Βοηθήστε! Κατάργηση ζώων Pet Shop


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
τα πετ σοπς δε θα κλεισουν. τροφες χαπακια λουρακια. Τα περισσοτερα ζωακια απο εκει ειναι αρρωστα. Το πετ σοπ που πηρα το ριτακι δεν εκλεισε. Μια χαρα παει. Ασε που τα περισσοτερα δεν τα πουλουσε. Αληθεια αυτα τα ζωακια τι γινονται?
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάντα θα υπάρχουν αδέσποτα. Θα ΜΕΙΩΘΟΥΝ όμως εάν δεν πουλούν σκύλους τα μαγαζιά. Θα μειωθόύν πολύ. Σκεφτείτε το λίγο. Σκεφτείτε και λίγο ποιός πετάει το σκύλο στο δρόμο και γιατί ακριβώς.
Δεν θα κλείσουν τα μαγαζιά (για πιο λόγο). Και τώρα υπάρχουν Πετ-σοπ στην Αθήνα που δεν πουλούν σκύλους πάνω από δεκαετία και πάνε υπέροχα οι δουλείες τους.

Πάντα (και παντού, κι ακόμη και στη Σουιδία :p ) θα υπάρχουν μαλα...ες και τα σκυλάκια τους στο δρόμο.

Αν όταν δεν πουλούν τα πετ-σοπ ζώα πια (θα γίνει να είστε σίγουροι, Πανευρωπαϊκά) δεν μειωθούν τ'αδέσποτα ραγδαία μέσα σε λίγους μόνο μήνες, εγώ θα ΣΚΙΣΩ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΟΥ και θα ξυρίσω το κεφάλι μου γουλί!

Έχω μπερδευτεί όμως.

Γιατί υποστηρίζετε (όσοι το κάνουν) την πώληση σκύλων σε μαγαζιά ακριβώς;
Έχουμε (οι κυνόφιλοι) κάτι να φοβόμαστε και δεν το ξέρω;
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@ANUBIS
Διάβασε όλα τα μαιλ και θα καταλάβεις. Μην βαριέσαι αν θες να συμετάσχεις.
Απάντησα σε ερώτηση.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Θα μειωθούν. Κανείς δεν υποστηριζει ότι θα αυξηθούν.

Απλά δεν είναι εκει το πρόβλημα. Η μάλλον ειναι, γιατί με την απαγόρευση θα γίνει χειρότερο. Στην Σουηδία και στην Ελβετία και όπου αλλού έχετε δεί πολυταξιδεμένες μου, δεν μπορει ο καθένας να ανοίγει puppy mills ανενόχλητος. Εδώ μπορεί. Και υπάρχουν. Και θα υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερα, αν δεν πωλούνται απο το pet- shop ζώα. Θα μπερδεύουμε τους ιδιώτες με τους εκτροφείς και τους εκτροφείς με τους παραγωγούς. Θα πνιγεί η Χρυσή Ευκαιρία. Είναι λάθος. Χρειάζεται κάτι πολύ σύνθετο - ανεφάρμοστο σχεδόν.

Ποιά σκυλιά ειναι στο δρόμο ?? Δεν μπορώ να εκφραστώ. Δείτε τις αγγελίες καθαρόαιμων και πείτε μου ΠΟΙΑ σκυλιά είναι αυτά που ειναι στο δρομο, απο τα καθαρόαιμα. Μιλάω για ποσοστά. Δεν νομίζω ότι είναι τα σκυλιά των pet-shop, σε άξιο ποσοστό.

Τα pet-shop δεν ζούν από τα σκυλιά. Πλην των μεγάλων αλυσίδων πωλούνται ελάχιστα ζώα ανά κατάστημα και το κέρδος είναι μικρό. Δεν κλείνει κανένας άνθρωπος την επιχειρησή του αν δεν πουλήσει ζώο. Καμία σχέση - μπορεί να γινει ακόμα καλύτερα.

Περιμένω απαντήσεις περί νομοθεσίας και πρόσβασης που έθεσα. Γενικά προσπαθήστε να παρακολουθείτε την συζήτηση, μένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και δεν βγάζουμε εδώ διαλέξεις ... ;)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αμα ρωτησω γιατι δεν γινεται προσπαθεια να κλεισουν και τα παπι μιλς θα πω βλακεια:confused:
 


Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
...και επανέρχομαι επαναλαμβανόμενος :D ...

Λοιπόν τα pet shops που πουλάνε σκυλιά φταίνε για τα αδέσποτα άρα οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που πουλάνε αμάξια φταίνε για τα τροχαία?

Κάτι τέτοιο?

Στην επαρχία που τα pet shops που πουλάν σκύλους είναι μετρημένα έχει αδέσποτα?...Γιατιιιί?

Γνωρίζεται σε Βουλγαρία,Ρουμανία,πρώην Γιουγκοσλαβία και άλλες χώρες του πρώην "Ανατολικού" μπλόκ πότε άνοιξαν τα πρώτα pet shops και πότε αυτά άρχισαν να πωλούν σκυλάκια?
Μήπως γνωρίζεται επίσης από πότε αυτές οι χώρες έχουν αδέσποτα?

Η Ελλάδα από πότε έχει έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα?...Από τις αρχές του '90 που άρχισαν να ανοίγουν τα πρώτα pet shops με σκυλάκια?

Περιμένω με αγάπη της απαντήσεις σας... :)
 


liajoe

Well-Known Member
Τελικά αδέρφια μάλλον σε λάθος "διαμέρισμα" μπήκα! :confused:

Τι ακριβώς συζητάμαι σε αυτό το θέμα?...να δώ μήπως έχω άποψη επ'αυτού δηλαδή. :D
Έχεις δίκιο, λίγο τα έχουμε μπερδέψει. Καλύτερα να ανοιχτή άλλο
πόστ για σκύλους οδηγούς τυφλών, αν είναι να συνεχιστέι:)
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Οι δημοσιεύσεις που δεν είναι σχετικές με το θέμα θα σβηστούν.

Κρίμα γιατί έχουν αξία αλλά σε κάποιο άλλο θέμα,αλλά κάπως πρέπει να μάθουμαι να μένουμαι on topic. :-(

Θα πρότεινα να ανοίξετε ένα θέμα που θεωρείται πως ταιριάζουν οι δημοσιεύσεις σας (και στο ανάλογο υποφόρουμ) και να τις μεταφέρεται εκεί (copy/paste).

Eυχαριστώ πολύ!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θέλω να συμμετέχω στην συζήτηση και δεν ξέρω από πού να αρχίσω…

Από τους σκυλούς οδηγούς τυφλών? Από τα αδέσποτα? Από την απαγόρευση της πώλησης ζωών από τα pet shops?
Μένω στο θεμα της απαγόρευσης της πώλησης ζώων από τα Pet Shop και το εάν αυτό θα συμβάλει ή όχι στην μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζωών που ζουν στη χώρα μας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας είναι πολυσύνθετο και η βασική του αιτία είναι η έλλειψη ζωοφιλικης παιδείας και η μη τήρηση των Νόμων. Νόμους έχουμε σε αυτή τη χώρα. Ελεγκτικές αρχές δεν έχουμε.

Η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας προέρχεται κυρίως από την εγκατάλειψη ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, από τα ζευγαρώματα των ζώων των ιδιωτών και την αναπαραγωγή των ίδιων των αδέσποτων.

Η απαγόρευση των ζώων από τα petshop δεν θα μειώσει σημαντικά τον αριθμο των αδεσποτων, θα μειώσει σημαντικά την επιπόλαια αγορά των ζώων.

Η φιλοσοφία της πώλησης ενός petshop, είναι να καταστεί το ζώο-«προϊόν» impulse buy. Ο πελάτης περνάει έξω από το κατάστημα, κοντοστέκεται στη βιτρίνα ανήμπορος να αντισταθεί στο θλιμμένο βλέμμα του κουταβιού μέσα από τη βιτρίνα και αποφασίζει να μπει στο κατάστημα και να αγοράσει το σκύλο.

Εάν ο πελάτης μετανιώσει για την αγορά του σκύλου, δεν θα τον πετάξει στο δρόμο, θα προσπαθήσει να τον πουλήσει για να βγάλει τα «σπασμένα».
Αυτοί οι σκύλοι συνήθως αλλάζουν χέρια μέσα από την ΧΕ ή κάποια άλλη εφημερίδα αγγελιών, δεν εγκαταλείπονται.

Τα pet shops είναι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για να πάρουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες. Έτσι υπάρχει τουλάχιστον ένας σχετικός έλεγχος και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αναρχία όσο θα μπορούσε να υπάρξει εάν απαγορεύονταν εν μια νυκτι η πώληση ζώων από τα καταστήματα, χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη και εφαρμογή αυστηρότατων μέτρων και ελέγχων για κάθε είδος αναπαραγωγής ζώων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα υπόγεια και οι αποθήκες θα κάνουν χρυσές δουλείες…
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Παιδιά, ΟΛΑ τ'αδέσποτα από κάποιο σπίτι ξεκίνισαν (γενεολογικά, δηλ. αν όχι τα ίδια, κάποιος πρόγονός τους τουλάχιστον). Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι καθαρόαιμοι σκύλοι (με διαφορά) είναι από πετ-σοπ. Τι κάνει νάου, νάου; (η γαβ, γαβ στην προκειμένη).

Δεν λέω ότι είναι όλα τ'αδέσποτα από πετ-σοπ (ούτε καν τα μισά). Αλλά οι άνθρωποι που παίρνων ζώο από πετ-σοπ, λόγο της έλλειψης σωστής ενημέρωσης έχουν περισσότερο την τάση να αφήνουν το σκύλο τους να ζευγαρώνει (και με άλλη ράτσα) και λιγότερο την τάση να ενδιαφέρονται για την τύχη των κουταβιών.

Μπορεί να μην παρατάνε το ίδιο τους το σκύλο τόσο συχνά (σπανίως είναι καθαρόαιμα τ' αδέσποτα) αλλά το πρόβλημα από τα δικά τους σκυλιά αρχίζει. Η μάλλον από την δικιά τους αμάθεια. Θέλω να πω, πως άπειρα αδέσποτα (σχεδόν όλα) έχουν σκύλους από πετ-σοπ πρόγονους.

Anubis, η μεταφορά σου με τα αυτοκίνητα δεν είναι εύστοχη.
Το πετ-σοπ για μένα είναι σαν μάντρα αυτοκινήτων που πουλάει ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα σε γριούλες ή παιδάκια χωρίς δίπλωμα οδήγισης (και χειρότερα γιατί τους λέει κι ένα σωρό ψέματα). Τότε, δεν θα έφταιγε για πολλά ατυχήματα;;;;

Η χώρες του Αναλοτικού Μπλόκ είχαν σχεδόν ΠΑΝΤΑ "πετ-σοπ". Ηταν οι λαϊκές αγορές. Πουλούσαν (και πουλούν ακόμα) σκυλάκια σαν κότες, ή αρνιά με μοναδικό μελημα το γρήγορο χρήμα.
Και ξανατονίζω -παντού υπάρχουν αδέσποτα. Σε φτωχές χώρες περισσότερο (αμα δεν έχεις να φάς το σκύλο θα κοιτάς; ).

Όσο για την Ελλάδα, στην επαρχία (όπου έχει λιγότερα πετ-σοπ) έχει λιγότερα αδέσποτα (αν και δεν συνφωνώ καθόλου με την λογική σου -τι σχέση έχει αυτό;
δεν μπορούν να πάρουν από πετ-σοπ σε κοντινή πόλη; Μια σταλιά είναι όλη η Ελλάδα.). Αλλά, ναι έχει λιγότερα.

Η Ελλάδα είχε πάντα πρόβλημα με τα αδέσποτα αλλά ποτέ τόσο έντονο όσο μετά τα πετ-σοπ. Κανένας δεν μπορεί ν'αγνοήσει τα νούμερα. Μόλις δικαίωσες τις απόψεις μου. Με ότι έχεις πει με έχεις δικαιώσει βασικά.

@Liajoe
Με λάθος χώρες συγκρίνεις τ' αδέσποτα της Ελλάδος. Δεν έχει καμία που ανέφερες (όπου έχουν οδηγούς τυφλών) τόσα πολλά όσο η Ελλάδα. Πάω Αμερική τουλάχιστον κάθε χρόνο (και έμενα χρόνια εκεί). Δεν έχω δει ποτέ μου ΕΝΑΝ αδέσποτο σκύλο (αν και ξέρω ότι υπάρχουν).

Σύγκρινέ μας καλύτερα με το Μέξικό (έχει περίπου τα ίδια αδέσποτα μ'εδώ) όπου ούτε εκεί μπορούν ακόμα να έχουν οδηγούς τυφλών.

Αν δεν γίνεται κάτι δεν γίνεται. Δεν σε καταλαβαίνω. Είναι καλύτερα να πεις ψέμματα; Ναι, πες πως ο λόγος είναι τ'αδέσποτα (αφου ΕΙΝΑΙ) γιατί δεν έχουμε απλώς αδέσποτα. Έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

Και καθόλου παιδεία όσον αφορά τους σκύλους. Κι τα ιδιόκτητα σκυλιά μας δεν είναι υποδείγματα καλής συμπεριφοράς, ως επί το πλήστον!

Πως να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, όταν ή κύρια πηγή κουταβιών στη χώρα είναι τα πετ-σοπ και η πληροφόρηση μηδενική;

Πες τους κι αυτό. Είναι ΠΟΛΥ καλός λόγος.
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Rottie. Διαφωνώ. Τα "υπόγεια και οι αποθήκες" δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος χωρίς τη βιτρίνα τους. Τώρα είναι που "κάνουν χρυσές δουλείες".

Κι η απαγόρευση δεν θα γίνει σε μια μέρα. Μπορούν να έχουν μήνες διωρία οι πετ-σοπάδες να "τακτοποιήσουν" τις εκρεμότητές τους με το κρεατεμπόριό τους.

Είπες:
Η απαγόρευση των ζώων από τα petshop δεν θα μειώσει σημαντικά τον αριθμο των αδεσποτων, θα μειώσει σημαντικά την επιπόλαια αγορά των ζώων.

Κι εγώ λέω πως πάνε ΜΑΖΙ αυτά. Η επιπόλαια αγορά δημιουργεί αδέσποτα (με ποικίλους τρόπους, μην κοιτάς μόνο την 1η γεννιά).
 
Last edited:


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αυτή τη στιγμή ο υπάρχων νόμος δεν εφαρμόζεται. Παρότι απαγορεύεται η πώληση και κατοχή αγρίων ζώων, που πολλές φορές είναι προστατευόμενα, αυτό συνεχίζεται. Φίδια, μαϊμούδες, σκίουροι, ερμίνες, κ.λ.π. πουλιούνται στις βιτρίνες.

Η πώληση θηλαστικών (δέχομαι άλλες απόψεις για ψάρια και πτηνά, υπό προϋποθέσεις) πρέπει να απαγορευτεί. Το ίδιο και οι εισαγωγές θηλαστικών σε αριθμό που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες ιδιοκτήτη ή εκτροφέα. Αν εισάγεις πάνω απο 2-3 κουτάβια ή γατιά το χρόνο, δεν το κάνεις για να βελτιώσεις τις γραμμές σου.... Κάπου τα δίνεις...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@Rottie. Διαφωνώ. Τα "υπόγεια και οι αποθήκες" δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος χωρίς τη βιτρίνα τους. Τώρα είναι που "κάνουν χρυσές δουλείες".

Είπες:
Η απαγόρευση των ζώων από τα petshop δεν θα μειώσει σημαντικά τον αριθμο των αδεσποτων, θα μειώσει σημαντικά την επιπόλαια αγορά των ζώων.
Κι εγώ λέω πως πάνε ΜΑΖΙ αυτά. Η επιπόλαια αγορά δημιουργεί αδέσποτα (με ποικίλους τρόπους, μην κοιτάς μόνο την 1η γεννιά).
Εάν πουλιόταν μόνο ότι μπορούσε να εκτεθεί σε βιτρίνα, θα ήταν καλά. ;)

Τα περισσότερα ζώα διακινούνται (πουλιόνται, αγοράζονται, χαρίζονται) μέσω των αγγελιών. Εάν απαγορεύονταν η πώληση ζωών από τα pet shops, θα συνεχιζοταν η διακίνηση τους από τις αγγελίες.

Αποτέλεσμα θα υπήρχε εάν δεν μέναμε μόνο στην απαγόρευση της πώλησης των ζωών από τα καταστήματα, αλλά και στην απαγόρευση των αγγελιών, σε συνδυασμό με καταγραφή των ζώων, στειρώσεις των αδέσποτων και αυστηρούς έλεγχους για κάθε είδος αναπαραγωγής ζώων (είτε εκτροφέων, είτε ιδιωτών).

Μεμονωμένα η κατάργηση της πώλησης ζωών από τα pet shop, στο μόνο που θα συνέβαλλε θα ήταν στην αύξηση του παραεμπορίου.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aπαγόρευση πώλησης από τα pet-shop.

Απαγόρευση αγγελιών ζώων σε όλα τα έντυπα εκτος του ειδικού τύπου και στο σε site αγγελιών του internet.

Να επιτραπούν αγγελίες μόνο από τα πιστοποιημένα απο τον ΚΟΕ εκτροφεία.

Επόπτες αναπαραγωγής στον ΚΟΕ.

Υποχρεύνται όλοι οι εκτροφείς να έχουν κατάλληλο χώρο αν διατηρουν πάνω από 2 ζώα και να ελέγχονται ανα 3μηνο.

Υποχρεούνται όλοι οι εκτροφείς να δηλώνουν στην εφορία τα έσοδα και τα έξοδά τους.

Υποχρεούνται όλοι να τσιπάρουν τα ζώα και ελέγχονται. Πέφτουν βαριά πρόστιμα σε εκτροφέα που πουλάει ατσιπάριστο ζώο.

Υποχρεούται ο εκτροφέας να το αναλάβει ανά πάσα στιγμή και να το διαθέσει ή να το συντηρήσει αν δεν το θέλει ο ιδιοκτήτης.

Ελεγχοι για τσιπάκια στους δρόμους.

Τέλος κατοχής σκύλου. Τα έσοδα πάνε σε άσυλα αδέσποτων.

Ο σκύλος αποκτάει τεκμήριο κατοχής και αγοράς φορολογικά.

Μειωμενο τέλος ή ανύπαρκτο αν υιοθετήσεις από άσυλο.

Επιδοτήσεις ομάδων εκπαιδευτών που θα πληρώνονται για να πηγαίνουν με τα σκυλιά στα σχολεια.

Επιδοτήσεις για στέγαση και αυστηροί έλεγχοι πού πάνε τα λεφτά.

και πολλά άλλα

και το σημαντικότερο ΕΦΑΡΜΟΓΗ των νόμων.

Γίνεται ??
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
και το σημαντικότερο ΕΦΑΡΜΟΓΗ των νόμων.

Γίνεται ??
Στην χωρα των θαυματων ισως- στην ελλαδα??? Πολυ χλωμα το βλεπω.

Και αντε κανε και στην κυρια κατινα στην γονια να καταλαβει, που εχει μια γλυκητατη σκυλιτσα, που κανει καθε 6 μηνες 4-5 κουταβια και τα πουλαει με 150 ευρω εκαστω- οτι ειναι παρανομη πια!
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Μονο του σπανου τα γενια δε γινονται. Αφου ειστε μια ομαδα ανθρωπων που ενδιαφερεται για το κλεισιμο πετσοπς οι οποιοι εχουν ηδη ενα σοβαρο μπαγκραουντ σε θεματα σκυλων -εμπειροι ιδιοκτητες εκπαιδευτες- αρα μπορειτε να βγαλετε ισως μια ακρη και να ανταλλαξετε εμπειριες, εγω θα ελεγα να πατε για κανα καφε να ανταλλαξετε ιδεες! Αλλιως γινεται μια τετοια κουβεντα απο κοντα. Μακαρι να μπορουσα να ημουνα και εγω εκει. θα ηθελα να ενημερωθω και να ακουσω αποψεις ανθρωπων που εχουν γνωση. Για αυτο θα εκανα και μουγκαφον που λεει και η γαλαζιο-ω ναι!
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Εγω θα σταθω σε ενα μονο θεμα που το θεωρω βασικο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Οπως εχω πει ο σκυλος μου με υοθετησε και δεν τον πηρα - αγορασα.
Πριν λοιπον βρεθω με σκυλι και αναγκαστω να καταναλωσω πολυ μεγαλο μερος του χρονου μου για να μαθω, επειδη εχω κάλο και με οτι καταπιανομαι θελω να το κανω σωστα, ημουν ο μεσος, ελαφρα σκεπτομενος ελληνας.
Δεν ειχα ακουσει ποτε τις λεξεις pappy mills και θεωρουσα οτι πανε στα σκοπια για σκυλους επειδη εκει υπαρχει παραγωγη ενω εδω οχι.
Δεν ειχα ακουσει ποτε τις λεξεις ΚΟΕ και εκτροφεια σκυλων και θεωρουσα οτι τετοια πραγματα δεν υπαρχουν στην ελλαδα και οτι οι ρατσες βγαινουν απο απαιτητικους ιδιοκτητες που ζευγαρωνουν τα σκυλια τους.
Δεν θα αγοραζα σκυλο απο πετ σοπ μονο και μονο για το λογο οτι θεωρουσα μεγαλη μαλακια να δωσω τοσα λεφτα για ενα σκυλο καθως και επειδη στα ματια μου φανταζε ως δουλεμποριο.
Θεωρουσα οτι οι υποχρεωσεις του σκυλου σταματουν σε ενα πιατο φαι, δυο πιατα νερο, 4 μετρα αλυσιδα, ενα ξυλοσπιτο με σκια και τιποτα αλλο.Τετοια ηταν εξαλου τα περισοτερα παραδειγματα που ειχα στη ζωη μου.
Παρολα αυτα αν και ποτε δεν με ενοχλησαν οι ανθρωποι με σκυλο, θεωρουσα ομως ασεβες να μην μαζευουν τα σκατα του σκυλου τους και μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση ως παιδι οταν ειχα δει στις ηπα να βγαινουν βολτα με κατι ειδικα σακουλακια φτιαρακια.
Μπορει να θεωρουσα αυτους που ασχολουνταν με τα αδεσποτα πυροβολημενους αλλα κρυφα τους ημουν ευγνωμων μονο και μονο γιατι διεθεταν το χρονο τους και τα χρηματα τους για να τα ταισουν και να τα προστατεψουν απο αυτοκινητα και ψυχανωμαλους
Παντα τσακωνωμουν οταν καποιος κακοποιουσε με οποιονδηποτε τροπο ζωο.
Τα λεω αυτα για να καταλαβετε ολοι οσοι εχετε μια παραπανω σχεση με τα σκυλια και εισαστε μεσα στο θεμα σκυλια με τον ενα η τον αλλο τροπο, πως περιπου σκεφτεται ο μεσος ελληνας που δεν ειχε, δεν εχει ουτε θα αποκτησει ποτε σκυλο.
Αν αυτος ο ανθρωπος δεν ενημερωθει στον καναπε του και οχι απο σχετικα φορουμ, περιοδικα, κτλ γιατι να υποστηρηξει την οποιαδηποτε προσπαθεια;
Και σε τετοιες προσπσθειες χρειαζεται μαζικη υποστηριξη και οχι μονο τα μελη του dogfotum, του catforum αντε και οι αναγνωστες του περιοδικου "το σκυλι μου κι εγω".
Γιατι ο μεσος "εγω" θα σκεφτομουν οτι "αυτες οι κουφαλες υποκινουμενες απο προσωπικα κινητρα πανε να κλεισουνε τα μαγαζια του κοσμου".
Να γιατι για μενα το πετ σοπ δεν ειναι η βαση του προβληματος ενω η ενημερωση ειναι.
Οσο για τα αυτοκινητα και τις μαντρες ας μου πει καποιος γιατι ο παππους μου που δεν ακουει και δεν βλεπει καλα ανανεωνει το διπλωμα του χωρις να παει στους σχετικους γιατρους , αλλα απλα στελνοντας τους τα απαραιτητα χαρτια, παραβολα και το κατι τις τους.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Κοτσιδα εχεις απολυτο δικιο. Ιδανικα επισης ολο αυτο θα επρεπε να ειναι μια οργανωμενη καμπανια του κρατους σταματημα πετ σοπς παπι μιλς, ενημερωση, ε αδεσποτα κλπ. Ναι..δε χρειαζεται να αναλυσω αν ειναι ευφικτο η οχι. Αρα χρειαζεται ιδιωτικη πρωτοβουλια για να αλλαξει κατι. Νομιζω η αποψη του ντενις ως ειδικου και η δικια σου ως μεσος "εμεις" -ετσι ακριβως σκεφτομουν ειδικα για το απο που θα αποκτησω σκυλο- δημιουργει κατι σαν εναν "πυρηνα" πραγματων που πρεπει να αλλαξουν.