οκ σιγουρα ειμαι ασχετος αλλα μερικες φορες ειμαι σχεδον σιγουρος οτι παιρνετε μιζες απο εκτροφεις σκυλων! τι μανια ειναι αυτοι με τους εκτροφεις? γιατι τοσο αρνητικοι να παιρνεις σκυλο απο φιλικα σπιτια? ειστε κατα την αγορα σκυλων αλλα ταυτοχρονα θεοποιείται τους εκτροφεις και οτι ΜΟΝΟ απο εκει πρεπει να παιρνουμε σκυλο...τι ακριβως δεν εχω κτλβει?
Είναι ακριβώς σαν την μανία του να υιοθετείς παιδί από ορφανοτροφείο και όχι να αγοράζεις από τους γύφτους ή από το internet με bitcoins. Γιατί αυτό είναι το σωστό και ηθικό.
Και για να μην το περιπλέξω με συγκρίσεις σε άσχετη θεματολογία, γιατί εν τέλει, μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των σκύλων, όποιος είναι ανίκανος να φέρει υγιή, μορφολογικά άρτια και με πρωτυπικό χαρακτήρα, καθαρόαιμα κουτάβια, ας σταματήσει να το παίζει "θεός" για 200 ευρώ το κομμάτι. Κρίμα για τα άπειρα αδέσποτα της Ελλάδας...
ΣΥΜφωνω σε ολα αλλα ενας εκτροφεας τι ακριβως κανει δηλαδη? δεν αναπαραγει κουταβια? δεν το κανει για τα λεφτα?
Όχι, δεν το κάνει για τα λεφτά. Το κάνει γιατί έχει τρέλα, μούρλα πως το λέμε, με την φυλή που εκτρέφει. Το κάνει γιατί έχει τις γνώσεις, το πάθος, την δυνατότητα να το κάνει, με τον σωστό τρόπο.
μεταξυ μας δεν μπορω να καταλαβω τη διαφορα ενος pet shop η μιας ομαδας ανθρωπων που ζευγαρωνει 2 σκυλια για να πουλησει τα κουταβια...το αποτελεσμα ειναι παλι το ιδιο.. κουταβια που πωλουνται ειναι το αποτελεσμα...ισως ειμαι λαθος αλλα εγω ετσι το βλεπω...
Ναι είσαι λάθος. Γκούγκλαρε καταρχήν τον όρο
"puppy mills" και θα καταλάβεις γιατί τα pet shop είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ. Ο σωστός Εκτροφέας δεν ζευγαρώνει δύο σκυλιά για να πουλήσει, το κάνει γιατί θεωρεί πως το ζευγάρωμα αυτό θα βοηθήσει μελλοντικά στην βελτίωση της εκάστοτε φυλής. Γιατί ξέρει τα αίματα των προγόνων, ξέρει απ'έξω κι ανακατωτά τα πρότυπα της φυλής, τα προβλήματα της, κάτι που ο ιδιώτης στην αυλή του δεν έχει ιδέα. Ο ιδιώτης δεν έχει ιδέα, ζευγαρώνει είτε για το παραδάκι, είτε γιατί λανθασμένα θεωρεί πως πρέπει να ζευγαρώσει ο σκύλος, ντε και καλά.
μιλας απο προσωπικη εμπειρια? ξερεις καποιον να δουλευει για χομπι χωρις κερδος?εγω προσωπικα δεν ξερω κανεναν! γιατι απο οσο καταλαβα απο αυτα π λετε ο εκτροφεας πρεπει να αφιερωσει πολυ χρονο για αυτη τη δουλεια.. να τα κανει λοιπον ολα αυτα απλα για την ευζωια του σκυλου? επέτρεψε με να να εχω τεραστιες αμφιβολιες
Μπορείς να πας σε μια έκθεση ή όπου αλλού, να γνωρίσεις από κοντά εκτροφείς για να σου φύγουν οι αμφιβολίες. Επέτρεψε σε εμάς, που το έχουμε κάνει, να ξέρουμε κάτι παραπάνω
παιδια δεν προσπαθω να ειρωνευτω ουτε να την πω σε κανεναν...απλα να ενημερωθω θελω! οπως εγραψα κ στην αρχη του πσοτ ειμαι ψιλο ασχετος! η αληθεια ειναι οτι διακρινω μια υπερβολη οσο αναφορα τους εκτροφεις αλλα κατι θα ξερετε παραπανω...
Υπερβολή είναι το πόσα αδέσποτα έχει η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργούνται περισσότερα. Εσύ που δηλώνεις άσχετος, εάν πας σε έναν καλό εκτροφέα Ακίτα ας πούμε, δεν πρόκειται να σου δώσει (πουλήσει, όπως θες πές το) σκύλο. Απλά θα σου πει όχι. Κι ας έχεις το χρήμα "κασέρι". Γιατί πολύ απλά δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ο ιδιώτης δεν θα το κάνει αυτό. Η διαφορά του εκτροφέα με τον ιδιώτη, δεν είναι μόνο η φροντίδα μέχρι να φύγει από το σπίτι το κουτάβι, είναι και η διασφάλιση ότι τα ζώα που έφερε στον κόσμο θα ζήσουν μια καλή ζωή, με όλα τα κομφόρ, όπως ακριβώς πρέπει, ενώ παράλληλα ο εκτροφέας θα βοηθήσει τον ιδιοκτήτη με ότι πρόβλημα ή απορία έχει.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να μείνεις να διαβάσεις το forum και είμαι σίγουρη πως θα καταλάβεις το γιατί τα λέμε όλα αυτά. Καλή σου μέρα και χωρίς ίχνος ειρωνείας από εμένα