Απολλων....Αkita Inu

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
κυριε μαζά τι ακριβώς πιστευετε οτι είναι ενας καθαρόαιμος σκύλος?
για να σας πώ και εγώ στη συνέχεια την άποψή μου για το αν είναι καθαρόαιμο το κουτάβι σας, που είχα μελετήσει λίγο το πρότυπο της φυλής στο παρελθόν

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Ρε ανθρωπε δεν ειναι καθαροαιμο ακιτα deal with it! Τι ρωτας και ξαναρωτας? Σου δωσαμε τις απαντησεις. Τωρα το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να διαβασεις τα θεματα που σου παραθεσε η aunt mary

Αλλο πραγμα ρωτησα ανθρωπε...το καταλαβα οτι δεν ειναι καθαροαιμο

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
κυριε μαζά τι ακριβώς πιστευετε οτι είναι ενας καθαρόαιμος σκύλος?
για να σας πώ και εγώ στη συνέχεια την άποψή μου για το αν είναι καθαρόαιμο το κουτάβι σας, που είχα μελετήσει λίγο το πρότυπο της φυλής στο παρελθόν

Να ειναι και οι 2 γονεις του καθαροαιμοι και να εχει ολα τα χαρακτηριστικα που διακρινουν τα ακιτα οπως τα σχιστα ματια,η φουντωτη και γυριστη ουρα,το χαρακτηριστικο χρωμα του τριχωματος και επισης νομιζω και τα ποδια να εινα μακρυα

δεν ξερω τι αλλο...πειτε μου εσεις αν γνωριζεται παρακαλω πολυ

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
ωραία λοιπόν, καθαρόαιμος σκύλος είναι αυτός που έχει πεντιγκρι. δηλαδή αυτός που έχει "καθαρόαιμους" γονείς και "καθαρόαιμους" και τους υπόλοιπους προγόνους όπως μπορεί να σου αποδείξει μόνο το παραπάνω χαρτάκι.
αυτό είναι και το νόημα του pedigree. καταγράφει τους προγόνους του κουταβιού. κάθε εκτροφέας της προκοπής λοιπόν θα φροντίσει να βγάλει πεντιγκρυ στα κουτάβια του , ειδάλλως ποιό το νόημα όλου του κόπου που κατέβαλλε για να πραγματοποιηθεί η γέννα των κουταβιών?
τώρα για το σκύλο σου μου φαίνεται οτι θα γίνει πολύ εντυπωσιακός μεγαλώνοντας,
ακόμα και ας μήν είναι καθαρόαιμος
και ας μην μοιάζει και πολύ με τα κουτάβια που "παρήγαγαν" οι εκτροφείς που εψαχνα εγώ καποτε.
κοίτα να χαρείς την κουταβοπερίοδο γιατί τελειώνει απίστευτα γρήγορα:rolleyes:
και ξεκίνα να μελετάς για τις ανάγκες που θα έχει ο μικρός.
καλή συμβίωση!

Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
2 τα τινά, που μου φάνηκαν από τις πρώτες σελίδες κιόλας. Διαφήμιση για το συγκεκριμένο πετ σοπ στην παπανδρέου (το έμαθα κι εγώ που δεν έχω ιδέα από Σαλόνικα), έστω κι αρνητική. Ή καθαρή δυσφήμηση λόγω ανταγωνισμού...

ΥΓ: Ακόμα και στο νήμα του ο valous, μετά τις πρώτες 5 σελίδες είχε καταλάβει ότι έκανε "πατάτα" κι είχε μαζευτεί. Εδώ συνεχίζει ακάθεκτος...

ΥΓ2: οι αγγελίες όμως είναι μυστήριο...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
παρενθετικά για το διάβασμα που σε περιμένει:
το να ψάχνεις το πρότυπο της φυλής των ακίτα δεν θα σε ωφελήσει,
επικεντρώσου στην συμπεριφορά των σκυλιών και το σωστό τρόπο εκπαίδευσής του.
σωστή διατροφή?
ρίχνε και μια ματιά σε θέματα υγείας.
και ζήτα γνώμες και ψάξε να βρεις κανένα αξιοπρεπή κτηνίατρο, γιατί πολλοί μπορεί να πήραν πτυχία αλλα οι επιστημονικές γνώσεις τους δεν ξεπερνούν αυτές ενός χασάπη (ή κουταβέμπορα)

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
2 τα τινά, που μου φάνηκαν από τις πρώτες σελίδες κιόλας. Διαφήμιση για το συγκεκριμένο πετ σοπ στην παπανδρέου (το έμαθα κι εγώ που δεν έχω ιδέα από Σαλόνικα), έστω κι αρνητική. Ή καθαρή δυσφήμηση λόγω ανταγωνισμού...

ΥΓ: Ακόμα και στο νήμα του ο valous, μετά τις πρώτες 5 σελίδες είχε καταλάβει ότι έκανε "πατάτα" κι είχε μαζευτεί. Εδώ συνεχίζει ακάθεκτος...

Φιλε τι λες?ποιος valous ποια πατατα?ποια διαφημιση??ηπιες κανα τσιγαρο απο τα αλλα....δεν εχω σχεσεις με πετσοπ που αναθεμα την ωρα και τη στιγμη που πηγα και τους βρηκα

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens

ακριβώς τον ίδιο συνειρμό έκανα και τον ίδιο παραλληλισμό με το ίδιο άτομο !!!!!

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
παρενθετικά για το διάβασμα που σε περιμένει:
το να ψάχνεις το πρότυπο της φυλής των ακίτα δεν θα σε ωφελήσει,
επικεντρώσου στην συμπεριφορά των σκυλιών και το σωστό τρόπο εκπαίδευσής του.
σωστή διατροφή?
ρίχνε και μια ματιά σε θέματα υγείας.
και ζήτα γνώμες και ψάξε να βρεις κανένα αξιοπρεπή κτηνίατρο, γιατί πολλοί μπορεί να πήραν πτυχία αλλα οι επιστημονικές γνώσεις τους δεν ξεπερνούν αυτές ενός χασάπη (ή κουταβέμπορα)

Να σαι καλα ιωαννα,εχεις να μου προτεινεις καποιον κτηνιατρο στη θεσσαλονικη?Καποιον εκτροφεα ακιτα στη θεσσαλονικη η σε καμια κοντινη πολη της θεσσαλονικης?

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Διαβάζωντας όλη τη συζήτηση το πρώτο που καταλαβαίνω είναι οτι μάλλον βαριέσαι να διαβάσεις κάποια θέματα που θα σε διαφωτίσουν κ θα σου λύσουν απορίες.
Δεν είμαι ειδική, αλλά διαβάζω πολύ καιρό κι αυτό και άλλα φορουμ, οπότε όσα εσύ ρωτάς με τέτοια επιμονή, εγώ σταδιακά έψαχνα ωστε να ενημερωθώ για να καταλάβω.
Μπήκες σε ένα περιβάλλον, όπου ειδικά για το θέμα που εσύ θίγεις όλοι είναι ευαισθητοποιημένοι κ κινητοποιημένοι.

Δέχθηκες μια επίθεση ξαφνική μάλλον για σένα, αλλά αν προσπαθούσες να καταλάβεις τι σου λένε θα τη δικαιολογούσες!

Puppy mills χαρακτηρίζονται όλες αυτές οι γέννες που γίνονται με σκοπό το κέρδος και με όσο το δυνατόν μικρότερα έξοδα, με ζώα που βασανίζονται τόσο όσο δε φαντάζεσαι, κάνουν πολλές γέννες το χρόνο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη παραγωγή, γιατί ναι ουσιαστικά για "εργοστάσιο ζώων" μιλάμε. Τα ζώα δεν έχουν καμία περίθαλψη, η υγεία τους είναι αμφίβολλη (και των κουταβιών που γεννάνε επίσης) και εν τέλει όταν τα ταλαιπωρήσουν αρκετά και δεν μπορούν να κερδίσουν τίποτα άλλο απ'αυτά, το μέλλον τους είναι στην καλύτερη μια ευθανασία.

Εκτροφείς απ'την άλλη είναι άνθρωποι που έχουν "ερωτευτεί" μια συγκεκριμένη ράτσα και δίνουν την ψυχή τους στη συνέχισή της. Τα ζώα τους αποτελούν κομμάτι της οικογένειάς τους, παρά τρόπος να κερδίσουν χρήματα. Τις περισσότερες φορές οικονομικά χαμένοι βγαίνουν. Ένας εκτροφέας λοιπόν, όταν έρθεις σε επαφή μαζί του, θα σε περάσει από κόσκινο, θα σου κάνει τόσες ερωτήσεις που θα νομίζεις ότι πήγες να υιοθετήσεις παιδί, θα σε εμπιστευτεί πρώτα και μετά θα σου δώσει το κουτάβι και θα τον έχεις σύμβουλο και φίλο για την υπόλοιπη ζωή του σκύλου σου.

Το pedigree από τον εκτροφέα μπορεί να σου δείξει τους προγόνους του κουταβιού σου και το παίρνεις με την απόκτηση του κουταβιού και αν δεν κάνω λάθος δεν είναι προαιρετικό, το παίρνεις ούτως η άλλως.

Για το πετσοπ απ'την άλλη είναι περισσότερο ένα ακόμα ένα εμπόρευμα, αφού είναι ένα ακόμα κέρδος για το μαγαζί.

Το ζευγάρωμα που εσύ θέλεις να κάνεις στο σκύλο σου, σε κάνει BYB. Είναι μια λάθος κίνηση, γιατί αρχικά βλέπεις κι εσύ το σκύλο σου σαν ένα τρόπο να βγάλεις χρήματα, επίσης βοηθάς να χειροτερεύει το πρόβλημα των αδέσποτων και τέλος δίνεις συνέχεια στα προβλήματα υγείας, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει περίπτωση να προβείς στις απαραίτητες εξαιτάσεις πριν το ζευγάρωμα, αμφιβάλλω αν ξέρεις και τι θα έπρεπε να προσέξεις.

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, ενδεχομένως να κάνω κάπου λάθος, δεκτή κάθε παρατήρηση και φίλε mazas ελπίζω τουλάχιστον να σου έδωσα λίγη τροφή για σκέψη, πριν από οποιαδήποτε επόμενη κίνηση "θυμού".

Ελπίζω να ξεχάσεις το γεγονός οτι πιάστηκες κορόιδο, να αγαπήσεις με πάθος τον νέο σου φίλο, ανεξάρτητα με το αν το αίμα του είναι καθαρό ή "νοθευμένο" και εν τέλει να του προσφέρεις μια ζωή με γεμάτη ευτυχία και υγεία από δω και πέρα.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Να σαι καλα ιωαννα,εχεις να μου προτεινεις καποιον κτηνιατρο στη θεσσαλονικη?Καποιον εκτροφεα ακιτα στη θεσσαλονικη η σε καμια κοντινη πολη της θεσσαλονικης?
για τη θεσσαλονίκη δεν μπορώ να μιλήσω - αλεξανδρούπολη (στου διαόλου τη μάνα κοντά ) να σας πώ ότι θέλετε.
οταν πάντως εγώ ψάχνω για κτηνίατρο ελέγχω:
1)να δειχνει ενδιαφέρον για την υγεία του ζώου, να ρωτάει τον ιδιοκτήτη για τις συνήθειές του κλπ (κλασσικά)
2)να μην προσπαθεί να μου πουλήσει πράγματα με την κάθε ευκαιρία. είτε αυτά είναι φαρμακα είτε ειδικές τροφές κλπ
3)να μιλάει.να προσπαθεί να μου εξηγήσει τί προβλημα έχει ο σκύλος και για ποιόν λόγο ακολουθούμε την τάδε θεραπεία

και τώρα όσον αφορά τον εκτροφέα......
πριν ψάξεις να αγοράσεις ακίτα πιθανόν να σου χρειαστεί κι άλλο ψάξιμο για το αν είναι κατάλληλη η φυλή για εσένα.
ο σωστός εκτροφέας θα σου μιλήσει ο ίδιος για τις ανάγκες του σκύλου για να βεβαιωθεί οτι δεν θα δώσει κουτάβι σε ανυποψίαστο ιδιοκτήτη- πόσο μάλλον στην περίπτωση των ακίτα που ειναι δύσκολα σκυλιά.
ο κύριος που έχετε στην θεσσαλονίκη καλός είναι (προσωπικά προτιμώ εκτροφεία του εξωτερικού. αλλα δεν έχει και σπουδαία διαφορά)
σημασία εχει να βεβαιωθείς οτι χρειάζεσαι πράγματι καθαρόαιμο κουταβι. σκοπευεις να ασχοληθείς με τρεξίματα σε εκθέσεις κλπ , δεν θα άντεχες κάποια απόκλιση του χαρακτήρα?
ας αναφέρω επίσης οτι η απόκτηση καθαρόαιμου κουταβιού είναι φυσιολογικό να σε κρατήσει μέχρι και χρόνια στην αναμονή.
η απόκτηση δευτερου σκύλου είναι αρκετά μεγάλο βήμα αν δεν εχεις βρει ισορροπίες με τον πρώτο.

Last edited:

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Marilen τετοιο κειμενο για να με βοηθησεις???Ευχαριστω..κατανοητα ολα.Θα κατσω να διαβασω και να ενημερωθω σιγουρα.
Τον αγαπαω τον Απολλων το προβλημα ειναι το πετσοπ και θα παω να λογαριαστω αυριο μαζι τους γιατι τους ειχα ξεκαθαρισει οτι θα δωσω 500 ευρω οπως μου ζητησαν για ενα ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ σκυλι ΟΧΙ για ενα ημιαιμο.
Οσο για το πεντιγκρι εκαναν τα παντα για με αποτρεψουν απο την αποκτηση του....

Last edited:

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Ποια εκτροφεια του εξωτερικου εμπιστευεσαι Ιωαννα?Εκτροφεια της Σερβιας εμπιστευεσαι?Ενα παιδι που γνωρισα ειχε ενα θηλυκο ακιτα το οποιο του το εφερε ο ιδιος ο εκτροφεας στη θεσσαλονικη ειχε και το πεντριγκρι μαζι του εκεινο απο οσο το ειδα και μπορω να να κρινω ηταν καθαροαιμο αλλα του κοστισε 900 ευρω

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Καλά έκαναν, σου είναι άχρηστο το pedigree. Δεν έχει νόημα να δώσεις άλλα 100 ευρώ. Καλύτερα όπως σου είπαν κράτα λεφτά για κάποιον εκπαιδευτή ή για τη διατροφή του που αργά ή γρήγορα θα αντιληφθείς ότι μια τροφή απ'το σούπερ μάρκετ μόνο προβλήματα μπορεί μακροπρόθεσμα να φέρει. Διάβασε λοιπόν και για το θέμα της διατροφής.

Με το πετσοπ δεν έχει νόημα να λογαριαστείς όπως λες, αυτή είναι η δουλειά τους. Πιθανότατα θα σου πει να σου δώσει το pedigree για να σε πείσει. Δεν έχεις να κερδίσεις κάτι. Καλύτερα κράτα την ενέργειά σου για τον νέο σου φίλο. Απλά από εδώ και πέρα να επιλέγεις πετσοπ που δεν πουλάει ζώα και στη Θεσσαλονίκη θα βρεις εύκολα.

Γενικά ξεκίνησες λίγο στραβά με την απόκτησή του, απλά έχε στο νου σου πως αυτό έγινε πάει και δεν αλλάζει. Το κουτάβι είναι τώρα μαζί σου και πίστεψέ με, μικρή σημασία έχει το ποιοι ήταν οι γονείς του μπροστά σ'αυτά που έχει να σου προσφέρει.

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Ποια εκτροφεια του εξωτερικου εμπιστευεσαι Ιωαννα?Εκτροφεια της Σερβιας εμπιστευεσαι?Ενα παιδι που γνωρισα ειχε ενα θηλυκο ακιτα το οποιο του το εφερε ο ιδιος ο εκτροφεας στη θεσσαλονικη ειχε και το πεντριγκρι μαζι του εκεινο απο οσο το ειδα και μπορω να να κρινω ηταν καθαροαιμο αλλα του κοστισε 900 ευρω
Μάλλον θα σε απογοητεύσω, αλλά αυτές είναι οι τιμές που πάνω κάτω παίζουν στα σωστά εκτροφεία.

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Καλά έκαναν, σου είναι άχρηστο το pedigree. Δεν έχει νόημα να δώσεις άλλα 100 ευρώ. Καλύτερα όπως σου είπαν κράτα λεφτά για κάποιον εκπαιδευτή ή για τη διατροφή του που αργά ή γρήγορα θα αντιληφθείς ότι μια τροφή απ'το σούπερ μάρκετ μόνο προβλήματα μπορεί μακροπρόθεσμα να φέρει. Διάβασε λοιπόν και για το θέμα της διατροφής.

Με το πετσοπ δεν έχει νόημα να λογαριαστείς όπως λες, αυτή είναι η δουλειά τους. Πιθανότατα θα σου πει να σου δώσει το pedigree για να σε πείσει. Δεν έχεις να κερδίσεις κάτι. Καλύτερα κράτα την ενέργειά σου για τον νέο σου φίλο. Απλά από εδώ και πέρα να επιλέγεις πετσοπ που δεν πουλάει ζώα και στη Θεσσαλονίκη θα βρεις εύκολα.

Γενικά ξεκίνησες λίγο στραβά με την απόκτησή του, απλά έχε στο νου σου πως αυτό έγινε πάει και δεν αλλάζει. Το κουτάβι είναι τώρα μαζί σου και πίστεψέ με, μικρή σημασία έχει το ποιοι ήταν οι γονείς του μπροστά σ'αυτά που έχει να σου προσφέρει.
ναι απο το πεντρογκρι με απετρεψαν αλλα να παρουν 500 ευρω για να μου δωσουν ενα ημιαιμο κουταβι σαν καθαροαιμο ομως δεν με απετρεψαν????

Ειχα παει σε ενα ενα πετσοπ το οποιο ειχε διαφορα ηδη για κατοικιδια αλλα δεν πουλουσε κατοικιδια και εκει μου ειχε πει το παιδι να μην παρω απο πετσοπ κουταβι αλλα απο καποια οικογενεια....ποσο δικιο ειχε.

Last edited:

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Μάλλον θα σε απογοητεύσω, αλλά αυτές είναι οι τιμές που πάνω κάτω παίζουν στα σωστά εκτροφεία.
Δεν με νοιαζουν τα λεφτα οχι οτι ειμαι κανας πλουσιος αλλα θα προτιμουσα να διαθεσω 1000 ευρω για ενα καθαροαιμο παρα 500 ευρω για ενα ημιαιμο(χωρις να θελω να προσβαλλω τον Απολλων)
απλα ο εκτροφεας της θεσσαλονικης δεν ειχε καποιο κουταβι και ουτε περιμενε καποια γεννα στους επομενους μηνες και ετσι αποφασισα να παω στο πετσοπ νομιζωντας πως ειναι και αυτοι ειδικοι επι του θεματος και φερεγγυοι

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
συγκεκριμένα εκτροφεία δεν μπορώ να σου πώ, την απέρριψα πολύ γρήγορα την επιλογή των ακίτα και δεν μπήκα στον κόπο να επιλέξω.
σερβία γενικά εχουν πολύ καλό επίπεδο πιστευω.
900 είναι εμ χαμηλή τιμή (οχι απαραίτητα και κακό αυτό όμως.)
ιδιοκτήτες ακίτα εδώ μέσα μπορούν να συζητήσουν το θέμα και να σε βοηθήσουν περισσότερο που έχουν ζήσει κιόλας την διαδικασία απόκτησης και συμβίωσης τέτοιου σκύλου και μπορούν να μιλήσουν με την εμπειρία τους.
με το πετ σοπ να λογαριαστεις γιατί εμπορευονται ψυχές , όχι γιατί λένε ψέματα. αλλα δεν θα καταφέρεις και πολλά μόνο να πέσεις στο επίπεδό τους. μυαλά δεν αλλάζοει ευκολα ο άνθρωπος ειδικά αν παίζει και οικονομικό ζήτημα (ή ζητημα περιφάνειας και ματαιοδοξίας...)

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Ειχα παει σε ενα ενα πετσοπ το οποιο ειχε διαφορα ηδη για κατοικιδια αλλα δεν πουλουσε κατοικιδια και εκει μου ειχε πει το παιδι να μην παρω απο πετσοπ κουταβι αλλα απο καποια οικογενεια....ποσο δικιο ειχε.
σωστός....ουπς όχι τί εκανε λέει ,οικογένεια? δηλαδή από ιδιώτη? όχι φίλε μου τα ίδια "χάλια" θα έχουν.
καθαρόαιμο ζώο μόνο από εκτροφέα

Last edited:

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Πολλά θα μπορούσες να είχες κάνει, να ψάξεις σε φιλοζωικές, ακόμα και να βρεις ένα κουτάβι στο δρόμο.
Απλά μην κολλάς τόσο στο τι Θα έπρεπε να κάνεις. Κοίτα τι γίνεται από δω και πέρα. Αν νοιάζεσαι πραγματικά για το κουτάβι που απέκτησες, άρχισε να ενδιαφέρεσαι για πιο σημαντικά πράγματα απ' το αν είναι καθαρόαιμο. Ψάξε για τη διατροφή, ψάξε για τις βόλτες, ψάξε για τη στείρωση στο μέλλον, ΨΑΞΕ, ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ. Μην προσπαθείς να πείσεις για το αν το αγαπάς. να προσπαθείς να "εκμεταλλευτείς" τις γνώσεις του καθενός εδώ μέσα. ΡΩΤΑ, ΡΩΤΑ, ΡΩΤΑ. Κάποιοι μπορεί να σου φάνηκαν λίγο απότομοι, αλλά θα δεις ότι αν πραγματικά αρχίσεις να νοιάζεσαι και να έχεις απορίες, όλοι θα σε βοηθήσουν.