Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
to ασβεστιο το ξεκινησα για τον λογο οτι ο σκυλοσ μου ειχε προβλημα...του δινω σχετικα ελαχιστο..ενα χαπι ολη την ημερα....που στο σπαω και του το δινω σε δυο κομματια.τωρα αλεχια τι να πω??σαν καλη νοικοκυρα θα δινεισ μαγειρευτα εσυ..χεεχε

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σημερα αποφασισα να κανω μια μετρηση για το ποσο κρεας βγαινει τελικα απο τα καραβια(στηθος)που βγαινει το κοτοφιλετο,επαθα πλακα,το πρωτο κομματι μικρο 150γρμ. εβγαλε 110γρμ. κρεας.το αλλο 250 εβγαλε 210γρμ,το κοκκαλο ειναι σχεδον παντα ιδιο βαρος,οποτε ειναι πολυ περισσοτερο απο το 30-40% που ειπα ειναι κατα μεσο ορο περιπου 70%,ατο σημαινει στα 10 κιλα που κοστιζουν στην αγορα της Δραμας 3 ευρω εχεις 7 κιλα καθαρο κρεας,με αυτα τα χρηματα δεν σε πλησιαζει καμμια ξηρα η κονσερβα.
Παραδειγμα,7 κιλα κρεας,1 κιλο ρυζι,1 κιλο καροτα,λιγη πατατα,λιγο γιαουρτι,κανα αυγο,για πληρες γευμα μιας εβδομαδος,για μεγαλοσωμο σκυλο,πληρωνεις,3 ευρω κρεας,60 λεπτα ρυζι σπασμενο,τα υπολοιπα 3 ευρω(καμμια σαρδελα,λιγο τυρι ισως)με 1 ευρω την ημερα ταιζεις οτι καλυτερο μπορεις να δωσεις στον σκυλο σου,με 30 ευρω ταιζεις σκυλο 60+κιλων,ενα μικρομεσαιο με τα μισα.

http://www.youtube.com/watch?v=PyJqFo66WuU

http://www.youtube.com/watch?v=W5fb5lZCIwU

http://www.youtube.com/watch?v=XPu80Ss1hyY
http://www.youtube.com/watch?v=VAQiaWM9SZ8

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
kai πως ξερουμε ακριβεσ αναλογιες για το ποσο πρεπει να τρωει ο σκυλος μασ??και ποση αναλογια απο το καθε ενα?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εσυ τρως με ακριβεις αναλογιες???στο μαγειρευτο και λαθος να κανεις εφοσον ειναι φρεσκο φαγητο οσο μεγαλο και να ειναι το λαθος βλεποντας το διορθωνεις,στα ετοιμα και λαθος να μην κανεις εισαι στο υψηλο ποσοστο κινδυνου για πολλες ασθενειες η οποιες ειναι χρονιες και ισως και θανατηφορες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πάντως αν δίνουμε ξηρά τροφή στην δόση που λέει στο σακούλι
και δίνουμε και βιταμίνες
μπορεί να έχουμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα
κάποιες υπερβιταμινώσεις έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες

Δεν θα πρότεινα σε κανέναν να δώσει ξηρά τροφή ΚΑΙ πρόσθετες βιταμίνες

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
δηλαδη η ελαχιστη ποσοστητα βιταμινησ μπορει να πειραξει??πχ εγω του δινω ενα χαπι που το σπαω στην μεση μισο πρωι μισο βραδυ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
η τροφή που του δίνεις έχει ήδη μέσα "χάπι βιταμίνης τριμμένο" και στην δόση που "πρέπει"
άρα εσύ κάνεις υπερβιταμίνωση

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
ποιο μικρος το χρειαζονταν..οταν ηταν 45 ημερων γιατι δεν ετρωγε καθολου..ισα ισα για να ζησει....τωρα πλεον μπορει να μν το χρειαζετε κ τοσο.αν κ εχω ακουσει πωσ καποιοι τα δινουν βιταμηνες για να τα "βοηθησουν"να σηκωσουν τα αυτια ποιο γρηογορα...δεν ξερω αμα ισχυει αυτο....ο μικροσ ειναι 3.5 μηνων...πειραζει που ανεβοκατεβαινει σκαλια???στο χαλαρο οχι τρεχοντας

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
όσο το δυνατόν καλά είναι να τα αποφευγεις τα σκαλιά(κάνε αναζήτηση για κουτάβι και σκαλιά)

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
το εψαξα και εκανα την ερωτηση μου..αλλα τι να πω.συνεχεια στα χερια να τον εχω?νομιζω ειναι υπερβολη..δεν ξερω κιολασ

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θελω να αρχισω να του δινω γιαουρτι που και που, ποιον τυπο να επιλεξω καθε ποτε και πως? Τρωει μονο ξηρα τροφη και ειναι λαιμαργος Κουταβι 2 μηνων.

bruno25

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
261
0
volos
τι σκυλο εχεισ??να του δινεισ πληρες γιαουρτι......τροφη ποια?μια με μια φορες την εβδομαδα να το ανακατευεισ με την τροφη

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Θελω να αρχισω να του δινω γιαουρτι που και που, ποιον τυπο να επιλεξω καθε ποτε και πως? Τρωει μονο ξηρα τροφη και ειναι λαιμαργος Κουταβι 2 μηνων.
Για το κεφίρ έχω ακούσει καλά λόγια..!Στη μίλβα πάντως έδινα τοτάλ πλήρες ανακατεμένο με λίγο βρασμένο ρυζάκι!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το κεφιρ που ειναι γνωστο για πολλα και διαφορα δεν υπαρχει στην αγορα αυτα ειναι ολα κεφιρ γιαλαντζι βιμηχανοποιημενα προιοντα καμια σχεση με το παραδοσιακο αυτο ειναι απλο αριανη.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Το κεφιρ που ειναι γνωστο για πολλα και διαφορα δεν υπαρχει στην αγορα αυτα ειναι ολα κεφιρ γιαλαντζι βιμηχανοποιημενα προιοντα καμια σχεση με το παραδοσιακο αυτο ειναι απλο αριανη.
Η μεβγάλ βγάζει Κεφίρ..και Αριάνη..είναι και τα δύο ίδια?!Δε νομίζω γιατί απ'όσο έχω διαβάσει στο κεφίρ χρησιμοποιούν καλλιέργεια κεφίρ..εντάξει μπορεί να μην είναι όπως το παραδοσιακό αλλά κάτι κάνει και αυτό φαντάζομαι..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
To κεφιρ ειναι γιαουρτι? Και αν δεν βρισκω κεφιρ, τι γιαουρτι να παρω για να ειμαι οκ?