Αναποφάσιστος αγοραστής (Royal VS Orijen ή Acana)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αν και για να την καταργουν ποιος ξερει ...
Eλα ντε..
Εσύ αν είχες πείσει τους καταναλωτές σου ότι η πολύ υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης είναι θεμιτή και είχες δυο εταιρίες η μια κάπως πιο οικονομική και η άλλη με "όπλο" την διαφορα πρωτεΐνης από τις άλλες μάρκες αλλα σε υψηλότερη τιμη..προσφέροντας στους καταναλωτές την "επιλογή"..
Αλλα έβλεπες ότι η ακριβή πάει καλά..ποια θα κράταγες?
Αυτή που σου προσφέρει λιγότερο η περισσότερο κέρδος εφόσον σαν εταιρία πια τους είχες πείσει..

Αν και δεν νομιζω να κλεισει η ακανα..

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Μα και εγω ειπα οτι δεν της ξαναδινω orijen. Με τη διαφορα οτι στη δικια μου ειχε μαλακα κακα μια στις 2-3 μερες.
Οσο για την Acana, ποτε δεν ειχε τετοιο προβλημα. Αερια ειχε παντα, οτι και αν της εδινα. Οπως και το οτι μυριζει σκυλιλα. Αλλα σκυλος ειναι. Τι να μυριζει? Γιασεμι?:)
Υπαρχει δηλαδη τροφη που θα την κανει να μη μυριζει ετσι? Νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο να μυριζει. Δεν βρωμαει. Απλα εχει εχει αυτη τη χαρακτηριστικη μυρωδια που μου φαινεται "καπως" αφου δεν ειχα σκυλο πιο πριν και μαλλον θα πρεπει να τη συνηθισω. Ρωτησα και το γιατρο γι αυτο, οπως επισης και για ενα λοξυγγα που ειχε παλιοτερα και ειπε πως η μυρωδια ειναι μεσα σε φυσιολογικα πλαισια αλλα και οτι ο λοξυγγας θα περασει μολις αναπτυχτει γιατι ακομα δεν εχει ολοκληρωμενο πεπτικο συστημα και πραγματι τωρα πια τον παθαινει πολυ πιο σπανια.
Οσο για την τροφη τι να την κανω? Να τη βρεχω δεν κανει. Ακομα και ενα ενα κοκκο αν της δινω σαν ανταμοιβη αν κανει κατι "σωστα", παλι αμασητη σαν χαπι την κατεβαζει!:shock:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να τη βρεχω δεν κανει.
Η ακανα εχει κιτρικο οξυ μεσα αρα δεν κανει να την βρεξεις..
βεβαια αν πιει νερο αμεσως θα εχει ακριβως το ιδιο αποτελεσμα στο στομαχι του..

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Ωχ....
Τι να κανω δηλαδη? Να της κρυβω το νερο και να το δινω μετα απο καμια ωρα? Νομιζω αυτο ειναι ακομα χειροτερο. Δεν ειναι?
Οσο για το οτι αλλαζει, συμφωνα με τα λεγομενα του εισαγωγεα, ειναι επειδη θα σταματησει και αυτη να εχει δημητριακα στη συσταση της.
Φυσικα βεβαια ειναι και θεμα αλλαγης τιμης. "Καλυτερο" προιον = "καλυτερη" για αυτους τιμη. Τωρα η τιμη ειναι απολυτα λογικη. 54€ το 15κιλο. Ακουσα οτι μετα θα παει περιπου στα 65€.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι θα αλλαξει δεν θα σταματησει..
Ανεβαινει και λιγο η πρωτεινη νομιζω οχι σαν της οριτζεν βεβαια..

Τι να σου πω..,εγω απλα τονιζω οτι πρακτικα ειναι το ιδιο πραγμα..;)

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Ποιο συστατικο της ειναι το κιτρικο οξυ και σε τι οφελει ή βλαπτει και δεν κανει να τη βρεχουμε? Εγω ψαχνω τα συστατικα της acana και δεν βρισκω κατι τετοιο. Οταν δηλαδη ο σκυλος φυσιολογικα πιει νερο μετα το φαγητο τι υποτιθεται οτι παθαινει? Θελετε να μου πειτε οτι οσοι δινουν τροφες με κιτρικο οξυ, παιρνουν το νερο απο τα σκυλια τους για καποιες ωρες?

απολλον

New Member
14 Ιανουαρίου 2009
1
0
Ανατολική Αττική
www.apollonguard.gr
Για την καλύτερη τροφή αποφασίζει ο σκύλος μας αυτό φαίνεται στα κόπρανά του στην τρίχα του εάν έχει η όχι τσίμπλες ...μπορεί να του δίνεις την καλύτερη τροφή και να μήν τον « πηγαίνει» τον σκύλο σου .Μπορεί να δώσεις 1 πιο δεύτερη (κατά τους εμπορικούς /διαφημιστικούς όρους) και να πάει καλά ....... Άρα ξαναλέω παρακολούθα τον τετράποδο φίλο σου και αν τα κακά του είναι σκληρά και σχηματισμένα η τρίχα του γυαλίζει και δεν πέφτει υπερβολικά ...τότε όλα καλά

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα την Eagle Pack νομιζω τη φερνει μονο μια συγκεκριμενη αλυσιδα pet shop και τουλαχιστον το puppy large breed το εχει γυρω στα 60-65€.
Δεν ξέρω για την αλυσίδα που λες.Εγώ την παράγγελνα από πετ σοπ της γειτονιάς μου.Έπαιρνα για large-giant breed puppy και η τιμή αναγράφεται στη σακούλα.Δεν με χρεωσε παραπάνω.77€τα 15κιλα,44€ τα 7,5 κιλα.
Επίσης,για να μυρίσω αυτή την σκυλίλα που λες,ακουμπούσα τη μύτη μου στο τρίχωμά του.Αν ακολουθησεις αυτη τη τροφή θα καταλαβεις τι λεω.Με την πρωτη-πρωτη που του έδινα ουτε εμενα βρωμουσε,αλλα η σκυλιλα σκυλιλα.Τωρα ΤΙΠΟΤΑ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ποιο συστατικο της ειναι το κιτρικο οξυ και σε τι οφελει ή βλαπτει και δεν κανει να τη βρεχουμε? Εγω ψαχνω τα συστατικα της acana και δεν βρισκω κατι τετοιο. Οταν δηλαδη ο σκυλος φυσιολογικα πιει νερο μετα το φαγητο τι υποτιθεται οτι παθαινει? Θελετε να μου πειτε οτι οσοι δινουν τροφες με κιτρικο οξυ, παιρνουν το νερο απο τα σκυλια τους για καποιες ωρες?
Η πριμιουμ ανταλτ εχει..
Το κιτρικο οξυ ευνοει την συστροφη στομαχου..

Θεωρητικα αν την βρεχουμε πριν εξω απο το στομαχι, εχουμε καλυτερη πεψη και μειωνουμε το πριξιμο της τροφης μεσα στο στομαχι..

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Nαι αλλα με αυτο που λες αναιρεις αυτο που εγραψες λιγο πριν. Για ξαναδες το. Λες οτι τη τροφη που εχει κιτρικο οξυ δεν κανει να τη βρεξουμε και μετα λες οτι αν τη βρεξουμε ευνοουμε την πεψη και μειωνουμε τις πιθανοτητες συστροφης στομαχου. Τι τελικα ισχυει?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στις ξηρές τροφές.
Σύμφωνα με μελέτες ο κίνδυνος συστροφής στομάχου αυξήθηκε 4,2 φορές σε σκύλους που έτρωγαν ξηρά τροφή που περιείχε κιτρικό οξύ (το κιτρικό οξυ ευνοεί την δημιουργία αερίων στο στομάχι) και βρέχονταν πριν τη σίτιση.

Υπάρχει σχετικό θέμα εδώ: βρεγμενη η στεγνη!
:)

Last edited by a moderator:

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Φιλε solco99 κοιταξα το σακι της Acana puppy large breed που εχω και εχει πραγματι κιτρικο οξυ σαν συντηρητικο του λιπους κοτοπουλου που εχει. Το γραφει κατω δεξια στα συστατικα. Οσο γι αυτο που σου ειπε η kango1, εννοει πως αν ΔΕΝ εχει κιτρικο ειναι καλο να τη βρεχουμε. Την Acana ομως που εχει κιτρικο, δεν θα επρεπε να το κανουμε.
Τωρα το οτι στη δικια μου σκυλιτσα εχω νερο διπλα στο φαγητο της παντα, ειναι ενα θεμα. Αλλα ισως να ειναι ακομα χειροτερο το να μην της εχω καθολου νερο και να της το δινω μετα απο καμια ωρα.
Οσο για τον φιλο skylako, ειδα την προσφορα που εχω για την eagle pack και ειναι 61,5€ και την πηρα το μηνα Οκτωβριο. Αν θες μπορω να σου στειλω μηνυμα για το που τη βρηκα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι αλλα με αυτο που λες αναιρεις αυτο που εγραψες λιγο πριν. Για ξαναδες το. Λες οτι τη τροφη που εχει κιτρικο οξυ δεν κανει να τη βρεξουμε και μετα λες οτι αν τη βρεξουμε ευνοουμε την πεψη και μειωνουμε τις πιθανοτητες συστροφης στομαχου. Τι τελικα ισχυει?
Δεν αναιρω κατι..,λεω απλα και τις δυο παραμετρους..;)

Το τι ειναι καλυτερο ,εγω δεν περνω την ευθυνη να το πω..
Δεν κανει να την βρεξουμε θεωρητικα..αν ομως μετα πιει νερο ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα..

Οποτε θεωρητικα αν την βρεξουμε πριν ,ισως αποφυγουμε οποιαδηποτε παρενεργεια γινει στο στομαχι αν πιει νερο μετα..

Διαβασε το link που σου εδωσε η rottie..

Last edited:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
To διαβασα. Δεν βρηκα κατι που να μου λεει οτι το κιτρικο οξυ γινεται βλαβερο οταν βρεχεται. Αντιθετως εγω βρεχω την τροφη για το δευτερο λογο που ανεφερες κι εσυ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μάλλον δεν το διάβασε όλο διότι αυτό το παράκαμψες:

"The risk of GDV increased 4.2-fold in dogs that ate dry foods containing citric acid when the food was moistened prior to feeding. Dry foods containing meat meal with bone among the first four ingredients significantly decreased GDV risk (53.0%). Approximately 30% of all cases of GDV in this study were attributed to consumption of dry foods containing fat among their first four ingredients, while 32% could be attributed to consumption of owner-moistened dry foods that also contained citric acid. Citric acid in the stomach is conducive to gas formation. So choosing your dog's diet is probably the most important thing you can do to prevent gastric dilatation/volvulus bloat and torsion."

http://www.2ndchance.info/bloat.htm

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Οσο γι αυτο που σου ειπε η kango1, εννοει πως αν ΔΕΝ εχει κιτρικο ειναι καλο να τη βρεχουμε. Την Acana ομως που εχει κιτρικο, δεν θα επρεπε να το κανουμε.
Μα για την acana μιλουσε και για το κιτρικο οξυ που περιεχει. Για οποιαδηποτε αλλη περιπτωση δεν θα γινοταν θεμα το να βρεξουμε την τροφη πριν τη δωσουμε στο σκυλο

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Μάλλον δεν το διάβασε όλο διότι αυτό το παράκαμψες:

" Dry foods containing meat meal with bone among the first four ingredients significantly decreased GDV risk (53.0%). Approximately 30% of all cases of GDV in this study were attributed to consumption of dry foods containing fat among their first four ingredients
Μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μεταφράζω για να σε βοηθήσω:

Οι ξηρές τροφές που περιέχουν άλευρο κρέατος και οστών μεταξύ των 4 πρώτων συστατικών τους μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο GDV.
Περίπου το 30% όλων των περιπτώσεων GDV σε αυτή τη μελέτη αποδίδονταν στην κατανάλωση ξηρών τροφών που περιείχαν λίπος μεταξύ των 4 πρώτων συστατικών τους.

Κατάλαβες ή χρειάζεσαι επιπλέον διευκρινήσεις?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
μια ερωτηση..της royal ποια ειναι καλυτερη η τροφη που ειναι εξειδικευμενη για μια ρατσα η οι αλλες??π.χ labrador retriever junior η medium junior??