Ανεξήγητη κουτσαμάρα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, το σκυλί είχε ξεπεράσει την κουτσαμάρα μετά από τη θεραπεία που του κάνανε που σου είπα και εφόσον οι εξετάσεις δε δείξανε τίποτα. Οπότε ήτανε απολύτως φυσιολογικό χτες όπως είναι άλλωστε εδώ και περίπου ένα χρόνο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Το πιθανότερο είναι να μην καταφέρω να μεταφέρω σωστά και όλα όσα μου είπε ο γιατρός. Τον ρώτησα να μου πει κάποια πράγματα και βρήκε ευκαιρία για μια ιατρική διάλεξη που του αρέσουν πολύ :) Είναι ζήτημα να κατάλαβα ένα 40% απ' όσα μου είπε και από αυτά κοντεύω ήδη να ξεχάσω τα μισά :shock: Καταρχάς, katerina, είπε ότι οι πάγοι δεν είναι κακή ιδέα. Απλώς τους πάγους πρέπει να τους εφαρμόζεις μετά την άσκηση και εμείς τώρα είμαστε σε φάση σχεδόν πλήρους ακινησίας. Επίσης, θα είχαμε προβληματισμό σε ποιό σημείο ακριβώς να βάλουμε πάγο γιατί δεν έχουμε εντοπίσει που είναι το πρόβλημα. Sara, με ρώτησε σε ποιό πόδι είχε πρόβλημα η δική σου περίπτωση. Δεν ξέρω γιατί. Του φάνηκε ενδιαφέρουσα πληροφορία. Είπε ότι βεβαίως κι εμείς πλαγίως αυτές τις ουσίες χρησιμοποιήσαμε με την τροφή την j/d, η οποία μάλιστα περιέχει λέει την χονδροιτίνη (νομίζω και την γλυκοσαμίνη και το Ω3;;;) σε φυσική και όχι χημική μορφή όπως τα χάπια και η οποία χρήση της j/d φρενάρει την ανάπτυξη χονδροπάθειας ή οστεοαρθρίτιδας. Αν και όταν καταφέρουμε να διαγνώσουμε (ίσως με την μαγνητική αν φτάσουμε να την κάνουμε) χονδροπάθεια ή οστεορθρίτιδα ασφαλώς θα καθιερώσουμε τροφή j/d και συγχρόνως ενισχυτική χρήση χαπιών. Δυστυχώς δεν θυμάμαι άλλα αυτή την στιγμή, αλλά η βασική ιδέα είναι αυτή. Ελπίζω να καταλάβατε τίποτα :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Αρα, σου είπε έμεσα για μαγνητική...αν κατάλαβα καλά...?
Καλά ρε. Εδώ ίδρωσα να θυμηθώ να γράψω τόσα επιστημονικά, εσύ στην μαγνητική κόλλησες; :D Κοίτα, οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί μετά την περίοδο ακινησίας. Θα προσπαθήσουμε να την αποφύγουμε αλλά αν δεν βγει βέβαιο πόρισμα και δεν υπάρξει βελτίωση, θα την κάνω. Δεν μπορώ να τον αφήσω έτσι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μια χαρά επιστημονική εξήγηση μας έδωσες...άντε, κοντά στο πτυχίο είσαι πιά στη κτηνιατρική χάρη του Σωτήρη !!!! :D:D:D:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Update

Αλλους δυό μήνες μετά...
Η κατάσταση παραμένει σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη :( Ενας σκασμός εξετάσεις δεν έδειξαν απολύτως τίποτα. 3 διαφορετικοί γιατροί, εστίασαν άλλος στον ώμο, άλλος στον αγκώνα και άλλος στον καρπό. Ευτυχώς, δεν έχει άλλες αρθρώσεις, οπότε σταμάτησαν οι εικασίες εκεί :D Κανένας δεν βρήκε με σιγουριά τίποτα. Σκάει από ορθοπεδική υγεία :confused: Την περασμένη Κυριακή στον Σχοινιά, όπως ίσως κάποιοι θα είδατε, εμφανίσαμε τον καλό εαυτό μας, τρέχοντας λυσαλλέα στην θάλασσα και την άμμο, για όση ώρα χρειάστηκε, χωρίς να κουτσαίνουμε καθόλου. Το απόγευμα στο σπίτι, δεν το πάταγε καθόλου, σχεδόν μέχρι το άλλο πρωί :(:( Τις τελευταίες 15 μέρες, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε επιθετική φαρμακευτική αγωγή με τα εξής: ronaxan, synoquin, coatex και rimadyl, υποψιαζόμενοι πιθανή μελλοντική οστεοαρθρίτιδα. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι θεαματικό. Είναι ανεπαίσθητα καλύτερα σε νορμάλ συνθήκες (ήπιο περπάτημα, κυκλοφορία στο σπίτι), τρέχει σαν τρελλός για τα ρημάδια τα κουκουνάρια ή οτιδήποτε τέλος πάντων δει να πετιέται και μετά στο σπίτι, περπατάει στα τρία. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Η μόνη μου ελπίδα, είναι να χρειάζεται περισσότερο καιρό η αγωγή να δείξει. Αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη. Στενοχωριέμαι να τον βλέπω έτσι. Θεωρείτε ότι υπάρχει κάτι που δεν το έχουμε σκεφτεί;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι....το είδα!Ξαναδιάβασα το θέμα από την αρχή για να θυμηθώ όσα έχουν γίνει....

Να σου πω την αλήθεια, έτσι όπως το περιγράφεις, και σε συνδυασμό με την ηλικία του θα μπορούσε τελικά να είναι απλά οστεοαρθρίτιδα στην αρχή της....

ΑΝ έψαχνα κάτι επιπλέον, αν δεν τα έχετε ψάξει ήδη, θα ήταν για αυτοάνοσες αρθρίτιδες, όπως για τον Λύκο που κάνατε...χωρίς να ξέρω βέβαια τι εξετάσεις υπάρχουν για σκυλιά....
Και τελικά θα καταλήξετε σε καμία διάγνωση του τύπου: αυτοάνοση, οροαρνητική αρθρίτιδα....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι!Στην αρχή είναι λίγο επώδυνη, μετά όμως ζεσταίνεται η άρθρωση και φαίνεται σαν 100% καλά, αλλά αυτή η επιπλεόν άσκηση την επιβαρύνει και μετά χειροτερεύει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Πάντως είναι κάτι που χειροτερεύει με την άσκηση, γιατι στο Σχοινιά πρόβλημα δεν καταλάβαινες...
Ακριβώς. Οσο τρέχει είναι εντάξει. Θεωρητικά τουλάχιστον, μάλλον επειδή το γουστάρει πολύ. Βέβαια όσο περνάει η ώρα τρέχοντας, σιγά-σιγά βαραίνει το περπάτημά του και αρχίζει και πηγαίνει λίγο βάρκα-γυαλό. Αν σας φαίνεται ότι υπάρχει κάτι που δεν έχω κάνει, να μου το πείτε. Αλλιώς να το πάρω απόφαση ότι έτσι θα είναι στο εξής, αν και δυσκολεύομαι να το πιστέψω :( Δεν ξέρω τι να κάνω και με την άσκησή του. Να τον αφήσω να κάνει ότι θέλει; Να την μειώσω; Να την απαγορεύσω; Θα λολαθεί ο φουκαράς αν δεν τον αφήνω να τρέχει :confused::(

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.632
11.037
Athens
Να τον αφήσω να κάνει ότι θέλει; Να την μειώσω; Να την απαγορεύσω; Θα λολαθεί ο φουκαράς αν δεν τον αφήνω να τρέχει :confused::(
O ντόκτορ τι λέει?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω θα εδινα ζελατινη σε χαπια,και μαγνησιο σε χαπια,απο κει και περα διαιτα οχι τρελλες,και στην διατροφη θα εβαζα και χονδρους(χοιρινα η μοσχαρισια λαρυγγια).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
O ντόκτορ τι λέει?
Τι να πούνε Βάσω; Ο καθένας τα δικά του. Μέχρι που βγήκαν όλες οι εξετάσεις τζάμι, είχα ακούσει πολλές θεωρίες. Ασε, που δεν με πιστεύανε ότι κουτσαίνει τόσο όσο τους έλεγα. Ο δικός μας με "άφησε" να κάνω ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, γιατί τον είχα τρελλάνει. Μέρα παρά μέρα μ' έβλεπε μπροστά του. Η αλήθεια είναι, ότι από την αρχή και προ όλων των εξετάσεων, είχε προσανατολιστεί σ' αυτό στο οποίο καταλήγουμε, θεωρητικά πάντα γιατί δεν έχει προκύψει από τίποτα...

Ηλία, την θέλω την γνώμη όλων σας. Λες δηλαδή, πως ότι του δίνω τώρα είναι περιττό; Δίαιτα εννοείται. Το είχα αποφασίσει και μόνη μου. Αν και εκτός που είναι μαλλιαρός και δείχνει πιο γουρουνάκι, θεωρώ ότι στα 27 κιλά, δεν είναι ούτε καν υπέρβαρος. Παρόλα αυτά, θα φροντίσω να χάσει 2-3.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Σήμερα αποκτήσαμε την πρώτη μας θεωρία επί του προβλήματος. Να μας ζήσει. Ναι, ναι, ακόμη το ψάχνω. Ηθελα λοιπόν κι άλλη γνώμη :paja1: Επισκεφτήκαμε την Βασιλική Γιανναράκη στην Αργυρούπολη (thanκs Krina). Μια γλύκα. Μας έψαξε από δω. Μας έψαξε απο κει. Είδε και τις εξετάσεις του. Χαίρει άκρας υγείας. Κουτσαίνει όμως. Για την ακρίβεια, φαίνεται μια αστάθεια και στα δύο μπροστινά πόδια. Το διαπίστωσε με τα ματάκια της. Δεν χρειάστηκε αυτή την φορά να ορκιστώ. Να πω εδώ, πως ότι τελείωσε και το 40ημερο της επιθετικής φαρμακευτικής αγωγής. Δεν είδα καμμία θεαματική βελτίωση. Τον τελευταίο καιρό όμως γλύφει πολύ τον "καρπό" του. Της το είπα. Της είπα επίσης ότι πριν κανά-δυό χρόνια, είχαμε κόψει σύριζα το νύχι στο μικρό δάχτυλο, του επίμαχου δεξιού ποδιού και γενικά το είχαμε σκαλίσει αρκετά, γιατί το είχε τραυματίσει πολλές φορές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φλεγμονή. Και συνεχίζει να το τραυματίζει με κάθε ευκαιρία. Τον ζούπηξε λοιπόν στο δαχτυλάκι του και τσίνισε ο καυμένος. Δεν έχει όμως κανέναν εμφανή ερεθισμό. Αλλωστε ήταν από τα πρώτα που κοιτάξαμε εξονυχιστικά και με τον δικό μας γιατρό. Μου είπε λοιπόν ότι σκέφτεται, πως επειδή το χτυπάει συχνά το μικρό του δαχτυλάκι και νοιώθει συνεχώς ελαφρύ μάλλον πόνο, στραβοπατάει το πατουσάκι του για να το προστατεύσει. Ετσι με τον καιρό πρέπει να δημιουργείται μια κάποια, να το πω φλεγμονή ; στην άρθρωση, η οποία όμως δεν φαίνεται καν, ούτε σε ακτινογραφία, ούτε στην μαγνητική. Προσπαθώντας δε, να προστατεύσει το ποδαράκι του, ρίχνει περισσότερο βάρος στο άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η αέναη κίνηση τύπου "βάρκα-γυαλός" :D Για να είμαι δίκαιη, στον καρπό του είχε εστιάσει από την αρχή και ο κος.Χατζόπουλος, ο δικός μας γιατρός. Οπότε, βρήκα τουλάχιστον δύο πολύ καλούς γιατρούς, που συμφωνούν. Ομολογώ, ότι ανακουφίστηκα κάπως. Τώρα μένει να κάνουμε την επαναληπτική μας εξέταση μέσα στον Μάιο, μαζί με το στάνταρ πακετάκι ερλίχια/καλαζάρ, για να μην ξεχνιόμαστε και να καταλήξουμε ελπίζω.
Τον έψαξε και γενικότερα και τον βρήκε υγιέστατο, πανέμορφο και γλυκύτατο *agapoylas* Επειδή της διαμαρτυρήθηκα ότι εδώ και 3-4 μήνες, είναι μόνιμα λαχανιασμένος, μέρα-νύχτα και κάτι έχει το σκυλί :paja1: μου είπε ότι πιθανότατα αυτό που "έχει" είναι οτι ζεσταίνεται, αφού στην ουσία δεν έχει κάνει φέτος χειμώνα. Οπότε μπορώ να ξεφρικάρω. Ουγκ... Μας βρήκε μόνο λίιιιγο μικρότερο το ένα μπαλάκι και μας έβαλε και δάχτυλο. Στον Σωτήρη. Εγώ συνέπασχα απλώς :p Εκεί στράβωσε λίγο το μουτράκι της και προχωρήσαμε σε υπέρηχο του προστάτη. Μας βγήκε λίγο μεγαλύτερος από το κανονικό και περιβάλλεται και από κάποιες μικροσκοπικές κυστούλες. Οπότε τι κάνουμε; Κατά το φθινόπωρο λέει, καλό θα ήταν να αποχωριστούμε τα μπαλάκια μας, για να αποφύγουμε πιθανά, μελλοντικά, χειρότερα. Τελικά πρέπει να είσαι μένταλιστ για να τα προστατεύσεις. Και για κάποιους κακοπροαίρετους, να πω ότι δεν είναι χοντρός. Είναι πάρα πολύ καλός στα κιλά που είναι. Θα του χάσω όμως κανά-δυό, έτσι... καλού-κακού.

Off topic 1: Με πληροφόρησε ότι αρχίζει να εξειδικεύεται σε ζώα (έχει ξεκινήσει με άλογα και έπιασε και τα σκυλιά) ένας οστεοπαθητικός. Πολύ καλός επιστήμονας, εξειδικευμένος για ανθρώπους, που επειδή έχει σκύλο -δεν θυμάμαι με τι πρόβλημα - πήρε την απόφαση να εξειδικευτεί και στα ζώα. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος. Είπε ότι στην δική μας περίπτωση, θα μας φανεί πολύ χρήσιμος. Αλλωστε κι εγώ δεν θέλω να παίρνει εφ' όρου ζωής φάρμακα. Αν πήρα το τηλέφωνό του; Εννοείται... Μάλιστα θα το κάνω συνδιαστικό το ραντεβού. Διπλό. Να δει κι εμένα το σαράβαλο που έχω κάτι θέματα :D

Off topic 2: Γνώρισα στο ιατρείο, ένα ζευγάρι, με ένα θηριώδες, πανέμορφο rottweiler. Το είχαν βρει αδέσποτο πριν δύο χρόνια και επειδή η σύζυγος, γνώριζε το φόρουμ, είχε μπει τότε, κάνοντας ερώτηση για το πως να χειριστεί ένα σκυλί, που το θέλει μεν πολύ, το φοβάται όμως ακόμη περισσότερο - τη δεδομένη χρονική στιγμή - αφού δεν γνώριζε το παρελθόν του. Γύρισε στο σπίτι της κλαίγοντας, από τις "απαντήσεις" που έλαβε και βέβαια δεν ξαναμπήκε ποτέ στο φόρουμ. Την προέτρεψα να το κάνει, για να μας πει, πως τα κατάφερε τελικά να συμβιώνει εδώ και δυό χρόνια με αυτό το πανέμορφο "θηρίο" που το έτρεμε τότε και πως έχτισαν την οικογένειά τους με ένα αδέσποτο, "επικίνδυνο" σκυλί. Της είπα επίσης, ότι τώρα έχει αλλάξει το φόρουμ και είμαστε πολύ καλά παιδιά. Ελπίζω να την έπεισα :)

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Wow!!!
Ρε Μαρία, δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα ακριβώς τι έχει τελικά ο Σωτήρης, αλλά αφού χαίρεσαι εσύ, μου φτάνει! :)

Οπότε τι επαναληπτική εξέταση περιμένεις?? Και τι θεραπεία θα του κάνεις? Ο οστεοπαθητικός (τι'ν'τούτο?) σε τι θα βοηθήσει?
Επίσης, γιατι να χτυπάει ο Σωρήρης ειδικά συνέχεια το μικρό του δαχτυλάκι (γιατι απο τη μια μεριά και όχι απο την άλλη?). Και τέλος, ΟΚ, πονάει το δαχτλο του, αλλά γιατι να επειδυνόνονται τόσο τα συμπτώματα στο σπίτι που να μην το πατάει καν?

Φιλάκια στο Σωτηράκη μας κι ελπίζω να είναι αυτό κι ας μην καταλαβαίνω εγώ! :)

Για το off topic#2, τι είχαμε πει καλέ κι εφυγε η γυναίκα?? Θα ψάξω να βρω!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Off topic 2 συνέχεια: Πως λέγανε το ροτάκι? Μου φαινεται το θυμάμαι το θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Wow!!!
Ρε Μαρία, δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα ακριβώς τι έχει τελικά ο Σωτήρης, αλλά αφού χαίρεσαι εσύ, μου φτάνει! :)

Ρε, τι δεν κατάλαβες; Αφού τα γράφω τόσο ωραία... :D Ξαναλέω λοιπόν:
επειδή το χτυπάει συχνά το μικρό του δαχτυλάκι και νοιώθει συνεχώς ελαφρύ μάλλον πόνο, στραβοπατάει το πατουσάκι του για να το προστατεύσει. Ετσι με τον καιρό πρέπει να δημιουργείται μια κάποια, να το πω φλεγμονή ; στην άρθρωση
Δεν είναι σαφές; Μην με ταράζεις :confused:

Οπότε τι επαναληπτική εξέταση περιμένεις??

Εννοώ, ότι εκκρεμεί να τον ξαναδεί και ο δικός μας γιατρός, να κάνει και την δική του εκτίμηση, με την λήξη της θεραπείας.

Και τι θεραπεία θα του κάνεις?

Ελπίζω καμμία. Αρκετά με τα χάπια. Λέω τώρα εγώ... Αλλωστε τελικά δεν φαίνεται να έχει κάτι παθολογικό ή ορθοπεδικό.

Ο οστεοπαθητικός (τι'ν'τούτο?) σε τι θα βοηθήσει?

Με θαυματουργές ασκήσεις τύπου φυσικοθεραπείας. Μη ρωτήσεις λεπτομέρειες. Μόλις μάθω θα ενημερώσω :p

Επίσης, γιατι να χτυπάει ο Σωρήρης ειδικά συνέχεια το μικρό του δαχτυλάκι (γιατι απο τη μια μεριά και όχι απο την άλλη?).

Δεν ξέρω γιατί, όμως πραγματικά το έκανε πολύ συχνά, ειδικά στο παρελθόν αλλά και τώρα μόλις πρίν περίπου 10 μέρες. Τρέχει μαλλιοκούβαρα για τα κωλοκουκουνάρια και γυρίζει με τα πόδια να τρέχει ποτάμι το αίμα. Κάποτε και τα τέσσερα. Το σύνηθες όμως είναι όντως το μπροστά δεξί. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Και τέλος, ΟΚ, πονάει το δαχτλο του, αλλά γιατι να επειδυνόνονται τόσο τα συμπτώματα στο σπίτι που να μην το πατάει καν?

Αυτό δεν το ξέρω. Μήπως επειδή έχει αρχίσει και πειράζεται η άρθρωση λέμε. Στην επόμενη ενημέρωση κι αυτό :)

Φιλάκια στο Σωτηράκη μας κι ελπίζω να είναι αυτό κι ας μην καταλαβαίνω εγώ! :)

Ολα τ΄άλλα τα σχολίασες. Αυτό όμως όχι ε;
Και για κάποιους κακοπροαίρετους, να πω ότι δεν είναι χοντρός. Είναι πάρα πολύ καλός στα κιλά που είναι.
:D:D

Για το off topic#2, τι είχαμε πει καλέ κι εφυγε η γυναίκα?? Θα ψάξω να βρω!!
Μου είπε και ονόματα αν θέλεις να σε διευκολύνω :cool:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Off topic 2 συνέχεια: Πως λέγανε το ροτάκι? Μου φαινεται το θυμάμαι το θέμα
Εκτωρα. Ενας κούκλος ρε παιδιά. Επιβλητικότατο σκυλί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini