manosrodos said:
χαχα amangos δεν εχω καποιο προβλημα με το presa .... ισα ισα που αυτο ητανε το πρωτο σκυλι που μου αρεσε, εψαξα για αυτο και ηθελα και θελω να παρω .... απλως μου φανηκε λιγο αγριο ....
μετα διαβασα κατι σχολια και γι'αυτο το απεκλεισα .... αν καταφερεις κ με πεισεις για το αντιθετο θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να παρω presa !!!!
Επειδή είμαι ιδιοκτήτης ενός τέτοιου, εαν κάνω κάτι παράνομο, θα ήθελα να το ξέρω!!! :lol:
Δεν βλέπω τον λόγο να σε πείσω, θα έλεγα πως όλα τα σκυλιά που σκέφτεσαι, και το Πρέσα ένα εξ αυτών, χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη, να ιεραρχηθεί σωστά ο σκύλος, και θέλουν όλα τα σκυλιά αυτά προσοχή, διότι εαν γίνουν λάθη στην εκπαίδευση, στην κοινωνικοποίηση, αλλά και στα μηνύμα που τους δίνουμε τι επιτρέπεται και τι όχι, τι επιθυμούμε να κάνουν και τι όχι, είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνα σκυλιά.
Εαν δεν είσαι έμπειρος, να προτιμήσεις θηλυκό, τα αρσενικά είναι πιο απείθαρχα. Είχα και ροτβάηλερ παλιότερα, και μπόξερ...
Δεν βλέπω σε τι είναι πιο επικίνδυνο ένα πρέσα κανάριο από ένα ροτβάηλερ.
Ούτε καν τα θεωρώ επικίνδυνα... Μπορούν να γίνουν επικίνδυνα, εαν πέσουν σε λάθος χέρια. Εαν σουμπαρού ιμπρέζα, δίλιτρο, στα χέρια ενός άπειρου οδηγού, που θα προσπαθησει να παραστήσει τον Σουμάχερ, μπορεί να μετατραπεί σε κίνδυνο θάνατο. Το έγκλημα μπορείς αν το κάνεις και με ένα φίατ πάντα.