Δε ξέρω αλλά μου είναι πολύ στενάχωρο το συγκεκριμένο νήμα..
Mazas κατ αρχήν να σου πω ότι ο Απόλλων είναι ένας πολύ όμορφος κούταβος. Ελπίζω να μείνει κοντά σου για πολλά όμορφα χρόνια.
Επειδή διάβασα όλο το θέμα, βλέπω πόσο πολύ σε απασχολεί το κομμάτι της καθαροαιμίας. Ο σκυλάκος σου, αν και κούκλος, καθαρόαιμος δεν είναι αν και μοιάζει με Ακίτα αρκετά. Με ένα απλό google search μπορείς να εντοπίσεις κάποιες διαφορές με αντίστοιχα καθαρόαιμα κουτάβια. Υπάρχουν και μέλη στο φόρουμ που έχουν καθαρόαιμα Ακίτα. Ίσως αω διαβάσουν το νήμα και αν έχουν όρεξη, να σου πουν κι αυτοί τη γνώμη τους.
Για μένα η ουσία είναι να μη δώσεις το σκυλάκι πουθενά. Να ισχύει αυτό που λες. Ότι θα τον αγαπάς και θα τον προσέχεις. Επίσης, είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να ΜΗΝ τον ζευγαρώσεις. Όχι επειδή είναι ημίαιμος μόνο, αλλά κυρίως κατ' εμέ γιατί δεν ξέρεις τι κληρονομικές ασθένειες μπορεί να φέρει και να μεταδώσει στα κουταβάκια που θα γεννηθούν. Εύχομαι το ίδιο το σκυλάκι σου να είναι και να παραμείνει υγιές. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, ειδικά σε σκυλάκια που προέρχονται απο puppy mills (αν ρίξεις και μια ματιά στα λινκ που σου παρέθεσαν, θα κατατοπιστείς καλύτερα). Θα σου πω πως κι εγω έχω σκυλάκια απο ανεύθυνες γέννες κάποιου βλάκα που θεώρησε σωστό να ζευγαρώνει σκυλιά που μοιάζουν με - αλλά δεν είναι, για να βγάλει και κάνα φράγκο. Το ένα απο τα 2 σε ηλικία 3 ετών, ήδη παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία υπάρχει πιθανότητα αρκετά μεγάλη, να είναι κληρονομικά και δυστυχώς να μην είναι εύκολη η αντιμετόπισή τους στην περίπτωση αυτή.
Ότι έγινε έγινε τώρα. Σε παρακαλώ ενημερώσου και πράξε σωστά απο δω και πέρα. Φρόντισε τον μικρούλη σου σωστά. Έχε υπόψιν σου πως πέρα απο τα εμβόλια και τον απλό έλεγχο, χρειάζεται και αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις κάθε 6μηνο, στη χειρότερη μια φορά το χρόνο. Πήγες στο πετ σοπ τελικά σήμερα;