Βοηθεια φευγει απτον κηπο


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
ο σκυλος ζει εξω στην αυλη ολη μερα και κοιμαται μεσα το βραδυ,και αν ακουει κατι σηκωνεται ανοιγει την πορτα και παει να ριξει μια ματια...τον χειμωνα που ειμαστε και μεις μεσα ζει τις περισσοτερες ωρες μεσα,αυτο...ναι εγω πιστευω ομως οτι δεν υπαρχει καποια διαφορα οταν ο σπαικ ειναι μονος του να ειναι κλειδωμενος μεσα στο δωματιο η να ειναι δεμενος εξω στην αυλη...αντιθετως εξω χαζευει μυριζει και γενικα ''κοζαρει'' τον κοσμο...εχω αδικο σε αυτο?
Δεν εχει δικιο ή αδικο. Ο δικος μου ο σκυλος βγαινει μαζι μου αλλιως ειναι μεσα. Στο παρελθον που ειχαμε σκυλο/δραπετη που εμενε στον κηπο, ειχα φτιαξει ενα τετοιο οπως σου εδειξα με οροφη γιατι σκαρφαλωνε το συρμα. Σκυλος δεμενος μονος του μου φαινεται επικινδυνο για πολλους λογους. Απο το να πιαστει το ποδι μεχρι αλλα σεναρια που μπορω να σκεφτω και δε θελω καν. Αν εκτονωνεται σωστα οπως λες στο σπιτι απλως θα κοιμαται. Τουλαχιστον μεχρι να βρεις τροπο να μην το σκαει. Μενω σε πολη και οχι σε χωριο και γνωριζω οτι οι συνθηκες ειναι διαφορετικες αλλα προσωπικα θελω ο σκυλος μου οταν εγω λειπω να ειναι οσο πιο ασφαλης γινεται. Νομιζω οτι βασει αυτου πρεπει να σκεφτεις.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Πρόσεχε μόνο με επανελημενες καταγγελίες μην βρεθείς με κάνα ραβασάκι και χωρίς σκύλο. Κρίμα θα ήταν για εσένα και για τον σκύλο.
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Το δεσιμο απο μονο του δεν ειναι καθολου επικινδυνο αν γινει προσεκτικα και σωστα.Δηλαδη οχι μεσα στο ηλιο (κι ας του εχεις σπιτακι δε λεει τιποτα..) χωρις εμποδια που να μπορει να μπλεχτει ο σκυλος, οχι κοντα σε χαμηλες μαντρες που ο σκυλος μπορει να πηδηξει απο την αλλη...Ποτε με σκοινια γιατι μπλεκονται και δενονται κομπος για πλακα.Καλη αλυσιδα με στιφταρια, καλο περιλαιμιο, σφιχτο τοσο οσο (να εχει δυο δακτυλα "αερα") να μη μπορει να το "βγαλει" ο σκυλος αν παλεψει, αυτο θα γινει στις αρχες μεχρι να καταλαβει οτι δεν τελειωσε ο κοσμος αν μεινει και καποιες ωρες "περιορισμενος".Το ιδιο δεν γινεται και με τα κλουβια; Ωπα σορρυ "crate" λεγονται..Θελει ενα διαστημα προσαρμογης και παρακολουθησης μεχρι να δεις οτι ειναι ασφαλης.Αυτα βεβαια δεν ισχυουν για ολα τα σκυλια δηλ μικροσωμα και κουταβια σε περιοχες που υπαρχουν αλλοι κινδυνοι δε το συζηταμε καν! Δεν παει καιρος που συζηταγαμε για μια ψυχη που χαθηκε αδικα λογω ελειψης κοινης λογικης...Υπο φυσιολογικες συνθηκες η μονη απειλη για το σκυλο στην αυλη ειναι η φολα.
 




Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Δυστυχως ετσι ειναι. Σε περιπτωσεις που ο κινδυνος ειναι αυξημενος πχ γειτονες που δεν θελουν ουτε να τα βλεπουν ή ιστορικο με φολες στην περιοχη, τοτε ο σκυλος πρεπει να μενει μεσα, εννοειται. Αν υπαρχει καλη περιφραξη και ο σκυλος περιοριζεται σε εσωτερικο μερος του κηπου ειναι αρκετα πιο ασφαλης. Το ασχημο ειναι οτι τα πιο πολλα γινονται στο δρομο, ακομα και στα βουνα...
 


Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
28
Παιδια καλησπέρα....εδω και 5 μερες,απο την κυριακη για την ακριβεια ο σπαικ ειναι ελευθερος παλι και δεν δραπετευσε ουτε μια φορα..για να δουμε,εγω πιστευω του χρονου παλι το καλοκαιρι θα εχουμε προσπαθειες αποδρασης...
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Ομως, αν θελησει, μπορει να βγει;
Βελτιωσες την περιφραξη σε σχεση με πριν;
Διοτι αν μπορει, ακομα κι αν δεν δοκιμαζει τωρα, αργα η γρηγορα θα ξαναφυγει και δεν προκειται να σε προειδοποιησει.
 


Nanos

Member
27 Αυγούστου 2017
24
44
53
Τεχνικά μιλώντας, συνήθως ο σκύλος φεύγει είτε επειδή του μύρισε μια θηλύκια,
η απλώς βαριέται ή/και του αρέσει η περιπέτεια/βόλτα.
Στη πρώτη περίπτωση, ένα μουνουχισματάκι θα του κόψει τις πολλές ορέξεις,
οπότε ίσως σταματήσει να φεύγει αν εν τω μεταξύ δεν έχει αναπτύξει κακές συνήθειες...
Το πρόβλημα είναι ότι, αν φύγει 2-3 φορές λόγω της θηλυκιάς που λέγαμε ή άλλης αιτίας,
μετά ανακαλύπτει πόσο ευχάριστο είναι το βολτάρειν.
Και αυτή είναι επίκτητη συνήθεια που δεν επηρεάζεται από τις ορμόνες του.
Αν απλώς βαριέται προσπάθησε να τον κουράζεις περισσότερο.
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU