Γέννα

...

Member
16 Μαρτίου 2020
5
0
29
Καλησπέρα, μετά από την γέννα και τον απογαλακτισμο των κουταβιών υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβουμε ποιο υγιές κουταβι να διαλέξουμε πριν το πάμε στον κτηνίατρο;; Επίσης ποιες είναι οι πιθανότητες των κουταβιων να έχουν κάποιο πρόβλημα εάν ο μπαμπάς και η μαμά δεν έχουν;

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Παρ' ότι η ερώτηση είναι πολύ γενική και δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα

φυλή ; ( λαμπ υποψιάζομαι )​
πως ξέρουμε αν οι πρόγονοι δεν έχουν προβλήματα υγείας ; πχ δυσπλασία​
ποιος κάνει την γέννα και τι εξετάσεις έχει κάνει ;​
ειλικρινά ρωτάω με τι ύφος αναμένετε να απαντήσει κάποιος ( μιας και είχαμε ανάλογο έρισμα σε πρόσφατο θέμα ) ώστε να σας βοηθήσει. Το ρωτάω γιατί μάλλον δεν θέλετε συμβουλές αλλά χρειάζεστε υποστήριξη στην απόφασή σας να πάρετε κουτάβι από κάποιον ιδιώτη λόγω χαμηλού κόστους.

Καλησπέρα σας!
Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να υιοθετησω ένα Λαμπραντόρ. Το θέμα μου όμως είναι το οικονομικό. Πολλοί εκτροφείς Λαμπραντόρ ζητούν 800 -1000 ευρώ που δεν μπορώ δυστυχώς να διαθέσω. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρετε κάποιο εκτροφείο που να πουλάει κουταβάκια μέχρι 500 ευρώ. Αν δεν υπάρχουν, ποιες άλλες εναλλακτικές μπορώ να έχω; Μπορώ να αγοράσω από ιδιώτες που φαίνονται αξιόπιστοι;; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Όταν προτίθεστε να αποκτήσετε ένα σύντροφο ο οποίος για τα επόμενα 10 - 12 χρόνια θα στοιχίζει περί τα 1.000 - 1.200 € τον χρόνο εσείς λέτε πως τα 300 έως 500 € διαφορά στην αγορά είναι ανασταλτικό ποσό. Το ανασταλτικό αυτό ποσό μπορεί να μειώσει του κινδύνους εμφάνισης κληρονομικών νόσων αν η απόκτηση γίνει από κυνοτρόφο ο οποίος δεν είναι γιαλαντζι παραγωγός κουταβιών. Πέντε - έξι μήνες να βάζετε στην άκρη ένα κατοστάρικο τα βγάλατε τα χρήματα.

Μπορεί βέβαια το κουτάβι να σας βγει τέλειο, κανείς δεν ξέρει. Φίλος που κάνουμε παρέα έχει λαμπ από ιδιώτη ( αν και οι γονείς ήταν εκτροφικά σκυλιά ) και δεν έχει πρόβλημα μέχρι σήμερα.

Η πρώτη εκτίμηση από κτηνίατρο για περίπτωση δυσπλασίας γίνεται στους 3,5 με 4 μήνες...

Απόσπασμα από το άρθρο Δυσπλασία, αυτός ο εφιάλτης. Αν γουστάρετε το διαβάζετε, κτηνίατρος το έχει γράψει.

Εν κατακλείδι οι συμβουλές μου για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων είναι :
  • Αποφύγετε τις φυλές υψηλού κινδύνου
  • Συνεργαστείτε με εκτροφείς αξιόπιστους που ελέγχουν τα ζώα που αναπαράγουν.
  • Μη ψωνίζετε φθηνά από τα πανέρια. θα σας κοστίσει ακριβά, όχι μόνο οικονομικά αλλά και συναισθηματικά.

Το θέμα είναι : Όποιος και να σας δώσει συμβουλές εσείς θέλετε να τις ακούσετε ή ψάχνετε στήριγμα στην απόφασή σας ;

...

Member
16 Μαρτίου 2020
5
0
29

ειλικρινά ρωτάω με τι ύφος αναμένετε να απαντήσει κάποιος ( μιας και είχαμε ανάλογο έρισμα σε πρόσφατο θέμα ) ώστε να σας βοηθήσει. Το ρωτάω γιατί μάλλον δεν θέλετε συμβουλές αλλά χρειάζεστε υποστήριξη στην απόφασή σας να πάρετε κουτάβι από κάποιον ιδιώτη λόγω χαμηλού κόστους.

Όταν προτίθεστε να αποκτήσετε ένα σύντροφο ο οποίος για τα επόμενα 10 - 12 χρόνια θα στοιχίζει περί τα 1.000 - 1.200 € τον χρόνο εσείς λέτε πως τα 300 έως 500 € διαφορά στην αγορά είναι ανασταλτικό ποσό. Το ανασταλτικό αυτό ποσό μπορεί να μειώσει του κινδύνους εμφάνισης κληρονομικών νόσων αν η απόκτηση γίνει από κυνοτρόφο ο οποίος δεν είναι γιαλαντζι παραγωγός κουταβιών. Πέντε - έξι μήνες να βάζετε στην άκρη ένα κατοστάρικο τα βγάλατε τα χρήματα.

Μπορεί βέβαια το κουτάβι να σας βγει τέλειο, κανείς δεν ξέρει. Φίλος που κάνουμε παρέα έχει λαμπ από ιδιώτη ( αν και οι γονείς ήταν εκτροφικά σκυλιά ) και δεν έχει πρόβλημα μέχρι σήμερα.

Η πρώτη εκτίμηση από κτηνίατρο για περίπτωση δυσπλασίας γίνεται στους 3,5 με 4 μήνες...

Απόσπασμα από το άρθρο Δυσπλασία, αυτός ο εφιάλτης. Αν γουστάρετε το διαβάζετε, κτηνίατρος το έχει γράψει.

Εν κατακλείδι οι συμβουλές μου για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων είναι :
  • Μη ψωνίζετε φθηνά από τα πανέρια. θα σας κοστίσει ακριβά, όχι μόνο οικονομικά αλλά και συναισθηματικά.

Το θέμα είναι : Όποιος και να σας δώσει συμβουλές εσείς θέλετε να τις ακούσετε ή ψάχνετε στήριγμα στην απόφασή σας ;

Το κουταβάκι θα το πάρω από φίλο όταν γεννήσει το σκυλάκι του. Η ερώτηση μου ήταν αν υπάρχουν κάποια σημάδια που να μαρτυρούν αν κάποιο έχει πρόβλημα κάποιο κουτάβι

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ίσως κάποιος έμπειρος με γέννες να μπορούσε μερικώς να καλύψει την ερώτησή σου όταν αντικρίσει τα κουτάβια και δει κάποιο με προφανές πρόβλημα ( πχ περπάτημα ). Αν αναφέρεσαι σε εμφανή σημάδια : Να μην κάνει διάρροια, τα μάτια να είναι καθαρά, τα αυτιά να μην μυρίζουν, να μην πέφτει σε λήθαργο χωρίς διάθεση συμμετοχής στην τοκετοομάδα.

Αν ο "φίλος σου" έχει amstaff και δεν έχει κάνει εξετάσεις για την πολύ σοβαρή ασθένεια που λέγετε Αταξία της παρεγκεφαλίτιδας δεν σε καλύπτει τίποτα όταν μεγαλώσουν τα κουτάβια. Ακόμα και ορισμένοι κυνοτρόφοι, που κομπάζουν για τον τίτλο τους, δεν την κάνουν.​
Αν ο "φίλος σου" έχει King Charles Cavalier θα πρέπει να γνωρίζει πως περίπου τα μισά επηρεάζονται από ένα κληρονομικό καρδιακό φύσημα που μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή τους.​
Αν ο "φίλος σου" έχει Δαλματίας επιβάλετε να γνωρίζει πως έχουν προδιάθεση στην κώφωση. Στα κουτάβια γίνονται ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι κωφά.​
Αν ο "φίλος σου" έχει Labrador ίσως έχει ακούσει πως χρειάζονται εξετάσεις για δυσπλασία ισχίου, δυσπλασία αγκώνα, εξέταση ματιών, εξέταση του γονιδίου για την προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς. Η μυϊκή δυστροφία, η οποία είναι κληρονομική, μπορεί να παρατηρηθεί από την 10η εβδομάδα.​

Όπου έχω διαβάσει εξετάσεις συναντώ. Χωρίς εξετάσεις δεν βλέπω τρόπο ανίχνευσης.

Υποθέτω πως ο φίλος σου θα φροντίσει κατά την διάρκεια της κύησης να παρακολουθεί την σκύλα κτηνίατρος, να παρίσταται στην γέννα και θα φροντίσει κατάλληλα τα κουτάβια μέχρι τις οκτώ εβδομάδες άρα δεν έχεις να ανησυχείς ( ; ). Υποθέτω πως αν κάποιο κουτάβι έχει πρόβλημα θα το κρατήσει ο ίδιος.

Υπάρχουν και τα θέματα συμπεριφοράς που είναι σοβαρά ( φοβικό, επιθετικό κλπ ). Σε κάποιες φυλές ένα πολύ ντροπαλό κουτάβι μπορεί να εξελιχθεί σε θρασύδειλο δαγκανιάρη σκύλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Το κουταβάκι θα το πάρω από φίλο όταν γεννήσει το σκυλάκι του. Η ερώτηση μου ήταν αν υπάρχουν κάποια σημάδια που να μαρτυρούν αν κάποιο έχει πρόβλημα κάποιο κουτάβι
Να ρωτήσεις τον βλάκα τον φίλο σου, να σου πει.

* Εγώ δεν πετάω το σάλιο μου, σαν τον @ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ
Το χρειάζομαι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy