Σε τετοια λοιπον περιπτωση (που δε4ν εχει τις αισθησεις του) ενδυκνειτε η ενεση filtalon η να μην επιχειρησω ουτε αυτο γιατι ειναι επικυνδυνο?? Γιατι στις διακοπες ο πλησιεστερος κτηνιατρος ειναι σε αποσταση τουλαχιστον 40λεπτων.Βουτάς τον σκύλο και διακνινιζεσαι στον πλησιεστερο κτηνίατρο. Αν το ζώο δεν διατηρεί το αντανακλαστικό της κατάποσης, μην επιχειρήσεις να του δώσεις τίποτα από το στόμα.
ΟΡΓΑΝΟΦΩΣΦΟΡΙΚΑ (Αντιπαρασιτικά,Φυτοφάρμακα,κλπ.)
Η είσοδος του δηλητηρίου γίνεται από το στόμα αλλά και από το δέρμα.Ένας λόγος που πρέπει να σεβόμαστε τις δοσολογίες όταν χρησιμοποιούμε αντιπαρασιτικά προϊόντα στο ζώο μας.
Τα συμπτώματα μπορεί να είναι:
Σπασμοί,υπερδιέγερση,δακρύρροια,σιελλόροια,διάρροια και έμετος.Ακολουθεί παράλυση και θάνατος.
Το ζώο χρειάζετε άμεση κτηνιατρική βοήθεια και ενδομυικά ατροπίνη ή διαζεπάμη.
Σε αυτή την περίπτωση αποφεύγεται η πρόκληση έμετου και συνιστάται η πλύση στομάχου (λόγω της καυστικής ιδιότητας της ουσίας).
Το κακο ειναι οτι εμενα η κτηνιατρος δεν μου εδωσε που της ζητησα.Κι εγώ το ίδιο. Μου είχε δώσει η κτηνίατρος ένα φιαλίδιο και το είχα πάντα μαζί μου μαζί με τις ατροπίνες, τα σολουκορτεφ, τους ενεργούς άνθρακες, τα κονάκια κτλ, αλλά εσπασε πρόσφατα και τώρα δε μπορώ να βρώ πουθενά..... μπορούν να μου το παραγγείλουν λεει, αλλά πρεπει να πάρω ολόκληρο το κουτι! Εσεις απο που το παίρνετε?? μάλλον πρεπει να ξαναζητήσω απο κτηνιατρο...
(γκρρρρρ.... γιατί επρεπε οπωσδήποτε να σπάσει το μονο μπουκαλάκι που δεν υπάρχει στα φαρμακεία???
Η απομορφινη είναι ένα φάρμακο με πολλές παρενέργειες. Μήπως χρειάζεται κόκκινη συνταγή?Το κακο ειναι οτι εμενα η κτηνιατρος δεν μου εδωσε που της ζητησα.
Και μου ειπε οτι πλεον δεν το δινουν γιατι ειναι επικινδυνο.
Αντε βρε.... εγώ έχω αγοράσει απο δυο διαφορετικά και είχαν και τα δύο..... ελα στη γειτονιά μου την επόμενη φορά!Eγώ πάλι είχα πρόβλημα με τις ατροπίνες..
πήγα συνολικά σε 10 φαρμακεία και δεν είχε κανένα..
Eνα μονο και του είχαν ληξει..
Πάλι καλά έχω ενα αλλα ήθελα να έχω και άλλα αν μου τύχει στο δρόμο και για αλλα σκυλιά..