Γαστρίτιδα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Milbemax: Κοίταξα μόλις λίγο στο ίντερνετ και δε νομίζω να απαγορεύεται αν και μπορώ να ρωτήσω. Ο λόγος που δε νομίζω είναι διότι αναφέρει τις ευεργετικές του επιδράσεις στα σκυλιά το αρμόδιο αμερικανικό υπουργείο και δε θα το έκανε αν το απαγόρευε:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18201825

Όπως βλέπετε βάζει και τα σχετικά άρθρα από Medline.

Βρήκα επίσης τη λίστα με τα απαγορευμένα στην Αμερική φάρμακα και διάφορες ουσίες, πάλι σε κυβερνητική σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

http://www.deadiversion.usdoj.gov/schedules/alpha/alphabetical.htm

Δεν το έχουνε το Milbemax απ' ό,τι βλέπω.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παίδες, πήρα τη φίλη μου την κτηνίατρο χτες δικό σας (σήμερα δικό μου) και μου έμπηξε τις φωνές και με διέταξε να μην αποπαρασιτώνω το Μουφ εκτός αν το πει η κτηνίατρός του.:eek: Αυτό πάντως πάει καλύτερα, έχουν πιο πολύ σχήμα τα κόπρανά του, αν και δεν είναι ακόμα όσο σκληρά θα έπρεπε. Φαντάζομαι ότι πρέπει να περάσουν κανά-δυο μέρες. Εν πάση περιπτώσει θα παίρνονται μεταξύ τους οι διάφοροι που ασχολούνται μαζί του.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτό πάντως πάει καλύτερα,
Φυσικά πάει καλύτερα!!! Αφού δεν είχε τίποτα!!!:p:p:p:p

(μας πιστεύεις τώρα για το λαπα???)

Για την αποπαρασίτωση, ότι καταλαβαίνεις κάνε. Πληροφορήσου και κρίνε. (Οχι στη στείρασ γνώση....:D:D ). Κι εδώ υπάρχει μια σχολή που λέει να γίνονται εξετάσεις (τα κοιτάνε στο μικροσκόπιο!!! Μπλιαχ) και να δίνεται μόνο αν χρειάζεται, αλλά εγω δεν έχω δει καμία απολύτως παρανέργεια με το χάπι και προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και το σκύλο αποπαρασιτωμένο!:) Παρεμπιπτόντως τα χάπια αποπαρασίτωσης ΔΕΝ σκοτώνουν την πανίδα του εντέρου, αν αυτό φοβάσαι.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
και εγώ δίνω milbemax μηνιαίως για τον ίδιο λογο το καλοκαίρι. Καμιά φορά το αντικαθιστώ με interceptor για να μην "επιβαρύνω" το έντερο με συνεχή αποπαρασίτωση.

Για άλλη μια φορά θα πω ότι σε κάποια σκυλιά(όπως και στη δικιά μου) το ρύζι φέρνει διάρροια, ας έχουμε κάποια επιφύλαξη όταν το δίνουμε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κι εδώ. Και είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα! Η διευθύντρια του σωστικού ομίλου του Μίσιγκαν μου έλεγε πόσα σκυλιά βρίσκουνε συνέχεια με heartworms και τι δύσκολη, ακριβή και επικίνδυνη είναι η θεραπεία. Με τους Αυστραλέζους δε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα διότι είναι πολύ δύσκολο να τους περιορίσει κανείς για ένα διάστημα χωρίς να χοροπηδάνε σα σούστες. Άντε να τους εξηγήσεις ότι θα πεθάνουνε αν τρέξουνε πουθενά την πρώτη βδομάδα της θεραπείας. Επίσης κάνουμε τεστ για heartworms μια με δυο φορές το χρόνο.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το Interceptor το δίνω κι εγώ αλλά είναι για heartworms.
Βρε Σαρα, θα μας τρελάνεις.
Λες ότι δεν του κάνεις αποπαρασιτωση αλλά του δίνεις Interceptor το οποίο περιέχει Milbemycin Oxime, ουσία που περιέχει και το milbemax. Το Interceptor καταπολεμά διάφορα σκουλήκια: Dirofilaria immitis, Ancylostoma caninum Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis

Το milbemax περιέχει Milbemycin Oxime και Praziquantel και καταπολεμά επιπλέον: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp Crenosoma vulpis and Angiostrongylus vasorum

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αυτό που μου έχουν πει οι κτηνίατροι (υπενθυμίζω ότι εγώ κτηνίατρος δεν είμαι) είναι ότι το Interceptor είναι άσχετο με το complete deworming που κάνω στο σκύλο τώρα με το Panacur C με συνταγή της κτηνιάτρου του. Για το Interceptor αυτό που μας λένε είναι ότι προφυλάσσει κατά των σκουληκιών που πάνε στην καρδιά του σκύλου και μας λένε και δείχνουν ένα είδος μόνο. Αλλά ναι, Interceptor του δίνω κάθε μήνα από ένα χαπάκι. Το Panacur C μόλις διάβασα ότι καταπολεμά τα: For the treatment and control of Roundworms (Toxocara canis, Toxascaris leonina), Hookworms (Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala), Whipworms (Trichuris vulpis), and Tapeworms (Taenia pisiformis). Υποθέτω αυτά δεν τα καλύπτει το Interceptor. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε μας φτιάχνουν ένα ωραίο χαπάκι για όλα τα σκουληκοιειδή να ησυχάσουμε.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Υποθέτω αυτά δεν τα καλύπτει το Interceptor. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε μας φτιάχνουν ένα ωραίο χαπάκι για όλα τα σκουληκοιειδή να ησυχάσουμε.
To φτιάξανε, αλλά δε σ'αφήνει η "φίλη κτηνίατρος" να το δώσεις. Milbemax. Εχει την ενεργό ουσία του interceptor συν αλλη μια. Τα είπαμε πιο πριν. Το interceptor δεν είναι άσχετο με την πλήρη αποπαρασίτωση. Διάβασε στο λινκ της Novartis που σου έδωσα πιο πριν. Απλώς δεν είναι το καλύτερο.

Δε χρειάζετα να είσαι κτηνίατρος για να καταλάβες αυτά που λεμε εδώ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απ' ό,τι ξέρω όμως υπάρχουν ορισμένα preventatives (Heartgard?) που δεν επιτρέπεται να παίρνουνε οι Αυστραλέζοι. Όταν πήρα το Μουφ πέρσυ μου δώσανε και ένα κατεβατό με τι ΔΕΝ μπορεί να παίρνει. Πάνω-πάνω μου είχανε γράψει κιόλας με τεράστια γράμματα για ένα-δυο από αυτά ότι άμα τα πάρει θα πέσει ξερό ή κάτι ανάλογο! Πραγματικά τρόμαξα μόνο που το διάβαζα! Όταν λέω "μου δώσανε" εννοώ οι του σωστικού ομίλου στο στάνταρ φάκελλο που δίνουνε μαζί με τα Μούφια τους. Νομίζω τον παίρνουνε από τον κτηνίατρο του σωστικού ομίλου που είναι στο Μίσιγκαν, άρα δεν μπορώ να τον συμβουλευτώ εδώ. Η εδώ κτηνίατρος λέει Interceptor, η φίλη κτηνίατρος λέει Interceptor (και μου μπήγει και τις φωνές) και εσείς λέγατε ότι το Milbemax είναι ή ήταν απαγορευμένο, άρα δεν μπορούσε να μου το δώσει κανείς. Στο φαρμακείο πάντως της κτηνιατρικής κλινικής που πάω το Μουφ έχει ένα σωρό διαφορετικά heartworm preventatives, άρα δεν προωθούν το ένα σε βάρος του άλλου.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εγώ πάλι καταλαβαίνω και τη Σάρα, γιατί (αν έχω καταλάβει σωστά) δεν έχει την πολυτέλεια να "κάνει του κεφαλιού της". Αν τους έχεις όλους αυτούς πάνω από το κεφάλι σου με κίνδυνο να σου πάρουνε το σκυλί, τότε θες δε θες, καλώς ή κακώς κάνεις αυτά που σου λένε.
Κάποιες φορές η εμπειρία (πχ των εκτροφέων) υπερέχει των κτηνιάτρων που σε πλακώνουνε σε εξετάσεις και φάρμακα, αλλά μάλλον η Σάρα είναι δέσμια των κτηνιάτρων λόγω του σωστικού ομίλου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ποιος ειπε να κάνει του κεφαλιού της? Απλώς μας ρώτησε αν υπάρχει ένα χάπι για όλα και είπαμε ναι. Ας μάθει απο κει και πέρα αν κάνει για τη φυλή της. Κι ας αποφασίσει αν θέλει να κάνει αποπαρασίτωση προληπτικά ή αν θέλει να μεινει στο παρον συστημα με τις κοπρανολογικές.

Πάντως αυτή τη στιγμή αφού δίνει interceptor κάνει μερική αποπαρασίτωση κάθε μήνα. Γιατι όχι και ολική (με ευρύτερο φαρμακο)? (ερώτηση για τη φίλη κτηνίατρο).

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
"του κεφαλιού της" μπορεί να θεωρηθεί από τους ανθρώπους του ομίλου αν πχ αποφασίσει να δώσει milbemax (λέω τώρα, τυχαίο παράδειγμα) που ίσως έχει κάνει τέτοια συμφωνία μαζί τους που να πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα κάποια πράγματα και να μην παρεκλίνει.
Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι την έχουνε από κοντά για το κατά πόσο είναι καλή με το σκύλο και τυπική με τους δικούς τους όμως όρους.
Αν είναι έτσι, τότε φαντάζομαι είναι δύσκολο να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που της λένε. Και η πληροφόρηση που μπορεί να έχει από εδώ μέσα ή από οπουδήποτε αλλού μόνο για προσωπική της ενημέρωση μπορεί να της φανεί χρήσιμη, αλλά να απέχει από την εφαρμογή της στο σκύλο που έχει.
Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να κάνει και πολλές προσωπικές επιλογές σχετικά με το σκύλο της.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι να σου πω.... αν ζει σε τέτοια δικτατορία, τότε κακό του κεφαλιού της!:D
Εγώ νομίζω ότι αν είναι λογικοι και τους πει "παιδιά, δίνουμε πουδίνουμε το Α κάθε μήνα που κάνει μισή δουλειά, μήπως να δίνουμε το Β που την κάνει ολόκληρη τη δουλειά? Υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τη Μουφοφυλή?" είμαι σίγουρη ότι θα της απαντήσουν εμπεριστατωμένα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, κάθε φορά που στέλνω έκθεση περί Μουφ στο σωστικό όμιλο, λαμβάνω λεπτομερή απάντηση που συμπεριλαμβάνει εν κατακλείδι το κατεβατό περί του πώς η Μόρνα, ο Κουρτ και η Κάρολαϊν θεωρούν ότι στα 30 χρόνια που σώζουνε Μούφια ΜΟΝΟΝ το Μουφ ήτανε το καλύτερο και το ωραιότερο και μουφέστερο Μουφ στην υφήλιο. Και πώς τον αγαπάνε και πώς τους έρχεται δύσκολο (στην αρχή τουλάχιστον ήτανε δύσκολο) να τον πούνε Άτταλο αντί του βλαχοδέστερου Μπέρνυ (ω Θεοί Κανίβαλοι, που έλεγε και μια φίλη μου)! Επιπλέον μου έχουν πει ότι θα πέσει ξερό αν κλπ. κλπ. Γνώμη τους τώρα είναι ότι μάλλον έφαγε καμιά μαλακία ως συνηθίζει από κάτω όταν τον περπατούσα (πιθανόν αλλά δεν ξέρω).

Η κτηνίατρος που επέλεξα (βάση υποδείξεων από τους ντόπιους ιθαγενείς) είχε καταχωρήσει το Μουφ πριν καν το πάρω και την πήρανε τηλέφωνο από το σωστικό όμιλο να δούνε ότι όντως καταχωρήθηκε. Εδώ ρε τους στέλνω φωτογραφίες τακτικά λες και είμαι κανένας απαγωγέας που στέλνει πρόσφατες φωτογραφίες των θυμάτων του για να πάρει λύτρα! Αφού λέω στο μέλλον να αγοράζω την ντόπια εφημερίδα με την εκάστοτε ημερομηνία, να τον φωτογραφίζω αγκαλιά με δαύτη και να τους τη στέλνω! Δε θυμάστε τη φάση που μου ξέφυγε πέντε λεπτά το Μουφ, το βούτηξα και επειδή κάποιος το βρήκε και τηλεφώνησε και δε με έβρισκε (αφού ήμουν έξω), ειδοποιήθηκε η αστυνομία ΚΑΙ ο σωστικός όμιλος σε τέσσερεις πολιτείες!!!!! Οπότε έρχομαι σπίτι μου από το μάθημα σαν την καλή χαρά και βρίσκω 14 μηνύματα, τα μισά των οποίων ισχυρίζονταν ότι ήθελα να καρυδώσω το Μουφ (!) και τα υπόλοιπα ότι με είχανε δολοφονήσει και το Μουφ, ως άλλη Λάσσυ, αποφάσισε να πάει να φέρει βοήθεια και να εκδικηθεί τον άδικο χαμό μου!!!!! Το ότι απαγορεύω στην τάξη κινητά και κλείνω και το δικό μου για να δώσω το καλό παράδειγμα, ούτε τους πέρασε από το μυαλό. Και αφού τους έπεισα, εκεί αυτοί: να δούμε φωτογραφία το Μουφ να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά!!!!!

Αλλά και οι εκτροφείς, τουλάχιστον εκείνοι που σέβονται τον εαυτό τους, κάνουνε μια απ' τα ίδια: τι θα το κάνεις το σκυλί, πού θα το βάλεις, μέχρι και ο περίφημος Hartnagle (που ερεύνησε τη σκούφια των Αυστραλέζων και κατάφερε την αναγνώρισή τους ως φυλή), ζητάει να κάνεις επίσκεψη στο υποψήφιο Μουφ ΠΡΙΝ σε εγκρίνει, καθώς και να τον πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις να μιλήσεις στο Μουφ!!!!!!!!!!:eek::eek:

Πέραν αυτών, η κτηνίατρος (που είναι στη βάση δεδομένων) θα ερωτάται, όπως και πιθανοί άλλοι κτηνίατροι, για την υπόλοιποι ζωή μας (till death do us part!:p:p Εννοώ φυσικά τη ζωή τη δική μου και της κτηνιάτρου!) για το τι κάνω τα Μούφια γενικώς έτσι και αποφασίσω να αποκτήσω άλλο σκύλο, το ίδιο και η φίλη κτηνίατρος, μια φίλη πρώην εκτροφέας λαμπραντόρ (σταμάτησε από τότε που έπαθε ένα ατύχημα άσχετο με τα λαμπραντόρ), συν οι κερίες του σωστικού ομίλου.

Όσο για το αν και τι θα δίνω στο Μουφ-Μουφ, η φίλη κτηνίατρος μου έμπηξε τις φωνές, όπως είπα, μου είπε να περιοριστώ στα ιστορικά/αρχαιολογικά μου και να αφήσω τα κτηνιατρικά στους κτηνίατρους. Πίστευε και μη ερεύνα. Παρεμπιπτόντως η ίδια στο σκύλο της δίνει Interceptor, το έχω δει. Απ' ό,τι ξέρω υπάρχουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι φαρμάκων για τη Μουφοφυλή λόγω μεταλλάξεων, π.χ. του έχω κάνει τουλάχιστον μια εξέταση DNA για να δω ΕΑΝ στο μέλλον πάθει καρκίνο (να χτυπήσουμε ξύλο και να κουνηθούμε από τη θέση μας) εάν θα μπορεί να παίρνει κάποια συγκεκριμένα φάρμακα!! Τάδε έφη State University of Washington School of Veterinary Medicine.

Επίσης, όπως είπα και προηγουμένως το Milbemax δεν ξέρουμε πώς και από πότε χορηγείται, κυρίως εάν δεν επιτρεπόταν μέχρι πρόσφατα. Όταν πρόφερα πάντως τη λέξη Milbemax στη φίλη κτηνίατρο χτες, μου έμπηξε ακόμα περισσότερες φωνές.

ΟΚ, πάω να βγάλω έξω το μαρτυρικό Μουφ που μια μου κάνει "κου-κου-τζα!" και μια κοιτάζει κατά την πόρτα και βγάζει εκείνη την ψιλή-ψιλή φωνούλα να το βγάλω έξω να χοροπηδήξει!!:D:D

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γνώμη τους τώρα είναι ότι μάλλον έφαγε καμιά μαλακία ως συνηθίζει από κάτω όταν τον περπατούσα
Σωωωωωωπα... (hellooooooo, για να στο πω κι αμερικάνικα.....)
Όταν πρόφερα πάντως τη λέξη Milbemax στη φίλη κτηνίατρο χτες, μου έμπηξε ακόμα περισσότερες φωνές.
Γιατί? Της είπες οτι είναι κατα το ήμιση ίδιο με το interceptor που ήδη δίνεις? αν έχει καμια πληροφορία παραπάνω για το δευτερο συστατικό να μας την πει κι εμάς να την τσεκάρουμε. Αλλιώς οι φωνές της δε μου λενε τίποτα. Ειδικά αφου στου τις έμπηξε για πιθανή μελλοντική αποπαρασίτωση, αλλά αμέλησε να σου πει ότι ΗΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

Καλά κάνουνε και σε τσεκάρουνε απο το σωστικό όμιλο, αλλά μου είναι αδύνατον να πιστεύψω ότι θα έχουν προβλημα με το οτιδήποτε αν πας με επιχειρήματα. Αν μη τι άλλο, θα έχουν αντεπιχειρήματα.

Γενικά τα λεμε αυτά, όχι μονο για το θέμα των παρασίτων.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87