Αντιμετώπιση "Φόλας"

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εμενα μια φορά ο ενεργός άνθρακας την βοήθησε. Δεν μας λέτε καλύτερα ποιες ουσίες καθιστούν τη δράση του επιβλαβή; κ τη δόση ατρόπινης ανάλογα τα κιλά; πολλοί κτηνίατροι ξέρετε, δεν αξίζουν ούτε να τους φτύσεις. Περιμένω μηνύμα σας χωρίς γενικολογίες μιας και γνωρίζω κ α λ α πως μπορέι να υπάρξει τέτοιο.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
εμενα μια φορά ο ενεργός άνθρακας την βοήθησε. Δεν μας λέτε καλύτερα ποιες ουσίες καθιστούν τη δράση του επιβλαβή; κ τη δόση ατρόπινης ανάλογα τα κιλά; πολλοί κτηνίατροι ξέρετε, δεν αξίζουν ούτε να τους φτύσεις. Περιμένω μηνύμα σας χωρίς γενικολογίες μιας και γνωρίζω κ α λ α πως μπορέι να υπάρξει τέτοιο.
σε εμενα μιλατε?

koufalia

New Member
21 Ιουνίου 2011
3
0
καλησπερα παιδια αυτο που θα σας περιγραψω σημερα δεν υπαρχει.....
Χθες το σκυλακι ενος γετιονα "πρεπει" να εφαγε φολα..!
το βλεπω εγω το σκυλακι δεν εχει πολυ διαθεση του λεω κατι πρεπει να εχει δεν εχει πολυ ορεξη μου λεει και εγω ετσι το βλεπω και λεει αν αυριο δεν ειναι καλα θα το παω στον κτηνιατρο..!!
ξυπναει την αλλη μερα το σκυλακι πεσμενο στο εδαφος μονο κοιτουσε δεν ειχε δυναμη να σταθει στα ποδια του το περνει το παει στον εναν κτηνίατρο κλειστος διακοπες τον παει στον αλλον κλειστος διακοπες τον παει στον αλλον κλειστος τον ψαχνει μετα απο 3-4 ωρες τον βρίσκει του λεει ο κτηνιατρος δεν ξερω τη εχει το σκυλακι ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ του εκανε κατι τονωτικές ενεσεις και του λεει θα δουμε τι θα γινει.....!!το βλεπω σημερα το σκυλακι χαλια πεσμενο κατω μονο το ματια κουναει τρωει και πινει νερο μονο αν το δόσεις στο στομα..!!περνει τηλ να το παει στην θεσσαλονικη στο νοσοκομείο ζωων δεν απανταει κανενας ολη μερα και ολα αυτα στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011...!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Τον δικό του γιατρό, δεν μπορεί να τον βρει στο τηλέφωνο;
Τι πάει να πει "πρέπει να έφαγε φόλα"; Δεν ξέρει που ήταν και τι έκανε το σκυλί του;
Και αφού είδε ότι δεν ήταν καλά, έπεσε ελαφρά τη καρδία, να κοιμηθεί και περίμενε να δει το πρωί τι θα έχει απογίνει;

Κρίμα το σκυλί. Ελπίζω να σωθεί βέβαια, αλλά κατά τα λοιπά η Ελλάδα του 2011 μας φταίει. Από Ελληνες του 2011 απαρτίζεται...

Εφημερίες κτηνιάτρων Θεσ/νίκης Ιουλίου
Εφημερίες κτηνιάτρων Θεσ/νίκης Αυγούστου

Last edited:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δηλαδη του δοθηκε ευκαιρια να σωσει τον σκυλο και περιμενε την αλλη μερα?Που μενει και δεν υπαρχει ουτε 1 γιατρος?Οσο για τον κτηνιατρο που βρηκε ειναι κομπογιανιτης και μαλλον δεν εκανε τιποτα για τον σκυλο γιατι θα ειχε συνελθει αν ηταν.Να τον παει σε αλλον κτηνιατρο οσο προλαβαινει.Αυριο ειναι αργα...

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν βρει κανέναν να πάρει τηλέφωνα κτηνιάτρων έστω και από Αθήνα να τον καθοδηγήσουν..(έστω και τηλεφωνικός..) περιγράφοντας του την κατάσταση του ζώου.
Πάντως στην φόλα δεν έχεις και πολύ χρόνο..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Και αφού είδε ότι δεν ήταν καλά, έπεσε ελαφρά τη καρδία, να κοιμηθεί και περίμενε να δει το πρωί τι θα έχει απογίνει;
....έλα τώρα για ένα .....σκυλί πρόκειται, πως κάνεις έτσι....:rolleyes::(:mad:

koufalia

New Member
21 Ιουνίου 2011
3
0
ρε παιδια καλα τα λετε τα πραγματα αλλα ο ανθρωπος ουτε ιντερνετ εχει να ψαξει λογο ηλικιας δεν πολυ ασχολητε και μενει στα αθυρα ενα χωριο αρκετα μαρκια απο θεσσαλονικη ωστε να πεταχτει....!!θα περασω και εγω αυριο να δω τι εγινε...

dolits

Member
12 Νοεμβρίου 2011
14
0
πριν λίγα χρόνια έχασα τη γάτα μου απο "φολα"..η Ρουλα (το όνομα της) ήταν μια σπιτόγατα παχουλή,ζούσε μέσα και έβγαινε μόνο για την ανάγκη της συνήθως..την είχα 6 χρόνια...εννοείται οτι δεν ενοχλούσε κανέναν και όμως τη δηλητηρίασαν μια Κυριακή...κατάρα δηλαδή. ¨ετρεξα παντού, το ζώο σφάδαζε απο πόνο είχε πρηστεί και έβγαζε αφρούς...έφτασα μέχρι και σε νοσοκομείο γιατι φαρμακεία γιατροι κτλ όλα κλειστα. Δε μου έδωσαν ατροπίνη γιατί λέει την έχουν για τυχόν ανθρώπινο περιστατικό. Έκλαψα πολύ...πάνε πολλά χρόνια και ακόμα τη σκεφτομαι....Την ίδια περίοδο πεθαναν και διάφορα άλλα ζώα στη γειτονιά με τον ίδιο τρόπο..Πρόσφατα δηλητηριάστηκε το σκυλάκι μιας φίλης με το οποίο ήμουν κι εγώ πολύ δεμένη..το αγαπούσα σαν δικό μου. Γύρισε σπίτι με σπασμούς (και παρόλο που φαινομενικά ήταν αδύνατο, κατάφερε να συρθέί ως το σπίτι.) Καποιος έδωσε ξύδι..καποιος έφερε ατροπίνη....ήταν όμως πολύ αργα. Η αλήθεια είναι οτι εκείνη την ώρα τα χάνεις...και να χεις διαβάσει κάτι το ξεχνας. Δυστυχως μένω σε επαρχία...ο κτηνίατρός μου είναι πολύ καλος αλλα είναι 50 χμ μακριά...Η γειτονιά έχει πολυ κόσμο που αγαπάει τα ζώα αλλα αρνείται να αποκτήσει αλλη μια φορά γιατί καπου αναμεσα μας υπάρχουν τα τέρατα που τους ενοχλούν τα τετράποδα μονο με την ύπαρξή τους. Νιώθω ανύμπορη ζώντας σε τέτοιο κόσμο.
Είχα ορκιστεί κι εγώ οτι δε θελω ξανα ζωάκι αν δεν μπορώ να το προστατεύσω απο αυτους...ξερετε οτι πετάνε φολες και μέσα σε αυλες..δεν έχουν κόλλημα. Απέκτησα όμως το Αδεσποτάκι μου την Τσίπη ,την αγαπω τόσο πολύ που έχω γίνει η σκιά της. βγαίνει για κατούρημα και τρέχω απο πίσω...περιόρισα της εξόδους μου...πάω στη δουλειά και το μυαλο μου είναι εκει..ενω υπάρχει κόσμος στο σπίτι να την προσέχει..το κακό μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμη. αρκεί να αποφασίσει ο ανώμαλος οτι είναι καιρός για καμιά φολα...
Ο γιατρός μου χει ΄δωσει ατροπίνη...δε θα καταφέρω να κάνω μόνη μου αλλα καποιος θα με βοηθήσει..Παιδιά είναι αδοιανόητο να υπάρχει άτομο που νιώθει καλα προκαλόντας ΄τετοιο φονο σε ζωακια...νιώθω οργή γι αυτα που έχω δει και γιατι ξερω οτι είναι δυνατον να ξανασυμβούν.
Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες...εύχομαι να είναι αχρείαστες σε όλους μας.

dolits

Member
12 Νοεμβρίου 2011
14
0
Κάποιος ψυχολόγος μου είχε πει οτι το πένθος που βιώνει ο άνθρωπος που χάνει σκυλάκι που το είχε χρόνια είναι ίδιο με αυτό που νιώθει όταν χάνει δικό του άνθρωπο.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Μα ναι εννοείται,ο άνθρωπος είναι συναισθηματικό ον ..πως μπορεί να τον αφήσει ανεπηρέαστο ο χαμός ενος ζωντανού πλάσματος που ήταν παρέα του για χρόνια?
Έχει τύχει να παω στον κτηνίατρο για επισκέψεις ρουτίνας και να συναντήσω ανθρώπους που λάμβαναν τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις του σκύλου τους,εκεί να δεις κλάμα και λιγμούς ..
Οπότε καταλαβαίνεις οτι στην ενδεχόμενη απώλεια που θα βιώσει ένας τέτοιος άνθρωπος,το κενό θα είναι ταιράστιο.

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο)

Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για 2 - 3 μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Η βαρφαρίνη καταστρέφει τον μηχανισμό πήξεως του αίματος και έτσι το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από την μύτη, το στόμα, το πέος, τον πρωκτό, όπως και εσωτερικά.

Θεραπεία: Κονάκιον (Βιταμίνη K) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 5-20mg. ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου.

καλησπερα σε ολους.δαιβαζοντας βρηκα αυτο..λεει οτι τα συμπτωματα δεν ειναι εμφανιζονται γρηγορα..
αν εγω πχ εχω την υποψια οτι μπορει να εφαγε αλλα μπορει και οχι και του κανω ενεση κονακιον υπαρχουν 2 περιπτωσεις
1 αν εφαγε να τον κανει καλυτερα και να τον βοηθησει..
2..αν δεν εφαγε και του κανω>????τοτε τι γινεται...????
???

και κατι ασχετο..γνωριζει κανει ποσο κοστιχουν οι βιοχημικες εξετασεις???

zoudaki

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
10
0
Athens-Greece
και πως ξερει καποιος πως να κανει την ενεση στο σκυλο του για να τον σωσει????
πρεπει φανταζομαι πρωτα να συμβουλευτουμε ολοι εναν κτηνιατρο να μας δειξει τουλαχιστον τον τροπο που θα κανουμε ενεση σε ενα ζωο....
Ειναι κριμα απο δικο μας λαθος ενα ζωακι να χασει τη ζωη του...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μια πολυ καλη ιδεα ειναι να παρακολουθησει καποιος τα σεμιναρια Πρωτων Βοηθειων που κανει το DOG TALK.

zoudaki

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
10
0
Athens-Greece
Μια πολυ καλη ιδεα ειναι να παρακολουθησει καποιος τα σεμιναρια Πρωτων Βοηθειων που κανει το DOG TALK.
Ευχαριστω για την επιθεση αλλα επειδη το εχω ξεψαχνισει το θεμα, εχει ειπωθει στο σβερκο, στο γοφο, καπου κοντα στη καρδια.....γενικολογιες λοιπον....καμια σωστη και ακριβης απαντηση.....οποτε δε βοηθηκα σε κατι με την απαντηση σας....
κατι πιο εξειδικευμενο???
ολοι γνωριζουμε καποιον κτηνιατρο που δεν ειναι και τοσο εγκυρος αλλιως δε θα μιλαγαν πολλοι απο εδω με ασχημα λογια για την ειδικοτητα του κτηνιατρου...ετσι κι ο δικος μου δεν ειναι ο καλυτερος κι η απαντηση του ηταν οπου μπορεις.
Αν εσεις καλυφθεικατε απο απαντησεις καλως...
Εγω δεν καλυφθηκα λοιπον και ζηταω μια εγκυρη και συγκεκριμενη απαντηση....ας απαντησει καποιος λοιπον που εχει καλο κτηνιατρο και ας αφησουμε τις ειρωνιες και τις απαντησεις περι ψαξε το ποστ καλυτερα!Ημαρτον πια!!!!!

zoudaki

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
10
0
Athens-Greece
Για αρχη δεν ειχε γραφτει ετσι ακριβως στο μνμ της οποτε λογικο αν μη καταλαβω!Το δικο σας το καταλαβα 100% καθως πατησα εκει αλλα στις 18 που ειναι το σεμιναριο μου ειναι αδυνατον να το παρακολουθησω!!!!κριμα...
Παρολαυτα ζητω συγγνωμη απο το μελος αν μιλησα "καπως" αλλα το εκανα λογω ελλειψης στοιχειων!!!

nikos kokkini

New Member
4 Μαρτίου 2012
2
0
Δεν θα γινει απολυτως τιποτα...Μην ξεχνας οτι η Κ ειναι ακριβως αυτο...βιταμινη

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
just a heads up
ακομα και αν η ατροπινη ειναι αντιδοτο μην την χορηγειται!!!
μπορει να σκοτωσετε το σκυλο σας αθελα σας.
η ατροπινη δεν ειναι αντιδοτο οπως το σκεφτομαστε απο την χημεια οξυ και βαση.
αναστρεφει καποιες επιδρασεις του δηλητηριου.
πρεπει να ακουμε την καρδια κατα κυριο λογο.
να μετρησουμε καρδιακους παλμους.
αν π.χ. το σκυλι μας εχει 120π/λεπτο και δωσουμε ατροπινη τοτε....ακροβατουμε σε τεντωμενο σκοινι.
θα 200αρισει η καρδια και ΜΠΑΜ...
για αυτο καλυτερα σε κτηνιατρο κατευθειαν