Από Frontline σε Ex Spot, μπορώ;

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Υπάρχει κάποιο θέμα με την ex spot και τους ψύλλους; Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό εκεί; Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι;
εμας παρ'ολο που ειναι δυσκολο να τα δεις πανω της :p δεν δειχνει απο τοτε που το βαζω εδω και δυο μηνες να εχει κατι....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν έχω δεί τίποτα σε τέσσερα σκυλιά εδώ και πόσους μήνες που θεωρητικά οι ψύλλοι είναι και σε έξαρση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Tην έβαλα ήδη, του έκανε πιτυρίδα (τελικά από τις αμπούλες του δημιοργείται) και φαγούρα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
ουτε με τσιμπουρια ουτε με ψυλλους εχω θεμα....
και να τολμησω να πω ουτε με κουνουπια... αν και απο καιρο σε καιρο τα ψεκαζω κιολας...
φυσικα την επαναληψη την κανω καθε 25 μερες περιπου....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
κυβελη ... για την πυτιριδα... να κοιταξειςπρωτα το σαμπουαν... και να φροντιζεις να κανεις καλο ξεβγαλμα...
για την φαγουρα... νομιζω οτι οφειλεται απο την πυτιριδακλπ....
σιγουρα και γι αυτο υπαρχουν τοσες επιλογες... οτι κανει σε εναν σκυλο μπορει να ειναι ακαταλληλο σε αλλον....
δυστυχως μονο με προσωπικη εμπειρια μπορει καποιοσ να καταλαβει... για το δικο του σκυλι...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Και σε εμας, ουτε τσιμπουρι, ουτε ψυλλος, αλλα τα κουνουπια κανουν παρτι καθε μερα!
Του δημιουργησε και κοκκινιλες? Η ex spot ειναι αρκετα ελαφρια σε σχεση με αλλες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ για κουνούπια και ex spot δεν ξέρω
δηλαδή δεν μπορώ να πω αν η απώθηση των κουνουπιών που έχω οφείλεται στην αμπούλα ή στο άλλο που βάζω

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Ψάχνοντας κάποια πράγματα για τα 3 προιόντα που αναφέρατε και τις ουσίες που περιέχουν βρήκα αυτά :

EXSPOT - Permethrin 65%

(http://en.wikipedia.org/wiki/Permethrin)

(http://www.pesticideinfo.org/Detail_Product.jsp?REG_NR=00077300073&DIST_NR=000773)

Advantix - Imidacloprid + Permethrin 100 g/L Imidacloprid, 500 g/L Permethrin

(http://en.wikipedia.org/wiki/Imidacloprid)

Frontline Plus - fipronil + S-methoprene

(http://en.wikipedia.org/wiki/Fipronil)

(http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC35905)

Με προβλημάτισε πολύ το τι διάβασα, και σε τι κινδύνους εκθέτω τον σκύλο μου. Κάντε τον κόπο και διαβάστε τα, ψάξτε και άλλες πηγές, και θα παρακαλέσω πολύ, εάν κάποιο μέλος χρησιμοποιεί κάποιο προιόν με φυσικά συστατικά, και καλά αποτελέσματα, να το αναφέρει. Ευχαριστώ.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
blackpit
Μπορεις να δεις τις αμπoυλες και τα κολαρα της bogacare,τα εχω χρησιμοποιησει και δεν ειχα προβλημα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
κυβελη ... για την πυτιριδα... να κοιταξειςπρωτα το σαμπουαν... και να φροντιζεις να κανεις καλο ξεβγαλμα...
για την φαγουρα... νομιζω οτι οφειλεται απο την πυτιριδακλπ....
σιγουρα και γι αυτο υπαρχουν τοσες επιλογες... οτι κανει σε εναν σκυλο μπορει να ειναι ακαταλληλο σε αλλον....
δυστυχως μονο με προσωπικη εμπειρια μπορει καποιοσ να καταλαβει... για το δικο του σκυλι...
grdane κι εγώ στο ξέβγαλμα την απέδιδα, και τον ξέπλυνα καλά χωρίς σαμπουάν και έφυγε. Και όταν του έβαλα την αμπούλα εμφανίστηκε ξανά αμέσως. Από την αμπούλα είναι, και μάλιστα όχι μόνο την ex spot αλλά και η frontline του έκανε το ίδιο ακριβώς.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
δοκιμασε αντι αμπουλες... καποιο απο τα λουρακια του εμποριου με ιδιες ιδιοτητες αλλα ελαφρυτερης δρασης...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Toυ βάζω scalibor+ αμπούλα, και ο εκτροφέας του είναι αντιθετος να τον πλακώνω με τόσα χημικά θα το ρίξω στους ευκάλυπτους και στις σιτρονέλες και ο θεός βοηθός...

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
@yasemin μήπως ξέρεις κάποιο ελληνικό petshop που πουλάει τα κολάρα της bogacare, για να τα παραγγείλω; Εδώ στην Καλαμάτα όπου ρώτησα δεν τα έχουν.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Παρε τηλ την εταιρεια που τα εισαγει.
Access group Βαος τηλ 210 6630800 θα σου πουν που μπορεις να βρεις.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
και η Λούνα έχει φαγούρα ο γιατρός μου είπε ε σκύλος είναι ξύνεται μην ανησυχείς αλλα θα δοκιμάσω την ex spot

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Καλημέρα και από μένα, βλέπω οτι το εχετε ψαξει πολυ το θέμα με τα αντιπαρασιτικα, μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι για το μαλτεζάκι μου? Νομίζω ότι δεν του κάνει τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ρώτησα τον γιατρό τι αμπούλες τις βάζει άλλα κάθε μήνα αλλάζουμε γιατί τίποτα δεν πιάνει. Βρίσκω συνέχεια πάνω της τσιμπούρια. Και μέχρι τώρα οκ τα προλάβαινα στο τρίχωμα επάνω και τα έβγαζα, αλλά εχτές που την έκανα μπάνιο άνακάλυψα ότι ήταν γεμάτη!!!!!!!Την είχαν δαγκώσει κιόλας και σε όλο της το σώμα είχε κάτι μικρά μαύρα όσο το κεφάλι της καρφίτσας (αυτα είναι αυγά??? δεν ξέρω καλα ειναι πρώτη φορά που έχω σκύλο!) Δεν μπορώ να καταλάβω της είχα βάλει αμπούλα πριν 15 μέρες!!!!Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να είχαν πεθάνει μολις την δάγκωσαν????

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Μην παραλείψεις να της κάνεις εξέταση αίματος , πιθανότατα με τόσα τσιμπούρια και δαγκώματα από αυτά να έχει ερλίχια.

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Οι εξετάσεις θα γίνουν σίγουρα γαιτι παίρνουμε και κορτιζόνη γιατι το μοναδικό μου μωρό βρίσκεται σε θεραπεία από το σύνδρομο των λευκότριχων φιλών. Τι να κάνω με τα τσιμπούρια? Την πήγα χτες στον κτηνίατρο (ηταν μονο μια οσοκομα εκει εχτες) και της εβαλε σπρέι μόνο στην πλάτη και στα πόδια. δεν έπρεπε να βάλει παντού? να γίνει μούσκεμα όλο το μαλλί? τι μου προτείνεις να κάνω ? μπορώ να την ξαναψεκάσω μόνη μου? η θα το τρελάνω το σκυλί? και πως θα καταλαβω οτι εχουν φυγει??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Κοίταξε εμένα με scalibor και advantix έπαθε ερλιχίωση ο μεγάλος μου σε ηλικία σκύλος.
Οπότε τι να σου προτείνω αφού με δύο δυνατά και σοβαρά αντιτσιμπουρικά, εντομοαπωθητικά κατάφερε το τσιμπούρι και ανέβηκε πάνω της και την τσίμπησε..;
Εγώ όπως γράφω και παραπάνω θα το γυρίσω στα φυσικά διαλύματα , που θέλουν ψέκασμα συνέχεια) αλλά δεν επιβαρύνουν με χημικά το σκύλο. Ψάχνομαι προς αυτή τη κατεύθυνση τώρα.

Mην την ψεκάζεις συνέχεια πάντως και μίλα με τον ίδιο το κτηνίατρο, εγώ θα ξαναπήγαινα όταν θα είναι αυτός εκεί , τα τσιμπούρια της τα έβγαλε να υποθέσω ε;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αρνητική θα σου ακουστώ Κυβέλη μου αλλά αν την πατάνε με τα σκάλιμπορ, τις αμπούλες και όλα τα χημικά μέτρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι πόσο πιο εύκολα θα την πατάνε με τα φυσικά μέτρα. Παράδειγμα η σιτρονέλα. Τα ψεκάζω μεν καθημερινά, ελπίζοντας για το καλύτερο (τη σιχαίνονται), αλλά πρέπει να μας δεις σε περιβάλλον με πραγματικά αγριεμένα κουνούπια... εμάς, τα κεράκια σιτρονέλας και τα... κουνούπια παρεούλα!
Παρεμπιπτόντως στον μικρό αρχισα ex spot χθες, στον μεγάλο δεν κάνω αλλαγές. Μου είπαν κιόλας στο pet shop ότι έχει έλλειψη η frontline δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.