Απολλων....Αkita Inu

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
mazas να το χαίρεσαι το σκυλάκι σου και ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή!!!!!!!!!!!!
Να ρωτήσω κάτι άσχετο: Αν κάποιος πάρει σκυλάκι από petshop και του ζητήσουν τα 200 για το pedigree και αυτός τα δώσει τα λεφτά....αυτοί τι ακριβώς θα δωσουνε? Υποθέτω κανένα πλαστό? Και αν αυτός πάει σε εκθέσεις, θα το καταλάβουν οι διοργανωτές οτι ειναι πλαστο?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Να ρωτήσω κάτι άσχετο: Αν κάποιος πάρει σκυλάκι από petshop και του ζητήσουν τα 200 για το pedigree και αυτός τα δώσει τα λεφτά....αυτοί τι ακριβώς θα δωσουνε? Υποθέτω κανένα πλαστό? Και αν αυτός πάει σε εκθέσεις, θα το καταλάβουν οι διοργανωτές οτι ειναι πλαστο?
υπάρχουν περιπτώσεις που δόθηκε το πεντιγκρι από αλλο σκυλι που βρήκαν ονλάιν, εκαναν τις απαραιτητες διορθώσεις και εκτύπωσαν....

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δε ξέρω αλλά μου είναι πολύ στενάχωρο το συγκεκριμένο νήμα..

Mazas κατ αρχήν να σου πω ότι ο Απόλλων είναι ένας πολύ όμορφος κούταβος. Ελπίζω να μείνει κοντά σου για πολλά όμορφα χρόνια.

Επειδή διάβασα όλο το θέμα, βλέπω πόσο πολύ σε απασχολεί το κομμάτι της καθαροαιμίας. Ο σκυλάκος σου, αν και κούκλος, καθαρόαιμος δεν είναι αν και μοιάζει με Ακίτα αρκετά. Με ένα απλό google search μπορείς να εντοπίσεις κάποιες διαφορές με αντίστοιχα καθαρόαιμα κουτάβια. Υπάρχουν και μέλη στο φόρουμ που έχουν καθαρόαιμα Ακίτα. Ίσως αω διαβάσουν το νήμα και αν έχουν όρεξη, να σου πουν κι αυτοί τη γνώμη τους.

Για μένα η ουσία είναι να μη δώσεις το σκυλάκι πουθενά. Να ισχύει αυτό που λες. Ότι θα τον αγαπάς και θα τον προσέχεις. Επίσης, είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να ΜΗΝ τον ζευγαρώσεις. Όχι επειδή είναι ημίαιμος μόνο, αλλά κυρίως κατ' εμέ γιατί δεν ξέρεις τι κληρονομικές ασθένειες μπορεί να φέρει και να μεταδώσει στα κουταβάκια που θα γεννηθούν. Εύχομαι το ίδιο το σκυλάκι σου να είναι και να παραμείνει υγιές. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, ειδικά σε σκυλάκια που προέρχονται απο puppy mills (αν ρίξεις και μια ματιά στα λινκ που σου παρέθεσαν, θα κατατοπιστείς καλύτερα). Θα σου πω πως κι εγω έχω σκυλάκια απο ανεύθυνες γέννες κάποιου βλάκα που θεώρησε σωστό να ζευγαρώνει σκυλιά που μοιάζουν με - αλλά δεν είναι, για να βγάλει και κάνα φράγκο. Το ένα απο τα 2 σε ηλικία 3 ετών, ήδη παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία υπάρχει πιθανότητα αρκετά μεγάλη, να είναι κληρονομικά και δυστυχώς να μην είναι εύκολη η αντιμετόπισή τους στην περίπτωση αυτή.

Ότι έγινε έγινε τώρα. Σε παρακαλώ ενημερώσου και πράξε σωστά απο δω και πέρα. Φρόντισε τον μικρούλη σου σωστά. Έχε υπόψιν σου πως πέρα απο τα εμβόλια και τον απλό έλεγχο, χρειάζεται και αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις κάθε 6μηνο, στη χειρότερη μια φορά το χρόνο. Πήγες στο πετ σοπ τελικά σήμερα;

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Γεια σας παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Microchip τουλαχιστον μου δωσανε ενα χαρτι οπου εχει πανω 7 αυτοκολλητα με το νουμερο του και γραφει πανω πανω easytrac-ID αλλα δεν ξερω αν ειναι γραμμενο στο δικο μου ονομα.
Σοβαρα υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να αντιμετωπισει προβληματα υγειας επειδη ειναι απο puppy mills???
HOLLYWOODBRN ηθελα παρα πολυ ενα καθαροαιμο ακιτα ναι,ειναι κακο??Δηλαδη οσοι αγοραζουν καθαροαιμα γιατι το κανουν?Αλλωστε δεν ειχα σκοπο να δωσω 500 ευρω για ημιαιμο ακιτα...αν μου ελεγαν οτι τα καθαροαιμα εχουν πανω απο 1000 ευρω αλλα μπορω να σου βρω ημιαιμο με 500 θα
διαλεγα το καθαροαιμο
Μα και εγω ειχα καταλαβει οτι δεν ειναι καθαροαιμο γιατι ειδα αλλα κουταβακια ακιτα στο ιντερνετ και οι διαφορες ειναι ευδιακριτες

Λοιπον ειμαι πααααααααααααρα πολυ νευριασμενος και οταν θα παω στο πετ σοπ θα τα κανω πουτανα
πηρα τηλ και μου ειπαν οτι ο ιδιοκτητης θα ειναι εκει 6μιση ωρα γιατι τωρα ειναι εκει μια υπαλληλος

Last edited:

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Εδω σε ενα χαρτι που ειχα υπογραψει εγω και αυτος απο το πετσοπ οταν του εδωσα τη προκαταβολη λεει στο κατω μερος με ψιλα γραμματα οτι το pedigree του σκυλου εκδιδεται 120 μερες μετα
Θα αρχισει να λεει τα δικα του τωρα αυτος απο το Petsmart το ξερω

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
δεν τα ξερω αυτα ταραντουλα καθολου μαλλον πλαστο θα σου δωσουν και αν πας σε κανα διαγωνισμο θα γελανε οι διοργανωτες

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
mazas καθόλου κακό δεν είναι που ήθελες ένα καθαρόαιμο σκυλάκι, για τους δικούς σου λόγους. Κατανοητό και σεβαστό. Καλώς η κακώς, επέλεξες εν αγνοια σου, τον χειρότερο τρόπο να τον αποκτήσεις και τελικά ΚΑΙ έσκασες ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ΚΑΙ καθαρόαιμο σκύλο στα χέρια σου δεν έχεις. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Και οκ..όπως είπα..τώρα έγινε. Πάει. Απο δω και πέρα θα ξέρεις και ελπίζω το πάθημα - μάθημα. Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας. Απο δω και πέρα κοίτα να τον προσέχεις και να τον αγαπάς. Εγω σου εγγυόμαι οτι στο πετ σοπ άκρη ΔΕΝ θα βγάλεις. Και θα σου πεί ο μπάρμπας τα χίλια μύρια όσοα για να σε πείσει και να σε καθησυχάσει, σωστά το σκέφτεσαι. Δυστυχώς..είναι κουταβέμποροι που τους ενδιαφέρει το κέρδος αποκλειστικά. Εγω θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ανθρώπων εδώ, που ξέρουν δυο τρια πράγματα παραπάνω, να διαβάσεις τα θέματα του φόρουμ και να ενημερωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο.

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Εγινε hollywood ευχαριστω,ετσι ΑΚΡΙΜΩΣ ειναι οπως τα ειπες!!!!!
Θα ζητησω τα μισα λεφτα πισω αλλιως δεν θα φυγω απο το κωλομαγαζο του αλλωστε και αυτος δεν πρεπει να εδωσε πανω απο 100 ευρω στον ουγγρο.

Αλλα θελω να του αποδειξω οτι ειναι αλμπανηδες...τι να του πω για το microship?
Πως μπορω να δω αν ειναι γραμμενο το ονομα μου στο μαικρο τσιπ???

Last edited:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Εμένα η άποψή μου είναι ότι άκρη δε θα βγάλεις. Αυτός να ξέρεις, είναι πολύ πιθανό να σου πει να το πας πίσω το σκυλί, να σου δώσει άλλο. Λες και είναι ελαττωματικό φουρνάκι. Ελπίζω να μην έχεις σκοπό να δεχθείς κάτι τέτοιο...Ειλικρινά..

Για το τσιπ, πρέπει να πας να το δηλώσεις στο όνομα σου, αν δε το έχεις κάνει. Ο γιατρός σου, το έχει σκανάρει το σκυλί να δει για το τσιπάκι; Μπορείς να επικοινωνήσεις για πληροφορίες και με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο. http://www.hva.gr/index.php?wiseid=cq8on3em579n5700viv9fumcr4

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Εμένα η άποψή μου είναι ότι άκρη δε θα βγάλεις. Αυτός να ξέρεις, είναι πολύ πιθανό να σου πει να το πας πίσω το σκυλί, να σου δώσει άλλο. Λες και είναι ελαττωματικό φουρνάκι. Ελπίζω να μην έχεις σκοπό να δεχθείς κάτι τέτοιο...Ειλικρινά..

Για το τσιπ, πρέπει να πας να το δηλώσεις στο όνομα σου, αν δε το έχεις κάνει. Ο γιατρός σου, το έχει σκανάρει το σκυλί να δει για το τσιπάκι; Μπορείς να επικοινωνήσεις για πληροφορίες και με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο. http://www.hva.gr/index.php?wiseid=cq8on3em579n5700viv9fumcr4

Δεν θα μου πει τετοιο πραγμα(οχι οτι θα δεχομουν φυσκικα)αυτος θα αποποιηθει ολων των ευθυνων και μας βλεπω στο τμημα και τους 2 στο τελος..θα μου λεει οτι "το σκυλι ειναι καθαροαιμο και δεν προκειται να παρεις πισω δεκαρα"
το ονομα μου δεν επρεπε να το ειχε δηλωσει ο πετσοπακιας ?εγω επρεπε να το ειχα κανει?δεν μου ειπε τιποτα για αυτο το πραγμα...ο κτηνιατρος μου δυστηχως σκοπευα να ειναι ο ιδιος και το μονο που μου ειπε ηταν να το φερω το σκυλακι για το εμβολιο μολις γινει τριων!!!
Θα προσπαθησω να βρω καποιον αλλον φυσικα κτηνιατρο που να μην εχει και πετσοπ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Απολαυστικό θέμα!!!!

Αναρωτιόμουν πως στο καλό, έφτασε τις 18 σελίδες τόσο σύντομα, και η περιέργειά μου, μου προσέφερε ένα διασκεδαστικότατο μεσημεριανό διάλλειμμα.

Αυτοί οι..."εισαγγελείς" των αγενών παλαιών, που δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν καθημερινά, παρά να ειρωνεύονται [όχι...όχι...να κράζουν...είναι πιο μπαμπάτσικος χαρακτηρισμός] συστηματικά τα νέα μέλη, που μπαίνουν μες την καλή χαρά και την απόλυτη αφέλεια, έχουν την μεγαλύτερη πλάκα όλων, τελικά.

Ας ευχηθώ και τα καλύτερα στο δύστυχο κουτάβι, αν και δεν το βλέπω.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δεν θα μου πει τετοιο πραγμα(οχι οτι θα δεχομουν φυσκικα)αυτος θα αποποιηθει ολων των ευθυνων και μας βλεπω στο τμημα και τους 2 στο τελος..θα μου λεει οτι "το σκυλι ειναι καθαροαιμο και δεν προκειται να παρεις πισω δεκαρα"
το ονομα μου δεν επρεπε να το ειχε δηλωσει ο πετσοπακιας ?εγω επρεπε να το ειχα κανει?δεν μου ειπε τιποτα για αυτο το πραγμα...ο κτηνιατρος μου δυστηχως σκοπευα να ειναι ο ιδιος και το μονο που μου ειπε ηταν να το φερω το σκυλακι για το εμβολιο μολις γινει τριων!!!
Θα προσπαθησω να βρω καποιον αλλον φυσικα κτηνιατρο που να μην εχει και πετσοπ
Το
microchip
είναι μια
ηλεκτρονική ταυτότητα
που τοποθετείται (εμφυτεύεται) από κτηνίατρο στο λαιμό του ζώου μας χωρίς νάρκωση, γρήγορα και απλά.
Κάθε microchip έχει μοναδικό αριθμό (15ψηφιο κωδικό συνήθως) και πρέπει να καταχωρηθεί στα στοιχεία μας ως ιδιοκτήτες που είμαστε.
Η τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας όπως λέγεται στα ελληνικά το microchip έγινε υποχρεωτική με το νόμο 3170/2003 και πλέον με τον 4039/2012 για σκύλους και γάτες.

Αρχικώς λοιπόν,εφόσον μπει το microchip,φροντίζουμε ο κτηνίατρος να μας δώσει ένα αντίγραφο με τον κωδικό του microchip για το βιβλιάριο του ζώου αλλά και να στείλει με φαξ ένα ακόμα αποδεικτικό καταχώρησης στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο που έχει βάση δεδομένων με όλα τα microchips.

Μπορούμε και πρέπει να επιβεβαιώσουμε αν έχει καταχωρηθεί το microchip με ένα τηλέφωνο στον ΠΚΣ,στο 210-52 02 901. Η καταχώρηση γίνεται μέσα σε 15-20 μέρες. Με τον νέο νόμο 4039/2012 αναμένεται η βάση να ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Μολις πηρα τηλεφωνο...ΟΧΙ δεν ειναι καταχωρημενο και ο πετσοπας-κτηνιατρος δεν μου ειχε αναφερει τιποτα απολυτως!!!!!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ναι βρε Γιώργο..αυτό λέω. Εφόσον δεν είναι καταχωρημένο απο τη στιγμή που δεν το έχεις καταχωρήσει εσυ στο δικό σου όνομα, να πας στον κτηνίατρο που θα επιλέξεις να σας παρακολουθεί (συμφωνώ κι εγώ με την επιλογή εκτός του πετ σοπ), να το καταχωρήσει. Δεν είναι τίποτα. Μετά απο 2-3 εβδομάδες, κάνε και ένα τηλ. στον κτηνιατρικό σύλλογο, να επιβεβαιώσεις ότι έχει καταχωρηθεί.

Last edited:

Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
Ειχα παει σε ενα ενα πετσοπ το οποιο ειχε διαφορα ηδη για κατοικιδια αλλα δεν πουλουσε κατοικιδια και εκει μου ειχε πει το παιδι να μην παρω απο πετσοπ κουταβι αλλα απο καποια οικογενεια....ποσο δικιο ειχε.
Ε εντάξει, αν μας πεις και το όνομα αυτού του Πετ σοπ απλά θα μας επιβεβαιώσεις. Το έθαψες το άλλο το... κεντρικό στα σύνορα Θεσ/νίκης-Καλαμαριάς (εδώ το έμαθα απ'έξω εγώ που δεν έχω σχέση με Σαλόνικα...)

Έχεις καταφέρει μέσα σε 24 ώρες και μετά από 18 σελίδες να θίξεις όλα τα ευαίσθητα σκυλοθέματα και όλα μα όλα από την κακή τους πλευρά. Αγορά από πετ-σοπ, αγορά από ΒΥΒ για καλύτερη ποιότητα μετά από παραίνεση Πετσοπά, αγορά pedigree, επιστροφή ή πώληση του (ηίαιμου τελικά) κουταβιού σου, μικρές αγγελίες, ζευγάρωμα για να πουλήσεις τα καθαρόαιμα που ΘΑ έβγαζες κτλ κτλ. Ειλικρινά θέλει τιτάνια προσπάθεια αυτό που έκανες και μπράβο σου.