Ας σώσουμε τον Μαξ!


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3

Πηγαίνοντας να φροντίσουμε τα αδεσποτάκια μας, σε ένα στενό αθέατο στα περισσότερα μάτια, μεταξύ τοίχων αυλών και εργοστασίου - βιομηχανίας βρήκαμε ένα κλουβί γύρω στα 10 - 12 τετραγωνικά μέτρα (το πολύ) που "φιλοξενούσε" μάλλον καθαρόαιμο πόιντερ. Γύρω γύρω περίφραξη, ανοιχτό από πάνω. Μέσα είχε ένα σκυλόσπιτο ξύλινο χωρίς οροφή (η οροφή ήταν δίπλα πεσμένη χάμω) και μια ξύλινη μπαγκέτα (αν λέγεται έτσι, αυτό που ανεβοκατεβάζουν τα κλαρκ), μια ταίστρα με 15 κροκέτες το πολύ, την οποία μάλλον πρέπει να πιέσει ο σκύλος για να βγάλει τροφή, ένα δοχείο νερού θεοβρώμικο με ελάχιστο πράσινο νερό που δεν μπορούσε να αδειάσει γιατί ήταν κολλημένο στην περίφραξη και ένα δάπεδο ζωγραφισμένο από ακαθαρσίες τουλάχιστον εβδομάδας.
Ο σκύλος μέσα τα είχε ψιλο-παίξει απ' τη μοναξιά και έφαγε δύο μεγάλες, του κιλού κονσέρβες κρέας που του βάλαμε κάτω απ' την κλούβα. Έκανε σαν να είχε μέρες να φάει (π.χ έπεσε σάλτσα πάνω σε περιττώματά του και τα έφαγε κι αυτά). Ήπιε ένα λίτρο νερό απ' το μπουκάλι.
Είχε λυσσάξει για χάδι και γαύγιζε με απελπισία μόλις κάναμε να απομακρυνθούμε.

Εκεί που σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε σκάνε μύτη μια γιαγιά με τα δύο εγγόνια (παιδιά γύρω στα 10 το ένα, στα 13-14 το άλλο), η οποία μας ρώτησε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Βέβαια, αυτό αφού τη ρωτήσαμε ποιανού είναι ο σκύλος κι αν ειναι δικός της. Της είπαμε για το φαί και το νερό που του δώσαμε κι εκείνη μας έδωσε να ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ μια πλαστική σακούλα λαϊκής 1/3 γεμάτη (γιατί ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ) η οποία περιείχε αποφάγια ήτοι 8 τηγανιτές πατάτες, τρεις το πολύ κουταλιές ρύζι, κάτι από γεμιστά λογικά με πιπεριά και μια φέτα ψωμί. Ο σκύλος ανήκει στο γιο ή στο γαμπρό της, ο οποίος είναι κυνηγός απ' ό,τι μας είπαν τα παιδιά του. Για το χάλι αυτό η δικαιολογία για τα περιττώματα ήταν πως σήμερα ήταν Κυριακή και δεν τον είχαν καθαρίσει (!!!) και για την εικόνα του σπιτιού που ήταν πίσω απ' την πόρτα κατεστραμένο ότι ο σκύλος το πήγε εκεί. Σε κάποια φάση ήρθε ένα αγροτικό που μάλλον ήταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου (Μαξ στο όνομα) μέσα, μίλησε με τη γιαγιά και επειδή είχαμε πει πως είμαστε από φιλοζωική (δεν έκαναν κουβέντα αλλιώς) έφυγε επί τόπου κάνοντας όπισθεν απ' το στενό.
Τους είπαμε πως ένας σκύλος που ζει έτσι είναι λογικό να αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά ακόμα και προς τον ιδιοκτήτη του (θα τρελαθεί σε κάποια φάση) και πως έχει / θα δημιουργηθεί εστία μόλυνσης αν συνεχιστεί αυτό το χάλι.
Τους είπα ότι είναι παράνομο και θα ενημερωθεί η αστυνομία, αν και δεν ξέρω. Είναι???

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΔΡΑΣΗΣ?

edit: Ακόμη, το κολάρο του ήταν δεμένο πάρα πολύ σφιχτά στο λαιμό του (το χαλάρωσα) και το σκάλιμπορ δεν ήταν κομμένο στην άκρη λίγο μετά την αγκράφα, αλλά δεμένο, πράγμα που φανερώνει το πόσο άσχετος ήταν ο ιδιοκτήτης.
 


MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Ελεος η κατασταση που περιγραφεις ειναι τραγικη :evil:

Καταρχην λεγεται παλετα αυτο π ανεβοκατεβαζουν τα κλαρκ η
μπαγκετα ειναι ενα ειδος ψωμιου αυτο το λεπτο και μακροστενο μπου φτιαχνουμε σαντουιτσ πολλες φορες... :wink:

Παρανομο λογικα ειναι το θεμα ειναι ποιος θα ενδιαφερθει γιατι η αστυνομια δν νομιζω... :?
Εκτος αν γυρω γυρω υπαρχουν σπιτια και γινει υσχηρισμος για εστια μικροβιων η οτι κανει φασαρια και ενοχλει η κατι τετοιο γιατι αν πατε και πειτε το καημενο που ειναι κλεισμενο εκει κλπ κλπ το πιθανοτερο ειναι να γελασουν. :evil: Εκτος αν πεσετε στην περιπτωση ππου δυσκολο το βλεπω...

Εγω θα προτεινα να πατε στην αστυνομια να δειτε τι μπορει να κανει να μιλησετε με καμια φιλοζωικη μπας και εχει δικαιωμα να τους κανει καποια παρατηρηση, να γινει και μια απειλη κατασχεσης του ζωου και αν δν δειτε προκοπη να το παρετε κρυφα απο'κει?

Γιατι για να γινει κατι να αλλαξουν οι συνθηκες ζωης του δν το βλεπω με αυτα π μας περιγραφεις :(

Δν μ εχει τυχει ποτε τετοια περιπτωση και δν ξερω ιδεες ριχνω... :oops:
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
H αστυνομία είτε θα γελάσει,είτε θα σας γράψει.Δεν κάνει ποτέ κατι.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:
1.Βγάζεις φωτό το ζώο,να φαίνονται όλα αυτά τα χάλια,η βρώμα και το πού ζει.

2.Γράφεις κείμενο,περιγράφωντας όσα μας λες και εμάς και αναφέρεις ότι είναι ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ και βαζεις διεύθυνση αυτών των ανθώπων.

3.Πας φωτό κ κείμενο στη Νομαρχία και κάνεις καταγγελία.


Μετά θα βγει αποφαση και μπορείς να το παρεις το σκυλί με μελος σωματείου μαζί.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κλειάννα έχεις π.μ. Ευχαριστώ κορίτσια.
Κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι η γριά μας είπε ότι σε λίγο καιρό θα τον πάνε λένε για εκπαίδευση. Δε φαινόταν πάνω από έτους και το μόνο που ήξερε να πει η γριά είναι "μικρός είναι".
Φωτογραφίες έχουμε. Αύριο το πρωί θα τις ποστάρω.
 






Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Aκριβώς!
Και αν τυχον δεν ακουει γιατί θα χει το νου του στο ότι βγηκε απ τη φυλακή του(λέω εγώ τώρα) θα τον βγάλουν κ άχρηστο και θα τον δούμε αδέσποτο στην..Ανάβυσσο....

:evil: :evil:
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Λίζα, για να βγάλει απόφαση η Νομαρχία και να μπορέσεις να πάρεις το σκύλο από εκεί, οι συνθήκες που ζει το ζώο, θα πρέπει να είναι παραπάνω από άθλιες ή να είναι εμφανής η κακοποίηση του.
Ποστάρισε τις φωτογραφίες για να δούμε και εάν έχει νόημα η όποια κινητοποίηση.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ο σκύλος ήταν καλά στην εμφάνιση. Ούτε τσιμπούρια, ούτε σημάδια από ξύλο ούτε τίποτα.
Μόνο με τις συνθήκες στοιχειοθετείται η κακοποίηση?
 








Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΟΧΙ δεν ήταν σε αυλή! Ήταν μεταξύ των τοίχων αυλής και βιομηχανίας σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο-αδιέξοδο. Σαν δρομάκι για πίσω μέρος πάρκινγκ. Κάτι τέτοιο.
 






Elr1c

Active Member
9 Μαϊου 2008
31
0
Παίζει να είναι ιδιωτικός χώρος γιατί μετά την κλούβα είχε 2-3 δεντρα κι αδιέξοδο. Μπλεγμένο μοιάζει σαν τοποθεσία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο έτσι γιατί μας είδαν και συχνάζουμε εκεί λόγω των αδέσποτών μας...
 




Elr1c

Active Member
9 Μαϊου 2008
31
0
Πολεοδομία μόνο!!! εκτός αν έχει σήμανση οδού κάπου που σημαίνει δημόσιος χώρος
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μ' αρέσει που μου απαντάς απ' το φόρουμ...
edit: Δε σκεφτήκαμε να κοιτάξουμε αν είχε σήμανση. Θα το δούμε. Ντένις δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε για κλοπή σ' αυτή την περίπτωση?