Γαστρίτιδα


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Του έχω δώσει κι απ' τα δυο. Από Δευτέρα όμως πρέπει να τον στείλω στη φάρμα. Λέτε να στείλω και μια κατσαρόλα κοτόπουλο με λαπά?
Του έχεις δώσει 3-4 μερες συνεχόμενες λαπά?? Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα.... οσο για τη φάρμα, εγώ θα έπαιρνα ειδική κτηνιατρική ξηρα να τους αφήσω (ο κτηνίατρος θα σου πει). Δεν θα τον έστελνα με τη νορμάλ τροφή.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι, τον πάω όταν πρέπει να πάω για εμβόλια, αναμνηστικά, και πρέπει να τους φέρνω και δείγμα κοπράνων. Κάνω ακριβώς αυτό που μου λένε και δεν έχω αρνηθεί θεραπεία, εκτός του καθαρίσματος δοντιών που καλά έκανα και το απέφυγα όπως μου είπε και η Dr. Zhivago. Τώρα που του δίνω κόκκαλα που δεν του δίνανε πριν, τα έχει καθαρίσει τελείως τα δόντια του και του τα βουρτσίζω κι εγώ.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Του έχεις δώσει 3-4 μερες συνεχόμενες λαπά?? Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα.... οσο για τη φάρμα, εγώ θα έπαιρνα ειδική κτηνιατρική ξηρα να τους αφήσω (ο κτηνίατρος θα σου πει). Δεν θα τον έστελνα με τη νορμάλ τροφή.
Θα του φτιάξω τώρα λαπά με κοτόπουλο. Όσο για την κτηνιατρική τροφή, δυστυχώς δεν την ανέχεται και παθαίνει διάρροια! Τους τη γύρισα την περασμένη φορά. Επομένως να του πάω λαπά με κοτόπουλο στη φάρμα? Μπορώ να τον ξεκινήσω σήμερα, αύριο, μεθαύριο και Δευτέρα πρωί, αλλά μετά έχει φάρμα κι εγώ πρέπει να πάρω το αεροπλάνο.

Ορίστε με πήρε μια φίλη μου τηλέφωνο τώρα να μου πει ότι να μη λέω μαλακίες για το καταφύγιο διότι αυτή πάντα παίρνει από καταφύγιο (και ενδεχομένως κατ' επέκταση από puppy mill) και μια φίλη της πήρε τρια ζώα (είμαι χάλια και δεν πρόσεξα αν μου είπε σκυλιά ή γατιά) από τον ίδιο εκτροφέα και της πεθάνανε από λευχαιμία πάραυτα!:(
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο σκύλος ΔΕΝ αποπαρασιτώνεται.

Επίσης τρώει συνεχώς ακατάλληλες τροφές και σνάκ, και δεν έχει σταθερό διαιτολόγιο.

ΚΑΚΩΣ φιλτράρεται το νερό που πίνει.

και ΚΑΚΩΣ γίνεται κοπρανολογική μετά από τόσα φάρμακα που έχει προσλάβει.

Πρέπει να αλλάξεις κτηνίατρο και τρόπο που αντιμετωπίζεις τον σκύλο.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πρώτον ο σκύλος τρώει σκυλοτροφή. Τα σνακ είναι σκυλίσια, τα τρώει εδώ και μήνες χωρίς προβλήματα και τα επιτρέπουν οι κτηνίατροί του. Το νερό φιλτράρεται στο σπίτι έτσι κι αλλιώς διότι το φιλτράρουμε. Δεν έχει μούχλα διότι εδώ είναι Ιλλινόι και όχι Νέα Ορλεάνη, δηλαδή Λουιζιάνα όπου ευδοκιμεί η μούχλα.

Σχετικά με την αποπαρασίτωση ρώτησα τη γιατρό του καθώς και μια φίλη μου κτηνίατρο και φίλους: στην Αμερική (που συμφέρον τους είναι να πουλάνε) γίνεται κοπρανολογική εξέταση δυο φορές το χρόνο όταν πάμε το σκυλί (την έχω κάνει προφανώς) και ΑΝ υπάρχει πρόβλημα τότε αποπαρασιτώνουν ή το κάνουνε προληπτικά σε περιπτώσεις ανεξήγητης διάρροιας. Αποπαρασίτωση κάθε τρεις μήνες επομένως δε γίνεται και ρώτησα και έλεγξα. Αν γινότανε προφανώς και θα την έκανα, επομένως δεν πρόκειται για επιλογή μου.

Οι πρώτες εξετάσεις του Μουφ βγήκαν φυσιολογικές και περιμένω τώρα τις εξειδικευμένες αύριο. Φαγητό θα του δίνω ειδικό κτηνιατρικό και πρέπει να πάρει τη σκόνη αποπαρασίτωσης καθώς επίσης και να συνεχίσει την αντιβίωση και να πάρει και ένα χαπάκι να σταματήσει την όλη ιστορία. Όταν γυρίσω από το επαγγελματικό ταξίδι μου θα του κάνω εξετάσεις (ακτινογραφίες) για irritable bowel syndrom για να είμαι σίγουρη. Το βάρος του είναι ακριβώς αυτό που θέλει η κτηνίατρος, δηλαδή 25 κιλά. Τη δίαιτα που το κάνω καθώς και τις λιχουδιές τα εγκρίνει επίσης και δε θεωρεί ότι το έχω κακομεταχειριστεί.

Έχουν ήδη συνεννοηθεί από την κλινική με τη φάρμα. Αν υπάρξει πρόβλημα, το Μουφ θα περάσει ολίγες μέρες στην πανσιόν της κλινικής (που είναι ΜΟΝΟ για άρρωστα σκυλιά) και θα παίρνουνε τηλέφωνο τη φάρμα, όπως κι εγώ για νέα.

Αυτά τα ολίγα, είμαι προφανώς χάλια και το Μουφ χτυπιέται για φαΐ που ΔΕΝ θα φάει και πηδάει από δω και από κει σα σούστα.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Φαγητό θα του δίνω ειδικό κτηνιατρικό και πρέπει να πάρει τη σκόνη αποπαρασίτωσης καθώς επίσης και να συνεχίσει την αντιβίωση και να πάρει και ένα χαπάκι να σταματήσει την όλη ιστορία.
Εχε υποψη σου ότι η αποπαρασίτωση κάνει διάρροια σε πολλά σκυλιά (ακόμα κι αν δεν εχουν παρασιτα). ΕΠίσης και η αντιβίωση για ευνόητους λόγους. Το τρίτο μαγικό χαπάκι δε μας λες τι είναι, αλλα κάτι εντερικο θα είναι οπότε ποιος ξέρει τι προβλήματα θα δημιουργεί κι αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατι συνεχίζεις να χαπακωνεις ενα σκύλο που φαινομενικα είναι περδίκι, και να εμπιστεύεσαι τυφλά τους κτηνιατρους (ειδικα τους Αμερικάνους που εχουν μια τάση να χαπακώνουν και να χαπακώνονται γενικότερα). Οσο για τις κοπρανολογικές/αποπαρασίτωση, μαλλον βγάζουν περισσότερα απο την εξεταση παρά απο το χαπάκι (1.5 ευρώ ανα 10 κιλά σκύλου):). Long live America.

Νομίζω ότι έχεις πει ότι είναι ο πρώτος σου σκύλος (σωστά?) κι αυτό δικαιολογεί ίσως την ανυσηχία και την ανασφάλεια που διαφαίνετα μέσα απο αυτά που γραφεις (μόνο σε ότι αφορά το Μουφ! Σε τίποτε αλλο!!). Αλλά σιγά σιγά, πρεπει να αποκτησεις και λίγη κριτική σκέψη σε ότι αφορά το Μουφ συγκεκριμένα, να έχεις εμπιστοσύνη στην ικανότητα σου να καταλαβαίνεις κατα πόσον ο σκύλος έχει πράγματι προβλημα και να μην τρέχεις στον κτηνίατρο κάθε τρείς και λιγο επειδή ο σκύλος φταρνίστηκε!!

Αν δώσεις τα χάπια που έχεις δώσει τις τελευταίες μέρες σε υγιή σκύλια, πάω στοιχημα οτι τα μισά θα κάνουν διάρροια!!!

Πάντα φιλικά και με ενδιαφέρον για το Μουφ. :):)
 


eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Sara έχω γνωρίσει εσένα και το μουφ μέσα από τα ποστ σου και ομολογώ πως και οι δύο είστε αξιολατρευτοι..Είναι τυχερός που σε έχει και τον αγαπάς τόσο πολύ!!!:)

Βασικά και εγώ, όπως και οι άλλοι, θέλω να σε καθησυχάσω και να σου πω ότι το Μουφάκι δεν πιστεύω ότι έχει κάτι σοβαρό..

Την γαστρεντερίτιδα την αντιμετωπίσαμε κι εμείς στην ηλικία των 3 μηνών, λίγες μέρες πριν κάνουμε τα πρώτα εμβόλια και την πρώτη αποπαρασίτωση με χαπάκι, ως είθισται στην Ελλάδα..

Ήμουν και εγώ τόσο χάλια όσο κι εσύ και νόμιζα ότι το σκυλί θα πέθαινε...Ο κτηνίατρος το διέγνωσε τηλεφωνικά!:eek: και όταν τον πήγα του έκανε ενέσεις..γύρω στις 10 την πρώτη μέρα και κάτι λίγες την δεύτερη!!! Από την πρώτη κιόλας μέρα μετά τις πρώτες του ενέσεις ο μικρός μου είχε γίνει περδίκι, όπως ακριβώς λες και για το Μουφ!!! ούτε εξετάσεις ούτε ιστορίες!!! Τι να πω...κι εμένα με προβλημάτισε η τηλεφωνική και τόσο εύστοχη διάγνωση, που είπα σε κομπογιανίτη έπεσα...Όμως ο Cookie είχε βγάλει φτερά από τις πρώτες κιολας ενέσεις και ίσως ο άνθρωπος να είχε την εμπείρία να μην τον ταλαιπωρήσει και με εξετάσεις και αγχώσει περαιτέρω και μένα....

Τώρα γνώμη μου είναι ότι καλά κάνουν οι Αμερικάνοι κτηνίατροι και είναι τόσο σχολαστικοί, αλλά εσύ μην αγχώνεσαι...πιστεύω είναι κάτι παροδικό και απλό στην αντιμετώπισή του..:)

Πάντως αυτό κυρίως που ήθελα να σου πω, είναι ότι εκ πείρας (εκδήλωσης γαστρεντερίτιδας στον σκύλο μου) πιστεύω κι εγώ, όπως σου επεσήμαναν και οι άλλοι να επιμείνεις στη διατροφή του σκύλου με ξηρά, γιατί με τα πολλά πολλά δημιουργείται πρόβλημα στο στομάχι του...Προσπάθησε να μην είσαι υποχωρήτική, όπως ήμουν κι εγώ, και υποκύπτεις στα παρακάλια του:). Κι εγώ αυτό έκανα και την πάτησα....Δεν χαλούσα χατήρι στο κουκουμπινέλακι..

Από την στιγμή όμως που ο κτηνιατρος μου είπε ότι αυτή ήταν η πιθάνότερη αιτία της γαστρεντερίτιδας και μου συνέστησε την ξηρά ως ενδεδειγμένη διατροφική επιλογή προσπάθησα να του κόψω τα πολλά πολλά και όπως με συμβούλεψαν κάποια πιο έμπειρα άτομα του φόρουμ, έπαψα να είμαι τόσο ενδοτική μαζί του και προσπαθησα να τον συνηθίσω να τρώει την ξηρά..Γιατί στην αρχή είμασταν πολύ κακομαθημένοι για να φάμε κάτι τόσο αδιάφορο..

Κι αν κάνω λάθος και δεν είναι αυτή η αιτία της δικής σας γαστρεντερίτιδας, θα ήθελα φιλικά να σε συμβουλέψω να προσέχεις λίγο με όλη αυτή την ποικιλία εδεσμάτων που του παρέχεις, γιατί μπορεί στο μέλλον, και αφού λίγο στο εξής θα την έχει μια μικρή ευαισθησία στο στομάχι του, μπορεί να δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα, που εύχομαι να μην ξαναδημιουργηθεί ποτέ!!!

Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του φόρουμ, γιατί τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω, που κάποτε με είχαν συμβουλέψει να αλλάξω συμπεριφορά και να προσπαθήσω το καλύτερο για κείνον με το να σκληρύνω τη στάση μου απέναντι στα ακαταμάχητα παρακάλια του!!!:) Ευχαριστώ
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου όλους σας εδώ μέσα διότι όντως μου έχετε μάθει πολλά.:)

Τώρα η κτηνίατρός του Μουφ αν είναι υπερβολικά σχολαστική δεν ξέρω διότι τη βρισκω όσο σχολαστικούς βρίσκω και τους δικούς μου τους ανθρώπινους γιατρούς που εδώ που τα λέμε μου βρήκανε σωστά πράγματα που Ευρωπαίοι γιατροί δε βρίσκανε σε τρεις χώρες! Αυτό που με κάνει να τους εμπιστεύομαι επίσης είναι το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι οι ντόπιοι ιθαγενείς είναι litigation happy, δηλαδή δεν το 'χουν σε τίποτα να σε μηνύσουν, εξ ου και το φρικιαστικό κόστος κυρίως της ανθρώπινης ιατρικής που καλύπτει και την ασφάλεια των γιατρών για την περίπτωση μηνύσεων. Επομένως κοιτάζουν πάντα να μη σε κάνουν χειρότερα και να σε γιατρέψουν.

Περί Μουφ: πραγματικά η δίαιτά του τελευταία ήταν σχολαστικά ξηρή σκυλίσια, άντε να έτρωγε κανένα από τα πράγματα που μου επιτρέπανε, π.χ. όχι πλέον μπιφτέκια ή τραχανάδες, αλλά κανένα κομμάτι τυρί (μου έχουνε συστήσει κομματάκια από μπαστουνάκια μοτσαρέλλας που δεν έχουνε αλάτι) ή σκυλίσια λιχουδιά. Εννοείται ότι εάν του είχα δώσει αηδίες θα το είχα πει διότι το ζήτημα είναι να γίνει αυτός καλά και όχι να αποφύγω εγώ το κατσάδιασμα από την κτηνίατρο. Σχετικά με τους γιατρούς του τώρα: είναι καλοί και θεωρούνται καλοί εδώ πέρα. Επιπλέον τα όσα του κάνουν τα εγκρίνει και η φιλενάδα μου η κτηνίατρος που την ξέρω πολλά χρόνια και είναι κολλητή μου. Τι να πώ? Σπουδές έχει κάνει στη Θεσσαλονίκη (κτηνιατρικής), μεταπτυχιακά και άλλες ειδικότητες στην Ευρώπη και εν τέλει διδακτορικό στην Αμερική, σ' ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και με σύμβουλο καθηγητή που πήρε Νόμπελ Ιατρικής. Θα μου πείτε δεν μπορεί να κάνει κακώς που λέει ότι η κτηνίατρος του Μουφ τα λέει καλά? Μπορεί θεωρητικά, αλλά ζώα έχει και η ίδια που χαίρουν καλής υγείας και από κάπου πρέπει να βρω κάποια αντικειμενικά στοιχεία να βασίσω την κρίση της ώστε να μην τρελλαθώ κι εγώ.

Της μίλησα επίσης στο τηλέφωνο και συζητήσαμε τα περί αποπαρασίτωσης που υποτίθεται τα ξέρει και ελληνικά και αμερικάνικα και μου είπε ότι όχι, στην Αμερική δεν αποπαρασιτώνουν εκτός από τις περιπτώσεις που ανέφερα και ότι εξετάσεις κοπράνων δυο φορές το χρόνο είναι υπεραρκετές. Επί τη ευκαιρία, η διάρροια του Μουφ παρουσιάστηκε πριν τη αποπαρασίτωση που ξεκίνησα χτες.

Σχετικά με τις τηλεφωνικές διαγνώσεις: κι εδώ τις κάνουν, δηλαδή μπορείς να πάρεις τηλέφωνο τον κτηνίατρο και να ρωτήσεις αφού έχει το φάκελο του ζώου και το ξέρει. Αν όμως είναι κάτι σοβαρό πρέπει να πας.

Τελοσπάντων ελπίζω κι εγώ να είναι κάτι περαστικό διότι όπως είπα δεν αντέχω άλλους θανάτους.:(

Τώρα που θα λείπω τουλάχιστον θα έχω ανθρώπους να παίρνουνε τηλέφωνο τη φάρμα όταν δε θα μπορώ εγώ αφού μέχρι μέσα Ιουλίου θα πρέπει να κάνω δυο ταξίδια στην Αγγλία και ένα σε ένα ελληνικό ερημονήσι για δουλειές, χώρια η Αθήνα.

ΟΚ, και τώρα πάω να πάρω το ανθρώπινο χαπάκι της ημικρανίας διότι τούτος εδώ έχει λαλήσει που τον έκλεισα στο δωμάτιό μου για να μη φάει και τα τραπέζια απ΄ το κακό του έτσι και τον αφήσω να βολοδέρνει στο σπίτι και μου έχει κάνει το κεφάλι καζάνι. Δεν κάνει τίποτα από χτες παρά να μουφιάζει τις γωνίες του σπιτιού και να χτυπιέται που είμαι τέτοια κακιά και δεν τον ταΐζω παρά μόνο "κεφτεδάκια" από κτηνιατρικό σκυλόφαγο που τα πλάθω στρογγυλά για να βάλω μέσα τα χάπια και τις σκόνες του (για την αποπαρασίτωση, δε δίνουν χάπια εδώ, δυο σκονάκια έχουνε) και δε τρώει και πολλά που πολύ θα ήθελε. Μέχρι και τις κοτοπουλίσιες θήκες των χαπιών που του είχε δώσει του έκοψε η κτηνίατρος.

Ρε σεις, τώρα μου ήρθε αυτό: είναι δυνατόν να μάζεψε το χαμένο κανά βακτήριο που σηκώνεται συνεχώς στα δυο πόδια και γλύφει τους πάγκους της κουζίνας? Έχω διαβάσει κάπου ότι είναι επικίνδυνοι οι πάγκοι τους αγαπούν τα βακτήρια όσο και να τους πλύνεις. Αν είναι δηλαδή να σταματήσω να τους πλένω μόνο με σαπουνάδα και ν' αρχίσω τις χλωρίνες και τα σοβαρά αντισηπτικά.
 
Last edited:


Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Η τροφή δεν έχει αντιοξειδωτικά,ο πάγκος έχει βακτήρια,το χαβιάρι είναι μαύρο,το κρασί παλιό και ο σκύλος μου πάσχει από εφηβική παχυσαρκία και κάνει παρέα με το σκύλο του Καρβέλα...

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=jcAPIQ9U1p8"]YouTube - Wild Dogs eating[/ame]

..."Σκύλος: Αυτός ο άγνωστος".


* Χιουμοριστικό post υψηλής περιεκτικότητας σε ουσία,χαμηλό σε λιπαρά.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Σχετικά με την αποπαρασίτωση ρώτησα τη γιατρό του καθώς και μια φίλη μου κτηνίατρο και φίλους: στην Αμερική (που συμφέρον τους είναι να πουλάνε) γίνεται κοπρανολογική εξέταση δυο φορές το χρόνο όταν πάμε το σκυλί (την έχω κάνει προφανώς) και ΑΝ υπάρχει πρόβλημα τότε αποπαρασιτώνουν ή το κάνουνε προληπτικά σε περιπτώσεις ανεξήγητης διάρροιας. Αποπαρασίτωση κάθε τρεις μήνες επομένως δε γίνεται και ρώτησα και έλεγξα. Αν γινότανε προφανώς και θα την έκανα, επομένως δεν πρόκειται για επιλογή μου.
Προφανώς βγάζουν περισσότερα από τις εξετάσεις.
Σκύλος χωρίς ενδοπαρασιτα δεν υπάρχει, ακόμα και με συχνή αποπαρασίτωση. Τα χάπια δεν σκοτώνουν τα αυγά!
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Nα ρωτήσω κάτι γιατί μπερδεύτηκα: παρόλες τις διάρροιες δε σου είπανε καμιά στιγμή να του δώσεις το πατροπαράδοτο ρυζάκι; Ή ρύζι με κοτοπουλο βρασμένο στο ρυζόνερο; Μόνο τις ειδικές τροφές για το πεπτικό συστήνουνε;
Γιατί κακά τα ψέματα, καλά τα φάρμακα αλλά κάποια πράγματα είναι all time classic, τόσο που δεν τα λες καν γιατροσόφια. Έχουνε αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους με μηδέν έκθεση σε κίνδυνο.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι διότι η διάρροια δεν του πέρασε αλλά έρχεται και φεύγει. Τις τελευταίες δυο βδομάδες του έχω δώσει την ξηρά τροφή του, τα φάρμακά του και μερικές φορές λαπά με κοτόπουλο χωρίς τίποτα άλλο. Στην αρχή δεν είχε όρεξη καθόλου αφού ξερνοβολούσε (πριν από δυο βδομάδες), μετά του γύρισε η όρεξη with a vengeance που λένε και οι ντόπιοι ιθαγενείς (π.χ. τώρα ακριβώς κλαίει και οδύρεται και φωνάζει "μομ-μομ-μομ" ανοιγοκλείνοντας το στόμα του αφού πιστεύει ότι είμαι ηλίθια και δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να τον ταΐσω, ει δυνατόν ό,τι φαγώσιμο έχει το σπίτι, η περιοχή, ίσως και the whole fine state of Illinois που θα λέγανε και στο Τέξας. Να μη σου πω δε τι κάθεται και γλύφει τώρα μετά μανίας το σκασμένο αυτή τη στιγμή!:eek::eek: Το ειδικό κτηνιατρικό φαγητό όμως μου το δώσανε τώρα, μετά δηλαδή από δυο βδομάδες. Αρχικά ήτανε λαπάς με κοτόπουλο και ξηρή σκυλοτροφή, η κανονική του.
 
Last edited:


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ίσως έπρεπε να είχες δοκιμάσει σκέτο το κοτοπουλο-ρύζι, χωρίς την ξηρά.
Ακόμη και σε κανονικές συνθήκες (χωρίς διάρροιες κλπ) όταν ταϊζουμε συνδυαστικά (ξηρά+μαγειρευτό, ξηρά+ωμα, μαγειρευτό+ωμά) πάλι θέλει κάποια προσοχή γιατί είναι δύο είδη τροφών που χωνεύονται διαφορετικά.
Πόσο μάλλον όταν προσπαθούμε να "διορθώσουμε" ένα στομάχι που έχει "πρόβλημα". Φαντάζομαι όσο πιο απλό και σταθερό το διαιτολόγιο, τόσο πιο εύκολα στρώνει το στομάχι.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Προφανώς βγάζουν περισσότερα από τις εξετάσεις.
Σκύλος χωρίς ενδοπαρασιτα δεν υπάρχει, ακόμα και με συχνή αποπαρασίτωση. Τα χάπια δεν σκοτώνουν τα αυγά!
Μπορεί να είναι έτσι. Γι' αυτό κι εγώ δεν επαφίεμαι στην κτηνίατρό του, ρωτάω και τη φιλενάδα μου με το Νομπελίστα καθηγητή που την ξέρω χρόνια, έχει σπουδάσει και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού και την εμπιστεύομαι διότι ούτε λεφτά θα βγάλει από μένα, ούτε συμφέρον έχει να υποστηρίξει την κτηνίατρο του Μουφ εις βάρος του Μουφ. Είπα ότι μάλλον θα το ξέρει ότι θα υπάρχουν ενδοπαράσιτα και αυγά κλπ. Δε θα μου έλεγε να το αποπαρασιτώνω? Τώρα για τις εξετάσεις δεν ξέρω, όχι, δε νομίζω ότι είναι πιο ακριβές από τα φάρμακα, μην ξεχνάτε ότι εδώ είναι Αμέρικα και στα φάρμακα βαράνε.

Παρεμπιπτόντως, πολλά πράγματα που στην Ευρώπη τα αγοράζεις στο έτσι, στην Αμερική θέλουνε συνταγή γιατρού διότι έτσι αποφάσισε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (Food and Drug Administration-FDA). Φακούς επαφής π.χ. τους αγόραζα στο Βέλγιο από το σούπερ μάρκετ αφού ήξερα πόσους βαθμούς στραβομάρας έχω. Εδώ απαγορεύεται δια ροπάλου. Άλλα πράγματα πάλι τα παίρνεις εδώ ευκολότερα από την Ευρώπη και σε φτηνότερες τιμές και χωρίς συνταγή, βλέπε π.χ. όλα τα ελαφρά υπνωτικά στο φαρμακείο. Συνήθως έχουνε λόγους που βγάζουνε φιρμάνι για συνταγή γιατρού, π.χ. το σκεπτικό για τους φακούς επαφής είναι ότι μπορεί να πάθεις μόλυνση αν δεν είναι εκεί ο γιατρός να σε επιβλέπει την πρώτη φορά, ή μπορεί να αμελήσεις να πας για εξέταση και να είσαι στραβός, ή να πάρεις λάθος φακούς και να πάρεις μετά το αυτοκίνητο και το ρίξεις πουθενά και σκοτώσεις κανένα.

Αμάν, ησύχασε επιτέλους αυτό αν και το βλέπω να ψευτοκοιμάται έτοιμο ν' ανοίξει το μάτι και να πεταχτεί μόλις θεωρήσει ότι έχει καλύτερη πρόσβαση στο φαΐ.
 
Last edited:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ίσως έπρεπε να είχες δοκιμάσει σκέτο το κοτοπουλο-ρύζι, χωρίς την ξηρά.
Ναι βρε σύ, έτσι ξεκίνησα.:) Μόλις τελείωσε η διάρροια το γύρισα στην ξηρά διότι πρώτον το Μουφ-Μουφ αγαπά το λαπά και μετά μου τα πρήζει όταν τον γυρνάω σιγά-σιγά στην ξηρή και μου βγαίνει η πίστη και δεύτερον έπρεπε να τρέχουμε στο Σικάγο το περασμένο σαββατοκύριακο διότι είχαμε να περάσουμε από την επιθεώρηση του σωστικού ομίλου. Το σκέφτεσαι να μην πήγαινα να με δει και η αρχι-επιθεωρήτρια του Ιλλινόι? Και μετά να ανακαλύψει ότι έφυγα για Ελλάδα άνευ Μουφ? Και ναι μεν στη φάρμα τον λιβανίζουνε (μέχρι και πισίνα ΙΧ θα έχει ο κύριος από την άλλη βδομάδα!), πλην όμως ο σωστικός όμιλος κρίνει ότι πρέπει να δούνε το Μουφ-Μουφ μετά του καινούριου αφεντικού και να διαπιστώσουνε ιδίοις όμμασι ότι λιβανίζεται αρκούντως.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Παρεμπιπτόντως, μια κι εσείς αποπαρασιτώνετε με θρησκευτική ευλάβεια που δεν έχουν εδώ οι ντόπιοι ιθαγενείς: υπάρχει τρόπος να καθαρίζουμε τα παράσιτα ΜΕΤΑ των αυγών τους?

Επίσης ρώτησα ποια η διαφορά μεταξύ Frontline και Frontline Plus και μου είπαν ότι το Plus σκοτώνει, εκτός των εντόμων, τα αυγά και τις νύμφες (? ή σκουλήκια?) τους.

Επιπλέον κοίταξα από περιέργεια πόσο κοστίζει η αποπαρασίτωση και πόσο κοστίζει η κοπρανολογική ανάλυση και τελικά η αποπαρασίτωση είναι σαφώς ακριβότερη. Συγκεκριμένα:

Κοπρανολογική ανάλυση
34 δολλάρια τη φορά
68 δολλάρια για δυο φορές το χρόνο συν 40 η κάθε επίσκεψη στο γιατρό, δηλαδή 80.

Από τις επισκέψεις, μόνο η μια αφορά τις ετήσιες εξετάσεις ρουτίνας, άρα 40 θα ήτανε μόνο για την κοπρανολογική εξέταση. Αν δε αποφάσιζαν ότι έρχομαι απλώς και αφήνω τη σακουλίτσα χωρίς να δω γιατρό και απλώς με τηλεφωνούν με τα αποτελέσματα, τότε η κοπρανολογική εξέταση κοστίζει 68 δολλάρια το χρόνο.

Αποπαρασίτωση
56 δολλάρια τη φορά για το φάρμακο
224 δολλάρια το χρόνο εάν την κάνουμε κάθε τρεις μήνες

Συν 40 δολλάρια η επίσκεψη στον κτηνίατρο, δηλαδή 160 δολλάρια το χρόνο από τα οποία τα 40 μόνο αφορούν την ετήσια επίσκεψη για εξετάσεις ρουτίνας και εμβόλια, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα ήταν μόνο για την αποπαρασίτωση. Η οποία, όπως είπα, γίνεται ΜΟΝΟ με συνταγή γιατρού. Ακόμα όμως και να μην χρέωναν επίσκεψη και να μου άφηναν τα φάρμακα τις υπόλοιπες φορές με μια συνταγή το χρόνο, πάλι θα πλήρωνα 224 δολλάρια για την αποπαρασίτωση.


Συμπέρασμα: τους Αμερικάνους τους συμφέρει οικονομικά η συχνή αποπαρασίτωση που είναι πολύ ακριβότερη από την κοπρανολογική εξέταση. Για να αποφασίσουν υπέρ της δεύτερης αντί της πρώτης, φαντάζομαι θα έχουνε κάποιο λόγο. Ίσως διότι, όπως και στους ανθρώπους, όταν σκοτώνεις πανίδα γενικώς, σκοτώνεις και κείνη που χρειάζεται το σώμα? Βέβαια κτηνίατρος δεν είμαι.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης ρώτησα ποια η διαφορά μεταξύ Frontline και Frontline Plus και μου είπαν ότι το Plus σκοτώνει, εκτός των εντόμων, τα αυγά και τις νύμφες (? ή σκουλήκια?) τους.
Μην μπερδεύεις τα ενδοπαράσιτα με τα εξωπαράσιτα. Δεν είναι όλα τα σκουλίκια τα ιδια!:)

Σας δουλεύουνε ψιλό γαζί μου φαίνεται.... εδω με 56 ευρώ αγοράζεις χάπια αποπαρασίτωσης για τρία χρόνια!!! (να πάρεις να έχεις να μη στα τρώνε εκει πέρα.... είμαι σίγουρη οτι έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις με 224 δολλάρια το χρόνο!:eek::eek:

Πάρε να διαβάσεις για το Milbemax που είναι κατα τη γνώμη μου το καλύτερο (υπάρχει και το Drontal και κάποια ακόμα, ας συμπληρωσουν οι υπόλοιποι): http://www.ah.novartis.com/products/en/milbemax_dog.shtml Εδω θα δεις για τι είδους ενδοπαράσιτα μιλάμε. Αλήθεια οι κοπρανολογικές που του κάνουν κάθε φορά καλύπτουν ΟΛΑ τα παραπάνω σκουλήκια??
 
Last edited:


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αποπαρασίτωση
56 δολλάρια τη φορά για το φάρμακο
224 δολλάρια το χρόνο εάν την κάνουμε κάθε τρεις μήνες

Συν 40 δολλάρια η επίσκεψη στον κτηνίατρο
τρεις θα ήταν μόνο για την αποπαρασίτωση.
Ακόμα όμως και να μην χρέωναν επίσκεψη και να μου άφηναν τα φάρμακα τις υπόλοιπες φορές με μια συνταγή το χρόνο, πάλι θα πλήρωνα 224 δολλάρια για την αποπαρασίτωση.
:confused:
Τί φάρμακο είναι αυτό;

Η Μάρθα στα 21 κιλά παίρνει 1 milbemax/μήνα Μάρτιο-Νοέμβριο
6 ευρώ το χάπι αν θυμάμαι καλά x 9 μήνες = 54 ευρώ.
+ τους μήνες που δεν έχει κουνούπια 1 drontal για το 3μηνο που μένει (που δε θυμάμαι πόσο έχει).
Άντε πες να βγαίνει ένα 60άρι το χρόνο το χαπάκωμα.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Παρεμπιπτόντως, μια κι εσείς αποπαρασιτώνετε με θρησκευτική ευλάβεια που δεν έχουν εδώ οι ντόπιοι ιθαγενείς: υπάρχει τρόπος να καθαρίζουμε τα παράσιτα ΜΕΤΑ των αυγών τους?
ΟΧΙ

Άνω των 6 μηνών χρειάζονται αποπαρασιτωση 4 φορές το χρόνο: € 24
Το milbemax απαγορεύεται νομίζω στην Αμερική, γιατί δεν ξέρω, γιατί είναι το καλυτερο
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Panacur C είναι αυτό που μου δώσανε για αποπαρασίτωση. Όσο για το Frontline/Frontline Plus τα ανέφερα διότι είχαμε κάνει μια άσχετη συζήτηση και είχα απλώς αναρωτηθεί για τη διαφορά. Ξέρω ότι δεν έχει να κάνει με ενδοπαράσιτα.

Θα ρωτήσω τη φιλενάδα πριν φύγω για Ελλάδα και αν μου δώσει το πράσινο φως εκείνη (όπως είπα, δεν έχει συμφέρον να υποστηρίξει τους Αμερικάνους), θα φέρω άμα είναι από την Ελλάδα. Πώς το βρίσκω αυτό? Σε πετ-σοπ ή πρέπει να πάω σε κτηνίατρο?

Ως συνήθως, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.:) Α, την κοπρανολογική εξέταση δεν τη γλυτώνω διότι πρέπει οπωσδήποτε να την κάνω, είναι στις υποχρεωτικές εξετάσεις του σκύλου από την πολιτεία. Νομίζω δε ότι ελέγχουν για ότι παράσιτα μπορούν να ελέγξουν διότι στέλνουν τα δείγματα σε ειδικό εξωτερικό τους εργαστήριο, όπου κάνουνε τις εξειδικευμένες εξετάσεις.

Πάντως δεν μπορώ να φέρω απαγορευμένη ουσία στην Αμερική, ούτε για αστείο. Μπορώ να μάθω γιατί απαγορεύεται το Milbemax φαντάζομαι.