Βοήθεια

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Υπαρχει περιπτωση να την τσιμπησε κατι και να πρηστηκε επισης.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γεια σου Γιώργο!
Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο στα χείλια της σκύλας, εννοώντας μόλυνση, δερματικό ή κάτι άλλο. Η σκύλα σου αν κρίνω από την φωτογραφία έχει χαλαρά χείλια, γι'αυτό το λόγο και το εκτεθειμένο εσωτερικό μέρος του κάτω χείλους, ερυθρού μάλιστα χρώματος.
Αν ξύθηκε λιγάκι στα χείλια ή τραυματίστηκε στο παιχνίδι είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Είναι φυσιολογικό γιατί το εσωτερικό των χειλιών είναι εκτεθειμένο και εύκολα τραυματίζεται όταν ο σκύλος πχ. παίζει με κάποιο αντικείμενο.

Δεσ'το και τις επόμενες μέρες και αναλόγως πράττεις...πάντως προσωπικά από αυτό που βλέπω το αποδίδω στην λάθος μορφολογία χειλιών που έχει η σκύλα.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Να χαίρεσαι την Κίρα!
Αν τη σκυλίτσα την έχεις ένα χρόνο όπως λες αλλά δεν της έχεις κάνει ποτέ εξετάσεις, καλό θα ήταν να της κάνεις τώρα -- και ας μην είναι η ενδεδειγμένη περίοδος, για να έχεις μια πρώτη ιδέα. Ούτε και εμένα μου φαίνεται ανησυχητικό αυτό που έχει στα χείλια της αλλά, προσωπικά, αφού σου την χάρισαν και δεν ξέρεις (φαντάζομαι) το ιστορικό της, θα 'καιγόμουν' να μάθω τουλάχιστον σε αυτή τη φάση για οιαδήποτε υποψία καλααζάρ ή ερλείχιας τουλάχιστον. Επίσης, χωρίς πρόθεση να σου υποδείξω πράγματα που ίσως ήδη ξέρεις/κάνεις, πρόσεξε ιδιαίτερα τα θέματα προφύλαξης από τσιμπούρια, σκνίπα, ψύλλους κτλ

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
αν επρόκειτο για θέμα μορφολογίας δεν θα το είχε καταλάβει νωρίτερα?
Γεια σου Γιώργο!
Εγώ δεν βλέπω κάτι περίεργο στα χείλια της σκύλας, εννοώντας μόλυνση, δερματικό ή κάτι άλλο. Η σκύλα σου αν κρίνω από την φωτογραφία έχει χαλαρά χείλια, γι'αυτό το λόγο και το εκτεθειμένο εσωτερικό μέρος του κάτω χείλους, ερυθρού μάλιστα χρώματος.
Αν ξύθηκε λιγάκι στα χείλια ή τραυματίστηκε στο παιχνίδι είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Είναι φυσιολογικό γιατί το εσωτερικό των χειλιών είναι εκτεθειμένο και εύκολα τραυματίζεται όταν ο σκύλος πχ. παίζει με κάποιο αντικείμενο.

Δεσ'το και τις επόμενες μέρες και αναλόγως πράττεις...πάντως προσωπικά από αυτό που βλέπω το αποδίδω στην λάθος μορφολογία χειλιών που έχει η σκύλα.
ναι παντως να το δει και καποιος γιατρος κάποια στιγμή

Kalopernatos Giorgos

Active Member
26 Μαϊου 2014
38
9
Καλημέρα! Ο Στέλιος ξέρει.. ;) ... Η Κίρα ήταν μόλις 40 ημερών όταν μου την έδωσαν επομένως δεν είχε ακόμα ιστορικό.. Δεν είναι καθαρόαιμη γερμανίδα καθώς ο πατέρας ήταν αλλά η μητέρα ήταν βέλγα..οπότε λες πως είναι πολύ πιθανόν λόγω της μορφολογίας να τραυματίστηκε;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Μια και το αναφέρεις λοιπόν Γιώργο, σήμερα που μιλάμε και στον χώρο αυτό που έχεις έρθει και τα λέμε, φαντάζομαι έχει πάρει κάπου το μάτι σου, για το πότε [σε ποιά ηλικία] και από που, παίρνουμε σκύλο έτσι;

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
;)Η Κίρα ήταν μόλις 40 ημερών όταν μου την έδωσαν επομένως δεν είχε ακόμα ιστορικό.. Δεν είναι καθαρόαιμη γερμανίδα καθώς ο πατέρας ήταν αλλά η μητέρα ήταν βέλγα..οπότε λες πως είναι πολύ πιθανόν λόγω της μορφολογίας να τραυματίστηκε;
Δεν έχει καμία σχέση αυτο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
τι εννοείς mareco;
Οτι δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο, κάτω των δύο μηνών αυστηρά και ακόμη πιο αυστηρά, από γέννες φίλων/γνωστών/συγγενών κλπ. Μόνο, αν το έχουν βρει αδέσποτο, το έχουν μαζέψει, το φροντίζουν και ψάχνουν να του βρουν και σπίτι. Οχι, αν έχουν ζευγαρώσει δικά τους σκυλιά. Ποτέ δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας. Για κανέναν λόγο.

Kalopernatos Giorgos

Active Member
26 Μαϊου 2014
38
9
Ίσως φταίω εγώ που δεν ανέφερα το σκηνικό; Μάλλον... Όπως είπα είμαι φοιτητής και είχα νοικιάσει ένα σπίτι το οποίο είχε πολλά προβλήματα υγρασίας.. Ζητούσα στον σπιτονοικοκύρη να το επισκευάσει αλλά το μόνο που χρειαζόταν επισκευή τελικά ήταν η ίδια παλιοκατασκευή που είχε βάλει και το αρχικό κεφάλαιο. Με το πέρασμα του χρόνου και την υγρασία να εξαπλώνεται αποφάσισα να φωνάξω μάστορα να το φτιάξει και να τα βρω στο ενοίκιο μαζί του.. Ο μάστορας λοιπόν γνωστός του διπλανού μου ήρθε είδε το σπίτι και έδωσε μια τιμή.. Στο μεταξύ έχω πάρει τον σπιτονοικοκύρη να έρθει να ακούσει και εκείνος κυρίως την κατάσταση που είχε φτάσει το σπίτι ή αλλιώς η περιουσία του όπως συνήθιζε να λέει, αλλά εκείνος έκανε τον κινέζο για ακόμη μια φορά. Έτσι αποφάσισα να πάω από κει με τον μάστορα.. Ανεβαίνω λοιπόν στο μηχανάκι του μάστορα και ξεκινάει...
Μάστορας: Φίλε έχω γερμανικά ποιμενικά κουτάβια.... Ξέρεις κανέναν να θέλει σκυλί;
Εγώ: Δεν έχω ιδέα φίλε μου...όσους γνωρίζω εδώ είναι φοιτητές και στην ίδια φάση με μένα (εννοώντας πως ψάχνουμε μερικές φορές και το 5αλεπτάκι).. Πάντως τα σπάνε τα γερμανικά.. Είχα κάποτε έναν αρσενικό...
Για να μην πλατειάζω ακολούθησε μια συζήτηση για το Μπάρι ( Ο αρσενικός που λέγαμε)
και στο τέλος μου λέει σε βλέπω ξέρεις από σκυλιά και κυρίως δείχνεις ότι τα αγαπάς πολύ.. 200 ευρώ τα δίνω... ΧΑΧΑΧΑ! Γιώργος και αυτός του απαντάω: Γιωργάρα δεν παίζει όχι για να δώσω σε σένα αλλά και για το ίδιο το ζωντανό... Μου έκανε κάτι παζάρια... Η απάντηση μου ήταν πάντα αρνητική όσο και αν θα ήθελα να ξανά γεμίσουν τρίχες όλα μου τα ρούχα από αυτό το αξιολάτρευτο τριχωτό σκατουλάκι που μόνο ικανοποίηση κοιτάει να σου προσφέρει και χαρά... Εν τέλη πήγαμε μιλήσαμε και δώσαμε ραντεβού την επόμενη μέρα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.. Έτσι και έγινε.. Ο καθένας πήρε το δρόμο του εκείνο το απόγευμα... Την επόμενη μέρα ο ήλιος έδινε απλόχερα (και με λίγο περισσότερη ένταση αφού έκανε και τρομερή ζέστη) όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ζωή στον πλανήτη μας όπως κάνει εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια όπως και έκανε 95 μέρες με την μικρούλα που έχω τώρα στην δική μου αγκαλιά. Σηκώνομαι λοιπόν ετοιμάζω καφεδάκια και περιμένω στην αυλή απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη φύση (που ήταν το μοναδικό καλό που είχε το σπίτι) και τσουπ ακούω κόρνα...πάω λοιπόν στην γκαραζόπορτα να ανοίξω για να μπει ο Γιωργάρας και εκεί που κάνει να μπει μέσα στο οίκημα σταματάει το αμάξι και με το δεξί του χέρι σηκώνει από τη θέση του συνοδηγού ένα πλασματάκι που ήταν μόνο απορίες... Σου αρέσει μου λέει... Φίλε είναι πανέμορφο του απάντω... και πριν προλάβω να ολοκληρώσω το έχει καρφώσει στην αγκαλιά μου και μου λέει: Πάρτο και μη μιλάς...
Εγω: Μα μου σου...
Μάστορας: Σου είπα πάρτο και μη μιλάς... και ότι άλλο χρειαστείς με το σκυλί είμαι εδώ...εν τέλη όχι μόνο το σκυλί μου έδωσε μου έφερε επίσης και ένα στρογγυλό μαξιλαράκι πού είναι σαν τις πλαστικές πισίνες όπου εκεί άραζαν όλα τα κουταβάκια... και ένα ξύλινο σπιτάκι.. Με λίγα λόγια από εκείνο το πρωινό οι δρόμοι μας είχαν πλέον συναντηθεί...
Όπως καταλαβαίνετε μου ήταν αρκετά δύσκολο να αρνηθώ στην πρόταση..
Στην αρχή πιέστηκα πάρα πολύ οικονομικά αλλά πλέον έχω μπει σε σειρά όσο αναφορά τις ανάγκες του σκύλου... Συγνώμη αν έγινα κουραστικός αλλά δε γινόταν αλλιώς... Αν κάποιος δεν ξέρει μπορεί να βγάλει και με το δίκιο του ότι συμπεράσματα θέλει.. Και επειδή το ξεκίνησα για αυτό τον λόγο, εγώ ήξερα ότι πρέπει να είναι 2 μηνών του κουτάβι για να απογαλακτωθεί...να του έλεγα όμως πάρτο πίσω και φέρτο σε 20 μέρες; επίσης είχα ακούσει και μου το είπε τελικά και εκείνος πως από εκτροφεία τα απογαλακτίζουν στις 40 μέρες γιατί του ανέφερα το 2μηνο.. Έτσι με τον καιρό να είναι κόντρα αποφάσισα να την κρατήσω και δεν το μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο.. Από την 1η κιόλας μέρα πήγα σε ένα pet shop και προμηθεύτηκα τα απαραίτητα αναλώσιμα και μη όπου μέσα στα αναλώσιμα ήταν και υποκατάστατο μητρικό γάλα... Το έπινε αυτό μέχρι τους 4 μήνες ώσπου το βαρέθηκε...( μετά το 2ο μήνα η πόσοτητα μητρικού ήταν λιγότερη και ανεμιγμένη με ξηρά).. Επομένως θεωρώ πως ακόμα και αν δεν απογαλακτίστηκε στην ώρα της πως πήρε αυτά που θα έπρεπε και με το παραπάνω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Τι σπουδάζεις είπαμε; Της φιλοσοφικής, να υποθέσω; :)

Τα κουτάβια, επιβάλλεται να μένουν με την μάνα και τ'αδέλφια τους, το πρώτο δίμηνο της ζωής τους, κυρίως για συμπεριφορικούς λόγους. Οχι μόνο διατροφικούς.

Από τους 1,5-2 μήνες της ζωούλας τους, συνήθως μπορούν να φάνε και σκέτες κροκέτες ;)

Δεν συγκρίνεται το τι κάνει ένας κανονικός εκτροφέας με τα κουτάβια του, με το τι κάνει ο κάθε μαστρο-Γιώργος.

Τέλος, αν μέσα από το, από πάνω, καλογραμμένο ομολογουμένως [για την ηλικία σου] κείμενό σου, θα ήθελες να "κρατήσω" το πόσο πολύ αγαπούσε και φρόντιζε ο μαστρο-Γιώργος, τα σκυλιά του; την σκύλα του; τα κουτάβια τους; [δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ανάμιξή του, αλλά δεν πειράζει κιόλας], θα σε στενοχωρήσω, αλλά δεν συγκινούμαι.

Το θέμα είναι, να ξέρεις εσύ, ποιό είναι το σωστό. Και να ενημερώνεις και όποιον ακούς και ψάχνεται για σκύλο. Μπας και αχνοφανεί κάποτε, στο μακρινό μέλλον, κανένα μικροσκοπικό λαμπάκι, να τρεμοπαίζει στην άκρη του αχανούς αυτού τούνελ, που ονομάζεται "φιλοζωία", στην χώρα μας :unsure:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
δεν φαινεται καλα στην φωτο αλλα κατι παρομοιο ειχε ο Ρουλης
(μην γελασεις με το ονομα). Εκανε καιρο αλλα περασε μονο του.
Τετοια εποχη το ειχε παρουιασει.

Kalopernatos Giorgos

Active Member
26 Μαϊου 2014
38
9
Mareco κατ΄αρχάς δεν ξέρεις πόσο είμαι απλά υποθέτεις λόγω του ότι είπα πως είμαι φοιτητής... Σπουδάζω για να γίνω μηχανολόγος μηχανικός..όχι πως έχει σημασία αλλά έτσι για τα πρακτικά...δεν είπα πως γνωρίζω πως συμπεριφέρεται στα σκυλιά του ο μαστρο-Γιώργος αλλά το πως συμπεριφέρθηκε σε μένα.. και από μια μικρή βόλτα που είχε φέρει κάποετ το αδερφάκι της μικρής δε φαινόταν ούτε να τα προσέχει και πολύ τη στιγμή που η Κίρα φαινόταν να είναι το αρσενικό της υπόθεσης καθώς επίσης και σε επίπεδο εκπαίδευσης δε φαινόταν να το πολύ έχει...για μένα όμως αυτό δεν έχει σημασία... Ίσως να ήθελε απλά να το ξεφορτωθεί και απλά έτυχα εγώ στο δρόμο του.. Ίσως αν δεν είχα βρεθεί η μικρή να κατέληγε στο δρόμο...Ίσως...Αλλά ρε συ mareco καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου σχετικά με τις φιλοζωικές τάσεις του ανθρώπου γενικά (συμφωνώ δηλαδή μαζί σου αλλά ως ένα βαθμό καθώς το φαινόμενο δεν είναι μόνο Ελληνικό) και καλό είναι να δείχνεις τις ευαισθησίες σου αλλά με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που έχω αναπτύξει τις τελευταίες μέρες για το άτομο σου δε νομίζω πως πάντα κολλάει να εκφράζεις τις ευαισθησίες σου τόσο έντονα...Επίσης φαίνεται και ίσως κάνω λάθος πως έχεις μία μεγαλύτερη εκτίμηση στα αδέσποτα παρά στα "δεσποζόμενα¨ αυτά θηλαστικά... Θέλω να πω δεν κατανοώ τον λόγο που δεν παίρνουμε σκυλί από φίλους συγγενείς και λοιπά ...αυτό είναι γνώμη και κάθε γνώμη είναι σεβαστή αλλά αυτό δε σημαίνει κιόλας πως την ενστερνιζόμαστε...Τέλος νομίζω πως το σωστό που λες για το σκυλί μου δεν το ήξερα 100% και ας είχα πριν πάλι σκύλο και της ίδιας ράτσας αλλά κάθισα διάβασα έμαθα και ακόμα μαθαίνω... Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που μπήκα στο forum έφτιαξα λογαριασμό και τέλος άνοιξα και θέμα...

• Like
Reactions: StellitsaD

Kalopernatos Giorgos

Active Member
26 Μαϊου 2014
38
9
δεν φαινεται καλα στην φωτο αλλα κατι παρομοιο ειχε ο Ρουλης
(μην γελασεις με το ονομα). Εκανε καιρο αλλα περασε μονο του.
Τετοια εποχη το ειχε παρουιασει.

Είχες περάσει από κτηνίατρο;αν ναι θυμάσαι τι σου είχε πει; και τέλος μήπως θύμασαι στο περίπου πόσο καιρό σας είχε πάρει;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Γιώργο οι λόγοι που ΔΕΝ παίρνουμε/αγοράζουμε σκύλο απο ιδιώτη, είναι σημαντικοί. Ηθικά και πρακτικά. Κατ αρχήν για ποιό λόγο ο βλακάκος ζευγάρωσε το σκύλο του; Τα κουτάβια όπως είδες δεν ήξερε τι να τα κάνει. Σου τα φόρτωσε χωρίς να σε γνωρίζει. Χωρίς να ξέρει αν εσυ αύριο μεθαύριο θα την πετάξεις στο δρόμο. Χωρίς να ξέρει αν εσυ θα τη ζευγαρώσεις με κάναν τσομπάνο και θα γεμίσεις τον κόσμο με ακόμα περισσότερα αδέσποτα ημίαιμα σκυλιά. Όπως το σκέφτηκε με σένα, θα το σκέφτηκε και με τα άλλα του κουτάβια. Και θα συνεχίσει να τη ζευγαρώνει και να τα πουλάει 200 ευρώ το ένα, για να πηγαίνει διακοπούλες και ν αγοράζει καινούρια γκατζετάκια για το iphone του. Αδιαφορώντας για το αν η σκύλα θα ζήσει κατά τη διάρκεια της γέννας, με ποιόν τη ζευγαρώνει, αν τα κουτάβια που θα γεννηθούν θα ναι γερά. Εσυ λοιπόν, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον, ενίσχυσες αυτή την ανήθκικη πράξη.

Πέραν αυτού, δυστυχώς δεν ξέρεις απο που κρατάει η σκούφια της μικρούλας σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρεις τι κληρονομικές ασθένεις μπορεί να φέρει. Και με την πάροδο του χρόνου, μπορεί το σκυλί να σου εμφανίσει οτιδήποτε κι ας σου φαίνεται υγιέστατη.

Ψάξε λίγο στο φόρουμ, ενημερώσου, δες τους λόγους για τους οποίους δεν αγοράζουμε ζώα απο pet shop και απο ιδιώτες. Είναι θέμα παιδείας, ενημέρωσης και πάνω απ όλα ηθικής.

Εύχομαι η μικρή σου να είναι γερή και ευτυχισμένη και να ζήσετε πολλά όμορφα χρόνια παρέα.

• Like
Reactions: kanarini

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Αν κατάλαβα καλά, δεν το αγόρασε το κουτάβι. Και τελοσπάντων προς τι η επίθεση σε κάποιον που πήρε ένα (εν δυνάμει αδέσποτο) κουτάβι και ψάχνει ο άνθρωπος πως μπορεί να ανταπεξέλθει?