Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η ακατάλληλη τροφή, αναλόγως τον βαθμό της ακαταλληλότητας της, είναι επιβλαβής για την υγεία βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα (πχ ακατάλληλη τροφή βοοειδών με ζωάλευρα = νόσος των τρελλών αγελάδων μεσοπρόθεσμα/μακροπρόθεσμα = σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια για τον άνθρωπο βραχυπρόθεσμα/μεσοπρόθεσμα/μακροπρόθεσμα.)

Κλείνοντας την συνεισφορά μου στο αξιόλογο αυτό θεμα (συντονιστείτε και μην το «σκίζετε» με ερωτήσεις επιπέδου «τι είναι τα πλατάρια?», ανοιξτε άλλο νημα), στο οποίο κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις:

Όσο πιο νωρίς καταλάβουμε ότι η υγεία μας όπως και η υγεία των κατοικίδιων μας γίνεται καθημερινά θυσία στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών, τόσο πιο δύσκολα θα κατεβάζουμε αμάσητα όσα μας σερβίρουν (και κυριολεκτικώς και μεταφορικως), όποτε για ακόμα μια φορά καταλήγουμε στο εξής (μάλλον κοινότυπο) συμπέρασμα:

Ας επιστρατεύσει ο καθένας την ευθυκρισία του και ας πορευτεί όπως προστάζει η τσέπη του και η φώτιση του καλού Θεούλη. :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.655
11.067
Athens
Και χορταινει με αυτα και καλυπτεται και διατροφικα;
Όχι. Πλατάρια μπορεί να δίνει κανείς (χοντρικά τώρα) έως το μισό της ποσσότητας ζωικών τροφών. Το υπόλοιπο θα πρέπει να είναι και κανονικό κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι, εντόσθια, ψάρι, καρδιά, πατσάς κλπ.)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
55 κιλά σκύλος θέλει περίπου 1650 γραμμάρια ωμά
αυτό δεν είναι δύο κοτόπουλα-είναι ένα μετα βίας....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω δινω καθημερινα 12-14 κιλα πλαταρια,η λαιμους(τα παιρνω δωρεαν,η τιμη τους ειναι 30 λεπτα το κιλο),χωρια το ρυζι,ποτε με καροτο ποτε με γιαουρτι,η περιεκτηκοτητα σε κρεας ειναι 30-40%,απο τα 12 κιλα δηλαδη τα 4-5 κιλα ειναι καθαρο κρεας.στα 7 σκυλια το καθενα παιρνει 600-700γρμ κρεας.
Κοστος αν τα πληρωνα 4-5 ευρω την ημερα για 7 σκυλια,+ρυζι+γιαουρτι+λαχανικα,χοντρικα 130-150(δια του 7 καλα ειπε ο Νικος 20 ευρω) ευρω τον μηνα,+μαγειρεματα+βενζινες για αγορες,+βρωμια.
Αλλα δεν πινουν τους κουβαδες που επιναν,δεν εχουμε ποτε μα ποτε διαροιες,και γενικα τα σκυλια δεν βλεπουν γιατρο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Όχι. Πλατάρια μπορεί να δίνει κανείς (χοντρικά τώρα) έως το μισό της ποσσότητας ζωικών τροφών. Το υπόλοιπο θα πρέπει να είναι και κανονικό κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι, εντόσθια, ψάρι, καρδιά, πατσάς κλπ.)
Α,μπραβο.Μου φαινεται πολυ λιγο για να καλυφθει ο σκυλος.
rottie,δεν ειναι τοσο φοβερο αυτο που ρωτησα,για να συνεχισω να συζητω,πρεπει να ξερω για τι πραγμα μιλαμε.Θελω καιρο να ταιζω το σκυλο κανονικο φαγητο και λογω τσεπης οπως λες,δεν μπορω.Οταν ακουω ομως τετοιες τιμες,δε γινεται να μη ρωτησω.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
55 κιλά σκύλος θέλει περίπου 1650 γραμμάρια ωμά
αυτό δεν είναι δύο κοτόπουλα-είναι ένα μετα βίας....
Για βγαλε τα κοκαλα να δεις τι μενει.Εγω θα το βραζω το κρεας.

Οταν ηταν αρρωστος παντως,2 κοτοπουλακια τα ετρωγε και ηθελε κι αλλο.του εβαζα και ρυζι και μετα με κοιτουσε.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ξερω μαλινουα που τρωει 3 πλαταρια ημερησιως ηταν 40 κιλα ( ειναι ψηλος ) και με επιπεδα ενεργειας και διαθεσης μαλινουα , που ο ιδιοκτητης του σταματησε να του δινει το ζουμι που τα εβραζε γιατι ο σκυλος παχαινε ...

ξερω πολλους εργασιακους σκυλους στο εξωτερικο που τρωνε κατα βαση πλαταρια και δουλευουν σαν σκυλια

το κρεας πανω στα πλαταρια τι διαφορετικο εχει απο το κοτοπουλο ;

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια

Οταν ηταν αρρωστος παντως,2 κοτοπουλακια τα ετρωγε και ηθελε κι αλλο.του εβαζα και ρυζι και μετα με κοιτουσε.
γιατι το κοκκαλο τι ειναι για να μην το υπολογιζει , πουδρα ;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.655
11.067
Athens

Off topic αλλά...
Από τα πλατάρια δεν μπορείς να βγάλεις κρέας για βράσιμο. Είναι λίγο και "πλεγμένο" πάνω στα κόκαλλα. Δεν θα σου μένει τίποτα. Μόνο ωμά έχει νόημα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα νομιζω οτι λογαριαζονται διαφορετικα το κρεας με τα κοκαλα στη διατροφη.Οχι;
Μπορω δηλ να αντικαταστησω το κρεας με κοκαλα;

vrmode,απο ολο το κοτοπουλο εννουσα,οχι μονο απο τα πλαταρια.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Μα νομιζω οτι λογαριαζονται διαφορετικα το κρεας με τα κοκαλα στη διατροφη.Οχι;
Μπορω δηλ να αντικαταστησω το κρεας με κοκαλα;
δεν ειναι αναγκη το καθε γευμα να εχει ψαρι , λαχανικα , εντοσθια , κρεας κοκκαλα κλπ , οπως εσυ δεν τρως καθε μερα ολες τις τροφες , ετσι και με τον σκυλο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μην τα κάνουμε αχταρμά
άλλο τα ωμά και άλλο τα μαγειρεμένα
καμία σχέση οι ποσότητες /οι αποροφησιμότητες και οι περιεκτικότητες σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία
και αν αφαιρείς και τα κόκκαλα με το μεδούλι αφαιρείς όλο το "Ζουμί" δηλαδή ασβέστιο φώσφορο κλπ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
όπα
έχει ξανα φάει ωμά...
μην πάθει κανα σόκ το σκυλί!!!!!!!!!!

και excuse me απο τα δικά μου σκυλιά....ποτέ δεν χορταίνουν ....όσο κι αν φάνε , αν δούν φαί θα θέλουν κι άλλο....
μόνο τα δικά μου το κάνουν??????

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Από τα πλατάρια δεν μπορείς να βγάλεις κρέας για βράσιμο. Είναι λίγο και "πλεγμένο" πάνω στα κόκαλλα. Δεν θα σου μένει τίποτα. Μόνο ωμά έχει νόημα.
και ζεματισμενα εχει και παραεχει νοημα.

Μα,θα παω μα το Θεο αυριο να του δωσω ενα ολοκληρο ωμο κοτοπουλο να δω αν θα χορτασει.
Ειναι δυνατον να χορτασει ενας σκυλος? Οσο και να δωσεις, θα ζηταει κι αλλο, ειδικα αν ειναι καλο φαϊ.
Χορταινει σημαινει του φτανει, κατι που θα το καταλαβεις στην πορεια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτό με το ζεμάτισμα δεν το έχω καταλάβει ποτέ μου............
μήπως ραντίζετε και οινοπνευμα μπροστά απο τον σκύλο στην βόλτα? μην χώσει μουσούδα σε τίποτα "μικρόβια"??????

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ειναι δυνατον να χορτασει ενας σκυλος? Οσο και να δωσεις, θα ζηταει κι αλλο, ειδικα αν ειναι καλο φαϊ.
Χορταινει σημαινει του φτανει, κατι που θα το καταλαβεις στην πορεια.
Οχι,εμενα δεν ειναι λαιμαργος.Οταν χορτασει σταματαει.Τωρα δεν ξερω με το ωμο πως θα αντιδρασει.

Kοkoni,τι σοκ;Διαρροια;Μμμμμ!Καθημερινοτητα μας για 1,5 χρονο.

Αρη,μονο με το ζεματισμα δεν κινδυνευεις;Και πως θα περασει το απλο ζεματισμα μεσα στο κρεας,στο κοκαλο.Το ζεματισμα ειναι επιφανειακο.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Βαλαμε τα πλαταρια να βαλω και τα καραβια,καραβι ειναι το κοκκαλο που ειναι το στηθος(η φιλετο) το τριγωνο που λενε πολυ,αυτο εχει το λιγοτερο 40% Κρεας,καλα πηγες να ξεκοκαλισεις πλαταρι?βραστο και βγαλε το κρεας να δεις ποσο βγαζει.