Αντιμετώπιση "Φόλας"

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βουτάς τον σκύλο και διακνινιζεσαι στον πλησιεστερο κτηνίατρο. Αν το ζώο δεν διατηρεί το αντανακλαστικό της κατάποσης, μην επιχειρήσεις να του δώσεις τίποτα από το στόμα.
Σε τετοια λοιπον περιπτωση (που δε4ν εχει τις αισθησεις του) ενδυκνειτε η ενεση filtalon η να μην επιχειρησω ουτε αυτο γιατι ειναι επικυνδυνο?? Γιατι στις διακοπες ο πλησιεστερος κτηνιατρος ειναι σε αποσταση τουλαχιστον 40λεπτων.

Και θελω να ειμαι οσο πιο προετοιμασμενη γινεται!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Eμετό σε αναίσθητο σκύλο?

Ζήτα από την κτηνίατρο σου να σε ενημερώσει σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων και μην κάνεις τίποτα εάν δεν ξέρεις ΠΟΛΥ καλά τι πρέπει να κάνεις.
:)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Την ρωτησα και δεν μου ειπε τι μπορω να κανω αν ο σκυλος μου
ειναι αναισθητος μετα απο φολα και με αγχωσε αρκετα μπορω να πω.
Ηταν σαν να μου ελεγε κλαψτον. :(

Γι αυτο ρωταω και εσας που ισως να εχετε καποια παρομοια εμπειρια και
μπορειτε να με συμβουλεψετε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εξαρτάται κι απ' το δηλητήριο ή οτιδήποτε άλλο περιέχει η φόλα. Αν π.χ/ η φόλα είναι κρέας με γυαλιά μέσα χειρότερο είναι να προκαλέσεις εμετό...
Λέει και το αρχικό ποστ
ΟΡΓΑΝΟΦΩΣΦΟΡΙΚΑ (Αντιπαρασιτικά,Φυτοφάρμακα,κλπ.)

Η είσοδος του δηλητηρίου γίνεται από το στόμα αλλά και από το δέρμα.Ένας λόγος που πρέπει να σεβόμαστε τις δοσολογίες όταν χρησιμοποιούμε αντιπαρασιτικά προϊόντα στο ζώο μας.
Τα συμπτώματα μπορεί να είναι:
Σπασμοί,υπερδιέγερση,δακρύρροια,σιελλόροια,διάρροια και έμετος.Ακολουθεί παράλυση και θάνατος.
Το ζώο χρειάζετε άμεση κτηνιατρική βοήθεια και ενδομυικά ατροπίνη ή διαζεπάμη.
Σε αυτή την περίπτωση αποφεύγεται η πρόκληση έμετου και συνιστάται η πλύση στομάχου (λόγω της καυστικής ιδιότητας της ουσίας).

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω για το filtalon ρωταω, κατα ποσο επικινδυνο η οχι ειναι
να το χορηγησεις σε αναισθητο σκυλο.

Και απ'οτι μου ειπε η Chloe αναλογως την φολα και τι περιεχει. . .

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θυμήθηκα μια παλαιότερη δημοσιευση σου, loukia, στην οποια ειχες παραθέσει ένα κατάλογο σχετικά με τις οδηγίες χρήσης κάποιων φαρμάκων σε περίπτωση φόλας. Σε αυτη τη λίστα αναφέρεται πως το filtalon προκαλεί εμετό στο ζώο μέσα σε 30-45 δευτερόλεπτα ακόμα και αν ο σκύλος έχει χάσει τις αισθήσεις του.

http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=103128&postcount=44

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Σύμφωνοι, αλλά με αυτή τη λογική δεν πρέπει να κάνουμε τίποτε.
Οι περισσότερες φόλες είναι με φυτοφάρμακα. Εγώ θα το ρίσκαρα και θα έκανα εμετικό, έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω χημική ανάλυση τί δηλητήριο έφαγε.
Δε μιλάω για περίπτωση όπου υπάρχει κτηνίατρος παραδίπλα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και εγω το παλιο post της Αναστασιας θυμαμαι που ελεγε για
το filtalon σε μορφη ενεσης, γι'αυτο και ρωτω.

Δεδομενου λοιπον του γεγονοτος οτι σε διακοπες δεν εχεις τον κτηνιατρο
διπλα σου και ισως να χρειαστει να ψαξεις καμποση ωρα για να βρεις
εναν, θα συμφωνησω και θα πω οτι και εγω θα εκανα τελικα την
ενεση στο σκυλο μου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ το ίδιο. Μου είχε δώσει η κτηνίατρος ένα φιαλίδιο και το είχα πάντα μαζί μου μαζί με τις ατροπίνες, τα σολουκορτεφ, τους ενεργούς άνθρακες, τα κονάκια κτλ, αλλά εσπασε πρόσφατα και τώρα δε μπορώ να βρώ πουθενά..... μπορούν να μου το παραγγείλουν λεει, αλλά πρεπει να πάρω ολόκληρο το κουτι! Εσεις απο που το παίρνετε?? μάλλον πρεπει να ξαναζητήσω απο κτηνιατρο...

(γκρρρρρ.... γιατί επρεπε οπωσδήποτε να σπάσει το μονο μπουκαλάκι που δεν υπάρχει στα φαρμακεία???

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Κι εγώ το ίδιο. Μου είχε δώσει η κτηνίατρος ένα φιαλίδιο και το είχα πάντα μαζί μου μαζί με τις ατροπίνες, τα σολουκορτεφ, τους ενεργούς άνθρακες, τα κονάκια κτλ, αλλά εσπασε πρόσφατα και τώρα δε μπορώ να βρώ πουθενά..... μπορούν να μου το παραγγείλουν λεει, αλλά πρεπει να πάρω ολόκληρο το κουτι! Εσεις απο που το παίρνετε?? μάλλον πρεπει να ξαναζητήσω απο κτηνιατρο...

(γκρρρρρ.... γιατί επρεπε οπωσδήποτε να σπάσει το μονο μπουκαλάκι που δεν υπάρχει στα φαρμακεία???
Το κακο ειναι οτι εμενα η κτηνιατρος δεν μου εδωσε που της ζητησα.
Και μου ειπε οτι πλεον δεν το δινουν γιατι ειναι επικινδυνο.

Θα ρωτησω ομως και στο δικο μου φαρμακειο μπας και με εξυπηρετησουν, θα ρωτησω και στο pet shop που ψωνιζω γιατι εχουν και κτηνιατρειο. Καπου θα βρω δεν μπορει! Θα παρω σβαρνα ολα τα κτηνιατρεια!!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ το είχα πάρει από τον κτηνίατρο, αλλά μόλις το είδα έτσι γυάλινο του είπα να μου βρει τρόπο να μη σπάσει και μου το έβαλε σε ένα πλαστικό φυαλίδιο με καπάκι. To είδα τώρα, και έχει πάνω ένα αυτοκολλητάκι που γράφει sarstedt monovette serum και μοιάζει με αυτό (χωρίς το έμβολο)

Δεν έχω ιδέα τί είναι, αλλά επειδή χωράει μια χαρά μέσα το μπουκαλάκι, αν το πάρετε από κτηνίατρο πείτε του να σας δώσει και κάνα τέτοιο αν έχει πρόχειρο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ πάλι είχα πρόβλημα με τις ατροπίνες..
πήγα συνολικά σε 10 φαρμακεία και δεν είχε κανένα..
Eνα μονο και του είχαν ληξει..
Πάλι καλά έχω ενα αλλα ήθελα να έχω και άλλα αν μου τύχει στο δρόμο και για αλλα σκυλιά..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το κακο ειναι οτι εμενα η κτηνιατρος δεν μου εδωσε που της ζητησα.
Και μου ειπε οτι πλεον δεν το δινουν γιατι ειναι επικινδυνο.
Η απομορφινη είναι ένα φάρμακο με πολλές παρενέργειες. Μήπως χρειάζεται κόκκινη συνταγή?

Γιατί δεν πας σε ένα φαρμακείο να ρωτήσεις?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Να υποθεσω οτι η απομορφινη ειναι το filtalon?!

Θα παω αυριο να ρωτησω και στο φαρμακειο αν και στην συγκεκριμενη κτηνιατρο που πηγα σημερα μου ειχε δωσει περυσι και ατροπινες και το εμετικο αλλα ειχα εναν σκυλο. Τωρα που απεκτησα και δευτερο χρειαζομαι αλλο ενα σετ αντιδοτων!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε χρειάζεται συνταγή απ'οτι μου'παν, αλλά δε μπορούν να παραγγείλουν μονο ένα φιαλίδιο, οπότε πρεπει να αγοράσεις ολόκληρο το κουτί που κάνει καμια 40αριά ευρώ αν θυμάμαι καλά... εγώ δεν το πήρα με το σκεπτικό ότι θα μου δωσει ενα φιαλίδιο κάποιος κτηνίατρος.

Επικίνδυνα είναι όλα αυτά, αλλά προκειμένου να χάσεις το σκύλο, ενημερώνεσαι και το ρισκάρεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ πάλι είχα πρόβλημα με τις ατροπίνες..
πήγα συνολικά σε 10 φαρμακεία και δεν είχε κανένα..
Eνα μονο και του είχαν ληξει..
Πάλι καλά έχω ενα αλλα ήθελα να έχω και άλλα αν μου τύχει στο δρόμο και για αλλα σκυλιά..
Αντε βρε.... εγώ έχω αγοράσει απο δυο διαφορετικά και είχαν και τα δύο..... ελα στη γειτονιά μου την επόμενη φορά!:)