Ηλία μου να το ξαναπώ, γιατί τελευταία δεν με παρακολουθείς και με στενοχωρείς

Από το μακρινό παρελθόν, το έχουμε αυτό το πρόβλημα. Αγνωστο για ποιό λόγο, πολύ συχνά εκεί που έτρεχε να πιάσει τα κουκουνάρια, τραυμάτιζε τα πατούσια του και υπήρχαν εποχές που γύρναγε πίσω και έτρεχε ποτάμι το αίμα και από τα τέσσερα συγχρόνως. Τις πρώτες φορές πάθαινα πανικό. Μετά το συνήθισα. Κάναμε και κάμποσες βόλτες στο τσιμέντο να στραγγίξει καλά το αίμα, γιατί μου έκανε τα πατώματα χάλια και μαζευόμασταν σπίτι μας. Μια εποχή, περιορίστηκε το κακό στο ένα μόνο. Το μπροστινό δεξί. Το είχαμε ψάξει πολύ τότε. Του έκανε και μια μικροεπέμβαση γιατί με τα πολλά, είχε τουμπανιάσει το δαχτυλάκι του και είχε δημιουργηθεί φλεγμονή. Είναι και πολύ μαλλιαρός και όλα αυτά, δεν φαίνονται γρήγορα. Κόψαμε το νυχάκι του σύριζα και περιμέναμε να μεγαλώσει ξανά για να δούμε μήπως τυχόν έχει σπάσει στην βάση του, οπότε και θα έπρεπε να το αφαιρέσουμε. Ακόμη και για όγκο και για αφαίρεση δαχτύλου μου είχε συζητήσει τότε. Καταλαβαίνεις, ότι είχα φρικάρει. Δόξα τω Θεό όμως, όλα πήγαν καλά. Το πόδι του συνεχίζει κατά διαστήματα να το κοπανάει και να το ματώνει. Θεωρίες έχουμε αναπτύξει πολλές. Με σιγουριά όμως τίποτα. Εννοείται ότι ήταν το πρώτο που σκεφτήκαμε όταν άρχισε να κουτσαίνει. Ασφαλώς, το ζουπήξαμε αρκετά. Ενοιωθε μια μικρή ενόχληση αλλά τίποτα που να δείχνει τέτοιο πόνο που να δικαιολογεί την κουτσαμάρα. Οπότε το αφήσαμε και εστιάσαμε σε όλα όσα τον τρέχω όλον αυτό τον καιρό. Ισως κακώς. Μπορεί τελικά, κυνηγώντας το δέντρο, να έχασα το δάσος. Τότε που είχε την φλεγμονή έγλυφε συνεχώς το δάχτυλο. Από τότε που το κόψαμε το νυχάκι, δεν το έχει ξανακάνει. Τώρα πια, γλύφει έντονα τον "καρπό" του.