Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Σε γιαούρτια χύμα δεν έχω εμπιστοσύνη γιατί δε ξέρεις αν έχουν τηρηθεί οι κανόνες υγιεινής π.χ έχουν βράσει καλά το γάλα ή θα πάθεις μελιταίο...τώρα στην κρίση σου είναι...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το γνησιο το κεφιρ που λες με καλλιεργεια δεν υπαρχει πια,αυτο ειναι φιαχτο,ψαξε λιγο στην βικιπαιδια και θα καταλαβεις,οσο για το γιαουρτι καλα θα ειναι να ειναι ζωντανο γιαουρτι με ολα του τα βακτηρια αυτα που βοηθανε το εντερο κ.τ.λ.προβειο η αγελαδινο,ειναι οπως η φετα αλλο αυτη στον τενεκε η το ταπερ που τον φουσκωνει γιατι ζει μεσα του,και αλλο τα νεκρα τυρια σε συσκευασια βακουμ.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Το γνησιο το κεφιρ που λες με καλλιεργεια δεν υπαρχει πια,αυτο ειναι φιαχτο,ψαξε λιγο στην βικιπαιδια και θα καταλαβεις,οσο για το γιαουρτι καλα θα ειναι να ειναι ζωντανο γιαουρτι με ολα του τα βακτηρια αυτα που βοηθανε το εντερο κ.τ.λ.προβειο η αγελαδινο,ειναι οπως η φετα αλλο αυτη στον τενεκε η το ταπερ που τον φουσκωνει γιατι ζει μεσα του,και αλλο τα νεκρα τυρια σε συσκευασια βακουμ.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι τα ίδια είτε πρόκειτε για καλλέργεια "παραδοσιακή" είτε για φτιαχτή όπως τη λές η οποία είναι απλά πάλι καλλιέργεια απλά σε βιομηχανοποιημένη μορφή.Τα οφέλη όμως είναι οφέλη έστω και σε μικρότερη κλίμακα..Όσο για το γιαούρτι όταν λέμε γιαούρτι μιλάμε πάντα για ζωντανό αλλιώς μιλάμε για επιδόρπιο γιαουρτιού που είναι άλλο πράγμα εντελώς!Για να μη κάθομαι όμως και εξηγώ Ice πάρε ή γιαούρτι(να γράφει πάνω ζωντανό όπως π.χ το τοτάλ) ή για μένα κεφίρ που θεωρώ πως είναι καλύτερο απλά παλαιότερα δε το έβρισκα..

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις. Έχω γαλλικό μπουλντόγκ είναι τώρα 11μηνων το είχα πάρει όταν ήταν 4μηνων. Σχεδόν εδώ κ 3 μπορεί κ παραπάνω μήνες όπου έβρισκε άγριο τοίχο η ακόμα κ στα χαλιά του σπιτιού ξυνόταν κ περισσότερο στο αυτί του, στην αρχή δεν είχα δώσει σημασία(ήμουν κ άπειρος, νόμιζα ότι ήταν παιχνίδι) γιατί δεν ήταν τόσο έντονο άλλα όταν άρχισε να κάνει σαν τρελός με το αυτί του περισσότερο τον πήγα στο γιατρό κ διέγνωσε "δερματικό σταφυλόκοκκο ". Μου είπε να του αλλάξω τροφή(τώρα του δίνω Hill's για puppy ακόμα) μου πρότεινε 2εταιριες ξέρετε ποιες λέω, ακόμα μου έδωσε μια φαρμακευτική αγωγή για 10μερες κάτι σταγόνες να του βάζω(ΠΟΛΕΜΟΣ γίνετε)..
1η) Φαντάζομαι ότι τα γαλλικά μπουλντόγκ όπως έχω διαβάσει αρκετά είναι πιθανόν να έχουν αλλεργίες από τροφή. Τι μου προτείνετε για τροφή??
2η)Κάπου διάβασα στο φόρουμ από κάποιον ότι κ το δικό του σκυλί είχε πρόβλημα αλλεργίας άλλα του φάνηκε πολύ τραβηγμένη η φαρμακευτική αγωγή που πρότεινε ο γιατρός κ αυτό που έκανε είναι να αλλάξει από ξηρά τροφή σε τροφή BARF κ είδε αποτελέσματα . Δεν ζητάω να γίνετε γιατροί για μένα ζητάω απλά την γνώμη σας φιλικά κ τελείως συμβουλευτικά!!
Ο δισταγμός που έχω για να αρχίσω BARF είναι ότι ασχολείται αρκετά κ η μητέρα μου με το σκύλο κ δεν μπορεί να κατανοήσει αυτή τη διατροφή ακόμα, προσπαθώ να την πείσω γιατί αυτή θα κάνει τα ψώνια κ όλα(φυσικά βοηθάω πολύ)!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν υπάρχει το κεφίρ??????? τι λές πάλι μωρέ?

έχω μύκητα κεφίρ εδώ και 15 χρόνια-έχω δώσει σε πολλούς και δεν ξέρω τι εννοεί ο Ηλίας δεν υπαρχει πιά αλλά μπορώ να σας πώ ότι κάνει θαυματα στα γαστρεντερικά όλων όσων το χρησιμοποιούν
και στα σκυλιά είναι πολύ καλό-δεν έχει καθόλου λακτόζη
και είναι μπίμπα στα "ζωντανά" που λένε και τα γιαούρτια ζωντανά (επειδή έχουν 2 οργανισμούς) το κεφίρ πρέπει να έχει καμιά 200αριά
το δικό μου είναι πλέον μίγμα απο ουγγαρία αυστραλία και 2-3 άλλους Ελληνες που βρήκα και μου έδωσαν και τα έκανα εκτροφή αναπαραγωγή και δίνω σε όποιον θέλει (είμαι KCB-kithen closet breeder) αλλά δεν χρεώνω φράγκο :lol:

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
γκούγκλαρέ το γιατί δεν είμαστε γαλακτοφόρουμ :lol:
γαλακτοκομικό προιόν που έχει υποστεί ζύμωση απο αποικία βακτηρίων μυκητών και μαγιών

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
το ροκφορ λετε μηπωσ???χαχααχαχ οκ με λιγα λογια να βρω το κεφιρ και να το δινω στον σκυλο μου???ποσο να του δινω και καθε ποσο?????

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ότι θές δώσε
εμείς λέμε τι ξέρουμε -και δεν είμαστε σκυλοδιατροφολόγοι :lol:
αν βρείς κεφίρ να τρώς εσύ κυρίως
και δίνε και στο σκυλάκι μιά κουταλιά του γλυκού αν είναι μικρό ή της σούπας αν είναι μεγάλο όποτε έχεις έτοιμο κεφίρ (θέλει κάποιες μέρες για να γίνει)

ΥΓ
τα έτοιμα που πουλάνε δεν τα εμπιστευομαι
τα γαλακτοκομικά προιόντα που πωλούνται πρέπει να είναι παστεριωμένα βάση νόμου-και το παστεριωμένο κεφίρ δεν είναι κεφίρ

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
ότι θές δώσε
εμείς λέμε τι ξέρουμε -και δεν είμαστε σκυλοδιατροφολόγοι :lol:
αν βρείς κεφίρ να τρώς εσύ κυρίως
και δίνε και στο σκυλάκι μιά κουταλιά του γλυκού αν είναι μικρό ή της σούπας αν είναι μεγάλο όποτε έχεις έτοιμο κεφίρ (θέλει κάποιες μέρες για να γίνει)

ΥΓ
τα έτοιμα που πουλάνε δεν τα εμπιστευομαι
τα γαλακτοκομικά προιόντα που πωλούνται πρέπει να είναι παστεριωμένα βάση νόμου-και το παστεριωμένο κεφίρ δεν είναι κεφίρ
Παστεριωμένο είναι το γάλα που προστίθεται στην καλλιέργεια κεφίρ..δεν το παστεριώνουν μετά!;)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και που το βρηκες Κοκονι τον μυκητα(παλι επικυνδυνα πραγματα εγραψα και με κραζετε?)?αυτο υπαρχει μονο στο Θιβετ(εσυ βαζεις μονο την μαγια αυτο ομως δεν ειναι κεφιρ),το κεφιρ γινεται με μιξη αγελαδινο,προβειο,και κατσικισιο γαλα,επισης το γνησιο κεφιρ εχει αλκοολ και καθολου λακτοζη,το βιομηχανοποιημενο εχει 2,7 εως 3,9 βασικα καμια σχεση δεν εχουν,και για αυτο γραφουν επανω Μιλντ Mild.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Σημασία έχει αν κάνει καλό...όχι αν κάνει λίγο λιγότερο απο το ορίτζιναλ...στο θέμα μας λοιπόν για να μην αναλύουμε την σύσταση του κεφίρ ξαναλέω οτι αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό, καθαρίζει τα έντερα, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πλήρεις πρωτεϊνες. Είναι πλήρως ισορροπημένη τροφή και συμβάλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Τώρα για το αν είναι ευεργετικό στον ίδιο βαθμό για τους σκύλους δε το γνωρίζω με σιγουριά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θιβετ\ανακρίβεια
πουθενά δεν θα βρείς τέτοια πληροφορία-σε έχουν ενημερώσει λάθος
όλοι όσοι ασχολούνται διεθνώς λένε περι βορειων πλαγιών καυκάσου όπου το είχαν οι ντόπιοι και όταν πήγαν πεδινοί αστοί να δούν γιατί εκει πάνω ζούνε πάνω απο 100 χρόνια όλοι θεώρησαν ότι φταίει το κεφίρ.που έρχεται απο τούρκικη λέξη kief που γέννησε και την ελληνική κέφι
Tibetanischer Pilz που το λένε στην γερμανία ή Tibetan Mushrooms αλλού είναι απλά λάθος
όπως επίσης και Snow Lotus που το λένε στην Κίνα (αμα ήσουν Κίνα τώρα θα μας έλεγες ότι βγαίνει μόνο στο χιόνι? )

το γάλα που είχαν εκεί χρησιμοποιούσαν -είχαν κατσικίσιο ,έβαζαν κατσικίσιο
είχαν αγελαδινό? αγελαδινό
είχαν κι απο τα δύο ? κι απο τα δύο-γιατί βασικά αυτό που κυνήγαγαν ήταν να το διατηρήσουν και όχι να δημιουργήσουν ένα μακροβιοτικό προιόν υψηλής διατροφικης αξίας....λογικό "βλάχοι" ήταν

το κεφίρ κλάπηκε απο αυτούς το 1908 -δεν το έδιναν γιατί θεωρούσαν ότι ήταν δώρο του άλλαχ.....
και πρωτοπήγε στην μόσχα
απο εκεί σιγά σιγά παντού

και αυτό που βάζω εγώ στο γάλα είναι μιά βλεννώδης λευκή αποικία που μετατρέπει το γάλα σε κεφίρ και είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα που είχαν οι μουσουλμάνοι καυκασιανοί τσοπάνηδες.

δεν είπες τίποτα επικίνδυνο αλλά όλο αυτό κάνεις
χωρίς να ξέρεις και όντας σίγουρος ότι τα ξέρεις όλα μιλάς με απόλυτη σιγουριά και ,χωρίς να φταίς, διασπείριες ψευδής πληροφορίες....:)

βρές μου τώρα έστω μισή πηγή που να λέει άλλα απο αυτά που σου είπα μόλις τώρα και αμέσως μετά θα σου δώσω 100 λίνκ απο site και φόρουμ που λένε αυτά που σου λέω εγώ :)

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
λοιπον..πηρα ενα τυρι που λεγετε φετιχ...λεει με βοτανα...κ λεει απο πισω¨
λευκο τυρι αλμης απο αιγοπροβειο παστεριωμενο γαλα και ελληνικα αρωματικα βοτανα
Διαθρεπτικη αξια ανα 100g:
ενεργεια 1100kj/265cal
πρωτεινες 17,5g
λιπος 21g
υδατανθρακες 1.4g
Συστατικα: προβειο και γιδινο γαλα,πυτια,καλλιεργεια,αλατι,αρωματικα βοτανα περιπου 2%...τι λετε αυτο εννοουσατε?να του δινω??αν ναι ποσο και καθε ποτε?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ

αυτός είναι ο μύκητας που με την προσθήκη του γάλακτος παράγει το κεφίρ....(έφτιαχνα και εγώ.....)

γιαούρτι προτίμησε το πρόβειο (εγώ δίνω και αγελαδινό) και τυρί άπαχο και ανάλατο χωρίς μυρωδικό και ''βότανα''...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα που το βρηκες αυτο με το κεφι????:paja1::paja1::paja1:και γραφεις κιολας οτι το λενε μυκητα του θιβετ αλλα εγω γραφω ανακριβειες.
η λεξη προερχεται μεν απο τα τουρκικα αλλα απο την λεξη köpürmek που σημαινει αφριζων,υπαρχει και στον καυκασο αλλα ο μυκητας λεγεται και θιβετιανος μυκητας η Κεφιρ.