Απόκτηση Κατοικίδιου

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Καλο σε θεμα ποιοτητας!
Γερό μεν,ασφαλείας αλλα κ μαλακό ωστε να μη την τραυματιζει ή να της χαλάει το τρίχωμα.
Εχεις καποιο να μου πρωτεινεις γιατι εγω δεν σκαμπαζω μια απο αυτα.

Το ιδανικό ειναι να δοκιμασει οτι ειναι απο πριν ναι,αλλα απο τον χωρο φιλοξενίας της,πως θα την πάρετε να φυγετε?
Νταξει οταν λεω εγω οτι εχω ξεχασει ΤΑ ΠΑΝΤΑ κατι ξερω. Ουτε που το σκεφτικα.

Ενα κολαρο θα το φοραει στανταρακι απο τη στιγμη που υπογραψουμε τα χαρτια υιοθεσιας για να μπει πανω μια προχηρη ταυτοτητα με τηλ για παν ενδεχομενο. Τωρα μπορει να φυγουνε απο εκει με ενα λουρακι και αμεσως μετα σαμαρακι.

Στο θεμα της τροφης καμια ιδεα;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
@Penguin Από τροφή για δύο εβδομάδες θα έλεγα να της δίνεις αυτή που της δίνουν στο χώρο φιλοξενίας για να μην της πέσουν πολλές αλλαγές μαζί. Μετά κάνε μετάβαση σταδιακή σε καινούρια τροφή. Προσωπικά δίνω Acana και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Άλλες καλές τροφές είναι η Naturea, η N&D, η Barking Heads ενώ πολλοί δίνουν Platinum και είναι ευχαριστημένοι.

(Για το διπλό ποστ, κάνε επεξεργασία τώρα που μπορείς και αντικατέστησε το διπλό κείμενο με μια τελεία)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δυστυχώς δε μπορω να προτείνω...
Αν δε το δω,δε το ακουμπήσω...

Ειναι απ'αυτές τις γνωσεις
Που τις αποκτας θες δε θες
Μετα το 4ο - 5ο που χει καταστρεψει/φαει/σπασει το καμαρι μου/σου/μας

Στο θεμα της τροφης (εφοσον προς την ξηρα προσανατολιζεσαι) συμφωνω πως πρεπει να γινει σταδιακα η αλλαγη.
Η Ακανα ειναι μια πολυ καλη τροφη,nevertheless για πολλα σκυλια βαριά τροφή
Ειναι ενα ακομη θεμα που θα το ανακαλύπτεις καθως θα προχωράτε

• Like
Reactions: noni_papa

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες και την βοηθεια σας, πραγματιλα ειναι πολυτιμη.

Και εγω σταδιακη αλλαγη τροφης σκεφτομουν (σκεφτικα και για barf αλλα ας ερθει πρωτα ο σκυλος, ας μπουμε σε μια ευθεια και μετα το κοιταμε και αυτο) αλλα μου ειπαν εγω να της δωσω μια καλυτερης ποιοτητας μιας και ειναι μια. Τωρα εννοουσαν σταδιακα, ευθυς αμεσως. Δεν ξερω. Μαλλον αγχωθηκαν οι ανθρωποι οτι οποια μου ελεγαν θα βολευομουν με αυτην, απλως εγω σκεφτομαι οτι 16 ειναι τεταρτη και τα μαγαζια κλειστα αρα ολα αυτα θα πρεπει να ειναι ετοιμα στις 14.

Αααγχος.:confused:

Εσεις ποσες φορες την μερα ταιζεται;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
@Penguin μπράβο σας για την επικείμενη υιοθεσία (y)
Είναι πολύ γλύκα η μικρή!!!
Βρες ένα pet shop στην γειτονιά σου, που δεν πουλάει ζώα και πήγαινε από κοντά, να δεις τι καλούδια έχει. Και προμηθεύσου τα βασικά που χρειάζεσαι, από κει. Τροφή...ότι τροφή θα βρεις εκεί, σε συνάρτηση με τα λεφτά που θα μπορείς να διαθέσεις. Το αυτό και για λουρί, κολλάρο, μπωλ, σκατοσακούλια. Δεν χρειάζεσαι σχεδόν τίποτα άλλο για αρχή. Ταυτότητα το είπες. Πριν από οτιδήποτε άλλο. Τα υπόλοιπά της, εν καιρώ :)

Υιοθεσία ενήλικου αδέσποτου "οδηγίες χρήσεως"

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Γλυκό φατσάκι!
Με το καλό παιδιά! (y)
Για τα αξεσουάρ μην αγχώνεσαι πας σε ένα πετσοπ και για αρχή παίρνεις κάτι να βολευτείς. Μετά που θα ηρεμήσετε και θα μπείτε σε μία σειρά το ψάχνεις και καλύτερα.

• Like
Reactions: Penguin

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Είναι πανέμορφη!!
Μπράβο για την απόφαση!!

Γνώμη μου είναι να δώστε πιο πολύ σημασία (για αρχή) στο θέμα κτηνίατρος και μέτα στα υπόλοιπα θέματα. Καλό είναι να αποφασίσεις από τώρα και το χώρο που θα είναι το κρεβάτι της.

Ακριβώς οπως σας τα είπανε πιο πάνω είναι... Υπομονή,διάθεση,ηρεμία και όρεξη για περπάτημα.

Στο θέμα τροφής αυτό που έκανα εγώ ήταν να υπολογίσω το κόστος του γέυματος (όχι της συσκευασίας) παράλληλα και με αυτά που θέλω για το σκυλάκο μου.

Ρίξε μια ματιά στήν "Sams Field".Πολυ καλή τροφή για εμένα.Τον ταίζω 2 φορές την ημέρα. Για barf δεν μπορώ να εχω γνώμη ακόμα γτ τώρα εχω ξεκινήσει κ εγώ και διαβάζω.

Στο θέμα της εκπαίδευσης θα σε καλύψει σημαντικά το internet.
Επίσης αυτό που εχω δεί απο μέλος του φόρουμ αν θυμάμαι καλά και το κάνω κ εγώ ειναι να κρατάω ενα χρηματικό ποσό κάθε μήνα για τυχόν έκτακτη ανάγκη του.

Ελπίζω να βοήθησα!
Αντε με το καλό!! :)

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Με το καλό να τη δεχτείτε την όμορφη και πολλά (πολλά!!) μπράβο για την υιοθεσία της!!!Προσωπικά θα την άφηνα με το κολάρο πρώτες μέρες που ήδη το ξέρει/το συνήθισε πάνω της και σιγά σιγά θα έκανα εισαγωγή στο στηθόλουρο (πρώτα μέσα στο σπίτι για λίγη ώρα μετά λίγο παραπάνω κλπ κλπ).Θεωρώ αρκετά safe το ergocomfort της Ferplast και βγάζει και απλά soft σαμαράκια.Έχετε το νου στις πόρτες τις πρώτες μέρες,το άνοιξε-κλείσε με προσοχή,μερικά από την αλλαγή περιβάλλοντος και το άγχος εμφανίζουν τάσεις φυγής.Ας υπάρχουν σαν υποψία αυτά παρότι σπάνιο...Για αρχή νομίζω αρκετές μικρές βόλτες κι επιστροφή στο σημείο ασφαλείας στο σπίτι είναι μια χαρά,μερικά σεντονάκια και καμιά φαρδιά μαξιλάρα τώρα που'ναι καλοκαίρι πχ ριγμένα κάτω βοηθάνε να της φτιάξετε μια ανέξοδη φωλίτσα να πηγαίνει να ηρεμεί και να κοιμάται.Κρατήστε τα χρήματα για καλής ποιότητας φαί και παιχνίδια εγώ λέω :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Έχετε το νου στις πόρτες τις πρώτες μέρες,το άνοιξε-κλείσε με προσοχή,μερικά από την αλλαγή περιβάλλοντος και το άγχος εμφανίζουν τάσεις φυγής.Ας υπάρχουν σαν υποψία αυτά παρότι σπάνιο...
Δεν είναι καθόλου σπάνιο δυστυχώς. Συμβαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Θέλει μεγάλη προσοχή.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Εγώ ένα μεγάλο μπράβο να σου πω για την κίνηση σας αυτή και να έχετε πλήθος στιγμών μαζί της! Τι πιο σπουδαίο από νέους ανθρώπους με αγάπη για τα ζώα! Αναμένουμε εξελίξεις, όσο για τα υπόλοιπα πιστεύω χρειάζεται να τη δεις από κοντά, το σωματότυπο κτλ και αποφασίζεις.

Από τροφή δίνω κι εγώ Sams&Fields στο κυνηγοσκυλάκι μας και είμαι πολύ ευχαριστημένη, επίσης είναι αρκετά οικονομική. Υπάρχει και η Brit όπου συνδυάζει αρκετά πράγματα όπως τρίχωμα, δόντια να είναι σε καλή κατάσταση. Πάρε δοκιμαστικά μικρή συσκευασία 2κιλή και βλέπεις αν της αρέσει, την όρεξη της τέλος πάντων.

Last edited:
  • Like
Reactions: Giwrgosm

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
@Penguin να σας ζήσει!! Πολύ ομορφούλα! Για το θέμα της τροφής εγώ προτιμώ naturea , barking heads και εγώ της δίνω earthborn και είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις με 3 γεύματα την ημέρα και μόλις μεγαλωσει λίγο ακόμη να την τρώει 2 φορές

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σας! :rolleyes:

Για τροφη κατελειξα στην Naturea για μικροσωμα και σε λιχουδιες επισης Naturea για αρχη. Ειπα επισης να το ρισκαρω και με ενα κλικερ και οτι βγει, απλα θα προσπαθησω να δωσω πολυ βαση στην ποσοτητα των λιχουδιων και της τροφης μην το σκασω το καημενο.

Αυτο με την πορτα που λετε το φοβαμαι παρα πολυ και εγω, γιατι η εξωπορτα τηε πολυκατικοιας ειναι παντα ανοιχτη οποτε οχι απλα 24ματια, 54 θα εχουμε ο καθενας (γι αυτο αλλωστε εχω γινει εμμονικη με την ταυτοτητα).

Για κτηνιατρο να σας πω την αληθεια η ξανθη δεν εχει νομιζω μεγαλη ποικιλλια. Σκεφτομασταν να συνεχισουμε με αυτον που συνεργαζεται με με την φιλοζωικη και εκανε την στειρωση και τις εξετασεις και βλεπουμε. Εχω σταμπαρει και αλλους δυο για παν ενδεχομενω.

Αν καποιο μελος εινα/ξερει απο Ξανθη ειμαι ολη αυτια για προτασεις.

Επειδη ο σκυλος ειναι ενηλικος σκεφτηκα μηπως θα ηταν καλο να εχω το crate ευθης εξαρχης ωστε αν χρειαστει να παω σουπερ μαρκετ να μην πεθανω στο αχγος. Για 6 κιλα σκυλο ποιο μεγεθος κανει; Εγω ετσι οπως τα ειδα καταμπερδευτικα. :confused:

Για κρεβατι, μπολακια λεμε jumbo, λουρακι, περιλαιμιο πετ σοπ, ολα.αυτα στις 14 και στις 17 θα παμε για σαμαρακι ολοι μαζι.

JohnM

Active Member
6 Ιουλίου 2016
41
188
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες σας! :rolleyes:

Για τροφη κατελειξα στην Naturea για μικροσωμα και σε λιχουδιες επισης Naturea για αρχη. Ειπα επισης να το ρισκαρω και με ενα κλικερ και οτι βγει, απλα θα προσπαθησω να δωσω πολυ βαση στην ποσοτητα των λιχουδιων και της τροφης μην το σκασω το καημενο.

Αυτο με την πορτα που λετε το φοβαμαι παρα πολυ και εγω, γιατι η εξωπορτα τηε πολυκατικοιας ειναι παντα ανοιχτη οποτε οχι απλα 24ματια, 54 θα εχουμε ο καθενας (γι αυτο αλλωστε εχω γινει εμμονικη με την ταυτοτητα).

Για κτηνιατρο να σας πω την αληθεια η ξανθη δεν εχει νομιζω μεγαλη ποικιλλια. Σκεφτομασταν να συνεχισουμε με αυτον που συνεργαζεται με με την φιλοζωικη και εκανε την στειρωση και τις εξετασεις και βλεπουμε. Εχω σταμπαρει και αλλους δυο για παν ενδεχομενω.

Αν καποιο μελος εινα/ξερει απο Ξανθη ειμαι ολη αυτια για προτασεις.

Επειδη ο σκυλος ειναι ενηλικος σκεφτηκα μηπως θα ηταν καλο να εχω το crate ευθης εξαρχης ωστε αν χρειαστει να παω σουπερ μαρκετ να μην πεθανω στο αχγος. Για 6 κιλα σκυλο ποιο μεγεθος κανει; Εγω ετσι οπως τα ειδα καταμπερδευτικα. :confused:

Για κρεβατι, μπολακια λεμε jumbo, λουρακι, περιλαιμιο πετ σοπ, ολα.αυτα στις 14 και στις 17 θα παμε για σαμαρακι ολοι μαζι.
Αν σας βγάζει ο δρόμος σας προς Καβάλα μπορώ να σου προτείνω εδώ πέρα :)

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Τις έχουμε δοκιμάσει τις λιχουδιές από naturea και μου άρεσαν πολύ. Έχουν μικρό μεγεθος, είναι πιο μαλακές, τα συστατικά μου φάνηκαν πολύ καλά για λιχουδιά, αλλά η συσκευασία είναι άθλια.
Το κρεβάτι από τζάμπο, αυτό το ορθογώνιο που έχουν σε ροζ/μπλε με καφέ εμένα αντέχει ακόμα, εδώ και 2 χρόνια και το βάζω και πλυντήριο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα μπολ τους δε μου γέμισαν το μάτι.

• Like

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αν σας βγάζει ο δρόμος σας προς Καβάλα μπορώ να σου προτείνω εδώ πέρα :)
Αν δεν μεινουμε ικανοποιημενη απο ξανθη μερια θα σου στειλω!

Τις έχουμε δοκιμάσει τις λιχουδιές από naturea και μου άρεσαν πολύ. Έχουν μικρό μεγεθος, είναι πιο μαλακές, τα συστατικά μου φάνηκαν πολύ καλά για λιχουδιά, αλλά η συσκευασία είναι άθλια.
Το κρεβάτι από τζάμπο, αυτό το ορθογώνιο που έχουν σε ροζ/μπλε με καφέ εμένα αντέχει ακόμα, εδώ και 2 χρόνια και το βάζω και πλυντήριο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα μπολ τους δε μου γέμισαν το μάτι.
Χμμν. Θα το κοιταξω για τα μπολ αν ειναι...

Ρε παιδια, ειναι οντως δυσκολο να διαβαζεις και να καταπαβαινεις τις διαστασεις των crate ή απλα εγω δεν το χω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Για το μέγεθος της συγκεκριμένης σκυλίτσας, ένα 90άρι [90 εκατ.μήκος δηλαδή] θα είναι υπερ-άνετο. Εγώ, αυτό θα διάλεγα.

• Like

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Έχουμε και λεμε:
- Τροφη
- Λιχουδιες
- Μπολακια