Γερμανικο Ποιμενικο Κουταβι

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Sake συμφωνω απολυτα με οσα λεγονται (και ουτε φιλαρακι ειμαι με κανεναν ουτε ξερω καποιον προσωπικα). Εγω νομιζω οτι αρχιζεις κ παιρνεις μια ιδεα παντως για το τι γινεται.. απλα η νεα γνωση θελει χρονο να χωνευτει (με ολους μας ισχυει αυτο). Κοιτα ποσα ατομα ασχοληθηκαμε με το θεμα χωρις να μας βοηθησε εμας καπου αυτο. Απλα προσπαθουμε να βοηθησουμε ο καθενας με τον τροπο του. Ολα τα πετ σοπ εμπορευονται μαζικα κουταβια απ τα puppy mills (ουτε απο εκτροφεα ουτε απο σπιτια)φανταζομαι εψαξες ηδη τι ειναι αυτα.. καλως η κακως η καθε ρατσα σκυλου απαρτιζεται απο τον χαρακτηρα την σωστη μορφολογια και την αποφυγη των παρα πολλων ιατρικων θεματων που υπαρχουν. Οπως καταλαβαινεις μονο ειδικος μπορει να το πετυχει αυτο. Δεν υπαρχει μισο-ρατσα ή λιγο ρατσα.. ή ειναι ρατσα ή δεν ειναι. πολυ απλο:) και ναι ξερω εκτροφεις αθρωπους που εχουν τις δουλειες τους κανονικα δηλαδη και εκτρεφουν με πολυ σωστο τροπο επειδη γουσταρουν. Εχουν κολληματαρα με την ρατσα πως το λενε.. και μπαινουν κ μεσα..ειδες ποσοι ειμαστε εδω κ βοηθαμε οσο μπορουμε τσαμπα; ισως τελικα να ειναι πολλοι αυτοι που δεν τα κανουν ολα για τα λεφτα:)

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.730
Δραμα
Υπάρχει πάντα και η τζάμπα τυρόπιτα της μαμάς σου (φιλοζωική), που μπορεί να μην είναι από σεφ, αλλά και νόστιμη είναι, και δεν κινδυνεύεις να πεθάνεις.
Αυτο ηταν τουλαχιστον συγκηνιτικο, και σιγουρα ολο το ποστ εμπνευσμενο!

sake κανε μου μια χαρη, επειδη δηλωνεις ασχετος αλλα θελεις να μαθεις.
Κανε μια βολτα στο φορουμ, χρησιμοποιησε την αναζητηση και βαλε λεξεις κλειδια που γραφτηκαν εδω. Οταν ενημερωθεις θα τα ξαναπουμε πολυ ευκολοτερα, πιστεψε με ;)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
sake κανε μου μια χαρη, επειδη δηλωνεις ασχετος αλλα θελεις να μαθεις.
Κανε μια βολτα στο φορουμ, χρησιμοποιησε την αναζητηση και βαλε λεξεις κλειδια που γραφτηκαν εδω. Οταν ενημερωθεις θα τα ξαναπουμε πολυ ευκολοτερα, πιστεψε με ;)
ελα ρε,μην ντρεπεσαι.....
@Orilis χωσιμο.αντε,μην τεμπελιαζεις.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
οκ σιγουρα ειμαι ασχετος αλλα μερικες φορες ειμαι σχεδον σιγουρος οτι παιρνετε μιζες απο εκτροφεις σκυλων! τι μανια ειναι αυτοι με τους εκτροφεις? γιατι τοσο αρνητικοι να παιρνεις σκυλο απο φιλικα σπιτια? ειστε κατα την αγορα σκυλων αλλα ταυτοχρονα θεοποιείται τους εκτροφεις και οτι ΜΟΝΟ απο εκει πρεπει να παιρνουμε σκυλο...τι ακριβως δεν εχω κτλβει?
Είναι ακριβώς σαν την μανία του να υιοθετείς παιδί από ορφανοτροφείο και όχι να αγοράζεις από τους γύφτους ή από το internet με bitcoins. Γιατί αυτό είναι το σωστό και ηθικό.
Και για να μην το περιπλέξω με συγκρίσεις σε άσχετη θεματολογία, γιατί εν τέλει, μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των σκύλων, όποιος είναι ανίκανος να φέρει υγιή, μορφολογικά άρτια και με πρωτυπικό χαρακτήρα, καθαρόαιμα κουτάβια, ας σταματήσει να το παίζει "θεός" για 200 ευρώ το κομμάτι. Κρίμα για τα άπειρα αδέσποτα της Ελλάδας...

ΣΥΜφωνω σε ολα αλλα ενας εκτροφεας τι ακριβως κανει δηλαδη? δεν αναπαραγει κουταβια? δεν το κανει για τα λεφτα?
Όχι, δεν το κάνει για τα λεφτά. Το κάνει γιατί έχει τρέλα, μούρλα πως το λέμε, με την φυλή που εκτρέφει. Το κάνει γιατί έχει τις γνώσεις, το πάθος, την δυνατότητα να το κάνει, με τον σωστό τρόπο.

μεταξυ μας δεν μπορω να καταλαβω τη διαφορα ενος pet shop η μιας ομαδας ανθρωπων που ζευγαρωνει 2 σκυλια για να πουλησει τα κουταβια...το αποτελεσμα ειναι παλι το ιδιο.. κουταβια που πωλουνται ειναι το αποτελεσμα...ισως ειμαι λαθος αλλα εγω ετσι το βλεπω...
Ναι είσαι λάθος. Γκούγκλαρε καταρχήν τον όρο "puppy mills" και θα καταλάβεις γιατί τα pet shop είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ. Ο σωστός Εκτροφέας δεν ζευγαρώνει δύο σκυλιά για να πουλήσει, το κάνει γιατί θεωρεί πως το ζευγάρωμα αυτό θα βοηθήσει μελλοντικά στην βελτίωση της εκάστοτε φυλής. Γιατί ξέρει τα αίματα των προγόνων, ξέρει απ'έξω κι ανακατωτά τα πρότυπα της φυλής, τα προβλήματα της, κάτι που ο ιδιώτης στην αυλή του δεν έχει ιδέα. Ο ιδιώτης δεν έχει ιδέα, ζευγαρώνει είτε για το παραδάκι, είτε γιατί λανθασμένα θεωρεί πως πρέπει να ζευγαρώσει ο σκύλος, ντε και καλά.

μιλας απο προσωπικη εμπειρια? ξερεις καποιον να δουλευει για χομπι χωρις κερδος?εγω προσωπικα δεν ξερω κανεναν! γιατι απο οσο καταλαβα απο αυτα π λετε ο εκτροφεας πρεπει να αφιερωσει πολυ χρονο για αυτη τη δουλεια.. να τα κανει λοιπον ολα αυτα απλα για την ευζωια του σκυλου? επέτρεψε με να να εχω τεραστιες αμφιβολιες
Μπορείς να πας σε μια έκθεση ή όπου αλλού, να γνωρίσεις από κοντά εκτροφείς για να σου φύγουν οι αμφιβολίες. Επέτρεψε σε εμάς, που το έχουμε κάνει, να ξέρουμε κάτι παραπάνω :)

παιδια δεν προσπαθω να ειρωνευτω ουτε να την πω σε κανεναν...απλα να ενημερωθω θελω! οπως εγραψα κ στην αρχη του πσοτ ειμαι ψιλο ασχετος! η αληθεια ειναι οτι διακρινω μια υπερβολη οσο αναφορα τους εκτροφεις αλλα κατι θα ξερετε παραπανω...
Υπερβολή είναι το πόσα αδέσποτα έχει η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργούνται περισσότερα. Εσύ που δηλώνεις άσχετος, εάν πας σε έναν καλό εκτροφέα Ακίτα ας πούμε, δεν πρόκειται να σου δώσει (πουλήσει, όπως θες πές το) σκύλο. Απλά θα σου πει όχι. Κι ας έχεις το χρήμα "κασέρι". Γιατί πολύ απλά δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ο ιδιώτης δεν θα το κάνει αυτό. Η διαφορά του εκτροφέα με τον ιδιώτη, δεν είναι μόνο η φροντίδα μέχρι να φύγει από το σπίτι το κουτάβι, είναι και η διασφάλιση ότι τα ζώα που έφερε στον κόσμο θα ζήσουν μια καλή ζωή, με όλα τα κομφόρ, όπως ακριβώς πρέπει, ενώ παράλληλα ο εκτροφέας θα βοηθήσει τον ιδιοκτήτη με ότι πρόβλημα ή απορία έχει.

Αυτά από εμένα, ελπίζω να μείνεις να διαβάσεις το forum και είμαι σίγουρη πως θα καταλάβεις το γιατί τα λέμε όλα αυτά. Καλή σου μέρα και χωρίς ίχνος ειρωνείας από εμένα :)

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις... καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις απλα εχω μαθει να ειμαι καχυποπτος γενικοτερα και μ κανει εντυπωση ειδικα αυτο που αναφερεις για τον αν παω με κασερι δεν θα μ δωσει το σκυλο επειδη απλα ειμαι αρχαριος(επετρεψε μου να αμφιβαλω πολυ). που γινονται εκθεσεις?τι ειδους εκθεσεις? και μπορω να παρεβρεθω σε καποια να παρακαλουθησω ? υπαρχει εκτροφεας πιτ μπουλ τερριε στην ελλαδα?

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
sake, έχεις δίκιο σε αρκετά.
Δυστυχώς όταν θέλουμε να παρουσιάσουμε την διαφορά του εκτροφέα από την "λάθος πηγή", το τραβάμε απ τα μαλλιά....
Όμως οι δηλωμένες επωνυμίες εκτροφείου στην Ελλάδα είναι τόσες πολλές, που εκ των πραγμάτων είναι απίθανο να τηρούνται αυτά που λέμε, αλλιώς θα έπρεπε να είμαστε η Μέκα της εκτροφής και η FCI να αλλάξει έδρα...

-Οι περισσότεροι που δηλώνουν εκτροφείς απλώς αναπαράγουν καθαρόαιμα. Και οι περισσότεροι θα σου δώσουν και κουτάβι αν δούνε το κασέρι.
-Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Σήφης από τα Σεπόλια μπορεί με ΜΙΑ σκύλα και "ερασιτεχνική εκτροφή" να έχει παράλληλα εκτροφικό "πρόγραμμα" και να φτιάξει γραμμή που θα επηρεάσει την φυλή με τα 50.000 pedigree ετησίως.
-Για να τον διαφοροποιήσουμε από τους κακούς σκυλεμπόρους, του έχουμε πει του Σήφη ότι "δεν βγάζει κέρδος" και αν του φανεί οτι πάει να βγάλει, κάπου έχει μπερδευτεί. Για κάποιο λόγο, το κέρδος είναι κακό.
-Θεωρούμε οτι οι επαγγελματίες εκτροφείς είναι ξουτ-μπουτ κακό (ε, αφού βγάζουν κέρδος και το κέρδος είπαμε οτι είναι για τα πετσοπ), όταν κάποιοι από τους κορυφαίους εκτροφείς που έχουν περάσει διεθνώς, έχουν βγάλει κουτάβια με την οκα (ιδίως εκτροφείς κυνηγετικών).

Παρ ολα αυτά, η κεντρική διαφορά, είναι πολύ απλή:
Ο κάθε επίδοξος κακομοίρης "εκτροφέας" ή μεγαλοκαρχαρίας επαγγελματίας της εκτροφής, συντάσσεται με τις κυνολογικες διαδικασίες!
Θα εγγράψει τα σκυλιά του στα γενεαλόγια, αν δει οτι τον παίρνει θα πάει σε κάποια έκθεση, και όσο οι απαιτήσεις ανεβαίνουν θα κάνει και καμιά εξέταση υγείας. Και σιγά σιγά θα βελτιώνεται και η εκτροφή του και δεν θα καταστρέφει την φυλή....
Πράγμα που κανένας τυχαίος αναπαραγωγός κουταβιών φίλος φίλου μπατζανάκη και κανένας φραγκοφονιάς εισαγωγέας δεν θα κάνει ΠΟΤΕ γιατί απλούστατα είτε ΑΓΝΟΕΙ είτε ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.

Ο κάθε κυνολογικά συντεταγμένος εκτροφέας όμως, πάντα θα έχει μια ελάχιστη συνείδηση του παραφρασμένου ποιητικού....

"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την εκτροφή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις "

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
μ κανει εντυπωση ειδικα αυτο που αναφερεις για τον αν παω με κασερι δεν θα μ δωσει το σκυλο επειδη απλα ειμαι αρχαριος(επετρεψε μου να αμφιβαλω πολυ). που γινονται εκθεσεις?τι ειδους εκθεσεις? και μπορω να παρεβρεθω σε καποια να παρακαλουθησω ? υπαρχει εκτροφεας πιτ μπουλ τερριε στην ελλαδα?
Είμαι εκτροφέας και ναι - έχει αρνηθεί να δώσω κουτάβι σε κάποια άτομα όχι τόσο επειδή είναι αρχάροι αλλά λόγω γενικότερων απόψεων περί της ανατροφής του σκύλου.
Οι εκθέσεις διοργανώνονται από τον ΚΟΕ και από τοπικούς κυνοφιλικούς ομίλους (Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Λαμία, Κατερίνη, Χίος, Σύρος, Λήμνος) και βεβαίως μπορείς να τις επισκεφτείς.
Για τα εκτροφεία πιτ δεν γνωρίζω αν υπάρχουν στην Ελλάδα. Μπορείς να ρωτήσεις στον ΚΟΕ αν και νομίζω ότι η φυλή αυτή δεν αναγνωρίζεται από το FCI.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ ποτέ μου δεν θα έπαιρνα καθαρόαιμο σκύλο από κάποιον, απλά επειδή είναι δηλωμένος εκτροφέας και πήγε σε μερικές εκθέσεις. Οι απαιτήσεις μου θα ήταν μεγαλύτερες από το να συντάσσεται απλά με τις κυνολογικές διαδικασίες. Παρ'όλα αυτά για κάποιους ίσως αυτό να ήταν αρκετό @sea-mol

Είναι στο χέρι του κάθε μέλους (και είναι και υποχρέωση του κατ'εμέ) να ενημερωθεί και να είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον Εκτροφέα από τον εκτροφέα.

Για τα υπόλοιπα @sake , μπαίνεις στο site του ΚΟΕ ΕΔΩ για τις επερχόμενες εκθέσεις, μπορείς να πας και πίστεψε με θα το ευχαριστηθείς.

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
ειστε κατα την αγορα σκυλων αλλα ταυτοχρονα θεοποιείται τους εκτροφεις και οτι ΜΟΝΟ απο εκει πρεπει να παιρνουμε σκυλο...τι ακριβως δεν εχω κτλβει?
Νομίζω οτι εδώ έχεις παρερμηνεύσει κάτι κι αυτό δεν έχεις καταλάβει σωστά. Προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει οτι τα μέλη εδώ είναι γενικά αρνητικά στην αγορά σκύλων, αλλά κατά της "κακής" αγοράς σκύλων (δλδ. μέσω pet shop ή μέσω ιδιωτών).
Αυτό που θέλουν να πουν, τονίζουν κι επιμένουν σε όλα τα θέματα είναι ότι αν θέλεις να έχεις καθαρόαιμο σκύλο με τα "σωστά" χαρακτηριστικά της φυλής και υγιή, θα πρέπει να ψάξεις το σκύλο σου σε εκτροφεία, γιατί εκεί γίνεται σωστά η εκτροφή (οκ... όχι πάντα, αλλά οι πιθανότητες γέρνουν πιο πολύ στα εκτροφεία παρά οπουδήποτε αλλού).
Αν λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει να γίνει σωστά η απόκτηση του σκύλου σου, τότε είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποια φιλοζωική για να τον αποκτήσεις (θα σώσεις και μια ψυχουλα), παρά να τον πάρεις απο κάποιο pet shop (όπου γίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ απλά και μόνο εμπόριο ζωντανών ψυχών με οποιοδήποτε κόστος) ή από ιδιώτη οπου δεν ξέρεις αν έχει ψαχτεί για μια σωστή γέννα ή απλά "δημιούργησε" ζωντανά πλασματάκια, επίσης με οποιοδήποτε κόστος!