Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγω απο οσο εχω δει απο γνωστους ολα τα σκυλια που ξερω που ζησανε πολλα χρονια τρωγανε τα παντα!!!
λες να τα επηρεαζει θετικα η μεσογειακη διατροφη?:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ακόμα χειρότερα, Αρη.

Για εμένα αν θαμπώσει το τρίχωμα - και πρέπει να φροντίζω να μην θαμπώσει - είναι απαραίτητη μία τροφή που να με αφήνει να δώσω μαγειρευτό 10% με 20% - ωμό 10% με 20% - λάδι σολωμού και αυγά και να κάνω νηστεία - συγχρόνως σε 10+ σκυλιά και σε άστατες περιόδους ...

ΑΡΑ δεν θα πάω σε Friskies και δεν θα πάω σε Orijen ... πιστεύω είναι φανερό γιατί ... θα επιλέξω την καλύτερη (και αυτό πιά είναι θέμα εμπειρίας) από τις καλές προσφερόμενες τροφές (δεν θεωρώ την Orijen καλή για εμένα, η αναφορά ήταν στο οικονομικό)

Και μην ξεχνάμε ... μπορεί να γίνονται 100.000 μελέτες πάνω στο θέμα, ΑΛΛΑ όλες άρχισαν συγχρόνως με την έκθεση των σκύλων μας σε σύνθετα συντηρητικά (ακόμα και των φρέσκων τροφών για ανθρώπινη κατανάλωση) ή ακόμα και την έκθεσή τους σε ακτινοβολία (η οποία για λόγους που κάποιοι ίσως καταλαβαίνουν παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία τους - περισσότερο από της δικής μας) άρα δεν έχουμε δείγμα για ΤΙΠΟΤΑ κατά την γνώμη μου - τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα υπάρχουν χιλιάδες ...

Και σίγουρα δεν αξίζει να αφιερώνουμε τρελό ψάξιμο ... ώστε το ποσοστό πχ πρωτείνης να είναι 34 και όχι 38 κλπ ... καλύτερα να ψαχτούμε πρός άλλες κατευθύνσεις σχετικές με την μακροζωία των σκύλων μας όπως η άσκηση και οι συνθήκες διαβίωσης που δρούν επίσης άμεσα και είναι απόλυτα ελέγξιμες ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Επίσης δεν είναι όλα θέμα marketing και κέρδους ...

Παράδειγμα η Orijen για τους επαγγελματίες είναι φθηνότερη από άλλες ... αν ήθελαν να πουλήσουν έχουν υπερκέρδος σε σχέση με άλλες ... αυτό κάτι λέει ή μάλλον λέει πολλά που δεν μπορούν να γραφούν ...

Εγώ ήμουν επίσης πολύ ευχαριστημένος από μία Χ μάρκα ... αλλάζω με βάση συνεχόμενο πρόβλημα πάνω στα σκυλιά που μπορεί να μην απασχολεί κανέναν απλό ιδιοκτήτη, αλλά πολλούς εκτροφείς οι οποίοι κάνουν πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτό, και ούπς ... πέφτω πάνω σε ακριβώς ίδιας αξίας (ποιοτικά) τροφή που μου λύνει (έτσι φαίνεται δεν είμαι σίγουρος ακόμα) και αυτό το πρόβλημα ... άρα μένω εκεί - και κάποιος σκέφτεται ότι είναι η καλύτερη των καλυτέρων ή ότι τα παίρνω από την τροφή ... είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα, ή μάλλον λίγο πιο σύνθετα ... :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τωρα πώς να μην ρωτησω για την ακτινοβολια?
Πόσες γενιές αλλάζουν τα ποντίκια σε 80 χρόνια και πόσες ο άνθρωπος ?

Αρα γεννετικά ποιό είδος επηρεάζεται περισσότερο ?

Αν εμείς ζήσουμε σε ένα σπίτι κάτω από πυλώνα της ΔΕΗ πχ για 10 χρόνια, και έχουμε μαζί και την σκύλα μας η οποία γεννάει 2 χρονών, και η κόρη της επίσης στα δύο αλλά και στα 6, και η εγγονή κάνει άλλη μία γέννα στα 2, σε αντιστοιχία ξέρεις τί σημαίνει αυτό ? Να μείνει η οικογένειά σου κάτω από πυλώνα από σήμερα μέχρι το 2.100 μΧ :)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Ειναι θεμα marketing εαν καποιος δεν θελει να δινει σιτηρα στον σκυλο του,
να μην εχει πολλους υδατανθρακες , και να εχει μεγαλο ποσοστο κρεατος η τροφη?
Μωρε μπραβο ωραια αντιληψη!!!

ειναι θεμα μαρκετινγκ στα Ελληνικα προπαγανδας να λεει ενας επαγγελματικος κλαδος οτι μονο με ξηρα τροφη μπορει ο σκυλος να ταιζεται ισσοροπημενα , οπως θεμα μαρκετινγκ μου φενεται πια και το ταισμα δυο φορες ημερησιως σε ενηλικο σκυλο

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Πλεον ταιζω πλαταρια μια φορα την εβδομαδα στομαχια κοτοπουλου που τρωει ο μικρος στην ιχνηλασια μια φορα την εβδομαδα και τριμμενα λαχανικα μια στο τοσο πανω στο πλαταρι , 1-2 αυγα την εβδομαδα και ψαρι μια φορα τον μηνα και τον Παρη και το μαλινουα ολα ωμα

Ο Παρης παλια ετρωγε ακανα , δεν λεω ηταν πολυ καλα τα αποτελεσματα , αλλα με τα ωμα σε μια δυο εβδομαδες μεγαλωσαν οι μεις και εχασε λιπος ενω δεν ηταν χοντρος , απλα το φαστ φουντ κανει λιπος στην κοιλια σε εμας και κατι αναλογο και στους σκυλους

Το κουταβι μεγαλωνει μια χαρα και ειναι φουλ σε ενεργεια και διαθεση , δινω ομως και βιταμινες και γλουκοσαμινη- χονδροιτινη γιατι ειναι στην αναπτυξη

χωρις τις βιταμινες και τα λοιπα το κοστος ειναι λιγοτερο απο 20 ευρω και για τους δυο σκυλους τον μηνα

Ολοι οι σκυλοι που ξερω και κανουν σπορ ωμα τρωνε και ειναι μια χαρα

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Γιατι απορεις? Με καταλληλες κινησεις το φαγητο βγαινει σχεδον τζαμπα και ειναι και πολυ καλο και ποιοτικο.
Λιγα μου φαινονται, τι φαγητο ειναι αυτο ρε παιδια και τι σκυλος 2κιλος?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Ο Παρης τωει δυο με τρια πλαταρια την ημερα αναλογα του μεγεθουε των πλαταριων και ο μικρος τρια την ημερα , Ο Παρης ειναι 23-25 κιλα και ο μικρος σχεδον 20

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Λιγα μου φαινονται, τι φαγητο ειναι αυτο ρε παιδια και τι σκυλος 2κιλος?
Ο Παρης τωει δυο με τρια πλαταρια την ημερα αναλογα του μεγεθους των πλαταριων και ο μικρος τρια την ημερα , Ο Παρης ειναι 23-25 κιλα και ο μικρος σχεδον 20

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ρε παιδια,πραγματικα,θελω αναλυτικα τα κιλα και το υψος του σκυλου,την ποσοτητα του φαγητου καθημερινα και τιμες πλαταριων κτλ.Οταν εκανα υπολογισμο για να δινω κανονικο φαγητο στο σκυλο,εφτανα τα 300 τοσα €.
πχ. 2 κοτοπουλα=8€ τη μερα
ρυζι,λαχανικα,κτλ=2 τη μερα
10x30=300€ το μηνα. Ακομα και 200€ να τα βρισκετε Αθηνα,απεχει πολυ απο τα 20!

Κι αυτα τα ερμα πλαταρια τι σκ@τ@ ειναι;;;Χορταινει ο σκυλος;

Α!Εγραφα ενω απαντουσατε.2' να διαβασω κι επανερχομαι.

Επανηλθα.Ο δικος μου ειναι 55κιλα,δηλαδη διπλασιος απο τον Παρη,αρα διπλασιο φαγητο,δηλ 20€ μονος του.
Μα τι λετε;Εμενα με λιγοτερο απο 2 κοτοπουλα δε χορταινει.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ICE, Εδω που τα λεμε, πραγματι ακουγεται λιγο, αλλά βγαινει σαφως πολυ πιο κατω απο μια ακριβη ξηρα.
Εγω οταν τάιζα ξηρα, μου φαινοταν στο πορτοφολι. Τωρα με το μαγειρευτο, δεν υπολογιζω το φαγητο των σκυλιων στον προύπολογισμο μου.
Δεν ξερω πόσο βγαινει, αλλά ειναι πολυ λιγο. Καλυτερο, φθηνοτερο (και ειμαστε και στο μνημονιο για να μην ξεχνιομαστε!)