Βοήθεια !!!! έκλεψε και μασούλησε κόκκαλο κοτόπουλου!!!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
ήθελα να της το γράψω εδώ απ το μεσημέρι αλλά τώρα το θυμήθηκα..!ελπίζω να μην τα ακούσω!:D

το Σπουκοειδές όπως τον λες θα είχε δείξει κάτι άμα ήταν!!! οπότε μην ανησυχείς!!!;)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εμένα ο δικός μου, όταν μια φορά (μικρός) είχε αρπάξει από το δρόμο ένα κόκκαλο άγνωστης προέλευσης,
το είχε μασήσει και μέχρι να τον πιάσω το κατάπιε ημιμασημένο. Την ίδια μέρα ήταν μια χαρά.
Την επόμενη, το πρωί έκανε εμετό 2-3 φορές κι έβγαζε σάλια με αίμα, που είχε γδάρει το οισοφάγο από την προσπάθεια του εμετού κι όχι από το κόκκαλο, όπως συμπέρανε η γιατρός από το χρώμα του αίματος.
Δεν είχε διάθεση να φάει κι έκανε τις επόμενες δύο φορές κακά με κομμάτια από κόκκαλο χωρίς όμως καμία άλλη άσχημη κατάληξη!
Πέραν του ότι δεν έτρωγε για 1,5 μέρα και ταλαιπωρήθηκε λίγο, όλα ήταν καλά.

Θέλω να πω... ότι είναι σε "καραντίνα"... κοιτάς κόπρανα και την όρεξη του... αλλά χωρίς πανικό...
κι ο κτηνίατρος πάντα υπάρχει για να "σβήνει" τον πανικό μας! :)

Μην αγχώνεσαι! ;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μη τρελλάινεσαι δεν θα πάθει τιποτα Οι δικοί μου έκλεψαν ολόκληρο κοτόπουλο και το καθάρισαν μέσα σε δέκα λεπτά Τίποτα δεν έμεινε όρθιο
Κλείνε καλά τα σκουπίδια μόνο,μη του μείνει το συνήθειο γιατί την έβαψες Θα σου ανοίγει τις σακούλες συνέχεια τώρα που ανακάλυψε τη 'χαρ'α" των σκουπιδιών !!!!!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλημέρα κορίτσια!
Σήμερα το πρωϊ όλα καλά, όπως πάντα. Όλο το βράδυ σηκωνόμουνα ανά μισή ώρα για να δω πως είναι. Εγώ ξενύχτησα, εκείνος ακόμα ροχαλίζει...
Ελπίζω να συνεχίσει να είναι καλά, γιατί πρέπει να φύγω για το γραφείο οπωσδήποτε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;
Δεν αφήσατε το αγόρι μου να φάει ραβανί;;;;;;;;;;;
Αλλίμονό σας..........

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Καλημέρα κορίτσια!
Σήμερα το πρωϊ όλα καλά, όπως πάντα. Όλο το βράδυ σηκωνόμουνα ανά μισή ώρα για να δω πως είναι. Εγώ ξενύχτησα, εκείνος ακόμα ροχαλίζει...
Ελπίζω να συνεχίσει να είναι καλά, γιατί πρέπει να φύγω για το γραφείο οπωσδήποτε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!
Σε βλέπω με οδοντογλυφίδες στα μάτια ενώ αυτός θα κοιμάται τον ύπνο υου δικαίου!!!
Καλημέρα και καλη νύστα!!!:D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Έχω ακούσει πάντωςότι αν θέλεις να τα βοηθήσεις (τα κόκκαλα) να βγουν πιο ανώδυνα, ταίζεις μακαρόνια ή ξινό λάχανο. Εγώ εφήρμοσα το ξινό λάχανο στη μικρή που είχε στουμπώσει μια φορά και την βοήθησε.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Έχω ακούσει πάντωςότι αν θέλεις να τα βοηθήσεις (τα κόκκαλα) να βγουν πιο ανώδυνα, ταίζεις μακαρόνια ή ξινό λάχανο. Εγώ εφήρμοσα το ξινό λάχανο στη μικρή που είχε στουμπώσει μια φορά και την βοήθησε.
+1
Και εντόσθια που θεωρούνται πλούσια, όπως τα σικώτια.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Λοιπόν, εδώ είμαστε κι' εμείς και μάλλον είμαστε καλά.
Πιστεύω ότι αν ήταν να γίνει κάτι, θα είχε γίνει μέχρι τώρα.
Γύρισα από το γραφείο, το ζουζούνι είναι μια χαρά, πήγαμε και την μεσημεριανή μας βόλτα, κάναμε και τα κακάκια μας. Δεν ξέρω πότε θα βγουν τα κόκκαλα, πάντως σήμερα δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία.

Μακαρόνια, ρύζια και γενικά μαγειρευτό φαγητό δεν παίζει ούτε με σφαίρες. Το μοσχαναθρεμμένο μου είναι πολύ εκλεκτικό.
Μια φορά που είχε γαστρεντερίτιδα, μου είπε ο γιατρός "βραστό κοτόπουλο με ρύζι να δώσεις...". Το έδωσα. Και μπήκα μετά από λίγο στην κουζίνα να δω αν το τρώει. Και μου ήρθε να πέσω "στα σκληρά"....
Έπιανε ένα-ένα κομματάκι κοτόπουλο με τα δόντια, τίναζε το κεφάλι του δεξιά-αριστερά σαν τρελλός για να πέσουν τα ρύζια και μετά έτρωγε σκέτο κοτόπουλο.
Τα ρύζια? παντού.... στα πλακάκια, στα ντουλάπια, στο ψυγείο, στο πλυντήριο πιάτων, στους τοίχους, μέχρι και στη βρύση επάνω είχε. Κολλημένα ρύζια παντού.
Δοκίμασα και ρύζι με γιαούρτι. ΄Εγλυψε όλο το γιαούρτι και έμεινε όλο το πιλάφι στο πιάτο. Είμαι σίγουρη ότι δεν έφαγε ούτε ένα σπυρί.
Το ρύζι βγήκε οριστικά από το διαιτολόγιο.

Το ξινό λάχανο δεν το συζητώ καν. Τον έχω ικανό να σηκώνει με το μπροστινό ποδαράκι το πιάτο και να μου το πετάει στα μούτρα.

Για να φάει λαχανικό, πρέπει να το βράσω στον ατμό, να το περάσω από το multi και να το ανακατέψω με γιαούρτι. Ιδιαίτερη προτίμηση στα καρότα.

Πάντως, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση και τις συμβουλές.
Εχθές το βράδυ είχα πραγματικά πανικοβληθεί. Ίσως να μην είναι καλό να ακούς όλες τις "συμβουλές" από φίλους και γνωστούς. Ο πανικός μου οφείλεται σε συμβουλή "γνώστη" που μου είπε "μην φάει ποτέ κόκκαλο κοτόπουλου, θα καρφωθεί στο έντερο και θα πεθάνει με φρικτούς πόνους".
Βασιζόμενη σ' αυτό τρελλάθηκα εχθές το βράδυ.
Και πάλι ευχαριστώ.
Να είστε καλά.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
+1
Και εντόσθια που θεωρούνται πλούσια, όπως τα σικώτια.
Έδωσα εντόσθια μια φορά, μαζί με συκωτάκια πουλερικών. Όχι ωμά, τα είχα ψήσει στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι. Τρελλάθηκε, τα έφαγε όλα, έγλυψε και το πιάτο.
Μετά από 3-4 ώρες, άρχισε να κλαψουρίζει και δεν πρόλαβα ούτε έξω να τον βγάλω. Ευτυχώς ξέρει και πηγαίνει στο μπάνιο. Γέμισε η πάνα διάρροια με βλένες και αίμα.
Άκυρα και τα εντόσθια/συκωτάκια από το μενού.

Σ' ευχαριστώ πάντως.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εσυ έχεις γράψει 2 σελίδες και αυτός το έχει φάει και το έχει χονέψει κιόλας!

Καλή χόνεψη Σπούκι!

Μην πανικοβάλλεσαι έτσι!

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Λοιπόν, εδώ είμαστε κι' εμείς και μάλλον είμαστε καλά.
Πιστεύω ότι αν ήταν να γίνει κάτι, θα είχε γίνει μέχρι τώρα.
Γύρισα από το γραφείο, το ζουζούνι είναι μια χαρά, πήγαμε και την μεσημεριανή μας βόλτα, κάναμε και τα κακάκια μας. Δεν ξέρω πότε θα βγουν τα κόκκαλα, πάντως σήμερα δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία.

Μακαρόνια, ρύζια και γενικά μαγειρευτό φαγητό δεν παίζει ούτε με σφαίρες. Το μοσχαναθρεμμένο μου είναι πολύ εκλεκτικό.
Μια φορά που είχε γαστρεντερίτιδα, μου είπε ο γιατρός "βραστό κοτόπουλο με ρύζι να δώσεις...". Το έδωσα. Και μπήκα μετά από λίγο στην κουζίνα να δω αν το τρώει. Και μου ήρθε να πέσω "στα σκληρά"....
Έπιανε ένα-ένα κομματάκι κοτόπουλο με τα δόντια, τίναζε το κεφάλι του δεξιά-αριστερά σαν τρελλός για να πέσουν τα ρύζια και μετά έτρωγε σκέτο κοτόπουλο.
Τα ρύζια? παντού.... στα πλακάκια, στα ντουλάπια, στο ψυγείο, στο πλυντήριο πιάτων, στους τοίχους, μέχρι και στη βρύση επάνω είχε. Κολλημένα ρύζια παντού.
Δοκίμασα και ρύζι με γιαούρτι. ΄Εγλυψε όλο το γιαούρτι και έμεινε όλο το πιλάφι στο πιάτο. Είμαι σίγουρη ότι δεν έφαγε ούτε ένα σπυρί.
Το ρύζι βγήκε οριστικά από το διαιτολόγιο.

Το ξινό λάχανο δεν το συζητώ καν. Τον έχω ικανό να σηκώνει με το μπροστινό ποδαράκι το πιάτο και να μου το πετάει στα μούτρα
.

Για να φάει λαχανικό, πρέπει να το βράσω στον ατμό, να το περάσω από το multi και να το ανακατέψω με γιαούρτι. Ιδιαίτερη προτίμηση στα καρότα.

Πάντως, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράσταση και τις συμβουλές.
Εχθές το βράδυ είχα πραγματικά πανικοβληθεί. Ίσως να μην είναι καλό να ακούς όλες τις "συμβουλές" από φίλους και γνωστούς. Ο πανικός μου οφείλεται σε συμβουλή "γνώστη" που μου είπε "μην φάει ποτέ κόκκαλο κοτόπουλου, θα καρφωθεί στο έντερο και θα πεθάνει με φρικτούς πόνους".
Βασιζόμενη σ' αυτό τρελλάθηκα εχθές το βράδυ.
Και πάλι ευχαριστώ.
Να είστε καλά.
Καλά είσαι...εδώ ο Δίας που είναι γομάρι μπορεί να ξεδιαλέξει το κοτόπουλο από το ρύζι, βέβαια μετά πεινάει και τρώει και το ρύζι αλλά πολύ νωχελικά...:D
Έπαιρνε ολόκληρη μπουκιά και με την γλώσσα του διάλεγε το κοτόπουλο, το ρύζι το έριχνε από την άκρη του στόματος ξανά στο πιάτο.
Το μουρουνέλαιο μέχρι να τον καλοπιάσω για να το πίνει έριχνα την κάψουλα που είναι μια σταλιά μαζί με την κροκέτα, και όμως μόλις την έβαζε στο στόμα το καταλάβαινε και παρόλο που νόμιζα ότι την κατάπιε, μόλις τελείωνε να μασούσε την έβγαζε μόνη της απείραχτη.:D:D

έχω πεθάνει στα γέλια με το θηρίο που μαλώνει με τα ρύζια...:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Έδωσα εντόσθια μια φορά, μαζί με συκωτάκια πουλερικών. Όχι ωμά, τα είχα ψήσει στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι. Τρελλάθηκε, τα έφαγε όλα, έγλυψε και το πιάτο.
Μετά από 3-4 ώρες, άρχισε να κλαψουρίζει και δεν πρόλαβα ούτε έξω να τον βγάλω. Ευτυχώς ξέρει και πηγαίνει στο μπάνιο. Γέμισε η πάνα διάρροια με βλένες και αίμα.
Άκυρα και τα εντόσθια/συκωτάκια από το μενού.

Σ' ευχαριστώ πάντως.

δεν νομίζω πως η κένωση αυτή ήταν των συκωτακίων-μάλλον το πολύ νωρίτερο μενού ήταν,το προπροηγούμενο.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Εσυ έχεις γράψει 2 σελίδες και αυτός το έχει φάει και το έχει χονέψει κιόλας!

Καλή χόνεψη Σπούκι!

Μην πανικοβάλλεσαι έτσι!
Δεν έχεις κι' άδικο...
Πανικοβάλλομαι μήπως χάσω αυτό που αγαπάω πάνω από τη ζωή μου...
Ναι ξέρω τι θα μου πεις! άστο, ούτε να το σκέφτομαι....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
δεν νομίζω πως η κένωση αυτή ήταν των συκωτακίων-μάλλον το πολύ νωρίτερο μενού ήταν,το προπροηγούμενο.
Λες? φοβάμαι ότι έφταιγαν τα συκωτάκια. Πάντως δεν το ρισκάρω να του ξαναδώσω γιατί άλλη μια φορά που μαγείρεψα για μένα ψητό συκώτι (μοσχαρίσιο) και του έδωσα, πάλι διάρροιες είχαμε.
Γενικά τώρα πια τα αποφεύγω για να μην βασανίζεται και πονάει η κοιλίτσα του.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν έχεις κι' άδικο...
Πανικοβάλλομαι μήπως χάσω αυτό που αγαπάω πάνω από τη ζωή μου...
Ναι ξέρω τι θα μου πεις! άστο, ούτε να το σκέφτομαι....
Χαζομαμά!!!!:p Θα μου πεις "βγάλ' τη σκούφια σου και βάρα με....":D Πλάκα πλάκα γινόμαστε υπερβολικοί κάποιες φορές αλλά ρε παιδιά έχεις να κάνεις με ένα πλάσμα σαν μωρό... δεν μπορεί να μιλήσει να πει πονάω, κάτι τρέχει όποτε είναι λογικό να υπερβάλλουμε!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δε βαριέσαι, τα ίδια κάνω κι εγώ, βλέπε φάση με τις 120 λουτεΐνες που κατάπιε το Μάιο το μικρό κτήνος!! Κόντεψα να πάθω αποπληξία μέχρι να μάθω αν ήταν τοξικές ή αν θα του φράζανε το άντερο. Τώρα κάθε άτομο που του το λέω κατουριέται από το γέλιο. Ο εκπαιδευτής του με ρωτάει κάθε φορά αν το Μουφ έφαγε τίποτα καινούριο και ενδιαφέρον!!:eek: Κι εγώ το έχω πάντως ακούσει για τα κόκκαλα του κοτόπουλου, ότι δηλαδή είναι πολύ επικίνδυνα, γι΄αυτό κι όταν του δίνω κοτόπουλο μαγειρεμένο του μπήγω τις φωνές να μείνει μακρυά μέχρι να το καθαρίσω. Κάθε πρωί κάνω βόλτα το σπίτι να δω μπας και βρει τίποτα να μασήσει που να μην κάνει, σκέτη τρέλλα σου λέω! Το καλό είναι βέβαια ότι δεν τρώει χλωρίνες και τέτοια πράματα, είναι άσος της γαστριμαργίας!!:rolleyes: Πάντως τη φάση που λέτε κι εσείς με τη διαλογή τροφής το έκανε παλιά και το Μουφ. Στην αρχή που τον πήρα του έδωσα μια μέρα ρύζι με κοτόπουλο και μάλιστα επειδή ο καιρός ήταν καλός τον έβγαλα να φάει έξω. Ε, πήγαινε και διάλεγε με το στόμα του τα κομματάκια ντομάτας και τα πέταγε με προσοχή στον κήπο μη λερώσει την αυλή!:roll: Λέω λοιπόν δε θα του αρέσει η ντομάτα, άρα είναι ασφαλή τα καφάσια όταν παίρνω το φθινόπωρο με τον τόνο για να φτιάξω ντοματοχυμό για το χειμώνα. Αμ δε! Το ΄πιασα το μικρό τέρας να έχει προσαρμοστεί στην καινούρια μαγειρική, οπότε να έχει αρπάξει μια ολόκληρη ντομάτα και να τρέχει πέρα να τη φάει πριν τον προλάβω!!!!!:eyecrazy: Τώρα όχι μόνον τρώει ντομάτες αλλά χτες το βράδυ με σκούνταγε κιόλας να του δώσω από την ντοματοσαλάτα μου με τον ίδιο τρόπο που θέλει να του δίνω το φρούτο του, δηλαδή κομμένο σε κομμάτια και να του το βάζω στο στόμα!!!!!:flip: Τα δε σηκωτάκια και ό,τι άλλο τρώγεται τα καθαρίζει καθότι μικρό-μεγάλο παστρεύει!! Πρόκειται για άκρως κακομαθημένο Μουφ!!:p:D:D

Και ναι, Έλλη, ο σκύλος είναι σα μωρό και παραμένει μωρό για πάντα...

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Άντε ντε, πες τα !!! :):)
Και με έχουν βάλει όλοι στο στόχαστρο !!! (όχι εδώ μέσα, προς Θεού). Τουλάχιστον εδώ στο φόρουμ βρίσκω και κάποιον να με καταλάβει. Αλλά οι φίλοι, οικογένεια, γνωστοί, και λοιπός περίγυρος, καλύτερα να μην σου πω τι μου λένε.

Μόνο ένας φίλος, αφού είχε δει πως μεγαλώνω τον Σπούκυ, με ρώτησε μια φορά : "με παίρνεις για σκύλο?" :eek: