Ναι φυσικά ισχύει αυτό ... με μία διαφορά ...
"ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ" σημαίνει καλύπτει τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και τον κρατάει σε καλή κατάσταση.
Αρα για να το πείς πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και να αναγνωρίζεις επίσης την καλή κατάσταση :-D
... δεν είναι τόσο εύκολο.
Για μένα πχ από μία τροφή ΠΟΛΥ σημαντικό είναι να είναι σταθερή και αποδοτική σε όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά, να με αφήνει (οικονομικά) να δώσω και χαβιάρι αν χρειαστεί :-D και επίσης να μπορέσω να δώσω για ορισμένο χρονικό διάστημα πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο χωρίς να διαλυθεί το σκυλί.
Αρχισες πλεον να απαντας στην επομενη ερωτηση μου, πριν κάν την διατυπωσω!

Το θεμα εχει ομοιοτητες με την επιλογη κουταβιου.
Ο μεσος ιδιοκτητης Αρης (παλι αυτος) ή καλυτερα ο μεσος συνφορουμιτης, που διαβαζει όλα αυτά τα πολυσελιδα θεματα για τροφες, δεν βγαζει ακρη, για τους λογους που ειπες. Ή πιθανον νομιζει ότι βγαζει ακρη.
Εφοσον δεν ταϊζω εντελως σκουπιδια και πιτουρα ώστε να «πεσει» το σκυλι λογω κακης διατροφης, το μονο ουσιαστικα που μπορω να χρησιμοποιησω ως κριτηριο για την επιλογη μιας επωνυμης τροφης είναι η ποιοτητα κοπρανων.
Δηλαδη, όχι τι ωφελει το σκυλι αλλά τι δεν το πειραζει γαστρεντερολογικα.
Όλα τα παραπανω βεβαια υπεραπλουστευμενα, αλλά εχουν μια δοση αληθειας.
Με καλυψες φυσικα πληρως με αυτό:
Αρα για να το πείς πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και να αναγνωρίζεις επίσης την καλή κατάσταση
... δεν είναι τόσο εύκολο.
Με την αυξανομενη εμπειρια μπορω βεβαια να καταλαβω χοντρικα καποια πραγματα.
Ένα που εχω καταλαβει είναι ότι με το μαγειρευτο που δινω εδώ και καιρο (οπως κρεατα Παγγαιου και λαχανικα παραγωγης μου και τα ιδια τρωμε κι εμεις), παρατηρησα καλυτερη γενικη εικονα (φυσικη και εμφανησιακη), περισσοτερη ενεργεια και φυσικα περισσοτερη διάθεση (κεφι).
Ολους τους ανεβαζει το ευωδιαστο φαγητο.
(εξαιρουνται οι ατασθαλιες των τελευταιων ημερων που οδηγησαν σε διαρροια).
Τις μικρες διαφορες μεταξυ ξηρων για παραδειγμα (μικρη η ποικιλια στην Ξανθη βεβαια) δυσκολα θα τις καταλαβω, αλλά εχουν τελικα καποια σημασια?
Εσενα, για προφανεις λογους, ή την Κατερινα (ας μου επιτραπει η αναφορα) που μετεχει σε εκθεσεις με αξιωσεις, πιθανον να σας ενδιαφερει και το παραμικρο οφελος.
Εμενα, για παραδειγμα, μου είναι αδιαφορο αν θαμπωσει το τριχωμα κατά 5-10% και σιγουρα θα νομιζω ότι οφειλεται στην λασπη του κτηματος