Βήχας στο σκύλο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πάμε όσα έχω καταλάβει:
Τι είναι καρδιακή ανεπάρκεια και ποιά τα συμπτώματα της?
Έτσι αποκαλείται οποιαδήποτε κατάσταση δεν επιτρέπει στην καρδιά να λειτουργεί σωστά. Στην περίπτωση του σκύλου μου αίτιο είναι η εκ γεννετής μεγαλοκαρδία και σύμπτωμα οι κρίσεις βήχα.
Πως ξεχωρίζουμε το 1ο , από το 2ο και από το τελευταίο στάδιο?
Εμείς όχι. Ο γιατρός από την ένταση των συμπτωμάτων και τη γενική κατάσταση της υγείας του ζώου?

Τι εξετάσεις χρειάζονται σε ένα σκύλο που απλά βήχει?
Ακρόαση, ακτινογραφία, άντε τρίπλεξ για την περίπτωση της καρδιάς. Δεν ξέρω τι άλλες.
Τα σκυλιά κρυολογούν?
Δεν νομίζω! "Κρύωμα" εννοούσα κάποια ίωση γενικώς και αορίστως :D
Τι είναι το Lasix και που χρησιμοποιείται?
Διουρητικό. Όταν υπάρχει πρόβλημα κατακράτησης υγρών.
γιατί δεν μας λέτε αυτά που ρωτήσατε τον κτηνίατρο σας και τις απαντήσεις του για να έχουμε και ένα "υπόβαθρο" στην κουβέντα?
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με τις απαντήσεις των γιατρών. Μου αρκεί μία βέβαια: "Θα κάνεις ό,τι σου πω και θα ζήσει πολλά χρόνια". Θα ήθελα όμως να ξεκαθάριζε κάποιος κτηνίατρος τα παραπάνω και συγγνώμη για το όποιο μπέρδεμα λόγω ασχετοσύνης.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε παιδιά για κάντε τα λίγο "λιανά" εσείς οι γνωρίζοντες και σε μας τους μη γνωρίζοντες...Για να μη τρομοκρατούμαστε και άδικα δηλαδή...

Τι είναι καρδιακή ανεπάρκεια και ποιά τα συμπτώματα της?

Θα δανιστω τα λογια της Κατερινας οπου σε πολυ γενικες γραμμες με καλυπτουν.
Η καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι μόνο οξείας μορφής. Υπάρχει και η χρονια καρδιακή ανεπάρκεια της οποία τα συμπτώματα διαφέρουν ως προς την βαρύτητα κα μάλιστα παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση από ήπιο λαχάνιασμα και βήχα εως μεγάλη δύσπνοια.

Πως ξεχωρίζουμε το 1ο , από το 2ο και από το τελευταίο στάδιο?
Αυτο ειναι κατι που μονο ο γιατρος μπορει να μας το διαγνωσει και αναλογα με την περιπτωση αυξανουμε δωσεις φαρμακων η προσθετουμε και αλλα..,θεωρητικα απο το μικροτερο στο μεγαλυτερο.
Τι εξετάσεις χρειάζονται σε ένα σκύλο που απλά βήχει?
Ακροαση,ακτινογραφια,υπερηχο.
Τα σκυλιά κρυολογούν?
οχι.

Τι είναι το Lasix και που χρησιμοποιείται?
Διουρητικο και χρησιμοπειητε για την κατακρατηση υγρων.

Γιατί διαβάζω πολλές "άγνωστες λέξεις" και μπερδεύομαι.

Επίσης αφού δεν νομίζω κάποιος από μας να είναι κτηνίατρος , γιατί δεν μας λέτε αυτά που ρωτήσατε τον κτηνίατρο σας και τις απαντήσεις του για να έχουμε και ένα "υπόβαθρο" στην κουβέντα?
Αυτο ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα που ειπωθηκαν μεχρι τωρα...
Η συζητηση μια η αλλη ηταν ερειμην μιας και δεν ξεραμε ακριβως καν την διαγνωση.
Φυσικα και κανεις μας δεν ειναι γιατρος και αν ειναι καποιος κριμας που δεν βοηθαει..
Φυσικα δεν κανουμε ουτε τους γιατρους εδω ,ουτε καποια διαγνωση.
Αν βεβαια κατα λεξη ο γιατρος χωρις καν να κανει ακτινογραφια εδωσε λασιξ δεν θελει και επιστημονικη καταρτηση για να καταλαβει καποιος οτι προτεινουμε ενα φαρμακο οταν ειμαστε σιγουροι για την κατασταση του..,αλλωστε καπως ετσι επιλεγουμε και τον γιατρο μεταξυ αλλων που θα ακολουθησουμε.

Last edited:

aetios7

Member
28 Μαρτίου 2012
13
0
αθηνα
η μικρη μου σκυλιτσα,εχει καρδιακη ανεπαρκεια

Λιζα μου ειπες οτι καποια μερα θα παρει λασιξ οχι οτι θα παρει συντομα..;)και εκει συμφωνησα....2 γιατροι μπορουν να συμφωνουν να παρει πολλες αγωγες..,οχι απολυτα σωστες..,στην συγκεκριμενη περιπτωση προτεινε χωρις καν να κανει ακτινογραφια με αυτον τον γιατρο προς το παρον συμφωνει..Εμενα εφτασε 16.6 με 7 χρονια καρδια..πιστευεις οτι ακολουθησε λαθος γραμμη?..Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη..Αλλα ποσο διαφορετικο μπορει να ειναι το πρωτο σταδιο..,το δευτερο και το τελαυταιο..
ειναι η πρωτη φορα που στελνω μηνυμα,και η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει λιγο..ευχομαι να το κανω σωστα...χαιρομαι παρα πολυ που βρηκα την παρεα σας,γιατι τον τελευταιο καιρο,δεν ειμαι καθολου καλα,αν και υπαρχει καποια που ειναι πολυ χειροτερα απο μενα..και αυτη δεν ειναι αλλη απ την μικρη μου την σκυλιτσα..εχω ενα μικρο καννις toy εδω και 12 χρονια..ειναι η ζωη μου ολη,και ειμαι αρρωστημενα δεμενος μαζι της...στα τελη του προηγουμενου καλοκαιριου αρχισε να εχει εντονο βηχα...στην αρχη μου ειπαν να της δωσω prezolon,το προβλημα ομως συνεχιζοταν..ζητησα βοηθεια απ την κτηνιατρο που την πηγαινα ολα της τα χρονια,αλλα επειδη δυστυχως εκεινο τον καιρο δεν ειχα δουλεια, αλλα ουτε και χρηματα,εστω για την επισκεψη η την ακτινογραφια,δεν δεχτηκε να την δει,και γω απ την ντροπη μου δεν την ξαναπηρα ποτε τηλεφωνο..ο καιρος περναγε,και οταν τελικα καταφερα να παρω καποια χρηματα στα χερια μου,την πηγα σε καποιον αλλον κτηνιατρο,ο οποιος αφου την ακροαστηκε, μου ειπε οτι η καρδια της ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση..και ο βηχας φυσικα συνεχιζοταν..μου ειπε να της δινω vasotop 1,25 και lasix,και οτι αυτα τα χαπια θα την βοηθησουν στο να δουλεψει καλυτερα η καρδια της,και στο να μειωθει και ο βηχας της..ολα αυτα πριν 3 μηνες περιπου..εχθες ομως που πηγα για να την ξαναδει μου ειπε κατι που ουτε καν θελω να θυμαμαι..οτι της δινει ακομα 4 μηνες ζωης αν παιρνει τα χαπια και 1 αν δεν τα παιρνει...επειδη απο εκεινη την ωρα δεν εχω σταματησει να κλαιω,και εχω χασει την γη κατω απ τα ποδια μου,πειτε μου σας παρακαλω,πως καταφερατε και κρατησατε το δικο σας το σκυλακι τοσα χρονια κοντα σας αν και ειχε το συγκεκριμενο προβλημα που εχει και η δικια μου..πειτε μου κατι..συμβουλεψτε με..δωστε μου μια ελπιδα,οτι μπορει και να κανει λαθος ο γιατρος..θα τρελαθω αν την χασω...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου αλλά προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ο γιατρός προδικάζει έτσι μία κατάσταση χωρίς καν να έχει γίνει μία στοιχειώδη ακτινογραφία..
Ο κάθε ένας φυσικά θα μπορούσε να θεωρήσει πως είναι τόσο προχωρημένη κατάσταση που φυσικά ακούγεται.., ένας έμπειρος γιατρός μάλιστα την προχωρημένη καρδιοπάθεια μπορεί να την ακούσει και χωρίς καν στηθοσκόπιο μόνο να ακουμπήσει το αυτί του στο πλευρό του σκύλου.

Ενδέχεται λοιπόν να άκουσε κάτι τέτοιο ο γιατρός και για αυτό να έδωσε και λασίξ..
Όμως το σκυλί τόσο καιρό δεν έβηχε, δεν μπορεί να το παρουσίασε πριν ένα χρόνο μόνο..?
Δεν είχατε προσέξει κάποια άλλη ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά τόσα χρόνια ?
Εύκολη κόπωση?
Δύσπνοια ?
Πρισμένα άκρα ?
Κάτι που να σας κινητοποιήσει πως κάτι δεν πάει καλά, πως κάτι είχε αλλάξει ?

Δεν έπρεπε να το είχε βρει νωρίτερα και να αντιμετωπίσετε ανάλογα το θέμα αλλάζοντας συνήθειες και διατροφή ?

Επίσης έδωσε αγωγή χωρίς καν να γνωρίζει το ακριβής μέγεθος και την λειτουργία της καρδιάς..και με τα φάρμακα της καρδιάς δεν παίζουμε..

Ψυχραιμία..και να είσαι θετικός!!
Πάρε και άλλη μία γνώμη και προσπάθησε να συλλέξεις όσες πιο πολλές πληροφορίες θα σε βοηθήσουν.

Φαντάζομαι θα σου ανέφερε ο γιατρός για την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε (όλα ανάλατα) και ζωή χωρίς καθόλου στρες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και όπου μπορώ να φανώ χρήσιμη με χαρά να βοηθήσω!