Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
πως τα έβγαλε τα 100 ευρω?
ωραίαμαθηματικά!!!!
Για κουτάβι 20και κάτι κιλά με 320γρ./ημέρα μου βγάζει 42ημέρες με 45 περίπου.
Πληρώνω 60,00€/σακί και μου βγαίνει ανα κιλά/ημέρα σε € (60€/45ημέρες : 1,33€/ημ. για 20+ κιλά) : 0,063€/κιλό/ημέρα.

Ταίζω με Acana grasslands (ίδιο εργοστάσιο με Orijen και 34% πρωτεΐνη). Ήθελα εξισορροπημένη επιλογή σε σχέση με το, κατά τη γνώμη μου, μεγάλο % της orijen.
Το κουτάβι είναι προς το λεπτό .

Είχα δοκιμάσε Proplan Robust-rice και έπρεπε να δίνω σε λιγότερα κιλά 420γρ αλλιώς το κουτάβι θα έλιωνε και το πλήρωνα περίπου τα ίδια και περισσότερα.

υ.γ.: είχε και προσφορά τώρα και έπαιρνες στην τιμή των 13,5 και ένα 2,5 δώρο.:D

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη δεν υπαερβαλω καθολου,σε ενα σφαγειο που πηγαινα στην Γερμανια(12.000 γουρουνια ημερησιως)ειδα οτι δεν πετανε τιποτα μονο λιγο αιμα(οχι ολο)τα λαρυγγια πανε για αποξηρανση οπως και τα αυτια ,γεννητικα οργανα κ.τ.λ. ολα πανε για αποξηρανση και κοστιζουν 30-50 λεπτα το κομματι,
στην βιομηχανια σκυλου πανε μονο τα σκουπιδια,τωρα να πας στο Καρφουρ και να παρεις 2 ποδαρακια χοιρινα θα δωσεις 8-9 ευρω,μια κοιλια 2,5 κιλα 9 ευρω,με αυτο θελω να πω οτι η εταιριες παιρνουν μονο τα σκουπιδια γιατι απλα τα υπολοιπα ειναι πανακριβα και δεν τους συμφερει
τα σκουπιδια αυτα τα μαζευουνε με κλαρκ και οτι εχει πεσει μεσα φορτωνεται απλα.
Τωρα αυτο που λεει οτι ειναι κρεας για ανθρωπους θα πρεπει να βαλω ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ναι ρε κοροιδα το ζωο που σφαχτηκε ειναι για καταναλωση απο ανθρωπους και εχει οντως ελεγχθει το ζωο απο κτηνιατρο,παιζουν με τις λεξεις οι εταιριες,αλλα δεν το φροντισαν οπως το ανθρωπινο κρεας,ουτε εχει την ιδια θρεπτικη αξια,απλα εχει ζωικη πρωτεινη.

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Και εγω acana grasslands δινω αλλα
και orijen adult να εδινα και να ηταν 40 κιλα ο σκυλος μου
100 ευρω δεν τα εφθανα με τιποτα εκτος αν ετρωγα και εγω μαζι

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Αρη δεν υπαερβαλω καθολου,σε ενα σφαγειο που πηγαινα στην Γερμανια(12.000 γουρουνια ημερησιως)ειδα οτι δεν πετανε τιποτα μονο λιγο αιμα(οχι ολο)τα λαρυγγια πανε για αποξηρανση οπως και τα αυτια ,γεννητικα οργανα κ.τ.λ. ολα πανε για αποξηρανση και κοστιζουν 30-50 λεπτα το κομματι,
στην βιομηχανια σκυλου πανε μονο τα σκουπιδια,τωρα να πας στο Καρφουρ και να παρεις 2 ποδαρακια χοιρινα θα δωσεις 8-9 ευρω,μια κοιλια 2,5 κιλα 9 ευρω,με αυτο θελω να πω οτι η εταιριες παιρνουν μονο τα σκουπιδια γιατι απλα τα υπολοιπα ειναι πανακριβα και δεν τους συμφερει
τα σκουπιδια αυτα τα μαζευουνε με κλαρκ και οτι εχει πεσει μεσα φορτωνεται απλα.
Τωρα αυτο που λεει οτι ειναι κρεας για ανθρωπους θα πρεπει να βαλω ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ναι ρε κοροιδα το ζωο που σφαχτηκε ειναι για καταναλωση απο ανθρωπους και εχει οντως ελεγχθει το ζωο απο κτηνιατρο,παιζουν με τις λεξεις οι εταιριες,αλλα δεν το φροντισαν οπως το ανθρωπινο κρεας,ουτε εχει την ιδια θρεπτικη αξια,απλα εχει ζωικη πρωτεινη.
Εγω ρε παιδια δεν λεω οτι θα ταισω και τον γιο μου με orijen ή acana!!!
Απλα πιστευω και αυτη ειναι δικη μου γνωμη οτι απο ξηρες τροφες αυτες οι 2 ειναι
οι καλυτερες. Τι πιο απλο μπορω να πω?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
πως τα εβγαλε τα 100 ευρω?
ωραια μαθηματικα!!!!
85 ευρώ η 6 fish (ακόμα πιο μoδάτη από την adult) το 13,5αρι σημαίνει 6,30 ευρώ το κιλό. Ένας σκύλος 35-50 κιλών με νορμάλ δραστηριότητα θέλει 500gr ξηρα τροφή την ημερα δηλαδη 15,5 κιλά ξηρά τροφή το μήνα Χ 6,30 το κιλό = 97.60 ευρώ.

Αν ασκείται κιόλας, κάνει εργασία ή προετοιμάζεται για έκθεση το 100αρι ξεπερνιέται για πλάκα (τουλάχιστον ο ιδιοκτήτης του θα είναι ΙΝ).

Δεν θα σου πω τι ταΐζω για ευνόητους λόγους. Promotion σε καμία ξηρα τροφούλα δεν κάνω πλέον, μόνο στην Βαρβάκειο και στο χασαπη της γειτονιάς μου που έχουν καλή ποιότητα και καλές τιμές. :)

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εχει και αλλες στην ιδια ποιοτητα,απλα αυτη καρφωσαν μια τιμη και βγηκαν σε μια αγορα οπου ολοι ειχαν προβληματα, η αξια των συστατικων εχει μεγαλωσει λογο της τελειας περιγραφης λες και πουλανε αγνα προιοντα του χωριου οι μαγκες,διαβαζεις τον πινακα συστατικων οκ νορμαλ(τα εχουν και αλλες φθηνοτερες),
αλλα εκει που αναλυει τα φρεσκοπιασμενα ψαρια,και της ελευθερες κοτες(για κοκορα δεν ειδα να γραφει),και τα μοσχαρια που τρεχουν στα λειβαδια ελευθερα,μου ηρθε η ορεξη να παω να παρω ενα σακι και αντι για πατατακια να τρωω οριτζεν οταν βλεπω κανα εργο,και με 40% πρωτεινη να βαραω και καμμια καμψη ποτε ποτε.
Μην τρωτε παραμυθι,την ξηρα την δινουμε μονο λογω του οτι δεν εχουμε πολυ χρονο,και επειδη μας βολευει λογο καθαριοτητας.

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Εσυ εισαι κολλημενη με την μπαλα.....(promotion και αλλες τετοιες μπουρδες!!!!)
Συζητηση δεν γινονται με τετοια μυαλα
Φευγω γιατι εχω να προωθησω μερικα σακια orijen και acana και δεν προλαβαινω
εχω να πληρωσω και την δοση του στεγαστικου!!!
Καλες συζητησεις παιδια καλα να περνατε και καλη χρονια!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oλοι μα ΟΛΟΙ έχετε φτάσει στην πηγή αλλά νερό δεν έχετε πιεί ακόμη ...

Και η πηγή δεν είναι η πρωτείνη κλπ κλπ αλλά το ΤΙ ζώο καλούμαστε να σιτήσουμε. Και ΔΕΝ καλούμαστε να σιτίσουμε λύκο.

Είναι σαν να ψάχνουμε τί να δώσουμε σε ΑΓΕΛΑΔΑ γαλακτοπαραγωγής, βάζοντας σαν παράδειγμα το ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ... :-D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ε όχι μωρέ κι εσύ....
δεν είναι τόσο διαφορετικά
αυτά που λές εσύ το ένα είναι μηρυκαστικό και το άλλο παμφάγο......το παράκανες
μήπως κάνεις promotion σε τίποτα εγκυκλοπαίδειες????????:lol:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δές τις διαφορές στην διατροφή δύο ΑΓΡΙΩΝ κυνίδων - ανάλογα το κλίμα το μέγεθος και την στατικότητα και φαντάσου την διαφορά λύκου και rottweiler πχ ... μπορεί να είναι η μέρα με την νύκτα για διαφορετικούς λόγους, (δεν είναι όλοι διαφορετικοί) αλλά είναι η μέρα με τη νύκτα, πώς να το κάνουμε, και στις δύο περιπτώσεις.

Και να σημειώσουμε κάτι ... αν οι διαφορές μεταξύ τροφών ήταν τεράστιες (για οποιονδήποτε λόγο) θα ξετίναζαν τον σκύλο σε ποσοστό 100% σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είτε το ένα άκρο (πχ Orijen) είτε το άλλο (πχ Chappy) ... οι διαφορές είναι εξ'ορισμού μικρές, καιπάνω σε αυτές συζητάμε, διότι κανένας οργανισμός δεν μπορεί να λαμβάνει ακατάλληλη πρός αυτόν τροφή για πολύ χρονικό διάστημα ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
To κριτήριο είναι ίδιο.
Να ευδοκιμήσει το ζώο - να συντηρηθεί όσο πιο πολύ και σε όσο πιο καλή κατάσταση.
Ο δρόμος είναι διαφορετικός. Εφ'όσον ικανό δείγμα για στατιστική δεν έχουμε (και δεν έχουμε για ΠΑΡΑ πολλούς λόγους) και δεν θα έχουμε ποτέ ... ο καθένας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός κατά την γνώμη μου.
Το σίγουρο είναι ότι δεν ταίζουμε όλοι το ίδιο ζώο, και ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ μας δεν ταίζει λύκο.

edit να συμπληρώσω ότι η σχετικότητα των επιχειρημάτων κάνει το οικονομικό ΠΟΛΥ σοβαρό κριτήριο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δηλαδη γυρναμε στο χιλιοειπωμενο "ο,τι ταιριαζει στον σκυλο σου" και ολες οι αμετρητες συζητησεις δεν εχουν ιδιαιτερη αξια?
Εκτος βεβαια απο ειδικες περιπτωσεις, πχ προβλημα υγειας που θελει ειδικη τροφη κλπ
Στο "ο,τι του ταιριαζει" μπορουμε να συμπεριλαβουμε και το μαγειρευτο και το μπαρφ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ μαζι σου αλλά έχω ένσταση σε αυτό:

οι διαφορές είναι εξ'ορισμού μικρές, καιπάνω σε αυτές συζητάμε, διότι κανένας οργανισμός δεν μπορεί να λαμβάνει ακατάλληλη πρός αυτόν τροφή για πολύ χρονικό διάστημα ...
Σαφώς και μπορεί.

Από ανθρώπους, κατοικίδια, μέχρι και ζώα εκτροφής που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (πχ κρεαταλευρα και ψαραλευρα σε αγελάδες και κοτόπουλα εκτροφής).

Αυτό μέχρι να βγει στο φως το νέο διατροφικό σκάνδαλο και να ψαχνόμαστε (αυξημένα ποσοστά καρκινογενέσεων και άλλων παθήσεων –παχυσαρκία-σακχαρώδης διαβήτης κα- λογω κατανάλωσης ακατάλληλων τροφίμων, διάφορα Ε που βάση νέων στοιχείων θεωρούνται πλέον καρκινογόνα αν και έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κορον στο παρελθόν, επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στους οργανισμούς, σύνδρομο Creutzfeldt-Jakob κτλ)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Σαφώς και δεν μπορεί.

1) Τα ζώα που λαμβάνουν τις τροφές αυτές (οι οποίες με ΚΑΠΟΙΟΝ τρόπο είναι κατάλληλες - εννοώ το ψαράλευρο στις κότες πχ) τις λαμβάνουν τόσο όσο να είναι φθηνότερη και γρηγορότερη η παραγωγή τους - δεν τις λαμβάνουν για όλη την ζωή τους, αλλά για το 1/10 ή 1/20 αυτής, μετά επέρχονται σοβαρές βλάβες.

2) Ολα τα πρόσθετα, Ε, γεννετικές τροποποιήσεις, προβληματικά τρόφιμα κλπ κλπ δεν είναι ακατάλληλη, είναι βλαβερή τροφή. Ακατάλληλη είναι να ταίσεις την γάτα πουρέ λαχανικών και τα ψάρια σου χοιρινή μπριζόλα. :-D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δηλαδη γυρναμε στο χιλιοειπωμενο "ο,τι ταιριαζει στον σκυλο σου" και ολες οι αμετρητες συζητησεις δεν εχουν ιδιαιτερη αξια?
Εκτος βεβαια απο ειδικες περιπτωσεις, πχ προβλημα υγειας που θελει ειδικη τροφη κλπ
Στο "ο,τι του ταιριαζει" μπορουμε να συμπεριλαβουμε και το μαγειρευτο και το μπαρφ.
Ναι φυσικά ισχύει αυτό ... με μία διαφορά ...

"ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ" σημαίνει καλύπτει τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και τον κρατάει σε καλή κατάσταση.

Αρα για να το πείς πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και να αναγνωρίζεις επίσης την καλή κατάσταση :-D

... δεν είναι τόσο εύκολο.

Για μένα πχ από μία τροφή ΠΟΛΥ σημαντικό είναι να είναι σταθερή και αποδοτική σε όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά, να με αφήνει (οικονομικά) να δώσω και χαβιάρι αν χρειαστεί :-D και επίσης να μπορέσω να δώσω για ορισμένο χρονικό διάστημα πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο χωρίς να διαλυθεί το σκυλί.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παντως πιστευω οτι η κακη διατροφη μπορει να δημηουργησει σοβαρες βλαβες οχι μονο στο μελλον αλλα και αμεσα,απο μακροπροθεσμη δηλητηριαση(λιγο δηλητηριο σιγα σιγα το συνηθιζει ο οργανισμος),μεχρι συστροφη στομαχου σε συνδιασμο με τον τροπο.
Εσυ δεν ειπες προχθες και πολυ σωστα οτι ειναι και αιτια δυσπλασιας η διατροφη?την δεχετε μεν ο σκυλος αλλα η γρηγορη αναπτυξη,κ.τ.λ.???
Και ξερω πολλα ψαρια που θα ετρωγαν πολυ ευχαριστως καθε μερα χοιρινη μπριζολα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Συμφωνώ

Παιδιά

Αλλο βλαβερή άλλο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Η βλαβερή μπορεί να κάνει πολλές ζημιές γρήγορα ή αργά ... αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα ...

Η ακατάλληλη σκοτώνει τον οργανισμό σε μερικές μέρες ή βδομάδες ...

ΔΕΝ μπορεί ο άνθρωπος να φάει μόνο καναβούρι ούτε το καναρίνι να φάει ψάρια ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι φυσικά ισχύει αυτό ... με μία διαφορά ...

"ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ" σημαίνει καλύπτει τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και τον κρατάει σε καλή κατάσταση.

Αρα για να το πείς πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και να αναγνωρίζεις επίσης την καλή κατάσταση :-D

Για μένα πχ από μία τροφή ΠΟΛΥ σημαντικό είναι να είναι σταθερή και αποδοτική σε όσο το δυνατόν περισσότερα σκυλιά, να με αφήνει (οικονομικά) να δώσω και χαβιάρι αν χρειαστεί :-D και επίσης να μπορέσω να δώσω για ορισμένο χρονικό διάστημα πολύ λιγότερο ή πολύ περισσότερο χωρίς να διαλυθεί το σκυλί.

Αρχισες πλεον να απαντας στην επομενη ερωτηση μου, πριν κάν την διατυπωσω! :):D

Το θεμα εχει ομοιοτητες με την επιλογη κουταβιου.
Ο μεσος ιδιοκτητης Αρης (παλι αυτος) ή καλυτερα ο μεσος συνφορουμιτης, που διαβαζει όλα αυτά τα πολυσελιδα θεματα για τροφες, δεν βγαζει ακρη, για τους λογους που ειπες. Ή πιθανον νομιζει ότι βγαζει ακρη.

Εφοσον δεν ταϊζω εντελως σκουπιδια και πιτουρα ώστε να «πεσει» το σκυλι λογω κακης διατροφης, το μονο ουσιαστικα που μπορω να χρησιμοποιησω ως κριτηριο για την επιλογη μιας επωνυμης τροφης είναι η ποιοτητα κοπρανων.
Δηλαδη, όχι τι ωφελει το σκυλι αλλά τι δεν το πειραζει γαστρεντερολογικα.
Όλα τα παραπανω βεβαια υπεραπλουστευμενα, αλλά εχουν μια δοση αληθειας.

Με καλυψες φυσικα πληρως με αυτό:

Αρα για να το πείς πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες τις ιδιαιτερότητες και την δραστηριότητά του, και να αναγνωρίζεις επίσης την καλή κατάσταση

Με την αυξανομενη εμπειρια μπορω βεβαια να καταλαβω χοντρικα καποια πραγματα.
Ένα που εχω καταλαβει είναι ότι με το μαγειρευτο που δινω εδώ και καιρο (οπως κρεατα Παγγαιου και λαχανικα παραγωγης μου και τα ιδια τρωμε κι εμεις), παρατηρησα καλυτερη γενικη εικονα (φυσικη και εμφανησιακη), περισσοτερη ενεργεια και φυσικα περισσοτερη διάθεση (κεφι).
Ολους τους ανεβαζει το ευωδιαστο φαγητο.
(εξαιρουνται οι ατασθαλιες των τελευταιων ημερων που οδηγησαν σε διαρροια).

Τις μικρες διαφορες μεταξυ ξηρων για παραδειγμα (μικρη η ποικιλια στην Ξανθη βεβαια) δυσκολα θα τις καταλαβω, αλλά εχουν τελικα καποια σημασια?
Εσενα, για προφανεις λογους, ή την Κατερινα (ας μου επιτραπει η αναφορα) που μετεχει σε εκθεσεις με αξιωσεις, πιθανον να σας ενδιαφερει και το παραμικρο οφελος.

Εμενα, για παραδειγμα, μου είναι αδιαφορο αν θαμπωσει το τριχωμα κατά 5-10% και σιγουρα θα νομιζω ότι οφειλεται στην λασπη του κτηματος :D

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Παράδειγμα

Η μεγάλη διαφορά στο είδος τον τρόπο και την κάλυψη των αναγκών ενός λύκου στην φύση 40 κιλών βάρους και ενός rottweiler 40 κιλών επίσης κάνει την σύγκριση των τροφών τους άστοχη, και την διαφορά στον τρόπο λήψης των συστατικών τεράστια, ΟΜΩΣ η διαφορά είναι μικρή (γι'αυτό δεν πεθαίνουν όλοι οι σκύλοι σε 10 μέρες αν φάνε ελάφι και ποντίκια ούτε οι λύκοι αν φάνε Friskies) ... αν όμως ζητήσουμε από ένα bullmastiff να μεταβολίσει και να τραφεί από την Orijen μπορεί να έχουμε σε ποσοστό 5% προβλήματα στο ήπαρ και τα νεφρά πχ και σε ποσοστό 80% διάρροια. Το ίδιο θα έχουμε αν ταίσουμε και τον λύκο ξηρά ... αυτό είναι κατάλληλη τροφή όμως.

Αν ταίσουμε τον λύκο λαχανάκια βρυξελλών και το κουνέλι μας σαρδέλες θα έχουμε σύντομο θάνατο. Αυτό είναι η ακατάλληλη τροφή.