Βρήκα pit bull. Τι να κάνω?


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
L110701 said:
Στο εξωχικό μου στη Νεα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) βρέθηκε πιτ μπουλ (μάλλον) άσπρο με πορτοκαλί χωρίς λουράκι που έχει γεννήσει πρόσφατα, κρίνοντας από το στήθος και φοβισμένο. Τι πρέπει να κάνω??? Είμαι ολίγον άσχετος με σκυλιά. Μόλις ακούμπησα 70€ για αντιπαρασιτικά, οδηγούς κ.α.
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να επισκεπτείς ένα κτηνίατρο για να κάνει αρχικά έλεγχο για τσιπ καθώς και γενικό έλεγχο της υγείας του.

Καταλαβαίνω ότι το έχεις κρατήσει στο σπίτι. Άφησέ το σε ένα δωμάτιο να ηρεμήσει με φαγητό και νερό. Μπορείς να είσαι στο ίδιο δωμάτιο και να του μιλάς και να το χαϊδεύεις για να το ηρεμήσεις.

Συνήθως μέσα σε μια δυο μέρες τους περνάει ο φόβος.

Βόλτα 2 φορές την ημέρα.

Βγάλε φωτογραφίες και βάλε αγγελίες ότι βρέθηκε το συγκεκριμένο σκυλάκι, σε περίπτωση που είχε χαθεί.

Και ξεκίνα διάβασμα στο φόρουμ :wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να συμπληρώσω σε αυτά που έγραψε η Alexandra τα εξής:

Τι κάνουμε σε περίπτωση που βρούμε ένα σκύλο.

Βρίσκω ένα σκυλί στο δρόμο και αποφασίζω να το μαζέψω και να το φιλοξενήσω.
Τι πρέπει να κάνω ΠΡΙΝ προωθήσω την υιοθεσία του ή το κρατήσω:

1. Το πάω στον κτηνίατρο για έλεγχο της υγείας του και για εύρεση τυχόν τσιπ.
- Εάν έχει τσιπ, παίρνω στον κτηνιατρικό σύλλογο για να δω που ανήκει.

2. Εάν δεν έχει τσιπ, προσπαθώ να βρω τον ιδιοκτήτη του.

- Πάω στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και δηλώνω ότι βρήκα το σκύλο, ρωτώντας ταυτόχρονα μήπως κάποιος έχει δηλώσει την απώλεια του.

- Τυπώνω αφίσες με την φωτογραφία του σκύλου και την τοιχοκολλώ στα κεντρικά σημεία της περιοχής (μετρό, πλατειές, κτηνιατρεία, super market κτλ)

- Βάζω αγγελίες στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και κυνολογικα περιοδικά

Εάν δεν το αναζητήσει κανείς σε ένα εύλογο διάστημα (20-25 ημερών) προωθώ την υιοθεσία του ή το κρατω.

Στην δική σου περίπτωση L110701, καλό είναι να ψάξεις στη γύρω περιοχή για τα κουτάβια και να ρωτήσεις τους περίοικους μήπως γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Ρίξε μια ματιά και σ’ αυτό το θεμα: Χάσατε/ βρήκατε σκύλο?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ό,τι είπαν τα κορίτσια.
Να πω και κάτι άλλο όμως...
Εφόσον βρήκες πιτ θα βρεις μάλλον και πολλούς πρόθυμους να το υιοθετήσουν για τους λάθος λόγους.

Πρόσεξε πολύ ΠΟΥ θα τη δώσεις!
 


L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Το είδα έξω από τη πόρτα ενός σπιτιού πάνω στη λεωφόρο. Άφησα το αμάξι και το πήγα με τα πόδια μέχρι το σπίτι όπου του έδωσα νερό. είχε πάει στην πόρτα και προσπαθούσε να βγεί έξω. Το έβγαλα και ξαναπήγα μαζί του μέχρι το αμάξι. Το άφησα εκεί πάλι (γιατί πήγα εκτάκτως στο εξοχικό) για να γυρίσω Αθήνα. Τότε ήταν που αγόρασα τα διάφορα αντιπαρασιτικά, λουριά κ.λ.π. και έστειλα μήνυμα στη Rottie (ευχαριστώ Rottie). Την επόμενη (εχθές) που ξαναπήγα δε το βρήκα εκεί και αφού έφαγα τον κόσμο το εντόπισα ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ. Βρίσκεται στην αυλή ενός ακατοίκητου σπιτιού. Οι γείτονες το ταΐζουν. Δεν ξέρω αν έχετε δει ποτέ παράσιτα-εντομα πάνω σε σκύλο. Για εμένα ήταν η πρώτη φορά. Στην αρχή τα μπέρδεψα με δερματικά εξογκώματα.... Και τώρα έρχομαι σε καινούριο πρόβλημα. Βλέπει το σπρέι και δεν ζυγώνει.... όταν το πλησιάζω βγάζει δόντια. Από ότι καταλαβαίνω, ή δεν ξέρει ή δε θέλει να μου αγριέψει. Ακούω λύσεις. Πάντως είναι απίστευτα όμορφη και τρομερά χαδιάρα με όλους (περίεργο για πιτ).
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
η θα της βαλεις φιμωτρο και θα την ψεκασεις η θα την κανεις μπανιο με σαμπουαν για τσιμπουρια...

υγ..καθολου περιεργο για πιτ ,ειδες ποσο παρεξηγημενα ειναι? :?
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Πάντως είναι απίστευτα όμορφη και τρομερά χαδιάρα με όλους (περίεργο για πιτ).
Καθόλου περίεργο για πιτ, όλα έτσι είναι.

Τσιμπούρια δεν εννοείς ότι έχει?

Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να τα τραβήξεις μόνος σου, χρησιμοποιώντας ίσως λίγο λάδι. Βέβαια δεν είναι και ότι καλύτερο.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κοίτα, έχεις βρεί μία μάνα με μωρά και την κυνηγάς να της βάλεις σπρέι , γνώμη μου είναι ότι κινδυνεύεις, και ίσως κινδυνεύουν και τα κουτάβια από τα σκευάσματα που θα ρίξεις, πρέπει να ρωτήσεις κτηνίατρο για το τί κάνει να βάλεις πάνω σε μάνα που θηλάζει κουτάβια, αλλά και να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου που να μπορει και να ξέρει να χωρίσει την μάνα από τα κουτάβια για όσο πρέπει και όχι πχ για να κάνει μπάνιο ...
 




L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
Denis οτι ειναι επικινδυνο για τα κουταβια το σκέφτηκα και εγώ. Γι αυτό κα δε θα της εβαζα το λουράκι. τα παράσιτα κολλημένα πάνω της (αυτία και λαιμός) που είναι ορατά έχουν το μέγεθος 1,5 φορά μια πασχαλίτσας. Αντιλαμβάνεστε δηλαδή... Γι αυτό και την κυνηγάω με το σπρέι. Αν και ο κτηνίατρος στο πετ σοπ που πήγα μου είπε ότι θέλει 3 φορές την ημέρα (οπότε μήπως το κάνω μάταια). Όσον αφορά για λάδια, μπάνιο ή να τα βγάλω μόνος μου δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να με αφησει. Εδώ βλέπει το μπουκαλάκι το σπρέι και φεύγει. Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη σκύλα έιναι από αυτές τις καταστάσεις όπου παρατούν τα κουταβάκια μόνα τους και το συγκεκριμένο επέζησε γιατί αλλοιώς δε εξηγήται η τόσο μεγάλη κοινονικότητά του.
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Tα κουτάβια συνεχίζουν και παραμενουν στο δρόμο.
Θα βάλουμε φωτο συντομα,παρακαλω οποιος μπορεί να φιλοξενήσει ένα ώστε να φύγει αμεσα απο εκεί που κινδυνεύει να μας το πει!!!Θα αναλαβω τις αγγελίες,τις συνεντεύξεις των υποψηφιών και τις υιοθεσίες τους.Χρειαζόμαστε όμως να πανε καπου ασφαλη!

Η μαμά ειναι καλά,υγιής πια,υιοθετήθηκε από τον L110701.Πρεπει να κινητοποιηθούμε ολοι για τα κουταβια!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα…
Ο L110701 πήρε τη μάνα από τα κουτάβια της και τα μωρά τα παράτησε στο δρόμο?
Θα τρελαθούμε τελείως?
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το πιο τρελό απ’ όλά, είναι ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας για τα κουτάβια που παράτησε στο δρόμο ο L110701!
Έλεος! ](*,)
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Τα κουτάβια δεν είναι δικά του..
Δεν θα επέλεγα να πάρω τη μαμα κ να αφήσω τα μωρά,αλλά οπως μου είπε τα φροντίζουν κ τα ταϊζουν στο χώρο που είναι μια κυρία κ ο γιος της και προσπαθούν να τα δώσουν.

Το θεμα ειναι να του την πούμε ή να φιλοξενησει κανείς ένα κουταβι?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Strays' help said:
Τα κουτάβια δεν είναι δικά του..
Δεν θα επέλεγα να πάρω τη μαμα κ να αφήσω τα μωρά,αλλά οπως μου είπε τα φροντίζουν κ τα ταϊζουν στο χώρο που είναι μια κυρία κ ο γιος της και προσπαθούν να τα δώσουν.

Το θεμα ειναι να του την πούμε ή να φιλοξενησει κανείς ένα κουταβι?
Το θεμα είναι πως έπρεπε να πάρει και τη μάνα και τα κουτάβια και όχι να παρατήσει τα μωρά στο δρόμο διότι όπως εσύ έγραψες:

Strays' help said:
Tα κουτάβια συνεχίζουν και παραμενουν στο δρόμο.
Θα βάλουμε φωτο συντομα,παρακαλω οποιος μπορεί να φιλοξενήσει ένα ώστε να φύγει αμεσα απο εκεί που κινδυνεύει να μας το πει!!!
Πήρε τη μάνα και άφησε τα κουτάβια να πεθάνουν και δεν πρέπει να του την πούμε κιόλας? :?
Αντί να τα πάρει μαζί με τη μάνα τους μέχρι να απογαλακτιστούν και να προωθήσει μετά την υιοθεσία τους, επέλεξε να τα παρατήσει στο δρόμο για να τα σώσουν άλλοι? Δεν είμαστε καθόλου καλά!
 




L110701

Active Member
6 Απριλίου 2008
38
0
Athens
ΑΠΑΝΤΑΩ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ STRAY:

ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑ (ΠΡΙΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ) ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΗ ΜΑΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΕΦΕΥΓΕ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΘΗΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΑΪΖΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝΕ. Η ΜΑΝΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ, ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΕΧΕΙ ΚΑΛΑΖΑΡ) ΚΑΙ ΟΤΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΡΩΤΗΣΑ ΠΡΙΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ, ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ. ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ). ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ. ΤΟΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ STRAY.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ. Η STRAY (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΑΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΕΙΛΕ PM). ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η STRAY (ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ....ΛΥΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΛΕΟΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΞΑΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εσύ αγαπητέ φίλε L110701 γιατί δεν ανέλαβες τα κουτάβια και τα παράτησες στο δρόμο?
Επωμίστηκες μόνο το μέρος του προβλήματος που σε βόλεψε και για τα υπόλοιπα «πέταξες το μπαλάκι» στα κορόιδα (συγνώμη, φιλόζωους εννοούσα) για να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρυπά και έχεις το θράσος και κάνεις και κριτική σε όσους μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν στην αρχική σου δημοσίευση?
Θεωρείς την Strays' help πολύ καλή και εξυπηρετική ? Και εγώ θα την θεωρούσα εάν της φόρτωνα το πρόβλημα μου!

Τα κουτάβια, μας είπατε αρχικά ότι είναι στο δρόμο και κινδυνεύουν άμεσα. Μετά από την δική μου αντίδραση, "εμφανίστηκαν" κάποιοι που τα προσέχουν και τα ταΐζουν... :?
Μήπως υποτιμάτε την νοημοσύνη μας?