιση, γούστα είναι αυτά, αλλά εγώ προσωπικά λατρεύω την ράτσα αυτή! Μπορεί να είναι το στίσημο; Το προσωπάκι; Το σώμα; Δεν ξέρω, πάντως τους έχω μεγάλη αδυναμία από πλευρά εμφάνισης. Το ομορφόφατσες δεν λέει τίποτα!*agapoylas*

Τώρα για τον χαρακτήρα. Όπως είπα στην αρχή, ήθελα μεγαλόσωμο. Αυτό που με τράβιξε αρχικά στα μιν πιν ήταν το γεγονός ότι, όπως όλοι λένε, είναι ένας μεγάλος σκύλος σε σώμα μικρού. Γενναίος, προστατευτικός, σε σημείο όμως ηλιθιότητας μερικές φορές, καθώς μπλέκουν σε καυγάδες πολύ συχνά- κάτι που φυσικά με απο θάρρυνε κάπως... Μα τελικά με μάγεψαν. Ξεροκέφαλα αλλά και έξυπνα, επιφυλακτικά αλλά και πιστά, περάξενα και αγαπησιάρικα, ενεργητικά και (απρόσμενα) κοιμίσικα, κάπως φωνακλάδικα (αλλά τι στο καλό, τοσα βιβλία και εκπομπές, κάτι θα δουλέψει;)) και πάντα έτοιμα για περιπέτειες. Ένα ακόμα κίνητρο είναι ότι γενικά είναι αρκετά υγειής ράτσα.

Δεν ξέρω τι με τράβηξε πιο πολύ σε αυτήν τη ράτσα, μα τελικά την λατρεύω και δεν μπορώ να με φανταστώ με κάποια άλλη. Είναι ένστικτο; Είναι κεραυνοβόλος έρωτας; Είναι η τρέλα μου που με βάρεσε κατακούτελα; Τι να πω. Λατρευω τα MINIATURE PINSCHER!!!!

Κατερίνα, το μπαλάκι σε εσένα. ;)
κατι σαν την lacta δηλαδη :)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Όπως ήταν αναμενόμενο για έναν άνθρωπο που το έχει ψάξει τόσο πριν την απόκτησει του σκύλου αλλά και για μια τόσο χαρισματική φυλή ;) η demi κάλυψε το θέμα.

Θα προσθέσω μόνο κάποια παραδείγματα από την καθημερινότητα μας.
Η Λάρα που έχει απίστευτη ενέργεια, που τρέχει σαν τρελή, που πρόσφατα σε εκδρομή και ενώ περπατούσαμε πάνω από τρίωρο σταματήσαμε για διάλειμμα ερχόταν και παραπονιόταν που δεν συνεχίζουμε είναι ο ίδιος σκύλος που την έχω στο γραφείο και δε βγάζει “κιχ”. Είναι σκύλος “παντός καιρού” και θα σε συνοδεύσει οπουδήποτε.
Παρότι πεισματάρα για να περάσει το δικό της, σε σημείο που μπορεί να σου σπάει τα νεύρα, με ένα δυνατό και κοφτό “επ” θα καταλάβει ότι δεν την παίρνει και θα σταματήσει -αυτό είναι πολύ χρήσιμο και στη βόλτα.
Αν αφεθείς και δεν της δείξεις ποιος είναι το αφεντικό είναι όντως δυνάστης...

Ένα σημαντικό τους “μειονέκτημα” είναι η έλλειψη συντροφικότητας με την έννοια όμως (μόνο) “αγαπησιάρικης”, ”γούτσου γούτσου” διάθεσης.
Όταν έμαθα το θάνατο κάποιου αγαπημένου ανθρώπου και καταλαβαίνεις ότι δεν ήμουν στην καλύτερη φάση... η Λάρα... αδιαφόρησε πλήρως και έμεινε απαθής στο μαξιλάρι της...
Σε άλλη στιγμή όμως, πρέπει να ήταν περίοδος γιορτών/διακοπών, που ήμουν στο σπίτι των γονιών μου και δεν ήμουν καλά από πλευράς υγείας ήταν αυτή που δεν έμενε στο σαλόνι παρότι την ίδια στιγμή ο μπαμπάς μου, που την κακομαθαίνει, έτρωγε πρωινό (και πάντα η κυρία μου περιμένει τα “τυχερά” της) αλλά στεκόταν έξω από το δωμάτιο μου κάνοντας αυτά τα “χμ χμμ χμμμ” κάτι που κινητοποίησε τους γονείς μου να έρθουν για να δουν αν είμαι καλά.

Ίσως το ότι δεν είναι ο σκύλος που θα έρθει μόλις σε δει και θα γυρίσει την κοιλιά του για να πάρει χαδάκια, σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος που “παραπλανά” για τις ανάγκες του (εκτόνωσης και υπακοής) να κάνει κάποιους ιδιοκτήτες να τα αμελούν και κάποια να συμπεριφέρονται νευρικά.

Τώρα κάποιος μπορεί να θεωρεί αρνητικό ότι γαβγίζουν πολύ.
Προσωπικά το θεωρώ ανεπιφύλακτα θετικό σε ότι αφορά το ότι δε περνά κουνούπι έξω από το σπίτι χωρίς να ειδοποιήσει.
Δε γαβγίζουν χωρίς λόγο αλλά η αλήθεια είναι ότι γαβγίζουν για πολλούς λόγους. Έτσι όταν το κάνει για να δείξει τη χαρά της, ίσως είναι λίγο κουραστικό αλλά το τέλειο, καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει.

Για την ομορφιά θα σου πω ότι όταν έψαχνα σκύλο είχα καταλήξει ότι αυτοί που μας άρεσαν είχαν τα εξής χαρακτηριστικά: μουσούδα (δηλαδή όχι βραχυκέφαλες φυλές), “κανονικά” αυτιά (όχι μεγάλα όπως πχ των κυνηγόσκυλων) και σίγουρα μέτριο ή μακρύ τρίχωμα (που δίνει την αίσθηση αρχοντιάς στο σκύλο).
Η εξωτερική εμφάνιση όμως συνηθίζεται. Τώρα πια βλέπω λευκά σπιτς και σκέφτομαι “εντάξει μωρέ, καλούτσικο είναι αλλά δεν είναι σαν τη Λαουράρα μου”.

Ghost ελπίζω να σε πείσαμε και... με το καλό να ξεκινήσεις να ψάχνεις το τρίτο (σκυλο)μέλος στην αγέλη σας! :wink:

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Όμως όχι και να λέει ότι δεν είναι ομορφόφατσες κάποιος που έχει pug!!! Ε? Ε! *demonio*
τα παγκ έχουν τόσο αστεία φάτσα και εκφράσεις που κατατάσονται (κατ' εμέ) στα "περίεργα όμορφα"

στη φωτό του ποστ #102 τη βλέπω τη μικρή με τα μούτρα στο φαϊ !!!! :D

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ghost ελπίζω να σε πείσαμε και... με το καλό να ξεκινήσεις να ψάχνεις το τρίτο (σκυλο)μέλος στην αγέλη σας! :wink:
ΧΑΧΑΧΧΑ :) αυτο να δω, παγκ, μινπιντς και ακιτα ολ τουγκεδερ και θα τα χω δει ολα στη σκυλοζωη μου :)
κοριτσια η περιγραφη σας ηταν απολαυστικη, ταραξατε συθεμελα το μινιπιντσεραπωθητικο μου οικοδομημα :) σχεδον κυλησε ενα δακρυ χαρας στο δεξι μου μαγουλο! εαν τα αγαπατε οσο φαινεται στο γραπτο λογο τοτε παω πασο και υποκλινομαι. Την επομενη φορα που θα συναντησω ενα στο δρομο θα επιστρατευσω τον πιο αγαπησιάρη εαυτο μου και θα επιδιωξω να το ασπαστω με γλυκες και χαδια (αν δε με δαγκωσει το σκασμενο!!)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ghost σοφά απάντησες! ;)
Σε αντίθετη περίπτωση θα μας ανάγκαζες να οργανώσουμε πινσεροσυνάντηση έξω από το σπίτι σου για να σου έδειχναν εκείνα την αγάπη τους...! :rolleyes: